Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.03.2013.

16:55

Neverovatan preokret Partizana!

Košarkaši Partizana pobedili su Cedevitu sa 77:76 u Zagrebu u 23. kolu ABA lige, a odlučujući koš dao je Dragan Milosavljević na nešto više od sekunde do kraja.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Na minut i po do kraja domaći su imali sedam poena prednosti, ali su Bertans i Vesterman pogodili trojke pre nego što je Milosavljević polaganjem doneo pobedu.

U poslednjem napadu pokušao je Rajt, ali nije ni dobacio do koša. Partizan je zabeležio veoma važnu pobedu, kojom se u potpunosti vratio u igru za fajnal-for, sada ima 14 pobeda i devet poraza.

Sa druge strane, Zagrepčani imaju skor 12-11 i ostale su joj samo teoretske šanse za plasman na završni turnir.

Najefikasniji kod Partizana bili su Davis Bertans i Vladimir Lučić sa po 18 poena, Vesterman je dao 13, a Đorđe Gagić 12. Marko Tomas predvodio je Cedevitu sa 26 poena, Brejsi Rajt postigao je 14, a Predrag Šuput 11 poena.



U sledećem kolu Partizan dočekuje Igokeu, a Cedevita gostuje Krki u Novom Mestu.

Tekstualni prenos meča:

Na početku meča videli smo pravi festival promašaja – nismo videli koš čak tri i po minuta i bilo je potrebno 13 promašaja da bi konačno Kičen pogodio trojku za Cedevitu.

Led je probijen, ali u sporom ritmu i sa mnogo promašaja nastavilo se i dalje. Posle nepunih pet minuta upisao se i Partizan, Gagić je pogodio od table, ali Tomas je odgovorio novom trojkom za 6:2.

Gagić je promašio dva penala, ali se brzo iskupio zakucavši uz faul za 6:5. Iako ni Cedevita nije igrala tečno u napadu, Rajt i Tomas pogodili su ne baš lake šuteve i na dva minuta do kraja domaći su vodili 12:5.

Posle tajm auta Vujoševića Lučić je pogodio trojku iz ćoška, a do kraja prve četvrtine Cedevita je zadržala prednost od četiri poena – 14:10.

Iako su domaći počeli drugu deonicu trojkom Tomasa, Bertans je imao odgovor – ubacio je trojku, a zatim je igrom ‘2+1’ primakao Partizan na samo poen zaostatka. Nedugo zatim posle ofanzivnog skoka i koša Milutinova Partizan je prvi put poveo na meču (20:19).

Međutim, sa linije penala i zahvaljujući Rajtovom šutu sa distance Cedevita je povela 25:22, a onda je trener domaćih Aco Petrović dobio tehničku grešku zbog prigovora.

U tim trenucima ekipe su se smenjivale u vođstvu – Partizan je maksimalno iskoristio tehničku i poveo sa 26:25, ali Cedevita odgovara serijom 5-0 i posle trojke Sutona crno-beli su tražili tajm aut.

Cedevita je u tim trenucima igrala zonu i to joj je donelo dobre rezultate, a Tomas je bio raspoložen u šutu za tri i posle njegove treće trojke domaći su poveli 33:26.

Partizan nije imao rešenje za zonsku odbranu domaćih, izgubili su i sigurnost, pa je Gordon promašio oba penala. Tomas je sa druge strane bio precizan oba puta i na poluvremenu je Cedevita vodila 35:26.

Partizan je serijom 5-0 počeo drugo poluvreme, Gagić je bio odličan pod košem rivala, ali je Tomas sa pet poena držao Cedevitu na odstojanju. Međutim, Lučić je na trojku odgovorio istom merom, a ubrzo je posle trojke Vestermana Partizan prišao na samo poen zaostatka (42:41).

Crno-beli su u tim trenucima lakše dolazili do koša i imali su raznovrrsna rešenja u napadu - šut za tri, igra na postu i prodor. Lučić je pogodio za prednost Partizana, ali je potom Šuput vezao pet poena i Vujošević je tražio tajm aut.

Bertans je trojkom na kratko prekinuo seriju domaćih, ali Rajt je zadavao velike probleme odbrani Partizana. Ipak, crno-beli su poenima Bogdanovića okončali treći period sa zaostatkom od šest poena (54:48).

Cedevita je bolje počela poslednji period, Bertans je napravio nesportsku ličnu, a posle koša Rajta domaći su prvi put na utakmici imali dvocifreni višak – 59:49. Suton je dobio pet ličnih grešaka, a drugi centar Bilan na šest minuta do kraja napustio je igru zbog pet penala.

Međutim, crno-beli nisu imali rešenja za zonu domaćih, koji su vodili i sa +11 u dva navrata. Partizan se na krilima Bertansa vratio u igru - prvo je pogodio trojku i smanjio na četiri poena razlike, a zatim je iz veoma teške pozicije odgovorio na trojku Tomasa sa osam metara za 76:72.

Na nešto manje od minut do kraja i Vesterman pogađa trojku, a posle nove dobre odbrane crno-beli su imali napad na 18 sekundi do kraja pri zaostatku od jednog poena.

Vesterman je poveo napad, izgubio je dribling, ali je Milosavljević lepo utrčao iza leđa protivničke odbrane i pogodio na 1,3 sekunde do kraja. U poslednjem napadu Cedevita je išla na Rajta, ali on iz ugla nije ni dobacio do koša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

306 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu