Nova vest
Košarka

Subota, 07.07.2007.

09:54

Pavlović: "Moja odluka je - Srbija"

Izvor: VI

Autor: VI

Default images

U redakciju B92 u subotu oko 14 časova stiglo je zvanično saopštenje košarkaša Klivlenda i nekadašnjeg reprezentativca Srbije i Crne Gore Aleksandra Saše Pavlovića. On obaveštava da je odlučio da igra za košarkašku reprezentaciju Srbije i u pismu objašnjava razloge za takvu odluku.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti bez ikakvih izmena i dopuna...   

SAOPŠTENJE  ZA JAVNOST

"Poštovani prijatelji u Crnoj Gori i Srbiji,

Povodom svakodnevnih, učestalih napisa u srbijanskoj, a posebno crnogorskoj štampi, vezano za moje reprezentativno opredjeljenje, odlučio sam da se zvanično obratim sportskoj javnosti.

Očekivao sam da ću ovog ljeta moći bezbrižno da odmaram u mom Baru, medjutim, brojni mediji svakojakim proizvoljnim, izmišljenim i naručenim tekstovima, to mi jednostavno ne dozvoljavaju.

Sport i košarka su jedine stvari, osim porodice, koje me u životu zanimaju, ali se neki svojski trude da moja karijera izadje iz sportskih okvira, pa sve ovo poprima, čini mi se, i politički prizvuk. A to nipošto ne želim.

No, da niko više ne bi bio u dilemi (za mene je nikad nije ni bilo) objasniću svoju odluku.

Lično bih bio najzadovoljniji kad bih mogao da igram za zajednicku reprezentaciju Srbije i Crne Gore, reprezentaciju države u kojoj sam učio košarku, bezgranično se radovao osvojenim medaljama svih selekcija i gdje sam i počeo reprezentativnu karijeru, juniorsku i seniorsku. Međutim, na moju žalost, te države više nema i svi košarkaši treba da se opredjele za koju reprezentaciju treba da igraju.

U mom slučaju se u crnogorskim elektronskim i pisanim medijima izvještava DA MORAM da se izjasnim.

Ja sam slobodan covjek, i živim u, valjda, slobodnom društvu tako da ništa NE MORAM, nego radim ono što volim i želim.

Česti su tekstovi u novinama da se vrši pritisak i da se prijeti mojoj porodici u Baru. Kategorički odbacujem te izmišljotine, toga apsolutno, barem do sada, nije bilo.

Želim da napomenem da sa mnom niko od čelnika Košarkaskog Saveza Crne Gore nije kontaktirao. Neistiniti su tekstovi da mi je uručen nekakav formular i da se čeka moj potpis. Jedini koji je razgovarao s mojim ocem je član Predsjedništva KSCG g-din Igor Lukšić i to prije više od mjesec dana, dok sam ja još uvijek bio u Americi. Od tada niko, a bilo bi i uzalud, jer ja sam se odavno opredijelio.

Reprezentacija za koju želim da igram je SRBIJA. Tu dileme nikad nije bilo i to znaju svi koji me poznaju, a više puta sam to i izjavio, tako da me je začudilo stavljanje na spisak reprezentacije Crne Gore od strane selektora Duška Vujoševića.

Nadam se da sam ovim saopštenjem stavio tačku na sve špekulacije i brojna nagađanja. Molim medije da mi dozvole da ostatak zasluženog odmora provedem mirno u mom rodnom Baru.

Bar, 07.07.2007                                 
Sportski pozdrav Aleksandar Pavlović"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu