Nova vest
Košarka

Utorak, 16.08.2011.

16:08

Maljković: “Divac je lažov”

Srpski trener, a sada selektor Slovenije, Božidar Maljković rekao je za prvog čoveka Olimpijskog komiteta Srbije Vlada Divca da je prevarant i lažov.

Izvor: B92, Sportske novosti

Autor:B92, Sportske novosti

Default images

Ta Maljkovićeva izjava došla je pošto je Divac na turniru „Šest nacija” izrazio žaljenje što na mestu selektora Slovenije nije ostao Jurij Zdovc.

Isto pitanje novinari su postavili i Radoslavu Nesteroviću, koji je rekao da je Maljković najbolji izbor i da je nepotrebno bilo šta govoriti kada o njemu govore njegovi rezultati, ali je Divac bio drugačijeg mišljenja.

Nisam pratio puno vašu reprezentaciju, ali znam iz nekog prethodnog perioda da ste imali određeni uspeh. Sada imate totalno novog trenera. Smatram da je Jure Zdovc, vaš stari selektor, mogao tu reprezentaciju da dovede i do boljeg rezultata. Da ponovim, ne znam puno o vašoj reprezentaciji, ali smatram da ste pogrešili što ste promenili Zdovca. Po meni je on najbolji slovenački trener“, rekao je Divac.

Božidar Maljković je u slovenačkom izdanju “Sportskih novosti”, na pitanje da li je iznenađen takvim Divčevim stavom, izjavio sledeće:

I jesam i nisam. Od Divca sam to mogao očekivati, on je prevarant i lažljov koji ne poznaje činjenično stanje. Sada kao ‘brani’ Juru Zdovca, mog bivšeg igrača od mene, a ja sam sigurno veći prijatelj Juri od Divca. On zaboravlja da ja nisam nasledio Zdovca, jer je Sloveniju u međuvremenu na Svetskom prvenstvu vodio Memi Bećirović. Novinar koji je Divca intervjuisao nije imao obzira prema njemu. To se događalo do podneva, a gospodin Divac se obično budi oko tri i zato je buncao. Verovatno ću se likom i delom Vlade Divca ozbiljnije pozabaviti nakon evropskog prvenstva, jer sada nemam vremena”.

Kada su selektora Slovenije, na konferenciji za novinare, tokom priprema ekipe pitali u utorak da li bi nešto dodao toj svojoj izjavi, Maljković je rekao:

Dodao bih reč ‘ozbiljan’. Divac je ozbiljan lažov i prevarant“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu