Ponedeljak, 07.01.2013.

19:55

Mesi, Mesi, Mesi, Mesi!

Fudbaler Barselone Lionel Mesi osvojio je Zlatnu loptu namenjenu najboljem igraču sveta četvrtu godinu za redom.

Izvor: AG

Mesi, Mesi, Mesi, Mesi! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

163 Komentari

Sortiraj po:

Salea

pre 11 godina

Svaka mu cast, to ne bi bilo lako ni u nasoj ligi ali... reci da se danas igra jaca odbrana nego nekad, posebno u sadasnjem Spanskom prvenstvu je smesno, cisto preuvelicavanje da bi se celom ovom dostignucu jos dalo na vaznosti (sto je potpuno nepotrebno). Ma mora da sam Realovac, razocaracu vas, nisam, ni izbliza.

A za sve vas koji ste Maradonu sklonili sa trona, o tome cemo moci da pricamo kad Mesi bude probao da porobi danasnju Italijansku ili Spansku ligu u prosecnom klubu. Tacnije, najrealnije bi bilo Englesku jer je tada Italijanska bila daleko najaca. Naravno, da to uradi bez pomoci igraca poput Cavija ili Inijeste jer Maradona nista slicno nije imao (on je sam bio i Mesi i Cavi u jednom za svoj tim).

Da sumiramo, Mesi jeste veliki ali okanite se El Pibea, Zube, Zizua, Pelea jos uvek, makar jos malo, tu je Mesi ali cekajte da zavrsi karijeru pa ga onda uzdizite. Kada je Ronaldo harao bio vam je najbolji, pa vam je onda Ronaldinjo bio najbolji, pa je pojedinima cak i Kristina bila to, sad je Mesi. Ali ipak je Maradona (nekima Pele) sve to vreme ostajao merilo i jos uvek je. Strpite se.

Ako Mesi zasluzi tron dobice ga. To sigurno nece biti zato sto je u ovakvom super timu dao ovoliko golova u ovakvom Spanskom prvenstvu, gde su 90% ekipa 20x slabije od Barse (i ako je ovaj poduhvat, ponavljam, ogroman). Za tu krunu ipak bi trebalo da sa svojom "losom" Argentinom uzme i to SP, ne mora bas kao Dijego (u bilo kom smislu), mada ce to ici tesko jer mu tamo pak nema Cavija.

blondie

pre 11 godina

Ja nisam neki ljubitelj fudbala,nekad sam bio,ali posto je veliki novac usao u ovaj sport,postalo je besmisleno gledati bogatase kako jure za loptom.Gde je tu ljubav prema svom klubu,gradu,navijacima.Ko da vise novca,njega vise volim.Meni je to porazavajuce bez obzira koliko realno bilo.Jedino gledam Mesija i Barselonu da bi video kada i na koji nacin ce ih neko nadigrati.To sto izgube po neku utakmicu zato sto protivnik odigra bunker i iz neke kontre pogodi,to nije nista,mora statisticki da se desi!

Cale

pre 11 godina

Smesno. Sta je to Mesi osvojio ove godine? Ligu sampiona? Nije. A da, bar prvenstvo? Uf, pa nije ni to. A sa reprezentacijom? Pa dobili su tu i tamo neki mec u kvalifikacijama.
A meni nije jasno kako to da su svi zaboravili ubedljivo najboljeg igraca ove godine, Didijea Drogbu. Sam je doneo LS Celziju, pregazio je Barselonu, a sa Obalom Slonovace je igrao finale kupa nacija. Istina imao je u finalu promasen penal koji ih je na kraju kostao poraza, ali taj penal mu je jedini kiks ove godine. Ovaj izbor je svakako farsa bio i ostao.

segrt real tarota

pre 11 godina

I zidan je bio najbolji 10 godina za redom pa mu nisu davali zlatne kopackice i loptice svake godine,....jeste messi najbolji, ali je ronaldo kompletniji igrac,....nisam realovac ali jesam murinjovac, i jedva cekam da istera samoga sebe iz tog govneta od kluba :)

Darko

pre 11 godina

@mrmot

Kazes Ronaldo najbolji strijelac proslog prvenstva.Ne znam na kojoj si ti televiziji pratio proslo prventsvo.U mene je Samsung,na mojoj televiziji je Mesi bio najbolji strijelac, Ronaldo drugi.Ili popravi tv ili kupi novi,nesto ti krivo prenosi.

Tekelija

pre 11 godina

Волио га човјек или не волио, потпуно је заслужено добио награду.

Прича око тога колико је трофеја освојио може да се користи само кад се пореди на некој вјечној листи. Ту је слабији, јер са (одличној по именима) репрезентацијом није урадио апсолутно ништа.

У сваком случају, свака му част.


пс Лијепо од њега што је упослио слијепог стилисту. Прави је хуманитарац х)

Pjanovic

pre 11 godina

Svaka cast momku, najbolji je fudbaler u poslednjih nekoliko godina.

No, statistika nije sve u fudbalu, pa cak ni dati golovi.
Moze on narednih 10 godina (kako neko vec napisa), da daje po 90 golova svake sezone, nikad nece biti dobar kao 'mali Ronaldo' :).

Takav poeta se vise ne radja...

http://www.youtube.com/watch?v=kKjy0-wNvuU

Uzitak za gledanje, a u snimku nema nijedan postignut gol, to sve govori...

Ronaldinjo FTW.

Pjanovic

pre 11 godina

A postoji jos jedan fudbaler koji je bolji od Mesija, takodje nesto slicno kao Ronaldinjo.

http://www.youtube.com/watch?v=uVueW6X7TM0

Ali za razliku od Ronaldinja, Ronaldo (Nascimento) je primer suve tehnike, pogotovo fascinira taj osecaj da probaci protivniku loptu kroz noge :), al ipak moje simpatije idu ka Ronaldinju :), jer taj nivo osecaja za igru niko nikada nije imao, niti ce.

Flash1

pre 11 godina

Mesi jeste najbolji fudbler svih vremena i imam utisak da ce ostati najbolji zauvek. Ako volite fudbal, uzivajte u svim ovim godinama dok on igra jer se nikada, zapamtite, nikada se nece pojaviti niko bolji od njega. Bice zabavnih igraca kao Ronaldinjo ili Neymar, bice lidera kao Zidan, Giggs, lucidnih buntovnika kao Kantona ili Maradona, ubitacnih kao stari Ronaldo i danasnji Ronaldo, i sve cemo ih voleti i uzivati u njihovim partijama... ali Mesi je suva efikasnost koju niko nikada nece prestici. Mesijev fudbal je trijumf jednostavnosti. Resenje za svaki chvor.

dexa

pre 11 godina

brz i nista sem toga.strasno.ponizavajuce za fudbalda se njemu daje 4 puta ova , mada i ne toliko bitna, titula.. a treba reci da vec godinama nema ozbiljnih igraca kao pre... sve sam go fizikalac.uzas.

john

pre 11 godina

E kad cujem ove da bez Cavija i Inijeste ne bi nista uradio slosi mi se. Sto onda nije Ibrahimovic nesto uradio, sto nije Sanchez nesto uradio, Pedro, i jos mnogi drugi. Ja bih pre rekao da Inijesta i Cavi ne bi bili to sto jesu da nije Messija. I da jos nesto napomenem, Cavi je asistirao Messiju posle 19 meseci i to pre 4-5 kola, znaci 19 meseci mu nije asistirao, vise je Dani Alves to uradio. Inijesta takodje, i kasnije mi pricaju kako ne bi isti bio. Da ne mislite da lupam gluposti, postoji internet i sve se lako proveri. Pozdrav
(Messi najaci!!, 7. januar 2013 21:09)
Za sve se slazem, tacan podatak. Cavi mu je asistirao, tako sto mu je dodao loptu petom, a ovaj predriblao cetvoricu i dao gol. Cavi majstor, paker. :) Cavi i Inijesta su vrhunski fudbaleri, ali opasno precenjeni jer vec godinama ulaze u najuze izbore i poredjenja sa Mesijem i Kristijanom.
(Rade-Futog, 7. januar 2013 21:31)

Ovo bi mozda imalo logike da Spanija Nije uzela 2 Evropska i jedno svetsko prvenstvo u zadnje 4 godine,napravila jedan od najduzih ako ne i najduzi niz pobeda na medjunarodnim utakmicama.U Spaniji su glavni igraci Xavi i Inijesta a ne Mesi i Ronaldo.

Милан

pre 11 godina

Поновићу опет истину коју нико не сме да каже: Меси је највећа превара у историји фудбала.

zvezdash

pre 11 godina

Ronaldo bi bio mozda i bolji kad bi iskontrolisao svoj ego i razmisljao samo o igri a ne o tome kako ga drugi vide ovako Mesiju svaka cast!!! zasluzeno potpuno

Stefan

pre 11 godina

Kada jedna fudbalska velicina kao sto je Dzajic kaze da je Messi najbolji fudbaler koga je ikad gledao onda je stvarno najbolji,Dzaja je dodao da jedva ceka da gleda utakmicuna kojoj igra Messi, i posle dodje neki navijac penalda i hvali se time kako je penaldok kompletniji hahaahahha

Quaresma

pre 11 godina

BRUKA I SRAMOTA!!! Jer se po ko zna koji put pokazalo da se priznanje ne dodjeljuje onom ko je izgradio samog sebe od teskog i mukotrpnog rada i treninga i da je sva ta UEFA jedno veliko leglo kriminala ,nego tamo nekom nazovi "igracu" koji je realno kalibar za ekipe kao sto su Stouk Siti ,Atalanta i Mainc... Bilo gde da predje raspao bi se i na kraju bi zavrsio u ovim pomenutim ekipama a u medijima bruje o njemu kao da je Bog zna sta ,kad se doticni dokaze u Engleskoj Premier ligi ,onda skidam kapu! PozZ za sve prave ljubitelje fudbala...

terminator

pre 11 godina

Sa 25 godina ovoliko postigao, sta li ce uraditi do 35. god, kakava masina od igraca, kakav majstor fudbala, i ranije sam pratio fudbal, ali da ovoliko novinara trenera, bivskih fudbalskih majstora podrzavaju jednog igraca to nisam video, Messi je to i zasluzio, svaka mu cast na tome, veliki igrac!

messiNo1

pre 11 godina

"Ronaldo je sjajan fudbaler i u mnogim mecevima je bio igrac odluke. Ipak, u velikim utakmicama on ne pravi razliku u korist svoje ekipe, kao što to cini Lionel Mesi u Barseloni", kazao je Guti španskim medijima. Objasnio!

sledece godine messi x 5

pre 11 godina

Messi je zlatnu loptu osvojio jos kad je oborio Milerov rekord, pa 91 gol ne mozes dati na PES-u a da su igraci postavljeni na ametere..

Kole

pre 11 godina

???Jedni govore nije osvojio ovo,drugi,ono..itd itd.Prvo,ne bira se najtrofejni fudbaler ,nego najbolji,drugo,sta ste se uhvatili svetskog prvenstva,,trofeje osvajaju timovi,celokupni,a ne pojedinci(oni samo dodju do izrazaja kada se prave dobri rezultati),sta i da ne osvoji svetsko prvenstvo?!On je najbolji igrac sveta,on kao pojedinac,bilo je ocajnih igraca koji su osvajali evropska i svetska prvenstva ,a recimo neki fenomenalni nikada nisu osvojili?!Evo primer Grcke koja je osvojila evropsko prvenstvo bez ijednog igraca ekstra klase,ali ih je neko predvodio,recimo karagunis'....Jos jedna stvar,kvalitet svetskog prvenstva je na daleko nizem nivou cak i od kupa ueffa!!A fudbal je danas toliko napredovao,prosto je nemoguce da jedan covek vodi ekipu do konstantnih pobeda!!Plus mora da se poklopi 1000 kockica da bi se osvojilo prvenstvo koje se igra svake 4 godine!Svaka cast Pele-u,Maradoni..ali nemojte da se lazemo,pogledajte snimke,pogledajte postavke tih odbrambenih igraca koji napadaju coveka sa obema nogama na petama ,jedan trzaj i idu po burek..centarfor i tadasnja krila se vrate na svojih pola samo ako je korner a neki ni tada,,danas se igra zonska odbrana sa 11 igraca na svojoj polovini.preuzimanja,zatvaranja ,ne napada se covek nego se zatvara prostor(setite se samo camacho-dzajic,smesno)Plus,,to je bilo vreme,kad neko ne zna da igra ,stavis ga pozadi.I koliko je tada zemalja igralo fudbal,a koliko sada,koliko je bilo uopste fudbalera ,a koliko je sada.MESSI NAJVECI!!

cile

pre 11 godina

Objektivnije nije moglo. Glasali su fudbaleri,treneri i mediji iz svih ćoškova svijeta,svih kultura,religija,rasa i narodnosti. Rasprave su nepotrebne.

Sve cestitke Leo!

Vukašin

pre 11 godina

Pored toga što je najtalentovaniji, Mesi ne igra fudbal samo zbog novca i ne shvata ga samo kao posao, već uživa igrajući ga. Nikad ga nisam video nadrndanog i namrgođenog. Nije nadmen i egoista. Pored svih ovih trofeja i nagrada ostao je normalan, što je veoma retko. Od naših fudbalera koji su vredeli, takav je bio Vladimir Jugović.

Sandor

pre 11 godina

Ja ne razumem ove pljuvace, alo bre, o cemu vi govorite. 4-ti put uzastipno dobija sto nije niko nikada, a da ne govorim koliko mu je godina i da moze jos 10-ak godina aktivno da igra - na ovom nivou verovatno jos 5-6. Pa taj mali je cudo, uz Pelea i Maradonu definitivno ulazi u najvecu trojku svih vremena. Svi razni Van Basteni, Ronaldi, Zidani, Rivaldi, Figoi, dodju i prodju, odigraju jednu-dve sezone, i tu im je kraj. Ovaj decko melje vec 6-7 sezona a tek mu je 25 godina. I to na kom nivou, sve moguce rekorde je poobarao. Jos samo onaj Peleov od hiljadu golova (mada to nece nikad niko, tada je fudbal bio drugaciji) i niko ni u cemu nije ispred. Mislim, nije da je neki ko se prosvercovao jednu sezonu i nikad vise, pa da se govori o zasluzenom - ne zasluzenom. Covek je samo zadrzao ono sto je njegovo bilo vec 3 godine uzastopno. Neko pominje Argentinu, a sta je to Ronaldo osvojio sa Portugalom? Nista. A na klupskom nivou nije ni blizu Mesije. Jedini Mesijev problem je sto nosi to breme poredjenja sa Maradonom koji je osvojio dva SP-a (ne Argentina vec on), i onda ga posmatraju kroz prizmu toga, dok Ronalda niko ne poredi sa Maradonom, jer kada bi ga poredili, on nikada ne bi mogao da udje ni u uzi izbor. Za sada, Pele=Maradona>Mesi, ali Mesi jos uvek ima vremena da ako nastavi ovako dostigne ovu dvojicu.

crazy processor

pre 11 godina

E pa ovako nije bitno sto je Mesi osvojio, ali FIFA se bruka. Prvo nakacili ste se za golove, a ni Miler nije dobio zlatnu loptu za 72 iako je dao najvise golova, nije ni 73, ali jeste 70 tako da sve to oko golova pada u vodu. Drugo jedan Kanavaro koji nije davao golove, koji je samo zato sto je italija postala SP dobio ZL iako je igrao u doba Zidana, necete valjda reci da je bolji bio od Zidana, Gigsa ili Ronaldinja. Trece ne moze Spanija koja je jedina osvojila za redom EP, SP, EP da nema nijednog osvajaca zlatne lopte, tu su Xavi, Inijesta i Kasiljas koji je sigurno zasluzuju. Mesi jeste najbolji, ali nije bolji 4 puta od bilo kog spanskog reprezentativca. Ovo je postalo ponizavanje ostalih, ranije je dosta bio bitan uspeh reprezentacije, a sada nista.

mrk

pre 11 godina

pravi velikani obaraju rekorde iz nehata, a ne kao ovaj prcko koji igra samo za sebe i svi mu namestaju lopte i penale. jako mi je iritantan, i zalosno je sto igraci koje nikad nece dostici (cist primet Zidan) imaju manje priznanja

qwerty

pre 11 godina

Fora je u tome sto mesi i ronaldno imaju neverovatnu srecu da se nikad nisu duze povredili... pa Zuba je sa 20/21 god bio najbolji na svetu 2 godine za redom, al' se povredi i kraj... najveca nepravda je bila kada je taj Kanavaro dobio nagradu pored Zidana koji je sam doveo francusku u finale SP sa 35godina...

extremesportist

pre 11 godina

Mozda je ove godine i trebao da osvoji, ali nisam hteo da osvoji zlatnu loptu jer ce sad svi poceti da pricaju da je bolji od Van Bastena, Zidana, Ronalda(brazilca) ili Ronaldinja koji je po meni najbolji ikada. On igra u pravom klubu u pravo vreme i jedina prava konkurencija mu je Ronaldo. Pre je konkurencija bila mnogo jaca n.p.r, pocetkom prosle decenije igrali su Ronaldo, Rivaldo, Zidan, Bekam, Figo, Ronaldinjo, Anri... i bio je pravi poduhvat doci do zlatne lopte. Mozda ce se nesto promeniti u sledecih par godina jer ima mnogo mladih fudbalera koji bi mogli da budu konkurencija ovoj dvojici poput Nejmara, Lukasa Moure, Gecea, Jese Rodrigesa... Ako situacija ostane ovakva njih dvojica ce osvajati ovu nagradu sledeci 6-7 godina.

Vatrogasac

pre 11 godina

Mesi CAR, ali odelo, pa sta ti bi?! Gledam onog mucenika Ronalda, namucio se covek muski da ne zaplace. Svaka cast svakom ko uspe i na Soniju da da 91 gol. Bravo majstore, skroz zasluzeno.

Johhny

pre 11 godina

Mesi.. stvarno dobar igrač, ali sva ta pompa oko njega, pa Ronaldinho pa da ne nabrajam dalje.. ) smešno.. otišao je i fudbal i svet u aut.. Da Mesi igra u Realu, DA MU NEMA vanzemaljaca Xavija i Inieste, sad bi Ronaldo držao nagradu.. pa ljudi, Roki jeste mentalac, iritantan))) ali on za razliku od Mesija igra SAM, sam... I tako će i dalje Mesi da trči sa loptom, da je davi,davi.. mi ga nešto i nećemo gledati.. ali Ronaldinho, to je bio Čarobnjak...!

Don

pre 11 godina

Kad su objavili pobednika i messi je ustao, ni ronaldo ni iniesta nisu ustali da mu cestitaju. Pa ko god da osvoji ljudski je da se ustane i cestita pobedniku. Messi je tacno polako ustao prvo da vidi dali ce oni dvoje da mu pruze ruku ili nesto pa je posle krenuo ka bini. Hteo sam da ronaldo osvoji ali kad sam ovo video mislim da je messi 100 posto pravi i zasluzeni pobednik. Respect messi!

Rade-Futog

pre 11 godina

Ljudi, svaka cast i Peleu i Dzordanu i Boltu. Zao mi vrhunskog Kristijana, ali Mesi je nesto najbolje sto je svet ikad imao u sportu.

I wanna know your name

pre 11 godina

Messi je osvojio SP za igrace do 20 godina i Olimpijske Igre... Jos je mlad, ima vremena za SP. A inace, Argentina je prva u Juznoamerickoj kvalifikacionoj grupi. Nemojte da baljezgate, treba godina da se prikupi iskustvo za lidera ekipe.

da,da...

pre 11 godina

Južnoamerikancima je fudbal u krvi,u odnosu na Evropljane svaki potez izgleda kao da odigravaju sa lakoćom,uporedite to sa CR7 koji pokušava da kopira Ronaldinja,donekle je tu lakoću imao samo Zidan

grende leo

pre 11 godina

Messi zasluzeno najbolji, a to realovcima odbijam na glupost, bez cavija i inijeste i te price, i anri je imao njih dvojicu, ibra, eto, vilja, pa nisu ni trecinu postizali kao messi, covek je sa druge planete, voza loptu po terenu imas osecaj kao da mu je zalepljena za nogu, bukvalno kao na igrici, VELIKI MAJSTOR, NAJVECI!

Delce

pre 11 godina

SVAKA CAST MAJSTORE!
Pratim fudbal pola veka. Gledao sam Pelea{najbolji igrac sveta u svoje vreme}Maradonu, Sekularca, Olivera Kana,i jos plejadu majstora fudbalske igre, ali danas Mesi je taj koji je na celu liste najboljih fudbalera sveta sasvim zasluzeno i po mislenju vecine trenjera, i po mislenju vecine kapitena, i po mislenju sportskih novinara.Svi su oni merodavniji od svih komentatora u ovoj rublici. Kad gledam Mesija jednostavno uzivam u njegovim virtuoznim potezima. Uzivam i kad gledam Ronalda,ali jedan njegov nesportski potez pokvari mi ceo uzitak.Za razliku od CR kod Mesija nema simuliranja, ato ga pravi vecim od CR.

xxx

pre 11 godina

Prvo pogledajte koliko Mesi ima asistencija po sezoni. Jeste, cinjenica je da ima vrhunske igrace pored sebe, ali je isto tako tacno da ni priblizno nije sebican kao Kristina Penaldo.

realno

pre 11 godina

Ja bi pre rekao da penaldo ne bi nista bio bez ozila i di marie, mesiju su xavi i inesta asistirali 11 puta kod 91. pogotka, a penaldu ozil i di maria 24 puta i dodaj penaldu 20 golova iz penala, sta je on sam uradio, nista!

Inace cestitam Mesiju covek je nesto posebno

pre 11 godina

Sramota je sto je Ronaldo koji je dao 30 golova iz penala drugi a Iniesta treci sa osvojenim evropskim prvenstvom!!!!

Panter87

pre 11 godina

Dojadili su mi više ovi ljudi koji kažu da Mesi ništa ne bi bio bez Ćavija i Inijeste, pre bih rekao da je obrnuto.Da nemaju Mesija nikad ne bi Barselona bila tako jaka, a ni oni takvi igraci.Kao oni su mu namestili sve golove, molim vas pogledajte statistiku, Mesi ima duplo vise asistencija nego njih dvojca zajedno.Mesi zasluženo si najbolji!!!!!

Rade-Futog

pre 11 godina

E kad cujem ove da bez Cavija i Inijeste ne bi nista uradio slosi mi se. Sto onda nije Ibrahimovic nesto uradio, sto nije Sanchez nesto uradio, Pedro, i jos mnogi drugi. Ja bih pre rekao da Inijesta i Cavi ne bi bili to sto jesu da nije Messija. I da jos nesto napomenem, Cavi je asistirao Messiju posle 19 meseci i to pre 4-5 kola, znaci 19 meseci mu nije asistirao, vise je Dani Alves to uradio. Inijesta takodje, i kasnije mi pricaju kako ne bi isti bio. Da ne mislite da lupam gluposti, postoji internet i sve se lako proveri. Pozdrav
(Messi najaci!!, 7. januar 2013 21:09)
Za sve se slazem, tacan podatak. Cavi mu je asistirao, tako sto mu je dodao loptu petom, a ovaj predriblao cetvoricu i dao gol. Cavi majstor, paker. :) Cavi i Inijesta su vrhunski fudbaleri, ali opasno precenjeni jer vec godinama ulaze u najuze izbore i poredjenja sa Mesijem i Kristijanom.

Messi najaci!!

pre 11 godina

(Dava, 7. januar 2013 20:35)

E kad cujem ove da bez Cavija i Inijeste ne bi nista uradio slosi mi se. Sto onda nije Ibrahimovic nesto uradio, sto nije Sanchez nesto uradio, Pedro, i jos mnogi drugi. Ja bih pre rekao da Inijesta i Cavi ne bi bili to sto jesu da nije Messija. I da jos nesto napomenem, Cavi je asistirao Messiju posle 19 meseci i to pre 4-5 kola, znaci 19 meseci mu nije asistirao, vise je Dani Alves to uradio. Inijesta takodje, i kasnije mi pricaju kako ne bi isti bio. Da ne mislite da lupam gluposti, postoji internet i sve se lako proveri. Pozdrav

crnobeli delija

pre 11 godina

Niko nemoze da ospori sve uspehe Mesija i omalovaziti 91dati gol je stvarno besmisleno. Ali....

Stavite u jedan prosecan spanski tim, npr Sevilju mesija, da li neko stvarno veruje da bi tamo dao vise od 10-15 golova? I koliko bi vremena proslo trener i publika ne bi krenuli da zameraju sto mu je radijus kretanja 15-35m od protivnickog gola, pa i to vrlo besmilseno i smesno kad je lopta kod protivnika (gledao sam ga pre neko vece, on cak ne zna ni da se postavi ispred protivnika koji ima loptu i krece ka golu Barselone). O tome da je bio i ostao "jednonongi" igrac, da i ne govorim.

A onda u sti tim stavite CR. Ako treba, ide od svog gola do protivnickog, sutira iz punog trka sa obe noge, visljije i skocniji od Mesija pa i u odbrani i u napadu igra glavom, asisitra, uklizava, juri svog igraca i oduzima lopte.... Mesi ne radi nsita od toga. Niti zna, niti ima potrebe, ima najbolju masinu na svetu za resavanje takvih "neprijatnosti".

Kao sto je rekao jednom prilikom komentator na B92, Mesi je vrlo dobar korisnik usluga preduzeca "Barselona", dajte CR pola barsinog tima da igra stalno IZA njega i on ce dati 150 golova za sezonu.

Mesi je osvojio i ovu, i verovatno ce osvojiti i narednu Zlatnu loptu jer ce osim talenta koji ima, iza njega uvek biti bar 7-8 igraca da mu na tanjiru dodaju loptu i da zatvore rupe. CR ne igra sam, ali ako ce neko da proba da uporedi timove Barse i Reala, onda je jos veci utopista nego ja :)

Marko Adidas

pre 11 godina

Najvise volim Cristiana..ali nagradu je trebalo da dobije Iniesta. Ovaj mali sa odelom koje nema ni u Grandu nece nikad nista uraditi sa reprezentacijom.

cuki

pre 11 godina

strasno bre!kad bi vucic uleteo sa ekipom tuzioca koji dovode red kod nas u fifu mislim da bi samo portiri ostali na slobodi od svih njih kriminalaca tamo.

Zmaj

pre 11 godina

@g4

A sto se ti javljas kad ne razumes ovaj sport? Tim cini 11 igraca, a ne 1. Jedan moze da ucini nesto vise ako se istice, ali ne mnogo vise. I kako mozes uopste da poredis reprezentaciju Argentine gde skupe na par nedelja igrace iz celog sveta koji igraju u razlicitim klubovima i tim Barselone koji igra svaki dan zajedno preko 300 dana u godini i to tim vrhunskih igraca? Bas si smesan!

0800

pre 11 godina

kakva je to nagrada koju nikad nisu dobili Henry, Raul i Del Piero...
i kakva je to postava godine?!?! svi iz primere. Šta niko od njih ne gleda premier ligu i bundesligu???!

Goran

pre 11 godina

Cove igrace kao da su cunjevi. Ponekad mi izgleda kao da svi znaju sta ce da uradi, ali ne znaju kako da ga zaustave. Potpuno zasluzeno, Leo Messi je ubedljivo najbolji igrac planete!

Milosh K.

pre 11 godina

Mesi - igra u najboljem timu,koncepcija Barselone je podredjena Mesiju od polusezone kad je s krila prebacen u napad,a Ibrahimovic na klupu.Realno,decko je bog otac!!!
Iniesta - pored Cavija,i u zadnje vreme Fabregasa,mozak igre Barselone.Vizija,pregled,pas,na svojoj poziciji jedan on najboljih ikada.Da se ne zavaravamo,kada oni zadju u godine na njihovo mesto ce doci Tiago,mali Rafinja,ili neko treci.Covek je u godinama kada je osvajio vise titula nego Mesi (mislim na Svetsko i Evropsko prvenstvo) i dalje bio u senci Argentinca.Zasto?Zato sto je Mesi postizao golove,a Iniesta ih namestao.Bitne su brojke,golovi,Stoga jedan defanzivac mozda nikada vise nece osvojiti ovu nagradu,jer su bezrazlozno podcenjeni.
Ronaldo - dokazao se u Manchester Junajtedu i u Real Madridu.Nikada mi niko nece dokazati,da je,npr.on u Barseloni,i da i on i Mesi igraju na krilima,da bi Mesi imao bolju statistiku,dao vise golova.Ima sve,sut levom i desnom,brzinu,okretnost,odlucnost,pravu dozu inata,skok,udarac glavom,snagu,jednom recju,sve.Na Evropskom prvenstvu je gotovo sam nosio Portugal,ali je to prvenstvo,kao i u slucaju Iniesta,baceno u zaborav.
Suma sumarum,iako mi je Ronaldo drazi od ostale dvojice,ja bih nagradu dodelio Iniesti ili Caviju (koji nije nazalost usao u najuzi izbor,ali,zali Boze,neko mora biti medju prva tri) jer su ipak osvojili sve sto i Mesi,PLUS ljudi imaju Svetsko i Evropsko prvenstvo u svojim karijerama.

Hristos se rodi braco Srbi!

cofi

pre 11 godina

Strasno da ovakva igraina kao sto je ROnaldo ostane na 1 lopti bruka a i glasanje je namesteno koje pratio uzivo zna! (dax, 07. januar 2013 20:46).Pazi da te ne udari,zjb je to kad nekog volis,vidi kako ti se tresu ruke..masis slova,gutas suze itd..Opusteno druze!

mrmot

pre 11 godina

SKANDAL!!Dokle više?91 gol za šta?Za španski kup?!Pa onaj Iniesta osvojio i taj španski kup,a i bio prvak evrope sa Španijom.Ronaldo najbolji strelac prošle sezone,uzeo prvenstvo i superkup i OPET MESI ISPRED NJIH?!UAaaaaaaaaaa FIFAlonaaaaaaaaa,UAaaaaaaaaa padavičariiiiiii!!!!!!

Srx

pre 11 godina

Mrmote,
CR je bio najbolji strelac preproslog prvenstva, Messi jednostavno pravi razliku na terenu i to je cinjenica. Ko ne veruje u njegove igre van Barcelone, neka pogleda ko je sam rasrafio Brasil

Toma diploma

pre 11 godina

Pa zao mi je inijesta od mesine 4 zlatne lopte 3 pripadaju nemu.
Inijesta osvojo sve kao mesi plus svetska i 2 evropska tilule i u svakom finalu ili daj gol ili ga namesti.

Dava

pre 11 godina

Svaka njemu cast ali je malo glupo ako su samo golovi merodavni... Koliko je samo Iniesta golova namestio i njemu i ostalima, ufff. Da nije Xavija i Inieste ne bi dao ni trecinu ove brojke

Covek

pre 11 godina

Barselonu sam pratio od pocetka rodjena I oduvek sam primecivao da je mesi najbolji igrac a da to niko drugi nije primecivao cak I ako sam sve oko sebe gurao na tu misao.

Mesi ga mesi

pre 11 godina

Ne razumem ove komentare vezano za Inijestu, Spaniju i slicno. U fudbalu niko nista sam ne osvaja, to je sve plod timske igre 10+1 igraca plus izmene. Tako da, nista Inijesta sam nije osvojio, vec je to delo Cavija, Inijeste, Silve, Fabregasa, Alonsa, Vilje, Toresa, itd. Mesi u Argentini bas i nije imao takve saigrace, jedini koji pored njega valja je blesavi Tevez koji se tuce sa trenerima, odbrana matora i suplja, a trenirao ih Maradona - jedan od najvecih fudbalera ikad (ako ne i najveci) ali realno bas i nije za trenera (makar sudeci po rezultatima). Tako da, kad se daje zlatna lopta gleda se individualni kvalitet i nikome se ne pripisuje doprinos celog tima, pa tako nije Inijesta osvojio EP vec je to Spanija ucinila, on da je imao saigrace kao Mesi u Argentini ne bi osvojio nista. Dakle, Spanija je svakako najbolji tim, ali pojedinacno, najveci kvalitet definitivno ima Mesi i tu nema nikakve dileme. Da nije nista ni sa Barselonom osvojio i dalje bi bio najbolji. Prosto, titule osvajaju timovi, sto ne znaci da onaj ko je pojedinacno najbolji bas je u tom najboljem timu.

hehe

pre 11 godina

@SKANDAL!!Dokle više?91 gol za šta?Za španski kup?!Pa onaj Iniesta osvojio i taj španski kup,a i bio prvak evrope sa Španijom.Ronaldo najbolji strelac prošle sezone,uzeo prvenstvo i superkup i OPET MESI ISPRED NJIH?!UAaaaaaaaaaa FIFAlonaaaaaaaaa,UAaaaaaaaaa padavičariiiiiii!!!!!!
(mrmot, 7. januar 2013 20:03)
Teški su i traumatični ovo dani za realovce, shvatam, i ovaj komentar je potpuno rečit...

Nemanja1982

pre 11 godina

Šta sve radi mašinerija za ovog čoveka. Pa da je takva mašina stajala iz Ronalda (pravog) ili Rivalda ili Ronaldinja ili Zidana ... dobili pi zlatnu loptu po 10 puta. Mesijev doprinos u Barseloni je ogroman, ali tu svi znaju da opasno dobro igraju fudbal. Šta bi bilo kad bi prešao u neki drug klub ko zna. Generalno Mesi ima blede partije iza sebe kada je reč o argentinskoj reprezentaciji u poređenju sa partijama u Barsi. Ali u Barsi se jednostavno sve vrti oko njega - 10 majstora igra za njega. Ronaldo i Ibrahimović su igrači koji mogu da naprave neke stvari u fudbalu koje Mesi ne može, pre svega zbog fizičke limitiranosti. Plašim se ludila koje je zahvatilo svet oko Mesija i mogućnosti da ga neko proglasi najboljim ikada svih vremena, što bi bilo daleko od istine. Ali neka vreme će pokazati da Mesi može samo u Barsi da igra na ovako visokom nivou u kontinuitetu. Videćemo šta će postići na svetskom prvenstvu ili nekom drugom klubu ... Kada je toliko bolji od ostalih, što Argentina nije prvak sveta a Mesi je to žarko želeo. Lepo uzmeš loptu predriblaš sve, baciš ih na kolena i gotovo... Bio je jedan takav Maradona, ups i Pele, ups i Puškaš ... Ko je imao ove igrače taj je sve osvajao jer su oni naprosto bili mnog, mnogo bolji od ostalih.

rmfc

pre 11 godina

Ajoooj Cristiano je odlican ali niko ne moze da kaze da je bolji od Mesija. Ja inace navijam za Real i ne bi ovo napisao da stvarno ne mislim tako. Nikad nisam video da neko tako igra fudbal. Decko je neverovatan

vlajzi

pre 11 godina

(mrmot, 07. januar 2013 20:03)

opet cmizdris... sto bre tako sreco? musko li si? hahahahah ustani i skini kapu kad izgovaras Mesijevi ime.

BFC

pre 11 godina

Kad ne igra u Barseloni, ne lici na sebe. Kako je Nemacka pregazila samo Argentinu u Juznoj Africi...
(g4, 7. januar 2013 20:07)

KAKO JE RAZBIO BRAZIL SA 3 GOLA, SA 25 GODINA TRECI STRELAC U ISTORIJI ARGENTINE, SMESAN SI REALOVAC!

10

pre 11 godina

SKANDAL!!Dokle više?91 gol za šta?Za španski kup?!Pa onaj Iniesta osvojio i taj španski kup,a i bio prvak evrope sa Španijom.Ronaldo najbolji strelac prošle sezone,uzeo prvenstvo i superkup i OPET MESI ISPRED NJIH?!UAaaaaaaaaaa FIFAlonaaaaaaaaa,UAaaaaaaaaa padavičariiiiiii!!!!!! (mrmot, 07. januar 2013 20:03)
mrmote izvini napisao si da je Ronaldo bio najbolji strelac ali cega u ligi je dao 45,a Mesi 50,ni u ligi sampiona nije najbolji strelac prema tome ne lupetaj i dosadan si vise sa ogovaranjem Barse ako ti smeta sto su najbolji zadrzi svoje komentare i komplekse za sebe ili ne gledaj fudbal

messi kraljuuuu

pre 11 godina

Hhahahah ovaj dole napisao namesteno, pa glasaju novinari, igraci i treneri iz celog sveta, kako si takav indijanac ne mogu da shvatim, kakvi kompleksi imaju ovi realovci pa to je nesto neverovatno.....

Hektor

pre 11 godina

Ima jedna stara srpska pesma koja se zove "Volem diku" i u kojoj deo refrena glasi: Tresi mesi, tresi mesi... Da nekim čudom Mesi igra u Srbiji, ovde bi posle svakog gola publika horski mogla da otpeva ovaj refren, a ne verujem da prikladnijeg ima na kugli zemaljskoj za ovog majstora.

Dragana

pre 11 godina

Ja bih Messija i Ronalda uporedila sa Federerom i Djokovicem. Mozda je Messi sad najbolji (kao sto je i Federer bio godinama), ali Ronalno ima 'ono nesto', kao nas Nole.

mixx

pre 11 godina

Neko drugi ce dobiti zlatnu loptu kad ovaj majstor prestane da igra ili kad ga zamole da odglumi neku povredu i ne bude igrao cele godine! Nema mu ravnog,mogu samo da mu cestitaju!

DJ23

pre 11 godina

Moje misljenje je da je jedino Inijesta zasluzio da osvoji , jer je osvoji nesto bitno , a odigrao vaznu ulogu u timu !
Licno nevolim ni jednog od kandidata za zlatnu loptu ,ali postujem njihove kvalitete

nenad

pre 11 godina

Posto je u pitanju individualna nagrada najbolji je pobedio. Kad je u pitanju kolektiv tu su najvece nagrade vec podeljene Celziju i Spaniji. Ovo je samo jos jedan dokaz da jedan igrac, koliko god on dobar bio, ne znaci automatski trofeje. Kako kaze jedan od citata iz filma Sedam Samuraja a koji bi mogao da se primeni i na sport "In war, it's teamwork that counts."

Direr

pre 11 godina

Poceo sam da pratim fudbal odavno i moze se reci da sam "fudbalski romantik" nikada necu zaboraviti Zubu, Zidana, Del Pjera, Rivalda,Maldinija, Raula, Gigsa, Anrija... ali ovaj decko... ovaj maleni argenitinac... je nesto posebno, ljudi pa njega ceka jos makar 10 godina karijere!!!

Villa_7

pre 11 godina

Potpuno zasluženo Messi ponovno osvaja zlatnu loptu !!! A sad idemo po ligu prvaka,a Primera je već zakaparena !!! VISCA EL BARCA !!!

cao

pre 11 godina

Ronaldo - La Liga, Super Kup. Prvi igrač koji je uspio zabiiti 7 hat-trikova u jednoj sezoni. Zabio gol svakom timu u La Ligi. Prvi igrač koji je uspio zabiti u 7 El Clasica zaredom - 10 golova. Polufinale s Realom i 2 gola Bayernu. Polufinale Eura s Portugalom i jedan od najboljih strijelaca.

Messi - 91 gol i kup kralja.
I Messi treba da osvojii? BRUKA,SRAMOTA,KRADJA!

deka88

pre 11 godina

A pratite li madriđane i njihove reakcije? Sad kao nesto 30 min.pre proglasenja Ronaldo ima 40% glasova,a Messi iza inijeste haha jesu simpaticni. Kako je zanimljivo gledati njihovu mrznju i ljubomoru.Madriđani

Blaugrana

pre 11 godina

Mesi, Mesi, Mesi, Mesi ha, ha, ha, ha ronaldo je otisha na solarium da ne se oseti na njenoj lice zuta lica na momenat kada ka zove Messi-a canavaro.

Barcaboy

pre 11 godina

Messi je definitivno zasluzio ali igrac kakav je Inijesta da ne dobije ovu nagradu pa ne znam.. :( Zao mi je jako..Ne bi pogresili ko god da je osvojio iskreno ..I ronaldo i inijesta i mesi su zasluzili ali sta ces..91 nije mala brojka..Stvarno mi zao Inijeste...

Goxy KC LAMPARD

pre 11 godina

Ma strasno je koliko je UEFA naklonjena UEFALONI,sta je ovaj osvojio da bi bio najbolji na svetu?!?!?!? Bravo dao je najvise golova,ali kome hetafeu,valjekanu,santanderu...Protiv Celzija nigde nije bio,protiv reala prosle godine 4 meca-0 golova...I ON NAJBOLJI!?!?!? PLJACKA

Direr

pre 11 godina

Poceo sam da pratim fudbal odavno i moze se reci da sam "fudbalski romantik" nikada necu zaboraviti Zubu, Zidana, Del Pjera, Rivalda,Maldinija, Raula, Gigsa, Anrija... ali ovaj decko... ovaj maleni argenitinac... je nesto posebno, ljudi pa njega ceka jos makar 10 godina karijere!!!

Barcaboy

pre 11 godina

Messi je definitivno zasluzio ali igrac kakav je Inijesta da ne dobije ovu nagradu pa ne znam.. :( Zao mi je jako..Ne bi pogresili ko god da je osvojio iskreno ..I ronaldo i inijesta i mesi su zasluzili ali sta ces..91 nije mala brojka..Stvarno mi zao Inijeste...

10

pre 11 godina

SKANDAL!!Dokle više?91 gol za šta?Za španski kup?!Pa onaj Iniesta osvojio i taj španski kup,a i bio prvak evrope sa Španijom.Ronaldo najbolji strelac prošle sezone,uzeo prvenstvo i superkup i OPET MESI ISPRED NJIH?!UAaaaaaaaaaa FIFAlonaaaaaaaaa,UAaaaaaaaaa padavičariiiiiii!!!!!! (mrmot, 07. januar 2013 20:03)
mrmote izvini napisao si da je Ronaldo bio najbolji strelac ali cega u ligi je dao 45,a Mesi 50,ni u ligi sampiona nije najbolji strelac prema tome ne lupetaj i dosadan si vise sa ogovaranjem Barse ako ti smeta sto su najbolji zadrzi svoje komentare i komplekse za sebe ili ne gledaj fudbal

mrmot

pre 11 godina

SKANDAL!!Dokle više?91 gol za šta?Za španski kup?!Pa onaj Iniesta osvojio i taj španski kup,a i bio prvak evrope sa Španijom.Ronaldo najbolji strelac prošle sezone,uzeo prvenstvo i superkup i OPET MESI ISPRED NJIH?!UAaaaaaaaaaa FIFAlonaaaaaaaaa,UAaaaaaaaaa padavičariiiiiii!!!!!!

grende leo

pre 11 godina

Messi zasluzeno najbolji, a to realovcima odbijam na glupost, bez cavija i inijeste i te price, i anri je imao njih dvojicu, ibra, eto, vilja, pa nisu ni trecinu postizali kao messi, covek je sa druge planete, voza loptu po terenu imas osecaj kao da mu je zalepljena za nogu, bukvalno kao na igrici, VELIKI MAJSTOR, NAJVECI!

Kole

pre 11 godina

???Jedni govore nije osvojio ovo,drugi,ono..itd itd.Prvo,ne bira se najtrofejni fudbaler ,nego najbolji,drugo,sta ste se uhvatili svetskog prvenstva,,trofeje osvajaju timovi,celokupni,a ne pojedinci(oni samo dodju do izrazaja kada se prave dobri rezultati),sta i da ne osvoji svetsko prvenstvo?!On je najbolji igrac sveta,on kao pojedinac,bilo je ocajnih igraca koji su osvajali evropska i svetska prvenstva ,a recimo neki fenomenalni nikada nisu osvojili?!Evo primer Grcke koja je osvojila evropsko prvenstvo bez ijednog igraca ekstra klase,ali ih je neko predvodio,recimo karagunis'....Jos jedna stvar,kvalitet svetskog prvenstva je na daleko nizem nivou cak i od kupa ueffa!!A fudbal je danas toliko napredovao,prosto je nemoguce da jedan covek vodi ekipu do konstantnih pobeda!!Plus mora da se poklopi 1000 kockica da bi se osvojilo prvenstvo koje se igra svake 4 godine!Svaka cast Pele-u,Maradoni..ali nemojte da se lazemo,pogledajte snimke,pogledajte postavke tih odbrambenih igraca koji napadaju coveka sa obema nogama na petama ,jedan trzaj i idu po burek..centarfor i tadasnja krila se vrate na svojih pola samo ako je korner a neki ni tada,,danas se igra zonska odbrana sa 11 igraca na svojoj polovini.preuzimanja,zatvaranja ,ne napada se covek nego se zatvara prostor(setite se samo camacho-dzajic,smesno)Plus,,to je bilo vreme,kad neko ne zna da igra ,stavis ga pozadi.I koliko je tada zemalja igralo fudbal,a koliko sada,koliko je bilo uopste fudbalera ,a koliko je sada.MESSI NAJVECI!!

Panter87

pre 11 godina

Dojadili su mi više ovi ljudi koji kažu da Mesi ništa ne bi bio bez Ćavija i Inijeste, pre bih rekao da je obrnuto.Da nemaju Mesija nikad ne bi Barselona bila tako jaka, a ni oni takvi igraci.Kao oni su mu namestili sve golove, molim vas pogledajte statistiku, Mesi ima duplo vise asistencija nego njih dvojca zajedno.Mesi zasluženo si najbolji!!!!!

Don

pre 11 godina

Kad su objavili pobednika i messi je ustao, ni ronaldo ni iniesta nisu ustali da mu cestitaju. Pa ko god da osvoji ljudski je da se ustane i cestita pobedniku. Messi je tacno polako ustao prvo da vidi dali ce oni dvoje da mu pruze ruku ili nesto pa je posle krenuo ka bini. Hteo sam da ronaldo osvoji ali kad sam ovo video mislim da je messi 100 posto pravi i zasluzeni pobednik. Respect messi!

rmfc

pre 11 godina

Ajoooj Cristiano je odlican ali niko ne moze da kaze da je bolji od Mesija. Ja inace navijam za Real i ne bi ovo napisao da stvarno ne mislim tako. Nikad nisam video da neko tako igra fudbal. Decko je neverovatan

cile

pre 11 godina

Objektivnije nije moglo. Glasali su fudbaleri,treneri i mediji iz svih ćoškova svijeta,svih kultura,religija,rasa i narodnosti. Rasprave su nepotrebne.

Sve cestitke Leo!

BFC

pre 11 godina

Kad ne igra u Barseloni, ne lici na sebe. Kako je Nemacka pregazila samo Argentinu u Juznoj Africi...
(g4, 7. januar 2013 20:07)

KAKO JE RAZBIO BRAZIL SA 3 GOLA, SA 25 GODINA TRECI STRELAC U ISTORIJI ARGENTINE, SMESAN SI REALOVAC!

I wanna know your name

pre 11 godina

Messi je osvojio SP za igrace do 20 godina i Olimpijske Igre... Jos je mlad, ima vremena za SP. A inace, Argentina je prva u Juznoamerickoj kvalifikacionoj grupi. Nemojte da baljezgate, treba godina da se prikupi iskustvo za lidera ekipe.

Mesi ga mesi

pre 11 godina

Ne razumem ove komentare vezano za Inijestu, Spaniju i slicno. U fudbalu niko nista sam ne osvaja, to je sve plod timske igre 10+1 igraca plus izmene. Tako da, nista Inijesta sam nije osvojio, vec je to delo Cavija, Inijeste, Silve, Fabregasa, Alonsa, Vilje, Toresa, itd. Mesi u Argentini bas i nije imao takve saigrace, jedini koji pored njega valja je blesavi Tevez koji se tuce sa trenerima, odbrana matora i suplja, a trenirao ih Maradona - jedan od najvecih fudbalera ikad (ako ne i najveci) ali realno bas i nije za trenera (makar sudeci po rezultatima). Tako da, kad se daje zlatna lopta gleda se individualni kvalitet i nikome se ne pripisuje doprinos celog tima, pa tako nije Inijesta osvojio EP vec je to Spanija ucinila, on da je imao saigrace kao Mesi u Argentini ne bi osvojio nista. Dakle, Spanija je svakako najbolji tim, ali pojedinacno, najveci kvalitet definitivno ima Mesi i tu nema nikakve dileme. Da nije nista ni sa Barselonom osvojio i dalje bi bio najbolji. Prosto, titule osvajaju timovi, sto ne znaci da onaj ko je pojedinacno najbolji bas je u tom najboljem timu.

xxx

pre 11 godina

Prvo pogledajte koliko Mesi ima asistencija po sezoni. Jeste, cinjenica je da ima vrhunske igrace pored sebe, ali je isto tako tacno da ni priblizno nije sebican kao Kristina Penaldo.

Delce

pre 11 godina

SVAKA CAST MAJSTORE!
Pratim fudbal pola veka. Gledao sam Pelea{najbolji igrac sveta u svoje vreme}Maradonu, Sekularca, Olivera Kana,i jos plejadu majstora fudbalske igre, ali danas Mesi je taj koji je na celu liste najboljih fudbalera sveta sasvim zasluzeno i po mislenju vecine trenjera, i po mislenju vecine kapitena, i po mislenju sportskih novinara.Svi su oni merodavniji od svih komentatora u ovoj rublici. Kad gledam Mesija jednostavno uzivam u njegovim virtuoznim potezima. Uzivam i kad gledam Ronalda,ali jedan njegov nesportski potez pokvari mi ceo uzitak.Za razliku od CR kod Mesija nema simuliranja, ato ga pravi vecim od CR.

Rade-Futog

pre 11 godina

Ljudi, svaka cast i Peleu i Dzordanu i Boltu. Zao mi vrhunskog Kristijana, ali Mesi je nesto najbolje sto je svet ikad imao u sportu.

Srx

pre 11 godina

Mrmote,
CR je bio najbolji strelac preproslog prvenstva, Messi jednostavno pravi razliku na terenu i to je cinjenica. Ko ne veruje u njegove igre van Barcelone, neka pogleda ko je sam rasrafio Brasil

Inace cestitam Mesiju covek je nesto posebno

pre 11 godina

Sramota je sto je Ronaldo koji je dao 30 golova iz penala drugi a Iniesta treci sa osvojenim evropskim prvenstvom!!!!

messi kraljuuuu

pre 11 godina

Hhahahah ovaj dole napisao namesteno, pa glasaju novinari, igraci i treneri iz celog sveta, kako si takav indijanac ne mogu da shvatim, kakvi kompleksi imaju ovi realovci pa to je nesto neverovatno.....

Vukašin

pre 11 godina

Pored toga što je najtalentovaniji, Mesi ne igra fudbal samo zbog novca i ne shvata ga samo kao posao, već uživa igrajući ga. Nikad ga nisam video nadrndanog i namrgođenog. Nije nadmen i egoista. Pored svih ovih trofeja i nagrada ostao je normalan, što je veoma retko. Od naših fudbalera koji su vredeli, takav je bio Vladimir Jugović.

hehe

pre 11 godina

@SKANDAL!!Dokle više?91 gol za šta?Za španski kup?!Pa onaj Iniesta osvojio i taj španski kup,a i bio prvak evrope sa Španijom.Ronaldo najbolji strelac prošle sezone,uzeo prvenstvo i superkup i OPET MESI ISPRED NJIH?!UAaaaaaaaaaa FIFAlonaaaaaaaaa,UAaaaaaaaaa padavičariiiiiii!!!!!!
(mrmot, 7. januar 2013 20:03)
Teški su i traumatični ovo dani za realovce, shvatam, i ovaj komentar je potpuno rečit...

Goran

pre 11 godina

Cove igrace kao da su cunjevi. Ponekad mi izgleda kao da svi znaju sta ce da uradi, ali ne znaju kako da ga zaustave. Potpuno zasluzeno, Leo Messi je ubedljivo najbolji igrac planete!

deka88

pre 11 godina

A pratite li madriđane i njihove reakcije? Sad kao nesto 30 min.pre proglasenja Ronaldo ima 40% glasova,a Messi iza inijeste haha jesu simpaticni. Kako je zanimljivo gledati njihovu mrznju i ljubomoru.Madriđani

Messi najaci!!

pre 11 godina

(Dava, 7. januar 2013 20:35)

E kad cujem ove da bez Cavija i Inijeste ne bi nista uradio slosi mi se. Sto onda nije Ibrahimovic nesto uradio, sto nije Sanchez nesto uradio, Pedro, i jos mnogi drugi. Ja bih pre rekao da Inijesta i Cavi ne bi bili to sto jesu da nije Messija. I da jos nesto napomenem, Cavi je asistirao Messiju posle 19 meseci i to pre 4-5 kola, znaci 19 meseci mu nije asistirao, vise je Dani Alves to uradio. Inijesta takodje, i kasnije mi pricaju kako ne bi isti bio. Da ne mislite da lupam gluposti, postoji internet i sve se lako proveri. Pozdrav

Hektor

pre 11 godina

Ima jedna stara srpska pesma koja se zove "Volem diku" i u kojoj deo refrena glasi: Tresi mesi, tresi mesi... Da nekim čudom Mesi igra u Srbiji, ovde bi posle svakog gola publika horski mogla da otpeva ovaj refren, a ne verujem da prikladnijeg ima na kugli zemaljskoj za ovog majstora.

Rade-Futog

pre 11 godina

E kad cujem ove da bez Cavija i Inijeste ne bi nista uradio slosi mi se. Sto onda nije Ibrahimovic nesto uradio, sto nije Sanchez nesto uradio, Pedro, i jos mnogi drugi. Ja bih pre rekao da Inijesta i Cavi ne bi bili to sto jesu da nije Messija. I da jos nesto napomenem, Cavi je asistirao Messiju posle 19 meseci i to pre 4-5 kola, znaci 19 meseci mu nije asistirao, vise je Dani Alves to uradio. Inijesta takodje, i kasnije mi pricaju kako ne bi isti bio. Da ne mislite da lupam gluposti, postoji internet i sve se lako proveri. Pozdrav
(Messi najaci!!, 7. januar 2013 21:09)
Za sve se slazem, tacan podatak. Cavi mu je asistirao, tako sto mu je dodao loptu petom, a ovaj predriblao cetvoricu i dao gol. Cavi majstor, paker. :) Cavi i Inijesta su vrhunski fudbaleri, ali opasno precenjeni jer vec godinama ulaze u najuze izbore i poredjenja sa Mesijem i Kristijanom.

Villa_7

pre 11 godina

Potpuno zasluženo Messi ponovno osvaja zlatnu loptu !!! A sad idemo po ligu prvaka,a Primera je već zakaparena !!! VISCA EL BARCA !!!

cao

pre 11 godina

Ronaldo - La Liga, Super Kup. Prvi igrač koji je uspio zabiiti 7 hat-trikova u jednoj sezoni. Zabio gol svakom timu u La Ligi. Prvi igrač koji je uspio zabiti u 7 El Clasica zaredom - 10 golova. Polufinale s Realom i 2 gola Bayernu. Polufinale Eura s Portugalom i jedan od najboljih strijelaca.

Messi - 91 gol i kup kralja.
I Messi treba da osvojii? BRUKA,SRAMOTA,KRADJA!

crnobeli delija

pre 11 godina

Niko nemoze da ospori sve uspehe Mesija i omalovaziti 91dati gol je stvarno besmisleno. Ali....

Stavite u jedan prosecan spanski tim, npr Sevilju mesija, da li neko stvarno veruje da bi tamo dao vise od 10-15 golova? I koliko bi vremena proslo trener i publika ne bi krenuli da zameraju sto mu je radijus kretanja 15-35m od protivnickog gola, pa i to vrlo besmilseno i smesno kad je lopta kod protivnika (gledao sam ga pre neko vece, on cak ne zna ni da se postavi ispred protivnika koji ima loptu i krece ka golu Barselone). O tome da je bio i ostao "jednonongi" igrac, da i ne govorim.

A onda u sti tim stavite CR. Ako treba, ide od svog gola do protivnickog, sutira iz punog trka sa obe noge, visljije i skocniji od Mesija pa i u odbrani i u napadu igra glavom, asisitra, uklizava, juri svog igraca i oduzima lopte.... Mesi ne radi nsita od toga. Niti zna, niti ima potrebe, ima najbolju masinu na svetu za resavanje takvih "neprijatnosti".

Kao sto je rekao jednom prilikom komentator na B92, Mesi je vrlo dobar korisnik usluga preduzeca "Barselona", dajte CR pola barsinog tima da igra stalno IZA njega i on ce dati 150 golova za sezonu.

Mesi je osvojio i ovu, i verovatno ce osvojiti i narednu Zlatnu loptu jer ce osim talenta koji ima, iza njega uvek biti bar 7-8 igraca da mu na tanjiru dodaju loptu i da zatvore rupe. CR ne igra sam, ali ako ce neko da proba da uporedi timove Barse i Reala, onda je jos veci utopista nego ja :)

vlajzi

pre 11 godina

(mrmot, 07. januar 2013 20:03)

opet cmizdris... sto bre tako sreco? musko li si? hahahahah ustani i skini kapu kad izgovaras Mesijevi ime.

crazy processor

pre 11 godina

E pa ovako nije bitno sto je Mesi osvojio, ali FIFA se bruka. Prvo nakacili ste se za golove, a ni Miler nije dobio zlatnu loptu za 72 iako je dao najvise golova, nije ni 73, ali jeste 70 tako da sve to oko golova pada u vodu. Drugo jedan Kanavaro koji nije davao golove, koji je samo zato sto je italija postala SP dobio ZL iako je igrao u doba Zidana, necete valjda reci da je bolji bio od Zidana, Gigsa ili Ronaldinja. Trece ne moze Spanija koja je jedina osvojila za redom EP, SP, EP da nema nijednog osvajaca zlatne lopte, tu su Xavi, Inijesta i Kasiljas koji je sigurno zasluzuju. Mesi jeste najbolji, ali nije bolji 4 puta od bilo kog spanskog reprezentativca. Ovo je postalo ponizavanje ostalih, ranije je dosta bio bitan uspeh reprezentacije, a sada nista.

qwerty

pre 11 godina

Fora je u tome sto mesi i ronaldno imaju neverovatnu srecu da se nikad nisu duze povredili... pa Zuba je sa 20/21 god bio najbolji na svetu 2 godine za redom, al' se povredi i kraj... najveca nepravda je bila kada je taj Kanavaro dobio nagradu pored Zidana koji je sam doveo francusku u finale SP sa 35godina...

mixx

pre 11 godina

Neko drugi ce dobiti zlatnu loptu kad ovaj majstor prestane da igra ili kad ga zamole da odglumi neku povredu i ne bude igrao cele godine! Nema mu ravnog,mogu samo da mu cestitaju!

da,da...

pre 11 godina

Južnoamerikancima je fudbal u krvi,u odnosu na Evropljane svaki potez izgleda kao da odigravaju sa lakoćom,uporedite to sa CR7 koji pokušava da kopira Ronaldinja,donekle je tu lakoću imao samo Zidan

Vatrogasac

pre 11 godina

Mesi CAR, ali odelo, pa sta ti bi?! Gledam onog mucenika Ronalda, namucio se covek muski da ne zaplace. Svaka cast svakom ko uspe i na Soniju da da 91 gol. Bravo majstore, skroz zasluzeno.

Toma diploma

pre 11 godina

Pa zao mi je inijesta od mesine 4 zlatne lopte 3 pripadaju nemu.
Inijesta osvojo sve kao mesi plus svetska i 2 evropska tilule i u svakom finalu ili daj gol ili ga namesti.

Zmaj

pre 11 godina

@g4

A sto se ti javljas kad ne razumes ovaj sport? Tim cini 11 igraca, a ne 1. Jedan moze da ucini nesto vise ako se istice, ali ne mnogo vise. I kako mozes uopste da poredis reprezentaciju Argentine gde skupe na par nedelja igrace iz celog sveta koji igraju u razlicitim klubovima i tim Barselone koji igra svaki dan zajedno preko 300 dana u godini i to tim vrhunskih igraca? Bas si smesan!

realno

pre 11 godina

Ja bi pre rekao da penaldo ne bi nista bio bez ozila i di marie, mesiju su xavi i inesta asistirali 11 puta kod 91. pogotka, a penaldu ozil i di maria 24 puta i dodaj penaldu 20 golova iz penala, sta je on sam uradio, nista!

Blaugrana

pre 11 godina

Mesi, Mesi, Mesi, Mesi ha, ha, ha, ha ronaldo je otisha na solarium da ne se oseti na njenoj lice zuta lica na momenat kada ka zove Messi-a canavaro.

cofi

pre 11 godina

Strasno da ovakva igraina kao sto je ROnaldo ostane na 1 lopti bruka a i glasanje je namesteno koje pratio uzivo zna! (dax, 07. januar 2013 20:46).Pazi da te ne udari,zjb je to kad nekog volis,vidi kako ti se tresu ruke..masis slova,gutas suze itd..Opusteno druze!

Goxy KC LAMPARD

pre 11 godina

Ma strasno je koliko je UEFA naklonjena UEFALONI,sta je ovaj osvojio da bi bio najbolji na svetu?!?!?!? Bravo dao je najvise golova,ali kome hetafeu,valjekanu,santanderu...Protiv Celzija nigde nije bio,protiv reala prosle godine 4 meca-0 golova...I ON NAJBOLJI!?!?!? PLJACKA

Sandor

pre 11 godina

Ja ne razumem ove pljuvace, alo bre, o cemu vi govorite. 4-ti put uzastipno dobija sto nije niko nikada, a da ne govorim koliko mu je godina i da moze jos 10-ak godina aktivno da igra - na ovom nivou verovatno jos 5-6. Pa taj mali je cudo, uz Pelea i Maradonu definitivno ulazi u najvecu trojku svih vremena. Svi razni Van Basteni, Ronaldi, Zidani, Rivaldi, Figoi, dodju i prodju, odigraju jednu-dve sezone, i tu im je kraj. Ovaj decko melje vec 6-7 sezona a tek mu je 25 godina. I to na kom nivou, sve moguce rekorde je poobarao. Jos samo onaj Peleov od hiljadu golova (mada to nece nikad niko, tada je fudbal bio drugaciji) i niko ni u cemu nije ispred. Mislim, nije da je neki ko se prosvercovao jednu sezonu i nikad vise, pa da se govori o zasluzenom - ne zasluzenom. Covek je samo zadrzao ono sto je njegovo bilo vec 3 godine uzastopno. Neko pominje Argentinu, a sta je to Ronaldo osvojio sa Portugalom? Nista. A na klupskom nivou nije ni blizu Mesije. Jedini Mesijev problem je sto nosi to breme poredjenja sa Maradonom koji je osvojio dva SP-a (ne Argentina vec on), i onda ga posmatraju kroz prizmu toga, dok Ronalda niko ne poredi sa Maradonom, jer kada bi ga poredili, on nikada ne bi mogao da udje ni u uzi izbor. Za sada, Pele=Maradona>Mesi, ali Mesi jos uvek ima vremena da ako nastavi ovako dostigne ovu dvojicu.

nenad

pre 11 godina

Posto je u pitanju individualna nagrada najbolji je pobedio. Kad je u pitanju kolektiv tu su najvece nagrade vec podeljene Celziju i Spaniji. Ovo je samo jos jedan dokaz da jedan igrac, koliko god on dobar bio, ne znaci automatski trofeje. Kako kaze jedan od citata iz filma Sedam Samuraja a koji bi mogao da se primeni i na sport "In war, it's teamwork that counts."

Dragana

pre 11 godina

Ja bih Messija i Ronalda uporedila sa Federerom i Djokovicem. Mozda je Messi sad najbolji (kao sto je i Federer bio godinama), ali Ronalno ima 'ono nesto', kao nas Nole.

Covek

pre 11 godina

Barselonu sam pratio od pocetka rodjena I oduvek sam primecivao da je mesi najbolji igrac a da to niko drugi nije primecivao cak I ako sam sve oko sebe gurao na tu misao.

Nemanja1982

pre 11 godina

Šta sve radi mašinerija za ovog čoveka. Pa da je takva mašina stajala iz Ronalda (pravog) ili Rivalda ili Ronaldinja ili Zidana ... dobili pi zlatnu loptu po 10 puta. Mesijev doprinos u Barseloni je ogroman, ali tu svi znaju da opasno dobro igraju fudbal. Šta bi bilo kad bi prešao u neki drug klub ko zna. Generalno Mesi ima blede partije iza sebe kada je reč o argentinskoj reprezentaciji u poređenju sa partijama u Barsi. Ali u Barsi se jednostavno sve vrti oko njega - 10 majstora igra za njega. Ronaldo i Ibrahimović su igrači koji mogu da naprave neke stvari u fudbalu koje Mesi ne može, pre svega zbog fizičke limitiranosti. Plašim se ludila koje je zahvatilo svet oko Mesija i mogućnosti da ga neko proglasi najboljim ikada svih vremena, što bi bilo daleko od istine. Ali neka vreme će pokazati da Mesi može samo u Barsi da igra na ovako visokom nivou u kontinuitetu. Videćemo šta će postići na svetskom prvenstvu ili nekom drugom klubu ... Kada je toliko bolji od ostalih, što Argentina nije prvak sveta a Mesi je to žarko želeo. Lepo uzmeš loptu predriblaš sve, baciš ih na kolena i gotovo... Bio je jedan takav Maradona, ups i Pele, ups i Puškaš ... Ko je imao ove igrače taj je sve osvajao jer su oni naprosto bili mnog, mnogo bolji od ostalih.

Milosh K.

pre 11 godina

Mesi - igra u najboljem timu,koncepcija Barselone je podredjena Mesiju od polusezone kad je s krila prebacen u napad,a Ibrahimovic na klupu.Realno,decko je bog otac!!!
Iniesta - pored Cavija,i u zadnje vreme Fabregasa,mozak igre Barselone.Vizija,pregled,pas,na svojoj poziciji jedan on najboljih ikada.Da se ne zavaravamo,kada oni zadju u godine na njihovo mesto ce doci Tiago,mali Rafinja,ili neko treci.Covek je u godinama kada je osvajio vise titula nego Mesi (mislim na Svetsko i Evropsko prvenstvo) i dalje bio u senci Argentinca.Zasto?Zato sto je Mesi postizao golove,a Iniesta ih namestao.Bitne su brojke,golovi,Stoga jedan defanzivac mozda nikada vise nece osvojiti ovu nagradu,jer su bezrazlozno podcenjeni.
Ronaldo - dokazao se u Manchester Junajtedu i u Real Madridu.Nikada mi niko nece dokazati,da je,npr.on u Barseloni,i da i on i Mesi igraju na krilima,da bi Mesi imao bolju statistiku,dao vise golova.Ima sve,sut levom i desnom,brzinu,okretnost,odlucnost,pravu dozu inata,skok,udarac glavom,snagu,jednom recju,sve.Na Evropskom prvenstvu je gotovo sam nosio Portugal,ali je to prvenstvo,kao i u slucaju Iniesta,baceno u zaborav.
Suma sumarum,iako mi je Ronaldo drazi od ostale dvojice,ja bih nagradu dodelio Iniesti ili Caviju (koji nije nazalost usao u najuzi izbor,ali,zali Boze,neko mora biti medju prva tri) jer su ipak osvojili sve sto i Mesi,PLUS ljudi imaju Svetsko i Evropsko prvenstvo u svojim karijerama.

Hristos se rodi braco Srbi!

0800

pre 11 godina

kakva je to nagrada koju nikad nisu dobili Henry, Raul i Del Piero...
i kakva je to postava godine?!?! svi iz primere. Šta niko od njih ne gleda premier ligu i bundesligu???!

Johhny

pre 11 godina

Mesi.. stvarno dobar igrač, ali sva ta pompa oko njega, pa Ronaldinho pa da ne nabrajam dalje.. ) smešno.. otišao je i fudbal i svet u aut.. Da Mesi igra u Realu, DA MU NEMA vanzemaljaca Xavija i Inieste, sad bi Ronaldo držao nagradu.. pa ljudi, Roki jeste mentalac, iritantan))) ali on za razliku od Mesija igra SAM, sam... I tako će i dalje Mesi da trči sa loptom, da je davi,davi.. mi ga nešto i nećemo gledati.. ali Ronaldinho, to je bio Čarobnjak...!

messiNo1

pre 11 godina

"Ronaldo je sjajan fudbaler i u mnogim mecevima je bio igrac odluke. Ipak, u velikim utakmicama on ne pravi razliku u korist svoje ekipe, kao što to cini Lionel Mesi u Barseloni", kazao je Guti španskim medijima. Objasnio!

Marko Adidas

pre 11 godina

Najvise volim Cristiana..ali nagradu je trebalo da dobije Iniesta. Ovaj mali sa odelom koje nema ni u Grandu nece nikad nista uraditi sa reprezentacijom.

Dava

pre 11 godina

Svaka njemu cast ali je malo glupo ako su samo golovi merodavni... Koliko je samo Iniesta golova namestio i njemu i ostalima, ufff. Da nije Xavija i Inieste ne bi dao ni trecinu ove brojke

blondie

pre 11 godina

Ja nisam neki ljubitelj fudbala,nekad sam bio,ali posto je veliki novac usao u ovaj sport,postalo je besmisleno gledati bogatase kako jure za loptom.Gde je tu ljubav prema svom klubu,gradu,navijacima.Ko da vise novca,njega vise volim.Meni je to porazavajuce bez obzira koliko realno bilo.Jedino gledam Mesija i Barselonu da bi video kada i na koji nacin ce ih neko nadigrati.To sto izgube po neku utakmicu zato sto protivnik odigra bunker i iz neke kontre pogodi,to nije nista,mora statisticki da se desi!

extremesportist

pre 11 godina

Mozda je ove godine i trebao da osvoji, ali nisam hteo da osvoji zlatnu loptu jer ce sad svi poceti da pricaju da je bolji od Van Bastena, Zidana, Ronalda(brazilca) ili Ronaldinja koji je po meni najbolji ikada. On igra u pravom klubu u pravo vreme i jedina prava konkurencija mu je Ronaldo. Pre je konkurencija bila mnogo jaca n.p.r, pocetkom prosle decenije igrali su Ronaldo, Rivaldo, Zidan, Bekam, Figo, Ronaldinjo, Anri... i bio je pravi poduhvat doci do zlatne lopte. Mozda ce se nesto promeniti u sledecih par godina jer ima mnogo mladih fudbalera koji bi mogli da budu konkurencija ovoj dvojici poput Nejmara, Lukasa Moure, Gecea, Jese Rodrigesa... Ako situacija ostane ovakva njih dvojica ce osvajati ovu nagradu sledeci 6-7 godina.

zvezdash

pre 11 godina

Ronaldo bi bio mozda i bolji kad bi iskontrolisao svoj ego i razmisljao samo o igri a ne o tome kako ga drugi vide ovako Mesiju svaka cast!!! zasluzeno potpuno

terminator

pre 11 godina

Sa 25 godina ovoliko postigao, sta li ce uraditi do 35. god, kakava masina od igraca, kakav majstor fudbala, i ranije sam pratio fudbal, ali da ovoliko novinara trenera, bivskih fudbalskih majstora podrzavaju jednog igraca to nisam video, Messi je to i zasluzio, svaka mu cast na tome, veliki igrac!

Flash1

pre 11 godina

Mesi jeste najbolji fudbler svih vremena i imam utisak da ce ostati najbolji zauvek. Ako volite fudbal, uzivajte u svim ovim godinama dok on igra jer se nikada, zapamtite, nikada se nece pojaviti niko bolji od njega. Bice zabavnih igraca kao Ronaldinjo ili Neymar, bice lidera kao Zidan, Giggs, lucidnih buntovnika kao Kantona ili Maradona, ubitacnih kao stari Ronaldo i danasnji Ronaldo, i sve cemo ih voleti i uzivati u njihovim partijama... ali Mesi je suva efikasnost koju niko nikada nece prestici. Mesijev fudbal je trijumf jednostavnosti. Resenje za svaki chvor.

sledece godine messi x 5

pre 11 godina

Messi je zlatnu loptu osvojio jos kad je oborio Milerov rekord, pa 91 gol ne mozes dati na PES-u a da su igraci postavljeni na ametere..

mrk

pre 11 godina

pravi velikani obaraju rekorde iz nehata, a ne kao ovaj prcko koji igra samo za sebe i svi mu namestaju lopte i penale. jako mi je iritantan, i zalosno je sto igraci koje nikad nece dostici (cist primet Zidan) imaju manje priznanja

Stefan

pre 11 godina

Kada jedna fudbalska velicina kao sto je Dzajic kaze da je Messi najbolji fudbaler koga je ikad gledao onda je stvarno najbolji,Dzaja je dodao da jedva ceka da gleda utakmicuna kojoj igra Messi, i posle dodje neki navijac penalda i hvali se time kako je penaldok kompletniji hahaahahha

Cale

pre 11 godina

Smesno. Sta je to Mesi osvojio ove godine? Ligu sampiona? Nije. A da, bar prvenstvo? Uf, pa nije ni to. A sa reprezentacijom? Pa dobili su tu i tamo neki mec u kvalifikacijama.
A meni nije jasno kako to da su svi zaboravili ubedljivo najboljeg igraca ove godine, Didijea Drogbu. Sam je doneo LS Celziju, pregazio je Barselonu, a sa Obalom Slonovace je igrao finale kupa nacija. Istina imao je u finalu promasen penal koji ih je na kraju kostao poraza, ali taj penal mu je jedini kiks ove godine. Ovaj izbor je svakako farsa bio i ostao.

cuki

pre 11 godina

strasno bre!kad bi vucic uleteo sa ekipom tuzioca koji dovode red kod nas u fifu mislim da bi samo portiri ostali na slobodi od svih njih kriminalaca tamo.

john

pre 11 godina

E kad cujem ove da bez Cavija i Inijeste ne bi nista uradio slosi mi se. Sto onda nije Ibrahimovic nesto uradio, sto nije Sanchez nesto uradio, Pedro, i jos mnogi drugi. Ja bih pre rekao da Inijesta i Cavi ne bi bili to sto jesu da nije Messija. I da jos nesto napomenem, Cavi je asistirao Messiju posle 19 meseci i to pre 4-5 kola, znaci 19 meseci mu nije asistirao, vise je Dani Alves to uradio. Inijesta takodje, i kasnije mi pricaju kako ne bi isti bio. Da ne mislite da lupam gluposti, postoji internet i sve se lako proveri. Pozdrav
(Messi najaci!!, 7. januar 2013 21:09)
Za sve se slazem, tacan podatak. Cavi mu je asistirao, tako sto mu je dodao loptu petom, a ovaj predriblao cetvoricu i dao gol. Cavi majstor, paker. :) Cavi i Inijesta su vrhunski fudbaleri, ali opasno precenjeni jer vec godinama ulaze u najuze izbore i poredjenja sa Mesijem i Kristijanom.
(Rade-Futog, 7. januar 2013 21:31)

Ovo bi mozda imalo logike da Spanija Nije uzela 2 Evropska i jedno svetsko prvenstvo u zadnje 4 godine,napravila jedan od najduzih ako ne i najduzi niz pobeda na medjunarodnim utakmicama.U Spaniji su glavni igraci Xavi i Inijesta a ne Mesi i Ronaldo.

Darko

pre 11 godina

@mrmot

Kazes Ronaldo najbolji strijelac proslog prvenstva.Ne znam na kojoj si ti televiziji pratio proslo prventsvo.U mene je Samsung,na mojoj televiziji je Mesi bio najbolji strijelac, Ronaldo drugi.Ili popravi tv ili kupi novi,nesto ti krivo prenosi.

DJ23

pre 11 godina

Moje misljenje je da je jedino Inijesta zasluzio da osvoji , jer je osvoji nesto bitno , a odigrao vaznu ulogu u timu !
Licno nevolim ni jednog od kandidata za zlatnu loptu ,ali postujem njihove kvalitete

dexa

pre 11 godina

brz i nista sem toga.strasno.ponizavajuce za fudbalda se njemu daje 4 puta ova , mada i ne toliko bitna, titula.. a treba reci da vec godinama nema ozbiljnih igraca kao pre... sve sam go fizikalac.uzas.

Милан

pre 11 godina

Поновићу опет истину коју нико не сме да каже: Меси је највећа превара у историји фудбала.

Quaresma

pre 11 godina

BRUKA I SRAMOTA!!! Jer se po ko zna koji put pokazalo da se priznanje ne dodjeljuje onom ko je izgradio samog sebe od teskog i mukotrpnog rada i treninga i da je sva ta UEFA jedno veliko leglo kriminala ,nego tamo nekom nazovi "igracu" koji je realno kalibar za ekipe kao sto su Stouk Siti ,Atalanta i Mainc... Bilo gde da predje raspao bi se i na kraju bi zavrsio u ovim pomenutim ekipama a u medijima bruje o njemu kao da je Bog zna sta ,kad se doticni dokaze u Engleskoj Premier ligi ,onda skidam kapu! PozZ za sve prave ljubitelje fudbala...

segrt real tarota

pre 11 godina

I zidan je bio najbolji 10 godina za redom pa mu nisu davali zlatne kopackice i loptice svake godine,....jeste messi najbolji, ali je ronaldo kompletniji igrac,....nisam realovac ali jesam murinjovac, i jedva cekam da istera samoga sebe iz tog govneta od kluba :)

Tekelija

pre 11 godina

Волио га човјек или не волио, потпуно је заслужено добио награду.

Прича око тога колико је трофеја освојио може да се користи само кад се пореди на некој вјечној листи. Ту је слабији, јер са (одличној по именима) репрезентацијом није урадио апсолутно ништа.

У сваком случају, свака му част.


пс Лијепо од њега што је упослио слијепог стилисту. Прави је хуманитарац х)

Salea

pre 11 godina

Svaka mu cast, to ne bi bilo lako ni u nasoj ligi ali... reci da se danas igra jaca odbrana nego nekad, posebno u sadasnjem Spanskom prvenstvu je smesno, cisto preuvelicavanje da bi se celom ovom dostignucu jos dalo na vaznosti (sto je potpuno nepotrebno). Ma mora da sam Realovac, razocaracu vas, nisam, ni izbliza.

A za sve vas koji ste Maradonu sklonili sa trona, o tome cemo moci da pricamo kad Mesi bude probao da porobi danasnju Italijansku ili Spansku ligu u prosecnom klubu. Tacnije, najrealnije bi bilo Englesku jer je tada Italijanska bila daleko najaca. Naravno, da to uradi bez pomoci igraca poput Cavija ili Inijeste jer Maradona nista slicno nije imao (on je sam bio i Mesi i Cavi u jednom za svoj tim).

Da sumiramo, Mesi jeste veliki ali okanite se El Pibea, Zube, Zizua, Pelea jos uvek, makar jos malo, tu je Mesi ali cekajte da zavrsi karijeru pa ga onda uzdizite. Kada je Ronaldo harao bio vam je najbolji, pa vam je onda Ronaldinjo bio najbolji, pa je pojedinima cak i Kristina bila to, sad je Mesi. Ali ipak je Maradona (nekima Pele) sve to vreme ostajao merilo i jos uvek je. Strpite se.

Ako Mesi zasluzi tron dobice ga. To sigurno nece biti zato sto je u ovakvom super timu dao ovoliko golova u ovakvom Spanskom prvenstvu, gde su 90% ekipa 20x slabije od Barse (i ako je ovaj poduhvat, ponavljam, ogroman). Za tu krunu ipak bi trebalo da sa svojom "losom" Argentinom uzme i to SP, ne mora bas kao Dijego (u bilo kom smislu), mada ce to ici tesko jer mu tamo pak nema Cavija.

Pjanovic

pre 11 godina

Svaka cast momku, najbolji je fudbaler u poslednjih nekoliko godina.

No, statistika nije sve u fudbalu, pa cak ni dati golovi.
Moze on narednih 10 godina (kako neko vec napisa), da daje po 90 golova svake sezone, nikad nece biti dobar kao 'mali Ronaldo' :).

Takav poeta se vise ne radja...

http://www.youtube.com/watch?v=kKjy0-wNvuU

Uzitak za gledanje, a u snimku nema nijedan postignut gol, to sve govori...

Ronaldinjo FTW.

Pjanovic

pre 11 godina

A postoji jos jedan fudbaler koji je bolji od Mesija, takodje nesto slicno kao Ronaldinjo.

http://www.youtube.com/watch?v=uVueW6X7TM0

Ali za razliku od Ronaldinja, Ronaldo (Nascimento) je primer suve tehnike, pogotovo fascinira taj osecaj da probaci protivniku loptu kroz noge :), al ipak moje simpatije idu ka Ronaldinju :), jer taj nivo osecaja za igru niko nikada nije imao, niti ce.

mrmot

pre 11 godina

SKANDAL!!Dokle više?91 gol za šta?Za španski kup?!Pa onaj Iniesta osvojio i taj španski kup,a i bio prvak evrope sa Španijom.Ronaldo najbolji strelac prošle sezone,uzeo prvenstvo i superkup i OPET MESI ISPRED NJIH?!UAaaaaaaaaaa FIFAlonaaaaaaaaa,UAaaaaaaaaa padavičariiiiiii!!!!!!

Dragana

pre 11 godina

Ja bih Messija i Ronalda uporedila sa Federerom i Djokovicem. Mozda je Messi sad najbolji (kao sto je i Federer bio godinama), ali Ronalno ima 'ono nesto', kao nas Nole.

cao

pre 11 godina

Ronaldo - La Liga, Super Kup. Prvi igrač koji je uspio zabiiti 7 hat-trikova u jednoj sezoni. Zabio gol svakom timu u La Ligi. Prvi igrač koji je uspio zabiti u 7 El Clasica zaredom - 10 golova. Polufinale s Realom i 2 gola Bayernu. Polufinale Eura s Portugalom i jedan od najboljih strijelaca.

Messi - 91 gol i kup kralja.
I Messi treba da osvojii? BRUKA,SRAMOTA,KRADJA!

Direr

pre 11 godina

Poceo sam da pratim fudbal odavno i moze se reci da sam "fudbalski romantik" nikada necu zaboraviti Zubu, Zidana, Del Pjera, Rivalda,Maldinija, Raula, Gigsa, Anrija... ali ovaj decko... ovaj maleni argenitinac... je nesto posebno, ljudi pa njega ceka jos makar 10 godina karijere!!!

crnobeli delija

pre 11 godina

Niko nemoze da ospori sve uspehe Mesija i omalovaziti 91dati gol je stvarno besmisleno. Ali....

Stavite u jedan prosecan spanski tim, npr Sevilju mesija, da li neko stvarno veruje da bi tamo dao vise od 10-15 golova? I koliko bi vremena proslo trener i publika ne bi krenuli da zameraju sto mu je radijus kretanja 15-35m od protivnickog gola, pa i to vrlo besmilseno i smesno kad je lopta kod protivnika (gledao sam ga pre neko vece, on cak ne zna ni da se postavi ispred protivnika koji ima loptu i krece ka golu Barselone). O tome da je bio i ostao "jednonongi" igrac, da i ne govorim.

A onda u sti tim stavite CR. Ako treba, ide od svog gola do protivnickog, sutira iz punog trka sa obe noge, visljije i skocniji od Mesija pa i u odbrani i u napadu igra glavom, asisitra, uklizava, juri svog igraca i oduzima lopte.... Mesi ne radi nsita od toga. Niti zna, niti ima potrebe, ima najbolju masinu na svetu za resavanje takvih "neprijatnosti".

Kao sto je rekao jednom prilikom komentator na B92, Mesi je vrlo dobar korisnik usluga preduzeca "Barselona", dajte CR pola barsinog tima da igra stalno IZA njega i on ce dati 150 golova za sezonu.

Mesi je osvojio i ovu, i verovatno ce osvojiti i narednu Zlatnu loptu jer ce osim talenta koji ima, iza njega uvek biti bar 7-8 igraca da mu na tanjiru dodaju loptu i da zatvore rupe. CR ne igra sam, ali ako ce neko da proba da uporedi timove Barse i Reala, onda je jos veci utopista nego ja :)

Goxy KC LAMPARD

pre 11 godina

Ma strasno je koliko je UEFA naklonjena UEFALONI,sta je ovaj osvojio da bi bio najbolji na svetu?!?!?!? Bravo dao je najvise golova,ali kome hetafeu,valjekanu,santanderu...Protiv Celzija nigde nije bio,protiv reala prosle godine 4 meca-0 golova...I ON NAJBOLJI!?!?!? PLJACKA

mrk

pre 11 godina

pravi velikani obaraju rekorde iz nehata, a ne kao ovaj prcko koji igra samo za sebe i svi mu namestaju lopte i penale. jako mi je iritantan, i zalosno je sto igraci koje nikad nece dostici (cist primet Zidan) imaju manje priznanja

Marko Adidas

pre 11 godina

Najvise volim Cristiana..ali nagradu je trebalo da dobije Iniesta. Ovaj mali sa odelom koje nema ni u Grandu nece nikad nista uraditi sa reprezentacijom.

10

pre 11 godina

SKANDAL!!Dokle više?91 gol za šta?Za španski kup?!Pa onaj Iniesta osvojio i taj španski kup,a i bio prvak evrope sa Španijom.Ronaldo najbolji strelac prošle sezone,uzeo prvenstvo i superkup i OPET MESI ISPRED NJIH?!UAaaaaaaaaaa FIFAlonaaaaaaaaa,UAaaaaaaaaa padavičariiiiiii!!!!!! (mrmot, 07. januar 2013 20:03)
mrmote izvini napisao si da je Ronaldo bio najbolji strelac ali cega u ligi je dao 45,a Mesi 50,ni u ligi sampiona nije najbolji strelac prema tome ne lupetaj i dosadan si vise sa ogovaranjem Barse ako ti smeta sto su najbolji zadrzi svoje komentare i komplekse za sebe ili ne gledaj fudbal

Nemanja1982

pre 11 godina

Šta sve radi mašinerija za ovog čoveka. Pa da je takva mašina stajala iz Ronalda (pravog) ili Rivalda ili Ronaldinja ili Zidana ... dobili pi zlatnu loptu po 10 puta. Mesijev doprinos u Barseloni je ogroman, ali tu svi znaju da opasno dobro igraju fudbal. Šta bi bilo kad bi prešao u neki drug klub ko zna. Generalno Mesi ima blede partije iza sebe kada je reč o argentinskoj reprezentaciji u poređenju sa partijama u Barsi. Ali u Barsi se jednostavno sve vrti oko njega - 10 majstora igra za njega. Ronaldo i Ibrahimović su igrači koji mogu da naprave neke stvari u fudbalu koje Mesi ne može, pre svega zbog fizičke limitiranosti. Plašim se ludila koje je zahvatilo svet oko Mesija i mogućnosti da ga neko proglasi najboljim ikada svih vremena, što bi bilo daleko od istine. Ali neka vreme će pokazati da Mesi može samo u Barsi da igra na ovako visokom nivou u kontinuitetu. Videćemo šta će postići na svetskom prvenstvu ili nekom drugom klubu ... Kada je toliko bolji od ostalih, što Argentina nije prvak sveta a Mesi je to žarko želeo. Lepo uzmeš loptu predriblaš sve, baciš ih na kolena i gotovo... Bio je jedan takav Maradona, ups i Pele, ups i Puškaš ... Ko je imao ove igrače taj je sve osvajao jer su oni naprosto bili mnog, mnogo bolji od ostalih.

crazy processor

pre 11 godina

E pa ovako nije bitno sto je Mesi osvojio, ali FIFA se bruka. Prvo nakacili ste se za golove, a ni Miler nije dobio zlatnu loptu za 72 iako je dao najvise golova, nije ni 73, ali jeste 70 tako da sve to oko golova pada u vodu. Drugo jedan Kanavaro koji nije davao golove, koji je samo zato sto je italija postala SP dobio ZL iako je igrao u doba Zidana, necete valjda reci da je bolji bio od Zidana, Gigsa ili Ronaldinja. Trece ne moze Spanija koja je jedina osvojila za redom EP, SP, EP da nema nijednog osvajaca zlatne lopte, tu su Xavi, Inijesta i Kasiljas koji je sigurno zasluzuju. Mesi jeste najbolji, ali nije bolji 4 puta od bilo kog spanskog reprezentativca. Ovo je postalo ponizavanje ostalih, ranije je dosta bio bitan uspeh reprezentacije, a sada nista.

Rade-Futog

pre 11 godina

Ljudi, svaka cast i Peleu i Dzordanu i Boltu. Zao mi vrhunskog Kristijana, ali Mesi je nesto najbolje sto je svet ikad imao u sportu.

Barcaboy

pre 11 godina

Messi je definitivno zasluzio ali igrac kakav je Inijesta da ne dobije ovu nagradu pa ne znam.. :( Zao mi je jako..Ne bi pogresili ko god da je osvojio iskreno ..I ronaldo i inijesta i mesi su zasluzili ali sta ces..91 nije mala brojka..Stvarno mi zao Inijeste...

Milosh K.

pre 11 godina

Mesi - igra u najboljem timu,koncepcija Barselone je podredjena Mesiju od polusezone kad je s krila prebacen u napad,a Ibrahimovic na klupu.Realno,decko je bog otac!!!
Iniesta - pored Cavija,i u zadnje vreme Fabregasa,mozak igre Barselone.Vizija,pregled,pas,na svojoj poziciji jedan on najboljih ikada.Da se ne zavaravamo,kada oni zadju u godine na njihovo mesto ce doci Tiago,mali Rafinja,ili neko treci.Covek je u godinama kada je osvajio vise titula nego Mesi (mislim na Svetsko i Evropsko prvenstvo) i dalje bio u senci Argentinca.Zasto?Zato sto je Mesi postizao golove,a Iniesta ih namestao.Bitne su brojke,golovi,Stoga jedan defanzivac mozda nikada vise nece osvojiti ovu nagradu,jer su bezrazlozno podcenjeni.
Ronaldo - dokazao se u Manchester Junajtedu i u Real Madridu.Nikada mi niko nece dokazati,da je,npr.on u Barseloni,i da i on i Mesi igraju na krilima,da bi Mesi imao bolju statistiku,dao vise golova.Ima sve,sut levom i desnom,brzinu,okretnost,odlucnost,pravu dozu inata,skok,udarac glavom,snagu,jednom recju,sve.Na Evropskom prvenstvu je gotovo sam nosio Portugal,ali je to prvenstvo,kao i u slucaju Iniesta,baceno u zaborav.
Suma sumarum,iako mi je Ronaldo drazi od ostale dvojice,ja bih nagradu dodelio Iniesti ili Caviju (koji nije nazalost usao u najuzi izbor,ali,zali Boze,neko mora biti medju prva tri) jer su ipak osvojili sve sto i Mesi,PLUS ljudi imaju Svetsko i Evropsko prvenstvo u svojim karijerama.

Hristos se rodi braco Srbi!

Dava

pre 11 godina

Svaka njemu cast ali je malo glupo ako su samo golovi merodavni... Koliko je samo Iniesta golova namestio i njemu i ostalima, ufff. Da nije Xavija i Inieste ne bi dao ni trecinu ove brojke

Johhny

pre 11 godina

Mesi.. stvarno dobar igrač, ali sva ta pompa oko njega, pa Ronaldinho pa da ne nabrajam dalje.. ) smešno.. otišao je i fudbal i svet u aut.. Da Mesi igra u Realu, DA MU NEMA vanzemaljaca Xavija i Inieste, sad bi Ronaldo držao nagradu.. pa ljudi, Roki jeste mentalac, iritantan))) ali on za razliku od Mesija igra SAM, sam... I tako će i dalje Mesi da trči sa loptom, da je davi,davi.. mi ga nešto i nećemo gledati.. ali Ronaldinho, to je bio Čarobnjak...!

Villa_7

pre 11 godina

Potpuno zasluženo Messi ponovno osvaja zlatnu loptu !!! A sad idemo po ligu prvaka,a Primera je već zakaparena !!! VISCA EL BARCA !!!

DJ23

pre 11 godina

Moje misljenje je da je jedino Inijesta zasluzio da osvoji , jer je osvoji nesto bitno , a odigrao vaznu ulogu u timu !
Licno nevolim ni jednog od kandidata za zlatnu loptu ,ali postujem njihove kvalitete

0800

pre 11 godina

kakva je to nagrada koju nikad nisu dobili Henry, Raul i Del Piero...
i kakva je to postava godine?!?! svi iz primere. Šta niko od njih ne gleda premier ligu i bundesligu???!

grende leo

pre 11 godina

Messi zasluzeno najbolji, a to realovcima odbijam na glupost, bez cavija i inijeste i te price, i anri je imao njih dvojicu, ibra, eto, vilja, pa nisu ni trecinu postizali kao messi, covek je sa druge planete, voza loptu po terenu imas osecaj kao da mu je zalepljena za nogu, bukvalno kao na igrici, VELIKI MAJSTOR, NAJVECI!

Toma diploma

pre 11 godina

Pa zao mi je inijesta od mesine 4 zlatne lopte 3 pripadaju nemu.
Inijesta osvojo sve kao mesi plus svetska i 2 evropska tilule i u svakom finalu ili daj gol ili ga namesti.

Panter87

pre 11 godina

Dojadili su mi više ovi ljudi koji kažu da Mesi ništa ne bi bio bez Ćavija i Inijeste, pre bih rekao da je obrnuto.Da nemaju Mesija nikad ne bi Barselona bila tako jaka, a ni oni takvi igraci.Kao oni su mu namestili sve golove, molim vas pogledajte statistiku, Mesi ima duplo vise asistencija nego njih dvojca zajedno.Mesi zasluženo si najbolji!!!!!

cuki

pre 11 godina

strasno bre!kad bi vucic uleteo sa ekipom tuzioca koji dovode red kod nas u fifu mislim da bi samo portiri ostali na slobodi od svih njih kriminalaca tamo.

extremesportist

pre 11 godina

Mozda je ove godine i trebao da osvoji, ali nisam hteo da osvoji zlatnu loptu jer ce sad svi poceti da pricaju da je bolji od Van Bastena, Zidana, Ronalda(brazilca) ili Ronaldinja koji je po meni najbolji ikada. On igra u pravom klubu u pravo vreme i jedina prava konkurencija mu je Ronaldo. Pre je konkurencija bila mnogo jaca n.p.r, pocetkom prosle decenije igrali su Ronaldo, Rivaldo, Zidan, Bekam, Figo, Ronaldinjo, Anri... i bio je pravi poduhvat doci do zlatne lopte. Mozda ce se nesto promeniti u sledecih par godina jer ima mnogo mladih fudbalera koji bi mogli da budu konkurencija ovoj dvojici poput Nejmara, Lukasa Moure, Gecea, Jese Rodrigesa... Ako situacija ostane ovakva njih dvojica ce osvajati ovu nagradu sledeci 6-7 godina.

Don

pre 11 godina

Kad su objavili pobednika i messi je ustao, ni ronaldo ni iniesta nisu ustali da mu cestitaju. Pa ko god da osvoji ljudski je da se ustane i cestita pobedniku. Messi je tacno polako ustao prvo da vidi dali ce oni dvoje da mu pruze ruku ili nesto pa je posle krenuo ka bini. Hteo sam da ronaldo osvoji ali kad sam ovo video mislim da je messi 100 posto pravi i zasluzeni pobednik. Respect messi!

deka88

pre 11 godina

A pratite li madriđane i njihove reakcije? Sad kao nesto 30 min.pre proglasenja Ronaldo ima 40% glasova,a Messi iza inijeste haha jesu simpaticni. Kako je zanimljivo gledati njihovu mrznju i ljubomoru.Madriđani

Blaugrana

pre 11 godina

Mesi, Mesi, Mesi, Mesi ha, ha, ha, ha ronaldo je otisha na solarium da ne se oseti na njenoj lice zuta lica na momenat kada ka zove Messi-a canavaro.

hehe

pre 11 godina

@SKANDAL!!Dokle više?91 gol za šta?Za španski kup?!Pa onaj Iniesta osvojio i taj španski kup,a i bio prvak evrope sa Španijom.Ronaldo najbolji strelac prošle sezone,uzeo prvenstvo i superkup i OPET MESI ISPRED NJIH?!UAaaaaaaaaaa FIFAlonaaaaaaaaa,UAaaaaaaaaa padavičariiiiiii!!!!!!
(mrmot, 7. januar 2013 20:03)
Teški su i traumatični ovo dani za realovce, shvatam, i ovaj komentar je potpuno rečit...

BFC

pre 11 godina

Kad ne igra u Barseloni, ne lici na sebe. Kako je Nemacka pregazila samo Argentinu u Juznoj Africi...
(g4, 7. januar 2013 20:07)

KAKO JE RAZBIO BRAZIL SA 3 GOLA, SA 25 GODINA TRECI STRELAC U ISTORIJI ARGENTINE, SMESAN SI REALOVAC!

Милан

pre 11 godina

Поновићу опет истину коју нико не сме да каже: Меси је највећа превара у историји фудбала.

cofi

pre 11 godina

Strasno da ovakva igraina kao sto je ROnaldo ostane na 1 lopti bruka a i glasanje je namesteno koje pratio uzivo zna! (dax, 07. januar 2013 20:46).Pazi da te ne udari,zjb je to kad nekog volis,vidi kako ti se tresu ruke..masis slova,gutas suze itd..Opusteno druze!

Inace cestitam Mesiju covek je nesto posebno

pre 11 godina

Sramota je sto je Ronaldo koji je dao 30 golova iz penala drugi a Iniesta treci sa osvojenim evropskim prvenstvom!!!!

Kole

pre 11 godina

???Jedni govore nije osvojio ovo,drugi,ono..itd itd.Prvo,ne bira se najtrofejni fudbaler ,nego najbolji,drugo,sta ste se uhvatili svetskog prvenstva,,trofeje osvajaju timovi,celokupni,a ne pojedinci(oni samo dodju do izrazaja kada se prave dobri rezultati),sta i da ne osvoji svetsko prvenstvo?!On je najbolji igrac sveta,on kao pojedinac,bilo je ocajnih igraca koji su osvajali evropska i svetska prvenstva ,a recimo neki fenomenalni nikada nisu osvojili?!Evo primer Grcke koja je osvojila evropsko prvenstvo bez ijednog igraca ekstra klase,ali ih je neko predvodio,recimo karagunis'....Jos jedna stvar,kvalitet svetskog prvenstva je na daleko nizem nivou cak i od kupa ueffa!!A fudbal je danas toliko napredovao,prosto je nemoguce da jedan covek vodi ekipu do konstantnih pobeda!!Plus mora da se poklopi 1000 kockica da bi se osvojilo prvenstvo koje se igra svake 4 godine!Svaka cast Pele-u,Maradoni..ali nemojte da se lazemo,pogledajte snimke,pogledajte postavke tih odbrambenih igraca koji napadaju coveka sa obema nogama na petama ,jedan trzaj i idu po burek..centarfor i tadasnja krila se vrate na svojih pola samo ako je korner a neki ni tada,,danas se igra zonska odbrana sa 11 igraca na svojoj polovini.preuzimanja,zatvaranja ,ne napada se covek nego se zatvara prostor(setite se samo camacho-dzajic,smesno)Plus,,to je bilo vreme,kad neko ne zna da igra ,stavis ga pozadi.I koliko je tada zemalja igralo fudbal,a koliko sada,koliko je bilo uopste fudbalera ,a koliko je sada.MESSI NAJVECI!!

Quaresma

pre 11 godina

BRUKA I SRAMOTA!!! Jer se po ko zna koji put pokazalo da se priznanje ne dodjeljuje onom ko je izgradio samog sebe od teskog i mukotrpnog rada i treninga i da je sva ta UEFA jedno veliko leglo kriminala ,nego tamo nekom nazovi "igracu" koji je realno kalibar za ekipe kao sto su Stouk Siti ,Atalanta i Mainc... Bilo gde da predje raspao bi se i na kraju bi zavrsio u ovim pomenutim ekipama a u medijima bruje o njemu kao da je Bog zna sta ,kad se doticni dokaze u Engleskoj Premier ligi ,onda skidam kapu! PozZ za sve prave ljubitelje fudbala...

Cale

pre 11 godina

Smesno. Sta je to Mesi osvojio ove godine? Ligu sampiona? Nije. A da, bar prvenstvo? Uf, pa nije ni to. A sa reprezentacijom? Pa dobili su tu i tamo neki mec u kvalifikacijama.
A meni nije jasno kako to da su svi zaboravili ubedljivo najboljeg igraca ove godine, Didijea Drogbu. Sam je doneo LS Celziju, pregazio je Barselonu, a sa Obalom Slonovace je igrao finale kupa nacija. Istina imao je u finalu promasen penal koji ih je na kraju kostao poraza, ali taj penal mu je jedini kiks ove godine. Ovaj izbor je svakako farsa bio i ostao.

Rade-Futog

pre 11 godina

E kad cujem ove da bez Cavija i Inijeste ne bi nista uradio slosi mi se. Sto onda nije Ibrahimovic nesto uradio, sto nije Sanchez nesto uradio, Pedro, i jos mnogi drugi. Ja bih pre rekao da Inijesta i Cavi ne bi bili to sto jesu da nije Messija. I da jos nesto napomenem, Cavi je asistirao Messiju posle 19 meseci i to pre 4-5 kola, znaci 19 meseci mu nije asistirao, vise je Dani Alves to uradio. Inijesta takodje, i kasnije mi pricaju kako ne bi isti bio. Da ne mislite da lupam gluposti, postoji internet i sve se lako proveri. Pozdrav
(Messi najaci!!, 7. januar 2013 21:09)
Za sve se slazem, tacan podatak. Cavi mu je asistirao, tako sto mu je dodao loptu petom, a ovaj predriblao cetvoricu i dao gol. Cavi majstor, paker. :) Cavi i Inijesta su vrhunski fudbaleri, ali opasno precenjeni jer vec godinama ulaze u najuze izbore i poredjenja sa Mesijem i Kristijanom.

segrt real tarota

pre 11 godina

I zidan je bio najbolji 10 godina za redom pa mu nisu davali zlatne kopackice i loptice svake godine,....jeste messi najbolji, ali je ronaldo kompletniji igrac,....nisam realovac ali jesam murinjovac, i jedva cekam da istera samoga sebe iz tog govneta od kluba :)

I wanna know your name

pre 11 godina

Messi je osvojio SP za igrace do 20 godina i Olimpijske Igre... Jos je mlad, ima vremena za SP. A inace, Argentina je prva u Juznoamerickoj kvalifikacionoj grupi. Nemojte da baljezgate, treba godina da se prikupi iskustvo za lidera ekipe.

Sandor

pre 11 godina

Ja ne razumem ove pljuvace, alo bre, o cemu vi govorite. 4-ti put uzastipno dobija sto nije niko nikada, a da ne govorim koliko mu je godina i da moze jos 10-ak godina aktivno da igra - na ovom nivou verovatno jos 5-6. Pa taj mali je cudo, uz Pelea i Maradonu definitivno ulazi u najvecu trojku svih vremena. Svi razni Van Basteni, Ronaldi, Zidani, Rivaldi, Figoi, dodju i prodju, odigraju jednu-dve sezone, i tu im je kraj. Ovaj decko melje vec 6-7 sezona a tek mu je 25 godina. I to na kom nivou, sve moguce rekorde je poobarao. Jos samo onaj Peleov od hiljadu golova (mada to nece nikad niko, tada je fudbal bio drugaciji) i niko ni u cemu nije ispred. Mislim, nije da je neki ko se prosvercovao jednu sezonu i nikad vise, pa da se govori o zasluzenom - ne zasluzenom. Covek je samo zadrzao ono sto je njegovo bilo vec 3 godine uzastopno. Neko pominje Argentinu, a sta je to Ronaldo osvojio sa Portugalom? Nista. A na klupskom nivou nije ni blizu Mesije. Jedini Mesijev problem je sto nosi to breme poredjenja sa Maradonom koji je osvojio dva SP-a (ne Argentina vec on), i onda ga posmatraju kroz prizmu toga, dok Ronalda niko ne poredi sa Maradonom, jer kada bi ga poredili, on nikada ne bi mogao da udje ni u uzi izbor. Za sada, Pele=Maradona>Mesi, ali Mesi jos uvek ima vremena da ako nastavi ovako dostigne ovu dvojicu.

cile

pre 11 godina

Objektivnije nije moglo. Glasali su fudbaleri,treneri i mediji iz svih ćoškova svijeta,svih kultura,religija,rasa i narodnosti. Rasprave su nepotrebne.

Sve cestitke Leo!

Srx

pre 11 godina

Mrmote,
CR je bio najbolji strelac preproslog prvenstva, Messi jednostavno pravi razliku na terenu i to je cinjenica. Ko ne veruje u njegove igre van Barcelone, neka pogleda ko je sam rasrafio Brasil

rmfc

pre 11 godina

Ajoooj Cristiano je odlican ali niko ne moze da kaze da je bolji od Mesija. Ja inace navijam za Real i ne bi ovo napisao da stvarno ne mislim tako. Nikad nisam video da neko tako igra fudbal. Decko je neverovatan

Pjanovic

pre 11 godina

A postoji jos jedan fudbaler koji je bolji od Mesija, takodje nesto slicno kao Ronaldinjo.

http://www.youtube.com/watch?v=uVueW6X7TM0

Ali za razliku od Ronaldinja, Ronaldo (Nascimento) je primer suve tehnike, pogotovo fascinira taj osecaj da probaci protivniku loptu kroz noge :), al ipak moje simpatije idu ka Ronaldinju :), jer taj nivo osecaja za igru niko nikada nije imao, niti ce.

xxx

pre 11 godina

Prvo pogledajte koliko Mesi ima asistencija po sezoni. Jeste, cinjenica je da ima vrhunske igrace pored sebe, ali je isto tako tacno da ni priblizno nije sebican kao Kristina Penaldo.

da,da...

pre 11 godina

Južnoamerikancima je fudbal u krvi,u odnosu na Evropljane svaki potez izgleda kao da odigravaju sa lakoćom,uporedite to sa CR7 koji pokušava da kopira Ronaldinja,donekle je tu lakoću imao samo Zidan

Mesi ga mesi

pre 11 godina

Ne razumem ove komentare vezano za Inijestu, Spaniju i slicno. U fudbalu niko nista sam ne osvaja, to je sve plod timske igre 10+1 igraca plus izmene. Tako da, nista Inijesta sam nije osvojio, vec je to delo Cavija, Inijeste, Silve, Fabregasa, Alonsa, Vilje, Toresa, itd. Mesi u Argentini bas i nije imao takve saigrace, jedini koji pored njega valja je blesavi Tevez koji se tuce sa trenerima, odbrana matora i suplja, a trenirao ih Maradona - jedan od najvecih fudbalera ikad (ako ne i najveci) ali realno bas i nije za trenera (makar sudeci po rezultatima). Tako da, kad se daje zlatna lopta gleda se individualni kvalitet i nikome se ne pripisuje doprinos celog tima, pa tako nije Inijesta osvojio EP vec je to Spanija ucinila, on da je imao saigrace kao Mesi u Argentini ne bi osvojio nista. Dakle, Spanija je svakako najbolji tim, ali pojedinacno, najveci kvalitet definitivno ima Mesi i tu nema nikakve dileme. Da nije nista ni sa Barselonom osvojio i dalje bi bio najbolji. Prosto, titule osvajaju timovi, sto ne znaci da onaj ko je pojedinacno najbolji bas je u tom najboljem timu.

Delce

pre 11 godina

SVAKA CAST MAJSTORE!
Pratim fudbal pola veka. Gledao sam Pelea{najbolji igrac sveta u svoje vreme}Maradonu, Sekularca, Olivera Kana,i jos plejadu majstora fudbalske igre, ali danas Mesi je taj koji je na celu liste najboljih fudbalera sveta sasvim zasluzeno i po mislenju vecine trenjera, i po mislenju vecine kapitena, i po mislenju sportskih novinara.Svi su oni merodavniji od svih komentatora u ovoj rublici. Kad gledam Mesija jednostavno uzivam u njegovim virtuoznim potezima. Uzivam i kad gledam Ronalda,ali jedan njegov nesportski potez pokvari mi ceo uzitak.Za razliku od CR kod Mesija nema simuliranja, ato ga pravi vecim od CR.

dexa

pre 11 godina

brz i nista sem toga.strasno.ponizavajuce za fudbalda se njemu daje 4 puta ova , mada i ne toliko bitna, titula.. a treba reci da vec godinama nema ozbiljnih igraca kao pre... sve sam go fizikalac.uzas.

Pjanovic

pre 11 godina

Svaka cast momku, najbolji je fudbaler u poslednjih nekoliko godina.

No, statistika nije sve u fudbalu, pa cak ni dati golovi.
Moze on narednih 10 godina (kako neko vec napisa), da daje po 90 golova svake sezone, nikad nece biti dobar kao 'mali Ronaldo' :).

Takav poeta se vise ne radja...

http://www.youtube.com/watch?v=kKjy0-wNvuU

Uzitak za gledanje, a u snimku nema nijedan postignut gol, to sve govori...

Ronaldinjo FTW.

mixx

pre 11 godina

Neko drugi ce dobiti zlatnu loptu kad ovaj majstor prestane da igra ili kad ga zamole da odglumi neku povredu i ne bude igrao cele godine! Nema mu ravnog,mogu samo da mu cestitaju!

Vukašin

pre 11 godina

Pored toga što je najtalentovaniji, Mesi ne igra fudbal samo zbog novca i ne shvata ga samo kao posao, već uživa igrajući ga. Nikad ga nisam video nadrndanog i namrgođenog. Nije nadmen i egoista. Pored svih ovih trofeja i nagrada ostao je normalan, što je veoma retko. Od naših fudbalera koji su vredeli, takav je bio Vladimir Jugović.

Hektor

pre 11 godina

Ima jedna stara srpska pesma koja se zove "Volem diku" i u kojoj deo refrena glasi: Tresi mesi, tresi mesi... Da nekim čudom Mesi igra u Srbiji, ovde bi posle svakog gola publika horski mogla da otpeva ovaj refren, a ne verujem da prikladnijeg ima na kugli zemaljskoj za ovog majstora.

vlajzi

pre 11 godina

(mrmot, 07. januar 2013 20:03)

opet cmizdris... sto bre tako sreco? musko li si? hahahahah ustani i skini kapu kad izgovaras Mesijevi ime.

Goran

pre 11 godina

Cove igrace kao da su cunjevi. Ponekad mi izgleda kao da svi znaju sta ce da uradi, ali ne znaju kako da ga zaustave. Potpuno zasluzeno, Leo Messi je ubedljivo najbolji igrac planete!

Messi najaci!!

pre 11 godina

(Dava, 7. januar 2013 20:35)

E kad cujem ove da bez Cavija i Inijeste ne bi nista uradio slosi mi se. Sto onda nije Ibrahimovic nesto uradio, sto nije Sanchez nesto uradio, Pedro, i jos mnogi drugi. Ja bih pre rekao da Inijesta i Cavi ne bi bili to sto jesu da nije Messija. I da jos nesto napomenem, Cavi je asistirao Messiju posle 19 meseci i to pre 4-5 kola, znaci 19 meseci mu nije asistirao, vise je Dani Alves to uradio. Inijesta takodje, i kasnije mi pricaju kako ne bi isti bio. Da ne mislite da lupam gluposti, postoji internet i sve se lako proveri. Pozdrav

Flash1

pre 11 godina

Mesi jeste najbolji fudbler svih vremena i imam utisak da ce ostati najbolji zauvek. Ako volite fudbal, uzivajte u svim ovim godinama dok on igra jer se nikada, zapamtite, nikada se nece pojaviti niko bolji od njega. Bice zabavnih igraca kao Ronaldinjo ili Neymar, bice lidera kao Zidan, Giggs, lucidnih buntovnika kao Kantona ili Maradona, ubitacnih kao stari Ronaldo i danasnji Ronaldo, i sve cemo ih voleti i uzivati u njihovim partijama... ali Mesi je suva efikasnost koju niko nikada nece prestici. Mesijev fudbal je trijumf jednostavnosti. Resenje za svaki chvor.

messi kraljuuuu

pre 11 godina

Hhahahah ovaj dole napisao namesteno, pa glasaju novinari, igraci i treneri iz celog sveta, kako si takav indijanac ne mogu da shvatim, kakvi kompleksi imaju ovi realovci pa to je nesto neverovatno.....

realno

pre 11 godina

Ja bi pre rekao da penaldo ne bi nista bio bez ozila i di marie, mesiju su xavi i inesta asistirali 11 puta kod 91. pogotka, a penaldu ozil i di maria 24 puta i dodaj penaldu 20 golova iz penala, sta je on sam uradio, nista!

Covek

pre 11 godina

Barselonu sam pratio od pocetka rodjena I oduvek sam primecivao da je mesi najbolji igrac a da to niko drugi nije primecivao cak I ako sam sve oko sebe gurao na tu misao.

Zmaj

pre 11 godina

@g4

A sto se ti javljas kad ne razumes ovaj sport? Tim cini 11 igraca, a ne 1. Jedan moze da ucini nesto vise ako se istice, ali ne mnogo vise. I kako mozes uopste da poredis reprezentaciju Argentine gde skupe na par nedelja igrace iz celog sveta koji igraju u razlicitim klubovima i tim Barselone koji igra svaki dan zajedno preko 300 dana u godini i to tim vrhunskih igraca? Bas si smesan!

qwerty

pre 11 godina

Fora je u tome sto mesi i ronaldno imaju neverovatnu srecu da se nikad nisu duze povredili... pa Zuba je sa 20/21 god bio najbolji na svetu 2 godine za redom, al' se povredi i kraj... najveca nepravda je bila kada je taj Kanavaro dobio nagradu pored Zidana koji je sam doveo francusku u finale SP sa 35godina...

Vatrogasac

pre 11 godina

Mesi CAR, ali odelo, pa sta ti bi?! Gledam onog mucenika Ronalda, namucio se covek muski da ne zaplace. Svaka cast svakom ko uspe i na Soniju da da 91 gol. Bravo majstore, skroz zasluzeno.

Tekelija

pre 11 godina

Волио га човјек или не волио, потпуно је заслужено добио награду.

Прича око тога колико је трофеја освојио може да се користи само кад се пореди на некој вјечној листи. Ту је слабији, јер са (одличној по именима) репрезентацијом није урадио апсолутно ништа.

У сваком случају, свака му част.


пс Лијепо од њега што је упослио слијепог стилисту. Прави је хуманитарац х)

nenad

pre 11 godina

Posto je u pitanju individualna nagrada najbolji je pobedio. Kad je u pitanju kolektiv tu su najvece nagrade vec podeljene Celziju i Spaniji. Ovo je samo jos jedan dokaz da jedan igrac, koliko god on dobar bio, ne znaci automatski trofeje. Kako kaze jedan od citata iz filma Sedam Samuraja a koji bi mogao da se primeni i na sport "In war, it's teamwork that counts."

john

pre 11 godina

E kad cujem ove da bez Cavija i Inijeste ne bi nista uradio slosi mi se. Sto onda nije Ibrahimovic nesto uradio, sto nije Sanchez nesto uradio, Pedro, i jos mnogi drugi. Ja bih pre rekao da Inijesta i Cavi ne bi bili to sto jesu da nije Messija. I da jos nesto napomenem, Cavi je asistirao Messiju posle 19 meseci i to pre 4-5 kola, znaci 19 meseci mu nije asistirao, vise je Dani Alves to uradio. Inijesta takodje, i kasnije mi pricaju kako ne bi isti bio. Da ne mislite da lupam gluposti, postoji internet i sve se lako proveri. Pozdrav
(Messi najaci!!, 7. januar 2013 21:09)
Za sve se slazem, tacan podatak. Cavi mu je asistirao, tako sto mu je dodao loptu petom, a ovaj predriblao cetvoricu i dao gol. Cavi majstor, paker. :) Cavi i Inijesta su vrhunski fudbaleri, ali opasno precenjeni jer vec godinama ulaze u najuze izbore i poredjenja sa Mesijem i Kristijanom.
(Rade-Futog, 7. januar 2013 21:31)

Ovo bi mozda imalo logike da Spanija Nije uzela 2 Evropska i jedno svetsko prvenstvo u zadnje 4 godine,napravila jedan od najduzih ako ne i najduzi niz pobeda na medjunarodnim utakmicama.U Spaniji su glavni igraci Xavi i Inijesta a ne Mesi i Ronaldo.

blondie

pre 11 godina

Ja nisam neki ljubitelj fudbala,nekad sam bio,ali posto je veliki novac usao u ovaj sport,postalo je besmisleno gledati bogatase kako jure za loptom.Gde je tu ljubav prema svom klubu,gradu,navijacima.Ko da vise novca,njega vise volim.Meni je to porazavajuce bez obzira koliko realno bilo.Jedino gledam Mesija i Barselonu da bi video kada i na koji nacin ce ih neko nadigrati.To sto izgube po neku utakmicu zato sto protivnik odigra bunker i iz neke kontre pogodi,to nije nista,mora statisticki da se desi!

Salea

pre 11 godina

Svaka mu cast, to ne bi bilo lako ni u nasoj ligi ali... reci da se danas igra jaca odbrana nego nekad, posebno u sadasnjem Spanskom prvenstvu je smesno, cisto preuvelicavanje da bi se celom ovom dostignucu jos dalo na vaznosti (sto je potpuno nepotrebno). Ma mora da sam Realovac, razocaracu vas, nisam, ni izbliza.

A za sve vas koji ste Maradonu sklonili sa trona, o tome cemo moci da pricamo kad Mesi bude probao da porobi danasnju Italijansku ili Spansku ligu u prosecnom klubu. Tacnije, najrealnije bi bilo Englesku jer je tada Italijanska bila daleko najaca. Naravno, da to uradi bez pomoci igraca poput Cavija ili Inijeste jer Maradona nista slicno nije imao (on je sam bio i Mesi i Cavi u jednom za svoj tim).

Da sumiramo, Mesi jeste veliki ali okanite se El Pibea, Zube, Zizua, Pelea jos uvek, makar jos malo, tu je Mesi ali cekajte da zavrsi karijeru pa ga onda uzdizite. Kada je Ronaldo harao bio vam je najbolji, pa vam je onda Ronaldinjo bio najbolji, pa je pojedinima cak i Kristina bila to, sad je Mesi. Ali ipak je Maradona (nekima Pele) sve to vreme ostajao merilo i jos uvek je. Strpite se.

Ako Mesi zasluzi tron dobice ga. To sigurno nece biti zato sto je u ovakvom super timu dao ovoliko golova u ovakvom Spanskom prvenstvu, gde su 90% ekipa 20x slabije od Barse (i ako je ovaj poduhvat, ponavljam, ogroman). Za tu krunu ipak bi trebalo da sa svojom "losom" Argentinom uzme i to SP, ne mora bas kao Dijego (u bilo kom smislu), mada ce to ici tesko jer mu tamo pak nema Cavija.

Stefan

pre 11 godina

Kada jedna fudbalska velicina kao sto je Dzajic kaze da je Messi najbolji fudbaler koga je ikad gledao onda je stvarno najbolji,Dzaja je dodao da jedva ceka da gleda utakmicuna kojoj igra Messi, i posle dodje neki navijac penalda i hvali se time kako je penaldok kompletniji hahaahahha

terminator

pre 11 godina

Sa 25 godina ovoliko postigao, sta li ce uraditi do 35. god, kakava masina od igraca, kakav majstor fudbala, i ranije sam pratio fudbal, ali da ovoliko novinara trenera, bivskih fudbalskih majstora podrzavaju jednog igraca to nisam video, Messi je to i zasluzio, svaka mu cast na tome, veliki igrac!

zvezdash

pre 11 godina

Ronaldo bi bio mozda i bolji kad bi iskontrolisao svoj ego i razmisljao samo o igri a ne o tome kako ga drugi vide ovako Mesiju svaka cast!!! zasluzeno potpuno

messiNo1

pre 11 godina

"Ronaldo je sjajan fudbaler i u mnogim mecevima je bio igrac odluke. Ipak, u velikim utakmicama on ne pravi razliku u korist svoje ekipe, kao što to cini Lionel Mesi u Barseloni", kazao je Guti španskim medijima. Objasnio!

sledece godine messi x 5

pre 11 godina

Messi je zlatnu loptu osvojio jos kad je oborio Milerov rekord, pa 91 gol ne mozes dati na PES-u a da su igraci postavljeni na ametere..

Darko

pre 11 godina

@mrmot

Kazes Ronaldo najbolji strijelac proslog prvenstva.Ne znam na kojoj si ti televiziji pratio proslo prventsvo.U mene je Samsung,na mojoj televiziji je Mesi bio najbolji strijelac, Ronaldo drugi.Ili popravi tv ili kupi novi,nesto ti krivo prenosi.