Bredli pogodio za pobedu, Boston iznenadio Kavse

Trojkom Ejverija Bredlija u poslednjim sekundama meča, Boston Seltiksi smanjili su u seriji protiv Klivlenda Kavalirsa na 2:1 u finalu istočne konferencije.

Izvor: PT

Ponedeljak, 22.05.2017.

08:10

Bredli pogodio za pobedu, Boston iznenadio Kavse
Getty Images

Iako su igrali bez povređenog Ajzee Tomasa Seltiksi su rezultatom 111:108 uspeli da vrate jedan brejk zaostatka, pa se sada ponovo nalaze u igri.

Neočekivano lošu utakmicu odigrao je Lebron Džejms koji je nije postigao poen u poslednjih 16 minuta igre, a utakmicu je završio sa samo 11 poena, šest skokova i šest asistencija.

Takođe, Kavalirsi su imali prednost od čak 21 poena u trećoj četvrtini, međutim požrtvovanom igrom Boston je uspeo da se vrati u meč i trojkom Ejverija Bredlija u poslednjoj sekundi pobedi meč.

Sve je izgledalo kao da će aktuelni šampion NBA lako doći do prednosti od 3:0, pošto su već posle prve četvrtine vodili dvocifrenom prednošću, 35:24.

Tokom druge deonice izabranici Tajrona Lua uspeli su da još i povećaju prednost, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 66:50.

U već pomenutoj trećoj četvrtini razlika je išla i na preko dvadeset poena, ali predvođeni Smartom koji je odlično zamenio Tomasa, Seltksi su se vratili u meč.
Getty Images
Ušlo se u dramatičnu završnicu, a odlučujući trojku postigao je već pomenuti Bredli, pa je tako ekipa Breda Stivensa smanjila na 2:1 u seriji.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Markus Smart sa 27 poena, sedam asistencija i pet skokova, a pratili su ga Bredli sa 20 i Al Horford sa 16 i Keli Olinik sa 15 poena.

Kod Kavsa, već pomenuti Lebron Džejms odigrao je najgoru utakmicu u plej-ofu još od 2011. godine i finala sa Dalas Meverksima. “Kralj“ Džejms šutirao je iz igre samo 4/13, odnosno 0/4 za tri poena.

Dobru partiju pružili su Kajri Irving sa 29 poena i sedam asistencija, potom Kevin Lav sa 28 poena i deset uhvaćenih lopti, kao i Tristan Tompson koji je ostvario učinak od 18 poena i 13 skokova.

Četvrta utakmica na programu je u sredu dva sata i 30 minuta iza ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: