Bredli pogodio za pobedu, Boston iznenadio Kavse

Trojkom Ejverija Bredlija u poslednjim sekundama meča, Boston Seltiksi smanjili su u seriji protiv Klivlenda Kavalirsa na 2:1 u finalu istočne konferencije.

Izvor: PT

Ponedeljak, 22.05.2017.

08:10

Bredli pogodio za pobedu, Boston iznenadio Kavse
Getty Images

Iako su igrali bez povređenog Ajzee Tomasa Seltiksi su rezultatom 111:108 uspeli da vrate jedan brejk zaostatka, pa se sada ponovo nalaze u igri.

Neočekivano lošu utakmicu odigrao je Lebron Džejms koji je nije postigao poen u poslednjih 16 minuta igre, a utakmicu je završio sa samo 11 poena, šest skokova i šest asistencija.

Takođe, Kavalirsi su imali prednost od čak 21 poena u trećoj četvrtini, međutim požrtvovanom igrom Boston je uspeo da se vrati u meč i trojkom Ejverija Bredlija u poslednjoj sekundi pobedi meč.

Sve je izgledalo kao da će aktuelni šampion NBA lako doći do prednosti od 3:0, pošto su već posle prve četvrtine vodili dvocifrenom prednošću, 35:24.

Tokom druge deonice izabranici Tajrona Lua uspeli su da još i povećaju prednost, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 66:50.

U već pomenutoj trećoj četvrtini razlika je išla i na preko dvadeset poena, ali predvođeni Smartom koji je odlično zamenio Tomasa, Seltksi su se vratili u meč.
Getty Images
Ušlo se u dramatičnu završnicu, a odlučujući trojku postigao je već pomenuti Bredli, pa je tako ekipa Breda Stivensa smanjila na 2:1 u seriji.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Markus Smart sa 27 poena, sedam asistencija i pet skokova, a pratili su ga Bredli sa 20 i Al Horford sa 16 i Keli Olinik sa 15 poena.

Kod Kavsa, već pomenuti Lebron Džejms odigrao je najgoru utakmicu u plej-ofu još od 2011. godine i finala sa Dalas Meverksima. “Kralj“ Džejms šutirao je iz igre samo 4/13, odnosno 0/4 za tri poena.

Dobru partiju pružili su Kajri Irving sa 29 poena i sedam asistencija, potom Kevin Lav sa 28 poena i deset uhvaćenih lopti, kao i Tristan Tompson koji je ostvario učinak od 18 poena i 13 skokova.

Četvrta utakmica na programu je u sredu dva sata i 30 minuta iza ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: