Šuterska magija Tompsona – 44 poena, 10 trojki iz 11 pokušaja!

Košarkaški Golden Stejt Voriorsa deklasirali su Los Anđeles Lejkerse u poslednjoj utakmici programa dana posvećenom Martinu Luteru Kingu.

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

06:34

Šuterska magija Tompsona – 44 poena, 10 trojki iz 11 pokušaja!
Foto:Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanæez

"Ratnici" su savladali "Jezerdžije" rezultatom 130:111 zahvaljujući neverovatnoj partiji i šuterskoj magiji Kleja Tompsona.

Tompsonu se, kako Amerikanci vole da kažu, "zapalila ruka", pogađao je u serijama i da je dobio veću minutažu, verovatno bi oborio šuterske rekorde koje je sam postavio.

U prvom poluvremenu je pogodio dve trojke, ali je u trećoj četvrtini krenuo pravi rafal – sa brzih pet pogodaka za tri je rešio pitanje pobednika, u toj deonici je postigao ukupno osam i prvi promašaj van linije 7,24 imao je tek u finišu.

Bio je najzaslužniji što je njegov tim taj deo igre dobio sa 45:25 i pred poslednjih 12 minuta vodio 110:80. Jedan od dvojice braće "Spleš" je u tom trenutku na svom kontu imao 44 poena za manje od 27 minuta provedenih na parketu.

Ispostaviće se da će tako i završiti susret jer ga trener Stiv Ker nije ubacivao do kraja, ali ono što je neverovatno jeste da je postigao toliki poena pogodivši 17 od 20 šuteva iz igre (10-11 trojke), bez ijednog slobodnog bacanja! Klej je treći put ove sezone, a 13. u karijeri postigao 40+ poena, dok mu je ovo bila peta utakmica sa dvocifrenim brojem pogođenih trojki. Po tome je drugi najuspešniji košarkaš u istoriji NBA lige, ispred njega je samo saigrač Stefen Kari koji je 12 puta pogađao 10 i više šuteva za tri poena.

S obzirom na to da je trebalo samo da dodaju loptu do svog beka, ostali igrači aktuelnog šampiona nisu previše "zapinjali" – Kevin Durent je dodao 20 poena i 6 skokova, dok je spomenuti Kari ubacio samo 11 poena (3-12 iz igre, 2-10 za tri), ali imao i 12 uspešnih dodavanja.

Opuštanje rivala Lejkersi su iskoristili da u završnici izbegnu katastrofu, a kod njih je najefikasniji bio je Ivica Zubac sa 18 poena (7-8 iz igre). Poen manje dodao je Brendon Ingram, Kajl Kuzma je ubacio 16, jedan više od Majkla Bizlija.

Ekipa Stiva Kera se učvrstila na čelu Zapadne konferencije sa 33 pobede i 14 poraza, dok su Lejkersi ostali deveti sa skorom 25-23.

Tabela:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: