Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.06.2014.

13:57

Udovičić: Ovo je poslednji alarm

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najoštrije je osudio incidente na prvom meču finalne serije plej-ofa izmedju košarkaša Partizana i Crvene zvezde.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Zvezda je kao gost pobedila Partizan sa 97:88, a meč su obeležili prekidi, tuča i pražnjenje hale Pionir.

"Kao ministar sporta najoštrije osudjujem sinoćnu tuču i nedolično ponašanje sportista, sportskih radnika i svih prisutnih u Pioniru."

"U javnost je još jednom poslata katastrofalna slika koja negativno utiče na imidž Srbije i omladinu koja bi trebalo da se ugleda na sportiste kao idole", rekao je ministar Udovičić Tanjugu.

Reagujući iz Atine, gde se nalazi u službenoj poseti ministarstvu sporta, Udovičić je naglasio da se mora zaustaviti ciklus nasilničkog ponašanja, "koje je pristuno u Srbiji i sve više uzima maha".

On je dodao da je za sutra zakazao zajednički sastanak sa čelnicima Košarkaškog saveza Srbije (KSS), kako se slične stvari ne bi dešavale:

"Znam da po statutu ne mogu mnogo da utiču, ali očekujem da KSS zajedno sa Zajednicom Superlige adekvatno sankcioniše vinovnike jučerašnjeg incidenta i tako pokaže odlučnost u pronalaženju pravog puta".

"Ovo je poslednji alarm svima nama, jer nije dobro kada incidenti prevazilaze dešavanja na terenu i budu ispred samih sportista", poručio je Udovičić.

Udovičić se nalazi u zvaničnoj poseti Grčkoj, gde je ugovorio da proslavljeni košarkaški i fudbalski asovi dve zemlje u septembru u Atini odigraju revijalni humanitarne mečeve za ugrožene u poplavama u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu