Nova vest
Košarka

Petak, 08.04.2016.

14:30

Zagreb: Delije iz voza u kafiće i pečenjare VIDEO

Navijači Crvene zvezde stigli su u Zagreb, ali su pre nego što je voz stao u stanicu povukli ručnu kočnicu i izašli iz vagona, kako bi preduhitrili policiju.

Izvor:

Autor:

Zagreb: Delije iz voza u kafiće i pečenjare VIDEO
StarSport

Kako prenosi tamošnji portal '24sata.hr', 'Delije' su ručno zaustavile voz, koji je dolazio iz Slovenije, u blizini Ciboninog tornja i otišli na različite strane glavnog grada Hrvatske.

Međutim, nedugo potom, organi reda i mira pronašli su navijače – njih nešto više od 200 – u dva kafića i pečenjari. Policija ih je pretresla i drži ih na 'sigurnom' do starta susreta.

Najpre je bilo planirano da više od 1.000 navijača krene na put iz Beograda, ali je posle konsultacija sa klubom taj broj drastično smanjen.

Incidenata nije bilo, a nekoliko desetina navijača uhapšeno je zbog pronađene pirotehnike.

"Akcija je u toku i više informacija moći ćemo da ponudimo tokom dana. Nemamo najavu da bi navijači Zvezde mogli da dođu i drugim putevima", rečeno je za Index.hr iz zagrebačke policije.

Borna Filić/PIXSELL

Dolazak navijača srpskog i regionalnog šampiona, na meč poslednjeg kola Top 16 faze Evrolige protiv Cedevite, najavio je prvi čovek kluba Nebojša Čović, ali su čelnici hrvatskog prvaka ubrzo to demantovali – pozivajući se, dosta nejasno, na prazilnik ABA lige.

"Iz Zvezde su od nas tražili 15 ulaznica, što je uobičajen reciprocitet. Ulaznice nisu rezervisane, niti su bile u prodaji preko interneta kada je Čović dao tu izjavu. S obzirom na pravila ABA lige, koja ne podržava pratnju gostujućih navijača, ne očekujemo navijanje za Zvezdu u dvorani Dražen Petrović. Ako eventualno dođu Delije iz Slovenije, sedeće na tribinama, ali bez obeležja i provokacija", rekao je portparol Cedevite Igor Jagić za Indeks.

Klub iz Zagreba ranije je saopštio da će sav prihod od ulaznica ići za obnovu vototornja u Vukovaru, što su iz Crvene zvezde shvatili kao provokaciju i taj potez prijavili Evroligi.

Meč između Cedevite i Crvene zvezde, koja je već obezbedila plasman u Top 8 fazu, igra se od 19 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu