Nova vest
Košarka

Utorak, 09.04.2013.

22:07

EL: Barsa od očaja do pobede

Plej-of Evrolige otvorila je Barselona pobedom nad Panatinaikosom rezultatom 72:70 posle produžetaka. Nakon regularnih 40 minuta bilo je nerešeno, 64:64.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Huan Karlos Navaro sa 14 poena, Viktor Sada i Ante Tomić su dodali po 13, a hrvatski centar je zabeležio i 12 skokova.

Panatinaikos je svoju igru bazirao na visokim igračima, Stefan Lazme i Džejms Gist su ubacili po 14 pogodaka, a jedinu pravu podršku imali su u Dimitrisu Dijamantidisu koji je ubacio deset poena.

Grčki tim je otvorio utakmicu fantastičnom serijom šuteva za tri poena, redom su trojke pogađali Ukić, Dijamantidis i Mačulis za seriju 14:0, a zahvaljujući agilnosti Anta Tomića, Barselona je na kraju prvog kvartala imala samo deset poena zaostatka.

U drugoj četvrtini su se probudili Uertas i Navaro, Panatinaikos nije mogao do poena puna tri minuta, a posle slobodnih bacanja Nejta Džavaja Katalonci stižu do prvog vođstva. Timovi su se smenjivali u vođstvu, a na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću domaće ekipe, 34:32.

Posle pauze su se razigrali bivši igrači beogradskog Partizana Džejms Gist i Stefan Lazme, dok su sa druge strane rezultat u ravnoteži održavali Uertas, Navaro i Tomić. Trojkom Bramosa PAO je došao do šest poena prednosti i rezultata 51:45, kojim je završen treći period.

Grci su održavali razliku do polovine poslednjeg dela, kada je Jasikevičus pogodio van linije 6,75 za 60:60. U drugom delu četvrte četvrtine postignuto je svega osam poena, po četiri sa obe strane, Barselona je imala tri sekunde za poslednji napad, ali je pokušaj Tomića izblokirao Džejms Gist i odveo utakmicu u produžetak.

U dodatnim minutima bolje se snašla domaća ekipa, iako je 180 sekundi pre kraja Gist trojkom doneo minimalnu prednost grčkom timu. Na to je odgovorio Navaro, takođe pogotkom sa distance. Poslednji trenuci su protekli u nadmetanju centara, Tomića i Gista, najpre je Hrvat zabeležio blokadu, da bi obojica u samoj završnici promašili po dva slobodna bacanja.

Roko Leni Ukić je sa više od polovine terena pokušao da pogodi za pobedu, ali nije uspeo, tako da je Barselona zabeležila prvu pobedu u plej-ofu ovogodišnjeg izdanja Evrolige.

Prvo kolo plej-ofa:
Utorak:
Barselona - Panatinaikos 72:70
Sreda:
CSKA Moskva - Kaha Laboral, 18.00
Olimpijakos - Anadolu Efes, 20.00
Real Madrid - Makabi Elektra, 20.45

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu