NLB: Cibona – Crvena zvezda (16h)

Košarkaši Crvene zvezde igraju u subotu u gostima sa Cibonom u derbiju 6. kola NLB lige.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 31.10.2008.

19:28

Default images

'Crveno-beli' putuju u Hrvatsku sa maksimalnim učinkom, ali će im meč u Zagrebu biti do sada najteži ispit u regionalnoj ligi ove sezone. Sa druge strane, posle tri poraza iz pet utakmica (Hemofarm, Zadar, FMP) Cibona je bez prava na kiks, dok im u Evroligi ide mnogo bolje, nakon pobede u Le Manu, druge iz isto toliko mečeva u elitnom evrpskom takmičenju.

"Čeka nas najteže gostovanje do sada. Biće to ujedno veliki test za našu ekipu. Igramo protiv veoma kvalitetne i iskusne ekipe, pokrivene na svim pozicijama", rekao je Marko Kešelj, krilo 'crveno-belih'.

Trener Svetislav Pešić se nada punoj dvorani.

"Cibona ima odličnu podršku sa tribina, bilo bi dobro da dvorana bude puna. Volim da igram u takvoj atmosferi, igrači se tako kale. Radujem se duelu sa Cibonom, biće to dosta zanimljiva utakmica. Cibona još ne igra u skladu sa kvalitetom, trener Perasović još sklapa kockice. Imaju dosta novih igrača, trojicu Amerikanaca, Kusa koji je među najboljim igračima na svojoj poziciji u Evropi. Vrlo su iskusna ekipa, naročito su dobri napadači, možemo ih poremetiti samo izuzetno čvrstom i disciplinovanom odbranom i kontrolom skoka", rekao je Pešić.

Odlična vest za Pešića je povratak kapitena Tadije Dragićevića, koji se oporavio od operacije kolena.

"Tadija će biti sa ekipom, ali ne znam da li će ulaziti u igru. Imao je vrlo tešku povredu i mora da bude potpuno spreman i uđe u ritam, zbog zdravstvenog stanja, ali i zbog nivoa na koji je navikao košarkašku javnost", kaže Pešić, koji će u sastavu imati i Vladimira Štimca, iako je ovaj zbog virusa gripa propustio poslednji trening pred putovanje u Zagreb.

Utakmica Cibona – Crvena zvezda igra se u subotu od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: