Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.02.2009.

12:35

Rakočević: Igraću samo za Srbiju!

Srpski košarkaš Igor Rakočević potvrdio je Sportskom žurnalu da su ga kontaktirali iz crnogorskog Saveza u želji da zaigra za tu reprezentaciju.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

"Istina je, kontaktirali su me. Zahvalio sam im se na pozivu, međutim kod mene dilema nije postojala. Rođen sam u Beogradu, kao i moji roditelji. Ako budem igrao za neku reprezentaciju, to će biti samo Srbija", kaže Rakočević.

Najbolji igrač Taukeramike je istakao da izuzetno poštuje ljude iz crnogorske federacije i da je proveo dve nezaboravne godine u Budućnosti.

"Stekao sam mnogo prijatelja. O načinu na koji su me ljudi primili mogu da kažem sve najlepše. Svakom igraču imponuje kada dobije ponudu od nekog kluba, a kamoli od jedne države. Opet ponavljam, dileme kod mene nije bilo", tvrdi Rakočević.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore ističe da je još uvek rano da se govori o eventualnom njegovom nastupu na Evropskom šampionatu u Poljskoj ovog leta.

"Još je rano. Ne znam u kakvom ću fizičkom stanju biti, kao i gde ću nastaviti karijeru. Sezona je u jeku, ostalo je još nekoliko najvažnijih meseci. Za sve odluke sa moje strane ima vremena", kategoričan je Rakočević.

Srpski bek je najzaslužniji što je njegova Taukeramika ostvarili plasman u finale Kupa kralja pobedama nad Pamesom i Barselonom. Tim iz Vitorije u nedelju u Madridu igra finalni meč protiv Unikahe iz Malage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu