Partizan izgubio u Zadru

Košarkaši Partizana izgubili su u Zadru 77:66 (13:10, 26:17, 17:20, 21:19) u petom kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Nedelja, 01.11.2009.

21:58

Default images

Zadar je tokom celog meča bio u prednosti i zahvaljujući pre svega odličnom šutu za tri poena (12/30) stigao do treće pobede u ligi. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Rok Stipčević sa 18 poena i četiri asistencije. Perić je ubacio 15, a Rančić 11. Kod Partizana Aleksandar Marić je bio najdominantniji sa ‘dabl-dabl’ učinkom od 16 poena i 12 skokova. Veseli je takođe ubacio 16, a Roberts 13 poena.

Zadar je do odlučujuće prednosti stigao u drugom period koji je dobio sa 26:17, pa je na poluvreme otišao sa +12 (39:27). Zadrani su treću deonicu otvorili šutevima sa distance i ubrzo su došli do prednosti od 48:33. 'Crno-beli' nisu mogli da se oslone na šut za tri poena ni u drugom poluvremenu, pa su odličnom igrom u reketu, gde su sjajno igrali Marić, Veseli i Roberts, uspeli da smanje prednost domaćina ispod deset poena pred četvrtu četvrtinu.

Poslednji period ‘crno-beli’ su otvorili znatno bolje, uspeli su da smanje razliku na samo četiri poena ali je Zadar trojkama Boise I Ružića ponovo pobegao na dvocifrenu razliku dva minuta pre kraja.

Partizan preko Robertsa, koji je pogodio tri slobodna bacanja, i Marića koji je takođe bio precizan sa penala smanjuje na pet poena zaostatka, ali Perić polaganjem i Stipčević sa nove dve trojke diže na 13 poena razlike i rešava pitanje pobednika. Aleksandar Mitrović ubacio je poslednji koš na utakmici za konačnih 77:66.

Partizan sada ima po dve pobede i poraza posle četiri odigrane utakmice, a u sledećem, šestom kolu 7. novembra dočekuje Bosnu.

U međuvremenu, u četvrtak ga očekuje gostovanje francuskog Orleana u trećem kolu Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: