Vlada Vukoičić novi trener Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde Diva dobili su novog trenera, tim će u nastavku sezone voditi Vlada Vukoičić koji je potpisao trogodišnji ugovor.

Izvor: AK

Četvrtak, 04.10.2012.

09:44

Default images

On će zameniti Milivoja Lazića, koji je dobio otkaz na Malom Kalemegdanu, već posle dva kola i poraza u ABA ligi.

Vukoičić je pomoćnik selektora Srbije Dušana Ivkovića, prošle godine je vodio U-18 selekciju Srbije na EP u Poljskoj, dok je poslednji tim vodio Mega Vizuru. Debi će imati na domaćem terenu protiv Union Olimpije u nedelju.

"Svestan sam gde dolazim i na koje mesto. Vrlo dobro znam šta se od trenera koji je u Crvenoj zvezdi očekuje. To predstavlja kombinaciju izazova u takmičenju sa protivnicima, ali i sa samim sobom. Želja svih trenera je da budu na nivou na kome je Zvezda, zato je velika čast i privilegija biti njen trener", rekao je Vukoičić i potom dodao:

"U ovom trenutku najvažnije je da u što kraćem mogućem roku upoznam igrače, neke njihove vrline i mane, da uradimo sve što se može da trgnemo ekipu. Glavni prioritet nam je da pobedimo u sledećoj utakmici, potom da radimo na određenim korekcijama. Svima treba da bude jasno da ambicije Crvene zvezde ostaju nepormenjene. To je svakako izazov koji stvara pritisak. Što je izazov veći i pritsak je srazmeran toj veličini, ali to automatski znači da je pozicija kluba, samim tim i trenera veća. Idemo korak po korak, da prvo sagledamo sa čime sve raspolažemo, a prva sledeća utakmica nam je najvažnija", zaključio je Vlada Vukočić, novi trener Crvene zvezde Diva.
Konferencija za medije na kojoj će biti promovisan novi strateg crveno-belih biće održana u petak na Malom Kalemegdanu u 12.30.

Vukoičić je trenersku karijeru počeo 1994. godine sa samo 19 godina, u omladinskoj školi FMP-a. Tu je radio do 2003. godine kada je postao asistent prvom treneru "limenki".

Iskustvo je sticao kao pomoćnik Aca Petrovića, Vlade Đurovića i Boška Đokića. Prvi trener postao je 2005. godine, da bi već 2006. sa FMP-om osvojio Jadransku ligu. Sledeće sezone tim je doveo do polufinala ULEB Kupa, te titule u Kupu Srbije.

Posle otkaza u januaru 2008. stigao je u Hemofarm umesto Miroslava Nikolića. Tokom leta te godine radio je u Belgiji u Ostendeu, ali je otišao već u oktobru.

Sledeću godinu radio je u sarajevskoj Bosni, sa kojom je ostvario rekord tima u regionalnoj ligi (11-15). Nakon što u aprilu "studenti" nisu prihvatili njegovu ostavku, dobio je otkaz u decembru 2009. posle katastrofalnih 1-9 na startu Jadranske lige.

Pre dve godine postao je trener Mega Vizure sa kojom je stigao do Superlige sa skorom 15-11 u Prvoj ligi. U Superligi je imao skor 3-11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: