Nova vest
Košarka

Sreda, 26.03.2008.

18:47

Oproštaj Dikembea Mutomba

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Ekipa Hjuston Rokitsa planirala je da na meču u noći između srede i četvrtka priredi oproštaj najstarijem aktivnom igraču lige Dikembeu Mutombu, ali on još uvek ne želi u penziju. Prošle godine, kada je Jao Ming slomio nogu, Mutombo je iskoristio priliku, iako je bio često povređen. Slično je bilo i prošlog meseca, kada je ponovo Ming doživeo tešku povredu. 41 jednogodišnji Mutombo našao se na paketu i pomogao svom timu da u 15 mečeva ostvari 12 trijumfa

"Učinio je više za nas nego što je to iko očekivao. Ne znam da li će igrati naredne sezone, odlukaje na njemu”, rekao je trener Rik Adelman.

Ovo je njegova 17. sezona u NBA, a možda će meč sa Minesotom biti i njegov poslednji u karijeri.

"Proslavljamo kraj karijere Dikembea Mutomba na tom meču, zar ne”, pitao je Mutombo.

Komesar lige Dejvid Štern i vlasnik Rokitsa Lesli Aleksander odaće počast drugom blokeru lige svih vremena i velikom humanitarcu. Rokitsi će Mutombu pokloniti sliku na kojoj će biti prikazani najveći uspesi iz karijere sjajnog Afrikanca.

Aleksander će donirati 500 hiljada dolara bolnici Biamba Mari Mutombo, koja ima 300 kreveta i koju je u Kinšasi izgradio Mutombo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu