Utorak, 28.08.2012.

22:55

Ivković: Previše padova u igri

Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je posle poraza od Izraela da je njegov tim pravio loša rešenja kada je imao šanse da se vrati u igru.

Izvor: SO

Ivkoviæ: Previše padova u igri IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

bokibole

pre 11 godina

@racerx

Svaka čast, ne bih maltene ništa dodavao niti oduzimao tvom komentaru, sve si objasnio.

Dakle, 4 godine od kada je krenuo projekat "London 2012", mi igramo kvalifikacije za EP i još se blamiramo. U svakoj normalnoj zemlji, selektor koji je odgovoran za takav bilans podneo bi ostavku, a mediji i stručna javnost bi to nazvali pravim imenom - debakl.

Kod nas, međutim, postoji nekoliko problema.

Baš kao što je racerx opisao, u Srbiji ne postoje nezavisna stručna javnost i novinari. Svi se svima uvlače, gledaju da se ne zamere da ne bi izgubili bednu platicu, dodvorili se nekom i sl.

Zato utakmice komentariše Petar Denda, koji o košarci ne zna apsolutno ništa, a stručni konsultant Toza Matić maltene ćuti celu utakmicu. Da se ne bi zamerio Dudi, naravno. Šta su ga dovodili onda, da ćuti?

Druga stvar, postoji realan problem sa trenerima, tj. nema ih i Duda kakav god bio (a precenjen je, uvek bio) je bolji od ostalih koji bi mogli u reprezentaciju. Duda je loše procenio našu ekipu i naše šanse 2011 (nije zvao neke koje je morao) i prošao je bez ikakvog polaganja računa, jer mu se može. Igraju mu atletski i tehnički inferiorni igrači (Miškovi uglavnom) koji su te slabosti pokazali u Litvaniji, ali on ih opet poziva i rezultate vidimo. I ne postoji niko u ovoj zemlji, osim komentatora na internetu, ko će da kaže ono što je jasno kao dan: i ako prođemo kvalifikacije, sa ovom ekipom, sa ovim igračkim kadrom sa njegovog šireg spiska, mi u Sloveniji NEMAMO ŠTA DA TRAŽIMO.

namvan

pre 11 godina

Joj al lupetate!

Kakve 80-te, 90te?Duda je proglasen za naj trenera Evrope. Nije problem u njemu vec u igracima koje nemamo.
Teo-najkvalitetniji igrac sa cijom losom igrom mi ne mozemo da dobijemo.
Rasic-moze dobro odigrati ali je igrac za klupu.
Tepic-ne secam se kad je dobro odigrao.
Nedovic,Paunic-mladi igraci koji nemaju iskusta da vode glavne role.
Kesej-povrede su ga napravile ne vise od igraca sa klupe.
Savan,Bjelica-odlicni igraci u uzasnoj formi.
Macvan-jedan od najvecih potencijala koji je unisten u partizanu.
Stimac,Erceg-dobri igraci koji kidaju samo kad ostali igraju dobro.
Krstic-kao i Teo vodja tima.

Milicic,Radman,Rakocevic-glupo je komentarisati, ko ne razume nikad nece razumeti. Rakocevic je mator a ova dvojica su zavrsili kosarkaske kaijere cim su dobili prvi milion.

Znaci imamo mnogo igraca van forme i sa povredama. Meni samo nije jasno sto toliko forsiramo trojke. Tea treba ograniciti na pokusaj po cetvrtini, ako da, ima za pogodak pokusaj bonus. Tepica,Keselja i Savana treba ograniciti na 2 po mecu i forsirati ih tako na prodore.

racerx

pre 11 godina

@(Onokao..., 29. avgust 2012 12:00)

Kazes da pljujem Ivkovica, pljuvanje je NENAVODJENJE argumenata, a ja argumente i cinjenice navodim!
Ove godine su odrzane OI bez nas, koje su bile glavni cilj Ivkovicevog "ciklusa" i tom cilju se sve podredilo: nepozivanje Rakocevica, Vujanica, Milicica, kao i ostalih NBA igraca, znacajno podmladjivanje tima igracima sumnjivog kvaliteta... sve je proslo bez ijedne primedbe ili mesanja. Cak i kada se femkao da li ce da ode ili ne, cak je i tada predsednik KSS pormenjen samo da bi on ostao. Da ne pricam o tome da je ima APSOLUTNU podrsku do poltronskog odnosa i medija i drugih trenera i navijaca. Dakle, Ivkovic je sam odlucivao o svemu, sam je selektovao igrace, niko nije smeo da mu suprotstavi misljenje, nikome nije nista objasnjavao, u svemu tome se valjda slazes.Kako onda nije kriv?
Posto pod uspehe navodis osvajanje2 mesta na EP i 4na SP,mene interesuje je li Ivkovic zato doveden? Nije! Je li cilj bio plasman na OI? Jeste, je li ostvaren? Nije, vec smo se izblamirali! Ni tada nije bilo dovoljno kritika! Samo mali broj ljudi se oglasio, ostali su cutali, i kada se ispostavilo da LAZE, da trazi nepostojece alibije, da ne preuzima odgovornost... PONOVO je izabran a da nije podneo ni izvestaj o neuspehu. Sto samo govori o kakvom se coveku radi. Mozes li mi reci koga je on igraca stvorio kao najbolji trener Evrope? Ili koga je to od nasih perspektivnih juniora oblikovao u dobrog igraca bilo u Oly, ili u reprezentaciji za nekoliko godina?

Onokao...

pre 11 godina

ok duda ode i ko ce da dodje, da cujem eksperti ko ?
(0neX, 29. avgust 2012 03:32)

neki drugi 80godisnjak, sa izrazenom sujetom i obicajem da se dere na igrace 4 puta mladje od njega dok ne postane crven. Mislim da takve nije tesko naci. Uostalom, ne postoje na svetu samo nasi treneri, postoje i stranci.
(racerx, 29. avgust 2012 09:30)

Druze,vidim da vec par godina pljujes Dudu ovde,pa ako nisi Moka Slavnic,ne znam u cemu je tvoj problem. Taj "80godisnjak" koga ti tako potcenjujes je najbolji strucnjak u Evropi i predsednik svetske organizacije trenera. Naravno,na ovom portalu ima jedno 20-30 boljih i strucnijih od njega,koji bi njemu da objasne kako on "nema pojma da brani pick 'n roll"samo nisam znao da NBA i NCAA treneri znaju srpski i dolaze ovde da komentarisu. A sto se tice stranca na klupi,to samo pokazuje da apsolutno ne kapiras koncept nase reprezentacije(uz Litvansku mislim da jedini negujemo tu filozofiju),a to je da sa domacim resursima se nadmecemo sa ostalima,i da vidimo da li smo bolji. Pre 2,3 godine smo to uspesno uspevali,a gledajuci rezultate mladih selekcija i sledecih godina cemo...a sad,aj zdra'o...

London 2012

pre 11 godina

Kad bi imali selekciju kakvu mozemo da imamo:
Rakocevic-Teodosic
Pavlovic-Andjusic-Nedovic
Lucic-Bjelica-Radmanovic-Velickovic
Krstic-Milicic-Rakovic
Imali bi tad i plasman i bronzu na Olimpijadi i srebra ili bronze a mozda i koje zlato na EP. I ne bi imali ove price ocajanja koje sad citamo i vidimo.
Mi smo u situaciji sad kao kad recimo 90-ih Rebraca ne bi bio prvi centar nego Koturovic, ili Rade Milutinovic igra a ne Sasa Obradovic, ili Danilovic je prgav, ne zvati ga u reprezentaciji nego neka Loncar daje 25 poena a onda kad nista ne osvojimo s tim limitiranim asovima, onda da pricamo o Ivkovicu nemacu pojma, o propaloj kosarci itd. ...
Pa ljudi, je l vi mislite da bi Spanija bila sila da ne zove 4-5 najboljih igraca?
Mi umisljamo da sebi mozemo da doputimo takav luksuz, prelazimo preko toga i i dalje guramo u tom stilu.
Pa Ameri kad nisu slali najjace timove su gubili. Oni su se opametili a mi?
Stvari su proste, neka samo igraju najbolji i Srbija ce doci u prvih 5-6 svetskih reprezentacija lagano. Polufinale svakog takmicenja bi bilo nase.
Ovako se samo ubija reprezentacija i piramidalno sve nanize urusava.
Sad treba da pricamo o plasamnu na EP.
Zar stvarno mislite da neki igrac ne zeli da igra za reprezentaciju i da nisu po sredi ljudski odnosi koji se mogu srediti jednostavnim otvorenim razgovorima?
Ovo nije realnost nase kosarke, ovo je ponudjena realnost.
Realnost je da mi mozemo imati i dalje jaku reprezentaciju.

igor

pre 11 godina

Ako smo treci u ovoj grupi pitam se koje mesto cemo osvojiti na EP ?
Pravi trenutak da se dovede Sasa Djordjevic i da se krene sa formiranjem jedne nove reprezentacije za novi olimpijski ciklus . Iz ove reprezentacije zadrzati mlade i perspektivne - Nedovic , Musli ,Andjusic , Lucic , izabrati jos nekoliko igraca iz mladjih selekcija , obavezno Bogdanovic , stvoriti pravu atmosferu u reprezentaciji , potpisati ugovore sa igracima , to je jedini put povratka u vrh .

Djorgo

pre 11 godina

To nasi, OSCILIRAJ!:)

Salu na stranu, i letimicnim pogledom na komentare uoci se par kompletnih i tu nema sta mnogo da se doda, a one saraksticne i uvredljive ne vredi pominjati.

Nece biti da Ivkovic ne zna svoj posao ili da je omatorio. Prosle godine je napravio jedno od najvecih iznenadjenja u evropskoj kosaraci i postigoa jedan od najvecih trenerskih uspeha.

On je vrhunski trener, a ``sportska nacija je gladan uspeha u vreme kada imamo prosecnu generaciju, par povredjenih igraca koji igraju na za nas trenutno najosetljivijim pozicijama.

Teodosic je ogroman talenat i odlican igrac. Njemu je potrebno samo da sazri kao covek. takodje mu je potrebna pomoc da shvati gde je i kako treba da se ponasa. U ovom timu to bas i nije lako.

Treba mnogo rada da se ceo nas kosarkaski sistem oporavi i vrati na konstantu stazu uspeha. Srecno! Puna podrska reprezentaciji.

neko to od gore vidi sve

pre 11 godina

Nesto mi nije jasno! Kada sam komentarisao da Ivkovic unistava nasu kosarku, dobijao sam gomilu minusa i pogrda. Sada kako vidim , 80% komentatora pljuje tog istog Ivkovica!? E pa dobrodosli u realnost, dragi sukomentatori. Taj covek nacisto unistava nasu kosarku. Totalno je nesposoban da vodi nas drzavni tim. Zbog njegove sujete i nesposobnosti, doziveli smo debakl na proslom SP i EP, evo sada se brukamo i u kvalifikacijama. Proci cemo samo zahvaljujuci tome sto cemo biti jedna od cetiri najbolje treceplasiranih selekcija, a to je bruka, i to velika! Za dobrobit nase kosarke, odmah najuriti tog coveka sa ove funkcije, ako vec i nije kasno za spas!

Иван-Ниш

pre 11 godina

Може Дуда да им прича колико хоће али неке мане у кошаркашком развоју не може да исправља у ходу. Мене брине што нека најосновнија решења су тотална непознаница за играче. Израелци су изгледали неупоредиво брже и пошто смо углавном мотрили да се трицашки не распуцају, мудро су користили улазе и скок у нападу. Имали смо играче који су добри у нападу, а слаби у одбрани и обрнуто. Једини комплетни играч, Крстић, није очито имао свој дан. Теодосић одиграо двапут добру одбрану и Израелци продали лопту. У свим осталим приликама га пролазили као да не постоји. Рашић и Кешељ у нападу као и Анђушић у одбрани очајни. Шта тек рећи за Савановићеву партију? Човек има добру финту али је очајно спор. Када се насупрот њега нађе неки брзи и скочни крилни центар онда боље да не улази у игру уопште. У одбрани је рупа, а у нападу падају блокаде. Једино Мачван и Ерцег одиграли пристојно. Ако се пласирамо на ЕП, тамо може да нас спаси једино повратак Величковића да коначно направимо нормалну одбрану и добијемо скок у нападу. Треба нам његова агресивност и посвећеност.

srbin

pre 11 godina

@ Akroni
Smesno je da sto je likovima poput tebe dozvoljeno da ostave komentar.
Velickovica pod obavezno, kazes ti. Da malo pratis kosarku ili da si odgledao neku utakmicu znao bi da je decko povredjen i nije mogao da ga pozove!
Milicic umesto Krstica. Milicic je pozivan ali covek nije hteo ni na tel da se javi!
A Rakoc je jos pre pocetka EP u Poljskoj rekao da vise nece igrati za reprezentaciju.

Uroš

pre 11 godina

Najveći problem ove reprezentacije je pad u igri Teodosića. Jedna ili dve sumnjive sudijske odluke toliko izbace Tea iz ritma da to nije normalno. Treba nam rezervni plej pod obavezno, jer Rasic, Tepic, Markovic i Bjelica iako mogu da prenesu loptu nisu plejmejkeri. Nadam se da će Filip imati dobru sezonu, pa da se pridruži svojoj generaciji u Sloveniji.

Nikola

pre 11 godina

@(0neX, 29. avgust 2012 03:32)
Nema ko drugi,ako duda ne bude vise na to funkciji desice se paradox koji ce unistiti covecanstvo.

Zuki

pre 11 godina

Nemam nista protiv da trener trazi opravdanje za svoj tim i tako ih zastiti malo od kritike javnosti za los rezultat. Ali ipak, redovan let, direktnom linijom do Tel Aviva traje tri i po sata. To nije naporan put. Da se ne lazemo.

Petrovic

pre 11 godina

Gospodine Ivkovicu,prvo da vam se zahvalim na svemu ucinjenom za nasu kosarku,za svu radost i srecu sto ste nam pruzali mnogo,mnogo godina!Kao pravi Srbin,ponosim se vama,kao najboljem treneru Evrope,i kao covjeku koji nam je donio mnoge medalje i nacinio od nas(uz naravno jos dosta drugih ljudi),kosarkasku velesilu(Atina 1995,Atlanta 1996,EP 1997 itd)...Nisam strucnjak,samo covjek koji voli Srbiju(iako sam iz RS),i navijac koji ce uvjek dati podrsku svojoj reprezentaciji,ma kako ona prolazila,pa necu komentarisati igru,postavku,igrace,ko je trebao igrati,ko ne,kako je trebalo da se igra,to cu ostaviti ovim "Visoko-kvalifikovanim strucnjacima",koji su najveci uspjeh napravili sjedeci ispred TV-a i moleci boga da izgubimo da bi svoje frustracije i probleme ovde iskalili!
E da vam kazem,ja cu moju Srbiju uvjek rado gledati,navijati,pjevati,skakati,vristati,plakati ali nikada nesto ruzno reci...
Da imate imalo obraza,ovakvom covjeku treba da ljubite stope,igracima da se zahvaljujete sto citavo ljeto provode na treninzima i na utakmicama,da ih podrzavate,a ne da na utakmicama i to gdje se ne placa ulaz dvorane budu poluprazne(cast gradovima koji vole kosarku),najlakse je kad se osvoji nesto onda "patriotizam" pokazivati!Dodjem na Marakanu 80% navijaca iz RS,kad je neka slaba reprezentacija protivnik tada je 100% publike iz RS,gospodi je ispd casti da gleda to!
E pa dragi moji,ne znate vi cjeniti to sto imate,i zato,ne bilo nama ovako!!!
Pozdrav

racerx

pre 11 godina

ok duda ode i ko ce da dodje, da cujem eksperti ko ?
(0neX, 29. avgust 2012 03:32)

neki drugi 80godisnjak, sa izrazenom sujetom i obicajem da se dere na igrace 4 puta mladje od njega dok ne postane crven. Mislim da takve nije tesko naci. Uostalom, ne postoje na svetu samo nasi treneri, postoje i stranci.

golub

pre 11 godina

Recept za pobjede: nastavite da zvizdite himnama gostujucih reprezentacija, ne dajte im previz do hale, rechite sudijama da sviraju fail ako neko mrko pogleda na Teodosica ... i, najvaznoje, okrivite mrsku CG za sve vase jade
.

I,

Sprdnja_KE

pre 11 godina

Talijani imaju jake kadrove u svim medjunarodnim sportskim forumima i organizacijama. Prosli put kad se nisu kvalifikovali na EP, "odradili" su povecanje broja ucesnika sa 16 na 24. Mi nemamo predstavnike u tim istim organizacijama, a i ako ih imamo neuticajni su. Kako cemo mi izdejstvovati prosirenje sa 24 na 32 reprezentacije?

Ljube

pre 11 godina

Čemu teške reči !? Igra je bila tačno onakva kakvu mogu dapruže pozvani igrači i postavljeni selektor. Igraju zajedno od juniorskih dana, nisu uigrali 1 (jednu) akciju sinoć ! I šta ja imam od Dudine titule u LŠ, u reprezentaciji je nula !

stevan

pre 11 godina

Ma oni su "crvendaci" sto rece neko...nije svako zasluzio da nosi plavi dres. Cudan smo mi narod kad se odricemo nasih najboljih igraca. Koliko god su ti NBA igraci krivci (kako ih mediji nazivaju) verujem da ni KSS nije nista uradio po tom pitanju da razgovara sa njima, i pozove ih da igraju.

stanje stvari

pre 11 godina

potrebno je da shvatimo da vise nismo kosarkaska velesila, sila ili kako god...nismo, i kraj...evo rezultata poslednjih 10 godina...2003-6.mesto...2004-11, 2005-9, 2006-11, 2007-13, 2008 gledali olimpijadu na TV, 2009-2, 2010- 4, 2011- 8, 2012 gledali olimpijadu na TV...dakle, o kakvoj je tu dominaciji radi? a selektori su bili vujosevic, obradovic, sakota, slavnic, ivkovic...ocigledno, ni sutra ne obecava previse, ali je moja poenta da nemamo na osnovu cega da se previse nadamo...mi smo vec 10 godina u problemu, rezultati pokazuju. DESET GODINA! i to je to...jos zivimo u 95toj, ili indijanopolisu...davno proslo vreme...nase momke i trenere volimo UVEK i kako god prolazili, ili samo kad pobedjuju...e ta odluka je vec na nama, navijacima...
vezano za ivkovica...uzima reprezentaciju 2008...posle godinu dana drugi, OGROMAN USPEH...pa 4 na svetskom, sto je OK-polufinale i sve to...prosle godine 8 i bez olimpijade... a zar bas london nije bio nas cilj???
i na kraju, pokusao sam da iznesem SAMO cinjenice...pokusajte da napravite spisak reprezentacije za rio...dakle, bez krstica, savanovica, ercega, rasica sigurno...e to je tek zabavno...i neko je prokomentarisao strucni stab...sa time se potpuno slazem

igor

pre 11 godina

Dik je Teo u reprezentaciji na poziciji play-a mi se necemo kosarke naigrati. Neverovatno je koliko je svojeglav i koliko lose igra u odbrani. A da...pa ljudi na klupi je i cuveni MALER- Nebojsa Ilic...pa cemu da se nadamo?

Vuja

pre 11 godina

Očigledno da ga igrači nisu slušali kada je pričao da su danima su pričali kako se treba igra protiv Izraela i na kraju neodigraju.

Uvek sam branio Dudu, ali posle utakmice sa Crnom gorom i sada Izraelom mislim da mu je vreme da ode,protiv Crne gore pet minuta pred kraj smo vodili 13 razlike i na kraju izgubili,to ne bi dozvolio nijedan ozbiljan trener,a pritom Crnogorci su imali tri dobra igrača.

Mislim da je pogrešio kada je uveo Anđušića kada se lomio rezultat,jer je dosta slab u odbrani,što je na kraju i bio problem ,jer nekoliko puta je ispadao i nije pokrivao igrača.

Zašto Nedović nije igrao kada je video da nemamo rešenje u napadu,Nedovića ne može niko da sačuva 1 na 1 ,i ako ga udvoje opet ostaje jedan igrač sam može da se napravi akcija,jer lepo se videlo da nismo imali igrača koji će da ide na ulaz.

Malom Anđušiću treba dati više slobode na šutu,kako bi stekao samopuzdanje,jer šuteri za tri poena ako nešutiraju gube na samopuzdanju i veoma često maše.

Kešelj,Rašić,Savanović je sve su to šuteri za tri poena koji su van forme,onaj ko može da pogodi mali Anđužić njemu se ne daje dovoljno slobode,a bolji je šuter od sve trojice zajedno,zvezdaš sam ali mali će da napravi lepu karijeru,živi bili pa videli.

Neko mora da snosi posledice za ovakvu igru,trener ima najveću odgovornost.

Kada sam video da u ključnim trenutcima ubacuje Tepića,znao sam da ćemo da izgubimo.

Tepić odavnom ne bi trebalo da igra za reprezentaciju,ne znam ko ga toliko forsira,decko pojma nema

raucher

pre 11 godina

Ivkovića toliko divi riječ padovi da će se i čuveni pad jabuke na glavu Isaka Njutna biti ozbiljno ugrožen ovim kontinuiranim padovima i propadanjima srpske košarke.

Mile

pre 11 godina

Ako je neko branio našu repku to sam ja. Poštovanje za gdina Ivkovića koliko se može ali je ovo mnogo. Nisam ekspert, ali ja ovoako vidim stvari: mi igramo anti košarku sa filozofilom primiti manje koševa od protivnika. Taj koncept nije atraktivan i košarka se menja ka tome da treba dati više koševa od protivnika. To Duda ne konta tako da imamo spoj starosti i neiskustva. U protivnom kako objasniti da posle odličnih pripremnih utakmica u 12 uđe Nedović, kog posle nema, a Anđušić koji je naknadno pozvan ima zavidnu minutažu. Možda se rdai o nekom Pešić sindromu koji mi laici ne vidimo. Osim toga, evo da se kaže da razumem strategiju, Paunić ima zavidnu minutažu na tekmama protiv CG, i Izraela. Alo, koji je to koncept, koja je to strategija, pa odbrana nam je bila smešna. Nije ovo fudbal pa flaster na Maradonu. Naprave preuzimanje i posle sa igračem Manje. Ja pre svega volim košarku, pa repku pa ostalo. Kao takav molim Vas da nas poštedite ovakve patnje. Dajte najbolje što imamo bez prevelike taktike pa šta bude. Navijaćemo i nadati se, a bićemo zadovoljni prema onome što nam trenutak donese. Malo li je u današnje vreme? Bjelice, pa gde si ti?

7i1

pre 11 godina

nasi su pravili naivne greske prvenstveno u odbrani. nisam video ovoliko prodora, na ovom nivou, kroz sredinu ni na jednoj utakmicu ovoga nivoa. Obradovic je imao taktiku da se pravi faul na prodoru samo na desnoj napadacevoj strani, dakle dad prodire levom ne sme faul. mnogi drugi treneri praktikuju da se po cenu faula ne dozvoli prodor kroz sredinu. veceras mi nije bila jasna taktika posto mi se cinilo da usmeravamo ka sredini a odatle zna se - slede asistencije, aliupovi itd. prerano smo se prdali igramo na etape. cak mislim da je i rotacija igraca bila daleko od idealne. kolektrivna igra prilicno naivna, dodavanja spora, sut nikakav. mozda je ipak bio los dan. mogu oni sigurno bolje ali zabrinjava to gore-dole u kvalitetu, od utakmice do utakmice. nadam se da ce se sastaviti i odigrati bolje, ovo ne mogu da ponove ni teoretski. NAPRED SRBIJA!!!!!!

Akroni

pre 11 godina

Gospodin Ivkovic ima jedan veliki problem...a,to je da nikako nemoze da se presaltuje da ovo vise nisu vise 80-te,90-te...pa,da sa 2 meseca priprema pobije ove igrace kakvi da su...vec mi je muka da ga slusam kako je raspored zgusnut,puno putovanja,usli u kontra-ritam...te,pad koncetracije...lose izvodjenje slobodnih bacanja...
Kao prvo,ovo nije kadetska ili juniorska reprezentacija pa se tako lako gubi koncetracija...ovo je seniorska A Reprezentacija,a ovi momci skoro svi imaju inostrane ugovore,znaci potpuni profesionalci.Znaci to ne pije vodu.
U pitanju je cista selekcija...igraci vise netreba da se vode na duge pripreme, vec nakon dobre selekcije uigravati ih po turnirima i prijateljskim utakmicama.Mi imamo problem realizacije...tu bi Rakocevic bio od velike pomoci...Krstic nije dovoljan,znaci dodati Milicica ili Rakovica...Velickovica pod obavezno...na mestu pleja imamo strasan deficit...Teo sam nemoze nikako...imali smo priliku da na to mesto dovedemo McCaleba ali,neko rece nije nam potreban...zato Makedonci nemogu bez njega.
I,najvaznije...ako misli dobro ovoj ekipi i reprezentaciji treba da podnese ostavku jer su oba poraza njegova greska.On jednostavno se gubi tokom utakmice i nije u stanju da odreaguje kvalitetno. Znaci PENZIJA!
Sto pre to bolje za sve nas!

Bogdan

pre 11 godina

Prvo i osnovno, mi ne znamo da analiziramo, mi samo pljujemo a polovina ovde atraktivnih komentara napisana je bez ikakvih potrepkljenih i realnih cinjenica. Prvo, Duda moze i dalje da trenira, samo treba da se stane na loptu i bez pravdanja ovom sirotm narodu, i izvinjavanja. Sto se tice pozicija, jedina pozicija koju u potpunosti mogu da pohvalim jeste broj jedan, koju cine Teodosic, Nedovic i retko kad Tepic, pored te eventualno centarska pozicija na kojoj je sam Krstic, vec ne toliko u dobroj formi, bez korektne izmene da osvezi igru, tesko je biti sam na jednoj takvoj poziciji, jer, nama je centarska pozicija pored ovakvih '' bekova'' veoma bitan faktor. Iskreno Paunicu, Tepicu i Andjusicu se nesto trese i svaki put za malo da otpadne kad treba da se sutne. Andjusicu i da se oprosti, premlad je, ostali, Boze pomozi. Savanovic, covek igra ali jednostavno ne moze ta 1na1 igra da prodje svaki put, postoji nesto sto se zove, skupljena igra i on tu sa svojim prosecnim suticem moze samo da dokusuri i ovo malo napada sto je Teo stvarao. Ruku na srce, Teodosica moram da pohvalim iako ljudi neprestano pljuju po njemu, ali navikao se, Srbi smo. Covek iako je odigrao kao da je bio u strahu ( mozda zbog one tuce od pre :) ) bez ideje i puno upucenih asistencija i suta koji definitivno ima, njemu nista ne bih rekao u poredjenju sa svim ostalim igracima. Mislim da je krajnje vreme da se opamete i igraju jednostavnu kosarku, mi to mozemo, pozdrav.

Kурсула

pre 11 godina

Већ сада је јасно да се ова репрезентација са овим тренером неће квалификовати за европско првенство. Скоро је сигурно да ћемо изгубити следеће утакмице од Монтенегра, Естоније, а вероватно и Израела. Није нас Дуда одвео на Олимпијске игре а неће, по свој прилици, ни на Европско првенство. Тужна прича са тужним крајем.

Dobrivoje Matejic

pre 11 godina

U nasoj timu nema super asova,koji mogu da postignu na svakoj utakmici preko 20 poena. Jedino Teodosic i Krstic mogu da nadigraju direktnog protivnika . Izraelski playmaker Ohajon nas je razbijao sutem i prodorima,kao i Elijahu i Kaspi. Koji od nasih kosarkasa moze da tako da igra? Razlog za to je slab rad po klubovima.Treneri su neki ljudi,koji, za sebe kazu da su igrali kao juniori,ali su se posle povrede kolena opredelili da budu treneri.Kakvo takvi treneri da nauce igraca da sutira ili dribla.Setimo se da vrhunske tenisere stvaraju bivsi vrhunski teniseri (Jelena Gencic, Nikola Pilic). Sa druge strane u klubove se dovode polovni igraci amerikanci,a nasa deca sede. Nedovic,Milutinovic,Milosavljevic,Lucic, Andjusic, su veoma talentovani ali su klupsi treneri i treneri u nekakvim mladjim selekcijama ubili u njima licnosti. Daju im minutazu na kasikicu. Secamo se da su Divac, Djordjevic i Paspalj igrali u klubu 40 minuta bez izmene. Dusan Ivkovic sve ovo zna i zameram mu sto to javno ne kaze. Sada se muci da razigra Nedovica i Andjusica umesto da su ova dvojica bili super starovi u svojim timovima i da su davali po 20 poena po utakmici. Ali Dusan Ivkovic nece da se zamera kolegama. Sa druge strane pogledajte strucni stab americke reprezentacije.Trener Krizevski legenda NCAA lige. Pomocnioci su mu Jim Behajm (isto NCAA legenda) i dva NBA trenera Majk D'Antoni i Nejt Makmilan. Kod Ivkovica su u strucnom stabu neki anonimusi,koji prinose stolicu i tablu za crtanje.

dusan

pre 11 godina

ma nema tu pljuvanja po ekipi,i ne treba to ni raditi... jednostavno,nekada odigramo dobro,nekada lose,mada cesce lose,i sasvim je jasno da nam je mesto tu gde se trenutno nalazimo... od nekadasnje sile,kojoj je sve osim zlata bio neuspeh,sada ne spadamo ni u vrh kvalifikacionog turnira... sta da se radi,tako je... nisu to nikakvi losi komentari i pljuvanje,jednostavno je to realnost,i to svako vidi... sasvim je moguce da se na kraju i kvalifikujemo,nije to nemoguca misija,ali utisak ostaje isti a to je da smo daleko od vrha... nazalost...

Bravoooooooooooo !!!!!!!

pre 11 godina

Šta, treba svi i uvek da pišemo bravo, bez obzira na rezultat i igru, da ne bi bili "pljuvači" ili da nas takvima ne bi "večiti pohvaljivači" etiketirali !? Pa valjda je normalno, kao i u životu, da se za uspeh dobijaju pohvale, a za neuspeh kritike.

aleksandar djordjevicq

pre 11 godina

kakva je to reprezentacija kada je teodosic najbolji igrac... ona trojka koju je pogodio protiv spanaca je vrhnuac njegove karijere, posle toga potop... potopio je i cska u finalu pa ce i nas u kvalifikacijama... ali bolje da ostanemo kuci na popravnom nego da se blamiramo...

BLSRB

pre 11 godina

Previše loš izbor igrača gospodine Ivkoviću, a i preduge pripreme ubile su ove momke, pripremali se koo da idu na Olimpijadu i izgubili su volju čitavo ljeto tamo ovamo gore dole zbog čega????
Zar nije bilo lakše odabrati najbolje igrače skupiti ih tri sedmice pre početak kvalifikacija i prošetati se kroz iste????

urbanBGD

pre 11 godina

Citam komentare i jedini je Djorje napisao nesto pametno. Ostali su pokazali neznanje i neiskustvo. Lako je smeniti trenera ali ne moze se to uraditi ako nema nekog ko ce sigurno doneti bolje rezultate. Osim toga, ko bi mogao da kaze da imamo boljeg trenera od prvaka Evrope?!
Duda Ivkovic i igraci (svi do jednog) su najbolje sto sada imamo na raspolaganju i trebamo tj moramo da ih podrzimo. Oni se bore za nas a mi mozemo i moramo samo da im pomognemo. Da prebacim u cerilicu... CCCC

Đorđe

pre 11 godina

Mislim da se preteruje sa kritikama Dude, Đilasa, KSS-a itd.
Nažalost mi nemamo kvalitet. A najviše zaostajemo u atletskim i fizičkim segmentima. To se najbolje ogleda u reketu.
Krstić je odličan igrač, produktivan u napadu, ali slabiji u odbrani, a pogotovo u skoku i zatvaranju reketa. Mačvan i Savanović su solidni i inteligentni igrači, ali spori i sa odrazom toliko da provučeš novine. Kao takvi ne mogu da brane reket i igru od pika, dok je skok u napadu misaona imenica. Prisetite se koliko puta su Ohajon i Pnini posle pik igre šutirali preko Mačvana neometani, gotovo sa linije prenala. Za tu poziciju su u modernoj košarci pokretljivost i skok najvažniji, što su upravo glavni nedostaci pomenute dvojce. Novica i Lučić bi sigurno popravili situaciju i valjda će se oporaviti za EP.
Kešelj i Bjelica su jednostavno nedorečeni. Imaju talenat, ali ga nisu pretočili u vrhunski kvalitet.
Bekovi su posebna priča. Godinama nemamo beka koji će da postigne 20-ak poena. Tepić i Paunić nisu vredni komentara. Rašić kao i po običaju promašuje otvorene šuteve kad je gusto. Jedino osveženje tu može biti Anđušić, ali za sada je još mlad da bi vukao reprezentaciju.
Teodosić je, kakav-takav najbolji igrač ovog tima. On nije klasa Đorđevića, nema taj šut i tu sigurnost, ali ima dobre asistencije i dobre ideje. Ja ipak mislim da nema saigrače koji mogu da ga isprate. Spora smo i atletski i fizički limitirana reprezentacija za modernu košarku, a nemamo više onaj suvi kvalitet kao nekada.

Laki Bg

pre 11 godina

Ja sam znao da smo donji kad si ti osvojio LŠ, ne može ti sad niko ništa.... A ne da nismo mogli da se vratimo već smo ispadali smešni nižerazredni !

ivke

pre 11 godina

Ko kog nametne visok ritam igre u bilo kom sportu protiv nas, mi nemamo nikakve šanse. Naši igrači jednostavno ne trče dovoljno i nikada se to neće promeniti.

musa dembele

pre 11 godina

Nisi ti njima vise autoritet,to je problem! Mozda u poslednjem kolu budemo morali da dobijemo Izrael sa 14 razlike za prolaz! Nazalost,izgubio sa i u Dudu poverenje!

Kris Pol

pre 11 godina

Jedina istina je da mi nikad ali nikad sa Teodosićem ne možemo nijednu evropsku reprezentaciju da spustimo na 50 koša da nam daju , čak ni košarkaške sile poput Islanda ili Estonije. Zamislite koja bi to smejurija bila da smo kojim slučajem bili na olimpijadi i da smo igrali sa Amerima i da nekog treba da čuva Teodosić, smem da potpišem da bi se bukvalno iživljavali i da bi ga non stop slali po burek i da bi posle utakmice od promaje dobio upalu zuba .

mille

pre 11 godina

Nama ne trebaju novi igraci ili selektori....nama treba srce, za drzavu, grb, zastavu....jednostavno da ostavimo srce na terenu za SRBIJU!!
dok toga ne bude nece biti ni uspeha u bilo koim sportu

Tim bez iskustva, bez zvezda = tim bez uspeha

pre 11 godina

Mi nemamo kvalitet? Ovo realnost? O CEMU VI PRICATE?!?!?!

Milicic, Krstic, Rakovic, P.Popovic.... ej ko nama igra centra Stimac i Musli?!?!?!?!?!!?

Bekovi?!?!?! Tepic, Paunic, Rasic, Nedovic i Lucic...
Ej pa Navaro igrao do penzije za Spaniju, a zamislite samo da u ovoj reprezentaciji imamo jednog Rakocevica! Zamislite samo da li bi imala neka reprezentacija nacin da ga sacuva?!?!
Ali ne... on je mator, ovo je Dudin projekat "London 2012" i podmladjivanje tima!!!!

Igraju nam igraci koji nisu imali prosek ni 5 minuta po utakmici prosle sezone! Ovde se radi o losoj selekciji igraca! Ako je neko pre 4 godine bio u reprezentaciji ne mora da znaci da je spreman i sada da bude u istoj!!!!

Mozda nisam Duda Ivkovic ali bi u ovakvom trenutku kada su mi centri sto otkazali sto povredjeni pozvao jednog Petra Popovica i prosao glatko kroz ove kvalifikacije. A u timu bi imao i jednog Rakocevica cisto da nauci Nedovica i Lucica po neku fintu, jer ce slabo od Tepica i Paunica nesto nauciti...

blue

pre 11 godina

@ (Đorđe, 28. avgust 2012 23:17)

Svaka cast ma komentaru!!!
Ovo je pravi opis trenutnog stanja reprezentacije. Ovi kreteni sto pljuju po Ivkovicu, pa isti ti su pre 2 meseca pricali kako je on doktor kosarke kad je postao sampion Evrope, a sad je opet nesposobni i izlapeli deda.
Mi nemamo ni jednom NBA igraca!!! Mislim da smo jedina reprezentacija u Evropi koja nesto znaci a u toj je situaciji. A pri tome i nasi igraci nisu standardni u klubovima sem pojedinih.
Neko rece treba 3 nedelje pre turnira skupiti najbolje igrace koje imamo i onda ih povesti kao na besket i mi bi se prosetali kavalifikacijama.
Ma kako da ne, a koje to vanserijske igrace mi nismo pozvali. Ako neko misle na Pavlovica, Radmanovica, Rakocevica i Milicica ti se ne bi ni odazvali. Pa kad je Duda dosao na kormilo reprezentacije oni su rekli da nece da igraju. Radmanovic nece da se vrati ni u Evropu da ne bi morao da trenira 2 puta dnevno a sad ce da dodje na pripreme reprezentacije i prodje bazicni deo.

gordan

pre 11 godina

samo se nadam da ova skupina netalentovanih kosarkasa predvodjenih prevazidjenim trenerom nece nekim cudom naci nacin da se kvalifijuje za evropsko prvenstvo da bi tamo nastavila ono sto je zapocela na proslom, da nas bruka na vecoj sceni od ove kjoju predstavlja ova jadna grupa iz koje bi i poluprosecna ekipa prosla bez problema, ali ocito oni nisu ni to ...

Serbissimo

pre 11 godina

Duda i igraci pocinju da zvuce kao fudbaleri i njihovi selektori - znaci suplje i ravnodusno. Takva nam je i igra. Bojim se da su dani slave nase kosarke lepa proslost.

racerx

pre 11 godina

A ko nije trebalo da dozvoli da Izrael stigne do tih 15 poena, nego da zatrazi tajm out? Da to niste vi, Ivkovicu? Isto je bilo protiv Grcke na EP, samo se skamenio i bio nemi posmatrac!
Zasto ne mozemo duze od 2min da odigramo sa istom petorkom, cak i kada krenemo da smanjujemo, sem na pocetku utakmice, kada je totalno promasena petorka drzana neprekidno skoro celu cetvrtinu u kojoj je razlika i napravljena? Tu isto nema vase odgovornosti? Teodosic divlja ponovo, sto ga ne izvedete? Stavite Nedovica na pleja, neka i izgubimo, ali barem da pokazete disciplinu i na Teu! A ne na sve ostale se derete u predinfarktnom stanju, a Teodosic divlja i unistava trud drugih!
Keselj bi trebalo da vas tuzi za upropastavanje karijere igraca koji je pre 4 godine bio smatran izuzetnim potencijalom, a od koga ste u Oliju napravili jednodimenzionalnog coskara!
Poslednjih 5 minuta ste zapoceli posle tajm outa Izraela sa Paunicem, Rasicem, Andjusicem, Macvanom i Krsticem. Pri tome:
Celu utakmicu Krstic pokazuje da NE MOZE da da kos timu bez centra, dok ga cuva covek za glavu nizi. Macvanu lupaju rampe, pretrcavaju ga... i pored svega toga njih dvojica treba da nas vade na kraju uz 3 niska igraca, od kojih je jedan slicniji zadnjem veznom, nego beku(paunic). A ceo mec pre toga sa visom petorkom od Izr nemamo skok. Pa gde je tu logika?

Samo da vas podsetim da niste dali ni obrazlozenje za poraz na EP i neodlazak na OI, tako da je suludo ocekivati da sada kazete da ste i vi barem za nesto krivi.

Đorđe

pre 11 godina

Mislim da se preteruje sa kritikama Dude, Đilasa, KSS-a itd.
Nažalost mi nemamo kvalitet. A najviše zaostajemo u atletskim i fizičkim segmentima. To se najbolje ogleda u reketu.
Krstić je odličan igrač, produktivan u napadu, ali slabiji u odbrani, a pogotovo u skoku i zatvaranju reketa. Mačvan i Savanović su solidni i inteligentni igrači, ali spori i sa odrazom toliko da provučeš novine. Kao takvi ne mogu da brane reket i igru od pika, dok je skok u napadu misaona imenica. Prisetite se koliko puta su Ohajon i Pnini posle pik igre šutirali preko Mačvana neometani, gotovo sa linije prenala. Za tu poziciju su u modernoj košarci pokretljivost i skok najvažniji, što su upravo glavni nedostaci pomenute dvojce. Novica i Lučić bi sigurno popravili situaciju i valjda će se oporaviti za EP.
Kešelj i Bjelica su jednostavno nedorečeni. Imaju talenat, ali ga nisu pretočili u vrhunski kvalitet.
Bekovi su posebna priča. Godinama nemamo beka koji će da postigne 20-ak poena. Tepić i Paunić nisu vredni komentara. Rašić kao i po običaju promašuje otvorene šuteve kad je gusto. Jedino osveženje tu može biti Anđušić, ali za sada je još mlad da bi vukao reprezentaciju.
Teodosić je, kakav-takav najbolji igrač ovog tima. On nije klasa Đorđevića, nema taj šut i tu sigurnost, ali ima dobre asistencije i dobre ideje. Ja ipak mislim da nema saigrače koji mogu da ga isprate. Spora smo i atletski i fizički limitirana reprezentacija za modernu košarku, a nemamo više onaj suvi kvalitet kao nekada.

Kris Pol

pre 11 godina

Jedina istina je da mi nikad ali nikad sa Teodosićem ne možemo nijednu evropsku reprezentaciju da spustimo na 50 koša da nam daju , čak ni košarkaške sile poput Islanda ili Estonije. Zamislite koja bi to smejurija bila da smo kojim slučajem bili na olimpijadi i da smo igrali sa Amerima i da nekog treba da čuva Teodosić, smem da potpišem da bi se bukvalno iživljavali i da bi ga non stop slali po burek i da bi posle utakmice od promaje dobio upalu zuba .

dusan

pre 11 godina

ma nema tu pljuvanja po ekipi,i ne treba to ni raditi... jednostavno,nekada odigramo dobro,nekada lose,mada cesce lose,i sasvim je jasno da nam je mesto tu gde se trenutno nalazimo... od nekadasnje sile,kojoj je sve osim zlata bio neuspeh,sada ne spadamo ni u vrh kvalifikacionog turnira... sta da se radi,tako je... nisu to nikakvi losi komentari i pljuvanje,jednostavno je to realnost,i to svako vidi... sasvim je moguce da se na kraju i kvalifikujemo,nije to nemoguca misija,ali utisak ostaje isti a to je da smo daleko od vrha... nazalost...

BLSRB

pre 11 godina

Previše loš izbor igrača gospodine Ivkoviću, a i preduge pripreme ubile su ove momke, pripremali se koo da idu na Olimpijadu i izgubili su volju čitavo ljeto tamo ovamo gore dole zbog čega????
Zar nije bilo lakše odabrati najbolje igrače skupiti ih tri sedmice pre početak kvalifikacija i prošetati se kroz iste????

Bravoooooooooooo !!!!!!!

pre 11 godina

Šta, treba svi i uvek da pišemo bravo, bez obzira na rezultat i igru, da ne bi bili "pljuvači" ili da nas takvima ne bi "večiti pohvaljivači" etiketirali !? Pa valjda je normalno, kao i u životu, da se za uspeh dobijaju pohvale, a za neuspeh kritike.

musa dembele

pre 11 godina

Nisi ti njima vise autoritet,to je problem! Mozda u poslednjem kolu budemo morali da dobijemo Izrael sa 14 razlike za prolaz! Nazalost,izgubio sa i u Dudu poverenje!

gordan

pre 11 godina

samo se nadam da ova skupina netalentovanih kosarkasa predvodjenih prevazidjenim trenerom nece nekim cudom naci nacin da se kvalifijuje za evropsko prvenstvo da bi tamo nastavila ono sto je zapocela na proslom, da nas bruka na vecoj sceni od ove kjoju predstavlja ova jadna grupa iz koje bi i poluprosecna ekipa prosla bez problema, ali ocito oni nisu ni to ...

Akroni

pre 11 godina

Gospodin Ivkovic ima jedan veliki problem...a,to je da nikako nemoze da se presaltuje da ovo vise nisu vise 80-te,90-te...pa,da sa 2 meseca priprema pobije ove igrace kakvi da su...vec mi je muka da ga slusam kako je raspored zgusnut,puno putovanja,usli u kontra-ritam...te,pad koncetracije...lose izvodjenje slobodnih bacanja...
Kao prvo,ovo nije kadetska ili juniorska reprezentacija pa se tako lako gubi koncetracija...ovo je seniorska A Reprezentacija,a ovi momci skoro svi imaju inostrane ugovore,znaci potpuni profesionalci.Znaci to ne pije vodu.
U pitanju je cista selekcija...igraci vise netreba da se vode na duge pripreme, vec nakon dobre selekcije uigravati ih po turnirima i prijateljskim utakmicama.Mi imamo problem realizacije...tu bi Rakocevic bio od velike pomoci...Krstic nije dovoljan,znaci dodati Milicica ili Rakovica...Velickovica pod obavezno...na mestu pleja imamo strasan deficit...Teo sam nemoze nikako...imali smo priliku da na to mesto dovedemo McCaleba ali,neko rece nije nam potreban...zato Makedonci nemogu bez njega.
I,najvaznije...ako misli dobro ovoj ekipi i reprezentaciji treba da podnese ostavku jer su oba poraza njegova greska.On jednostavno se gubi tokom utakmice i nije u stanju da odreaguje kvalitetno. Znaci PENZIJA!
Sto pre to bolje za sve nas!

Dobrivoje Matejic

pre 11 godina

U nasoj timu nema super asova,koji mogu da postignu na svakoj utakmici preko 20 poena. Jedino Teodosic i Krstic mogu da nadigraju direktnog protivnika . Izraelski playmaker Ohajon nas je razbijao sutem i prodorima,kao i Elijahu i Kaspi. Koji od nasih kosarkasa moze da tako da igra? Razlog za to je slab rad po klubovima.Treneri su neki ljudi,koji, za sebe kazu da su igrali kao juniori,ali su se posle povrede kolena opredelili da budu treneri.Kakvo takvi treneri da nauce igraca da sutira ili dribla.Setimo se da vrhunske tenisere stvaraju bivsi vrhunski teniseri (Jelena Gencic, Nikola Pilic). Sa druge strane u klubove se dovode polovni igraci amerikanci,a nasa deca sede. Nedovic,Milutinovic,Milosavljevic,Lucic, Andjusic, su veoma talentovani ali su klupsi treneri i treneri u nekakvim mladjim selekcijama ubili u njima licnosti. Daju im minutazu na kasikicu. Secamo se da su Divac, Djordjevic i Paspalj igrali u klubu 40 minuta bez izmene. Dusan Ivkovic sve ovo zna i zameram mu sto to javno ne kaze. Sada se muci da razigra Nedovica i Andjusica umesto da su ova dvojica bili super starovi u svojim timovima i da su davali po 20 poena po utakmici. Ali Dusan Ivkovic nece da se zamera kolegama. Sa druge strane pogledajte strucni stab americke reprezentacije.Trener Krizevski legenda NCAA lige. Pomocnioci su mu Jim Behajm (isto NCAA legenda) i dva NBA trenera Majk D'Antoni i Nejt Makmilan. Kod Ivkovica su u strucnom stabu neki anonimusi,koji prinose stolicu i tablu za crtanje.

Laki Bg

pre 11 godina

Ja sam znao da smo donji kad si ti osvojio LŠ, ne može ti sad niko ništa.... A ne da nismo mogli da se vratimo već smo ispadali smešni nižerazredni !

Kурсула

pre 11 godina

Већ сада је јасно да се ова репрезентација са овим тренером неће квалификовати за европско првенство. Скоро је сигурно да ћемо изгубити следеће утакмице од Монтенегра, Естоније, а вероватно и Израела. Није нас Дуда одвео на Олимпијске игре а неће, по свој прилици, ни на Европско првенство. Тужна прича са тужним крајем.

raucher

pre 11 godina

Ivkovića toliko divi riječ padovi da će se i čuveni pad jabuke na glavu Isaka Njutna biti ozbiljno ugrožen ovim kontinuiranim padovima i propadanjima srpske košarke.

Vuja

pre 11 godina

Očigledno da ga igrači nisu slušali kada je pričao da su danima su pričali kako se treba igra protiv Izraela i na kraju neodigraju.

Uvek sam branio Dudu, ali posle utakmice sa Crnom gorom i sada Izraelom mislim da mu je vreme da ode,protiv Crne gore pet minuta pred kraj smo vodili 13 razlike i na kraju izgubili,to ne bi dozvolio nijedan ozbiljan trener,a pritom Crnogorci su imali tri dobra igrača.

Mislim da je pogrešio kada je uveo Anđušića kada se lomio rezultat,jer je dosta slab u odbrani,što je na kraju i bio problem ,jer nekoliko puta je ispadao i nije pokrivao igrača.

Zašto Nedović nije igrao kada je video da nemamo rešenje u napadu,Nedovića ne može niko da sačuva 1 na 1 ,i ako ga udvoje opet ostaje jedan igrač sam može da se napravi akcija,jer lepo se videlo da nismo imali igrača koji će da ide na ulaz.

Malom Anđušiću treba dati više slobode na šutu,kako bi stekao samopuzdanje,jer šuteri za tri poena ako nešutiraju gube na samopuzdanju i veoma često maše.

Kešelj,Rašić,Savanović je sve su to šuteri za tri poena koji su van forme,onaj ko može da pogodi mali Anđužić njemu se ne daje dovoljno slobode,a bolji je šuter od sve trojice zajedno,zvezdaš sam ali mali će da napravi lepu karijeru,živi bili pa videli.

Neko mora da snosi posledice za ovakvu igru,trener ima najveću odgovornost.

Kada sam video da u ključnim trenutcima ubacuje Tepića,znao sam da ćemo da izgubimo.

Tepić odavnom ne bi trebalo da igra za reprezentaciju,ne znam ko ga toliko forsira,decko pojma nema

7i1

pre 11 godina

nasi su pravili naivne greske prvenstveno u odbrani. nisam video ovoliko prodora, na ovom nivou, kroz sredinu ni na jednoj utakmicu ovoga nivoa. Obradovic je imao taktiku da se pravi faul na prodoru samo na desnoj napadacevoj strani, dakle dad prodire levom ne sme faul. mnogi drugi treneri praktikuju da se po cenu faula ne dozvoli prodor kroz sredinu. veceras mi nije bila jasna taktika posto mi se cinilo da usmeravamo ka sredini a odatle zna se - slede asistencije, aliupovi itd. prerano smo se prdali igramo na etape. cak mislim da je i rotacija igraca bila daleko od idealne. kolektrivna igra prilicno naivna, dodavanja spora, sut nikakav. mozda je ipak bio los dan. mogu oni sigurno bolje ali zabrinjava to gore-dole u kvalitetu, od utakmice do utakmice. nadam se da ce se sastaviti i odigrati bolje, ovo ne mogu da ponove ni teoretski. NAPRED SRBIJA!!!!!!

Mile

pre 11 godina

Ako je neko branio našu repku to sam ja. Poštovanje za gdina Ivkovića koliko se može ali je ovo mnogo. Nisam ekspert, ali ja ovoako vidim stvari: mi igramo anti košarku sa filozofilom primiti manje koševa od protivnika. Taj koncept nije atraktivan i košarka se menja ka tome da treba dati više koševa od protivnika. To Duda ne konta tako da imamo spoj starosti i neiskustva. U protivnom kako objasniti da posle odličnih pripremnih utakmica u 12 uđe Nedović, kog posle nema, a Anđušić koji je naknadno pozvan ima zavidnu minutažu. Možda se rdai o nekom Pešić sindromu koji mi laici ne vidimo. Osim toga, evo da se kaže da razumem strategiju, Paunić ima zavidnu minutažu na tekmama protiv CG, i Izraela. Alo, koji je to koncept, koja je to strategija, pa odbrana nam je bila smešna. Nije ovo fudbal pa flaster na Maradonu. Naprave preuzimanje i posle sa igračem Manje. Ja pre svega volim košarku, pa repku pa ostalo. Kao takav molim Vas da nas poštedite ovakve patnje. Dajte najbolje što imamo bez prevelike taktike pa šta bude. Navijaćemo i nadati se, a bićemo zadovoljni prema onome što nam trenutak donese. Malo li je u današnje vreme? Bjelice, pa gde si ti?

Bogdan

pre 11 godina

Prvo i osnovno, mi ne znamo da analiziramo, mi samo pljujemo a polovina ovde atraktivnih komentara napisana je bez ikakvih potrepkljenih i realnih cinjenica. Prvo, Duda moze i dalje da trenira, samo treba da se stane na loptu i bez pravdanja ovom sirotm narodu, i izvinjavanja. Sto se tice pozicija, jedina pozicija koju u potpunosti mogu da pohvalim jeste broj jedan, koju cine Teodosic, Nedovic i retko kad Tepic, pored te eventualno centarska pozicija na kojoj je sam Krstic, vec ne toliko u dobroj formi, bez korektne izmene da osvezi igru, tesko je biti sam na jednoj takvoj poziciji, jer, nama je centarska pozicija pored ovakvih '' bekova'' veoma bitan faktor. Iskreno Paunicu, Tepicu i Andjusicu se nesto trese i svaki put za malo da otpadne kad treba da se sutne. Andjusicu i da se oprosti, premlad je, ostali, Boze pomozi. Savanovic, covek igra ali jednostavno ne moze ta 1na1 igra da prodje svaki put, postoji nesto sto se zove, skupljena igra i on tu sa svojim prosecnim suticem moze samo da dokusuri i ovo malo napada sto je Teo stvarao. Ruku na srce, Teodosica moram da pohvalim iako ljudi neprestano pljuju po njemu, ali navikao se, Srbi smo. Covek iako je odigrao kao da je bio u strahu ( mozda zbog one tuce od pre :) ) bez ideje i puno upucenih asistencija i suta koji definitivno ima, njemu nista ne bih rekao u poredjenju sa svim ostalim igracima. Mislim da je krajnje vreme da se opamete i igraju jednostavnu kosarku, mi to mozemo, pozdrav.

Tim bez iskustva, bez zvezda = tim bez uspeha

pre 11 godina

Mi nemamo kvalitet? Ovo realnost? O CEMU VI PRICATE?!?!?!

Milicic, Krstic, Rakovic, P.Popovic.... ej ko nama igra centra Stimac i Musli?!?!?!?!?!!?

Bekovi?!?!?! Tepic, Paunic, Rasic, Nedovic i Lucic...
Ej pa Navaro igrao do penzije za Spaniju, a zamislite samo da u ovoj reprezentaciji imamo jednog Rakocevica! Zamislite samo da li bi imala neka reprezentacija nacin da ga sacuva?!?!
Ali ne... on je mator, ovo je Dudin projekat "London 2012" i podmladjivanje tima!!!!

Igraju nam igraci koji nisu imali prosek ni 5 minuta po utakmici prosle sezone! Ovde se radi o losoj selekciji igraca! Ako je neko pre 4 godine bio u reprezentaciji ne mora da znaci da je spreman i sada da bude u istoj!!!!

Mozda nisam Duda Ivkovic ali bi u ovakvom trenutku kada su mi centri sto otkazali sto povredjeni pozvao jednog Petra Popovica i prosao glatko kroz ove kvalifikacije. A u timu bi imao i jednog Rakocevica cisto da nauci Nedovica i Lucica po neku fintu, jer ce slabo od Tepica i Paunica nesto nauciti...

racerx

pre 11 godina

A ko nije trebalo da dozvoli da Izrael stigne do tih 15 poena, nego da zatrazi tajm out? Da to niste vi, Ivkovicu? Isto je bilo protiv Grcke na EP, samo se skamenio i bio nemi posmatrac!
Zasto ne mozemo duze od 2min da odigramo sa istom petorkom, cak i kada krenemo da smanjujemo, sem na pocetku utakmice, kada je totalno promasena petorka drzana neprekidno skoro celu cetvrtinu u kojoj je razlika i napravljena? Tu isto nema vase odgovornosti? Teodosic divlja ponovo, sto ga ne izvedete? Stavite Nedovica na pleja, neka i izgubimo, ali barem da pokazete disciplinu i na Teu! A ne na sve ostale se derete u predinfarktnom stanju, a Teodosic divlja i unistava trud drugih!
Keselj bi trebalo da vas tuzi za upropastavanje karijere igraca koji je pre 4 godine bio smatran izuzetnim potencijalom, a od koga ste u Oliju napravili jednodimenzionalnog coskara!
Poslednjih 5 minuta ste zapoceli posle tajm outa Izraela sa Paunicem, Rasicem, Andjusicem, Macvanom i Krsticem. Pri tome:
Celu utakmicu Krstic pokazuje da NE MOZE da da kos timu bez centra, dok ga cuva covek za glavu nizi. Macvanu lupaju rampe, pretrcavaju ga... i pored svega toga njih dvojica treba da nas vade na kraju uz 3 niska igraca, od kojih je jedan slicniji zadnjem veznom, nego beku(paunic). A ceo mec pre toga sa visom petorkom od Izr nemamo skok. Pa gde je tu logika?

Samo da vas podsetim da niste dali ni obrazlozenje za poraz na EP i neodlazak na OI, tako da je suludo ocekivati da sada kazete da ste i vi barem za nesto krivi.

Petrovic

pre 11 godina

Gospodine Ivkovicu,prvo da vam se zahvalim na svemu ucinjenom za nasu kosarku,za svu radost i srecu sto ste nam pruzali mnogo,mnogo godina!Kao pravi Srbin,ponosim se vama,kao najboljem treneru Evrope,i kao covjeku koji nam je donio mnoge medalje i nacinio od nas(uz naravno jos dosta drugih ljudi),kosarkasku velesilu(Atina 1995,Atlanta 1996,EP 1997 itd)...Nisam strucnjak,samo covjek koji voli Srbiju(iako sam iz RS),i navijac koji ce uvjek dati podrsku svojoj reprezentaciji,ma kako ona prolazila,pa necu komentarisati igru,postavku,igrace,ko je trebao igrati,ko ne,kako je trebalo da se igra,to cu ostaviti ovim "Visoko-kvalifikovanim strucnjacima",koji su najveci uspjeh napravili sjedeci ispred TV-a i moleci boga da izgubimo da bi svoje frustracije i probleme ovde iskalili!
E da vam kazem,ja cu moju Srbiju uvjek rado gledati,navijati,pjevati,skakati,vristati,plakati ali nikada nesto ruzno reci...
Da imate imalo obraza,ovakvom covjeku treba da ljubite stope,igracima da se zahvaljujete sto citavo ljeto provode na treninzima i na utakmicama,da ih podrzavate,a ne da na utakmicama i to gdje se ne placa ulaz dvorane budu poluprazne(cast gradovima koji vole kosarku),najlakse je kad se osvoji nesto onda "patriotizam" pokazivati!Dodjem na Marakanu 80% navijaca iz RS,kad je neka slaba reprezentacija protivnik tada je 100% publike iz RS,gospodi je ispd casti da gleda to!
E pa dragi moji,ne znate vi cjeniti to sto imate,i zato,ne bilo nama ovako!!!
Pozdrav

Ljube

pre 11 godina

Čemu teške reči !? Igra je bila tačno onakva kakvu mogu dapruže pozvani igrači i postavljeni selektor. Igraju zajedno od juniorskih dana, nisu uigrali 1 (jednu) akciju sinoć ! I šta ja imam od Dudine titule u LŠ, u reprezentaciji je nula !

Serbissimo

pre 11 godina

Duda i igraci pocinju da zvuce kao fudbaleri i njihovi selektori - znaci suplje i ravnodusno. Takva nam je i igra. Bojim se da su dani slave nase kosarke lepa proslost.

blue

pre 11 godina

@ (Đorđe, 28. avgust 2012 23:17)

Svaka cast ma komentaru!!!
Ovo je pravi opis trenutnog stanja reprezentacije. Ovi kreteni sto pljuju po Ivkovicu, pa isti ti su pre 2 meseca pricali kako je on doktor kosarke kad je postao sampion Evrope, a sad je opet nesposobni i izlapeli deda.
Mi nemamo ni jednom NBA igraca!!! Mislim da smo jedina reprezentacija u Evropi koja nesto znaci a u toj je situaciji. A pri tome i nasi igraci nisu standardni u klubovima sem pojedinih.
Neko rece treba 3 nedelje pre turnira skupiti najbolje igrace koje imamo i onda ih povesti kao na besket i mi bi se prosetali kavalifikacijama.
Ma kako da ne, a koje to vanserijske igrace mi nismo pozvali. Ako neko misle na Pavlovica, Radmanovica, Rakocevica i Milicica ti se ne bi ni odazvali. Pa kad je Duda dosao na kormilo reprezentacije oni su rekli da nece da igraju. Radmanovic nece da se vrati ni u Evropu da ne bi morao da trenira 2 puta dnevno a sad ce da dodje na pripreme reprezentacije i prodje bazicni deo.

ivke

pre 11 godina

Ko kog nametne visok ritam igre u bilo kom sportu protiv nas, mi nemamo nikakve šanse. Naši igrači jednostavno ne trče dovoljno i nikada se to neće promeniti.

aleksandar djordjevicq

pre 11 godina

kakva je to reprezentacija kada je teodosic najbolji igrac... ona trojka koju je pogodio protiv spanaca je vrhnuac njegove karijere, posle toga potop... potopio je i cska u finalu pa ce i nas u kvalifikacijama... ali bolje da ostanemo kuci na popravnom nego da se blamiramo...

Onokao...

pre 11 godina

ok duda ode i ko ce da dodje, da cujem eksperti ko ?
(0neX, 29. avgust 2012 03:32)

neki drugi 80godisnjak, sa izrazenom sujetom i obicajem da se dere na igrace 4 puta mladje od njega dok ne postane crven. Mislim da takve nije tesko naci. Uostalom, ne postoje na svetu samo nasi treneri, postoje i stranci.
(racerx, 29. avgust 2012 09:30)

Druze,vidim da vec par godina pljujes Dudu ovde,pa ako nisi Moka Slavnic,ne znam u cemu je tvoj problem. Taj "80godisnjak" koga ti tako potcenjujes je najbolji strucnjak u Evropi i predsednik svetske organizacije trenera. Naravno,na ovom portalu ima jedno 20-30 boljih i strucnijih od njega,koji bi njemu da objasne kako on "nema pojma da brani pick 'n roll"samo nisam znao da NBA i NCAA treneri znaju srpski i dolaze ovde da komentarisu. A sto se tice stranca na klupi,to samo pokazuje da apsolutno ne kapiras koncept nase reprezentacije(uz Litvansku mislim da jedini negujemo tu filozofiju),a to je da sa domacim resursima se nadmecemo sa ostalima,i da vidimo da li smo bolji. Pre 2,3 godine smo to uspesno uspevali,a gledajuci rezultate mladih selekcija i sledecih godina cemo...a sad,aj zdra'o...

Sprdnja_KE

pre 11 godina

Talijani imaju jake kadrove u svim medjunarodnim sportskim forumima i organizacijama. Prosli put kad se nisu kvalifikovali na EP, "odradili" su povecanje broja ucesnika sa 16 na 24. Mi nemamo predstavnike u tim istim organizacijama, a i ako ih imamo neuticajni su. Kako cemo mi izdejstvovati prosirenje sa 24 na 32 reprezentacije?

London 2012

pre 11 godina

Kad bi imali selekciju kakvu mozemo da imamo:
Rakocevic-Teodosic
Pavlovic-Andjusic-Nedovic
Lucic-Bjelica-Radmanovic-Velickovic
Krstic-Milicic-Rakovic
Imali bi tad i plasman i bronzu na Olimpijadi i srebra ili bronze a mozda i koje zlato na EP. I ne bi imali ove price ocajanja koje sad citamo i vidimo.
Mi smo u situaciji sad kao kad recimo 90-ih Rebraca ne bi bio prvi centar nego Koturovic, ili Rade Milutinovic igra a ne Sasa Obradovic, ili Danilovic je prgav, ne zvati ga u reprezentaciji nego neka Loncar daje 25 poena a onda kad nista ne osvojimo s tim limitiranim asovima, onda da pricamo o Ivkovicu nemacu pojma, o propaloj kosarci itd. ...
Pa ljudi, je l vi mislite da bi Spanija bila sila da ne zove 4-5 najboljih igraca?
Mi umisljamo da sebi mozemo da doputimo takav luksuz, prelazimo preko toga i i dalje guramo u tom stilu.
Pa Ameri kad nisu slali najjace timove su gubili. Oni su se opametili a mi?
Stvari su proste, neka samo igraju najbolji i Srbija ce doci u prvih 5-6 svetskih reprezentacija lagano. Polufinale svakog takmicenja bi bilo nase.
Ovako se samo ubija reprezentacija i piramidalno sve nanize urusava.
Sad treba da pricamo o plasamnu na EP.
Zar stvarno mislite da neki igrac ne zeli da igra za reprezentaciju i da nisu po sredi ljudski odnosi koji se mogu srediti jednostavnim otvorenim razgovorima?
Ovo nije realnost nase kosarke, ovo je ponudjena realnost.
Realnost je da mi mozemo imati i dalje jaku reprezentaciju.

mille

pre 11 godina

Nama ne trebaju novi igraci ili selektori....nama treba srce, za drzavu, grb, zastavu....jednostavno da ostavimo srce na terenu za SRBIJU!!
dok toga ne bude nece biti ni uspeha u bilo koim sportu

igor

pre 11 godina

Dik je Teo u reprezentaciji na poziciji play-a mi se necemo kosarke naigrati. Neverovatno je koliko je svojeglav i koliko lose igra u odbrani. A da...pa ljudi na klupi je i cuveni MALER- Nebojsa Ilic...pa cemu da se nadamo?

racerx

pre 11 godina

@(Onokao..., 29. avgust 2012 12:00)

Kazes da pljujem Ivkovica, pljuvanje je NENAVODJENJE argumenata, a ja argumente i cinjenice navodim!
Ove godine su odrzane OI bez nas, koje su bile glavni cilj Ivkovicevog "ciklusa" i tom cilju se sve podredilo: nepozivanje Rakocevica, Vujanica, Milicica, kao i ostalih NBA igraca, znacajno podmladjivanje tima igracima sumnjivog kvaliteta... sve je proslo bez ijedne primedbe ili mesanja. Cak i kada se femkao da li ce da ode ili ne, cak je i tada predsednik KSS pormenjen samo da bi on ostao. Da ne pricam o tome da je ima APSOLUTNU podrsku do poltronskog odnosa i medija i drugih trenera i navijaca. Dakle, Ivkovic je sam odlucivao o svemu, sam je selektovao igrace, niko nije smeo da mu suprotstavi misljenje, nikome nije nista objasnjavao, u svemu tome se valjda slazes.Kako onda nije kriv?
Posto pod uspehe navodis osvajanje2 mesta na EP i 4na SP,mene interesuje je li Ivkovic zato doveden? Nije! Je li cilj bio plasman na OI? Jeste, je li ostvaren? Nije, vec smo se izblamirali! Ni tada nije bilo dovoljno kritika! Samo mali broj ljudi se oglasio, ostali su cutali, i kada se ispostavilo da LAZE, da trazi nepostojece alibije, da ne preuzima odgovornost... PONOVO je izabran a da nije podneo ni izvestaj o neuspehu. Sto samo govori o kakvom se coveku radi. Mozes li mi reci koga je on igraca stvorio kao najbolji trener Evrope? Ili koga je to od nasih perspektivnih juniora oblikovao u dobrog igraca bilo u Oly, ili u reprezentaciji za nekoliko godina?

racerx

pre 11 godina

ok duda ode i ko ce da dodje, da cujem eksperti ko ?
(0neX, 29. avgust 2012 03:32)

neki drugi 80godisnjak, sa izrazenom sujetom i obicajem da se dere na igrace 4 puta mladje od njega dok ne postane crven. Mislim da takve nije tesko naci. Uostalom, ne postoje na svetu samo nasi treneri, postoje i stranci.

golub

pre 11 godina

Recept za pobjede: nastavite da zvizdite himnama gostujucih reprezentacija, ne dajte im previz do hale, rechite sudijama da sviraju fail ako neko mrko pogleda na Teodosica ... i, najvaznoje, okrivite mrsku CG za sve vase jade
.

I,

Иван-Ниш

pre 11 godina

Може Дуда да им прича колико хоће али неке мане у кошаркашком развоју не може да исправља у ходу. Мене брине што нека најосновнија решења су тотална непознаница за играче. Израелци су изгледали неупоредиво брже и пошто смо углавном мотрили да се трицашки не распуцају, мудро су користили улазе и скок у нападу. Имали смо играче који су добри у нападу, а слаби у одбрани и обрнуто. Једини комплетни играч, Крстић, није очито имао свој дан. Теодосић одиграо двапут добру одбрану и Израелци продали лопту. У свим осталим приликама га пролазили као да не постоји. Рашић и Кешељ у нападу као и Анђушић у одбрани очајни. Шта тек рећи за Савановићеву партију? Човек има добру финту али је очајно спор. Када се насупрот њега нађе неки брзи и скочни крилни центар онда боље да не улази у игру уопште. У одбрани је рупа, а у нападу падају блокаде. Једино Мачван и Ерцег одиграли пристојно. Ако се пласирамо на ЕП, тамо може да нас спаси једино повратак Величковића да коначно направимо нормалну одбрану и добијемо скок у нападу. Треба нам његова агресивност и посвећеност.

urbanBGD

pre 11 godina

Citam komentare i jedini je Djorje napisao nesto pametno. Ostali su pokazali neznanje i neiskustvo. Lako je smeniti trenera ali ne moze se to uraditi ako nema nekog ko ce sigurno doneti bolje rezultate. Osim toga, ko bi mogao da kaze da imamo boljeg trenera od prvaka Evrope?!
Duda Ivkovic i igraci (svi do jednog) su najbolje sto sada imamo na raspolaganju i trebamo tj moramo da ih podrzimo. Oni se bore za nas a mi mozemo i moramo samo da im pomognemo. Da prebacim u cerilicu... CCCC

Zuki

pre 11 godina

Nemam nista protiv da trener trazi opravdanje za svoj tim i tako ih zastiti malo od kritike javnosti za los rezultat. Ali ipak, redovan let, direktnom linijom do Tel Aviva traje tri i po sata. To nije naporan put. Da se ne lazemo.

neko to od gore vidi sve

pre 11 godina

Nesto mi nije jasno! Kada sam komentarisao da Ivkovic unistava nasu kosarku, dobijao sam gomilu minusa i pogrda. Sada kako vidim , 80% komentatora pljuje tog istog Ivkovica!? E pa dobrodosli u realnost, dragi sukomentatori. Taj covek nacisto unistava nasu kosarku. Totalno je nesposoban da vodi nas drzavni tim. Zbog njegove sujete i nesposobnosti, doziveli smo debakl na proslom SP i EP, evo sada se brukamo i u kvalifikacijama. Proci cemo samo zahvaljujuci tome sto cemo biti jedna od cetiri najbolje treceplasiranih selekcija, a to je bruka, i to velika! Za dobrobit nase kosarke, odmah najuriti tog coveka sa ove funkcije, ako vec i nije kasno za spas!

srbin

pre 11 godina

@ Akroni
Smesno je da sto je likovima poput tebe dozvoljeno da ostave komentar.
Velickovica pod obavezno, kazes ti. Da malo pratis kosarku ili da si odgledao neku utakmicu znao bi da je decko povredjen i nije mogao da ga pozove!
Milicic umesto Krstica. Milicic je pozivan ali covek nije hteo ni na tel da se javi!
A Rakoc je jos pre pocetka EP u Poljskoj rekao da vise nece igrati za reprezentaciju.

Djorgo

pre 11 godina

To nasi, OSCILIRAJ!:)

Salu na stranu, i letimicnim pogledom na komentare uoci se par kompletnih i tu nema sta mnogo da se doda, a one saraksticne i uvredljive ne vredi pominjati.

Nece biti da Ivkovic ne zna svoj posao ili da je omatorio. Prosle godine je napravio jedno od najvecih iznenadjenja u evropskoj kosaraci i postigoa jedan od najvecih trenerskih uspeha.

On je vrhunski trener, a ``sportska nacija je gladan uspeha u vreme kada imamo prosecnu generaciju, par povredjenih igraca koji igraju na za nas trenutno najosetljivijim pozicijama.

Teodosic je ogroman talenat i odlican igrac. Njemu je potrebno samo da sazri kao covek. takodje mu je potrebna pomoc da shvati gde je i kako treba da se ponasa. U ovom timu to bas i nije lako.

Treba mnogo rada da se ceo nas kosarkaski sistem oporavi i vrati na konstantu stazu uspeha. Srecno! Puna podrska reprezentaciji.

stanje stvari

pre 11 godina

potrebno je da shvatimo da vise nismo kosarkaska velesila, sila ili kako god...nismo, i kraj...evo rezultata poslednjih 10 godina...2003-6.mesto...2004-11, 2005-9, 2006-11, 2007-13, 2008 gledali olimpijadu na TV, 2009-2, 2010- 4, 2011- 8, 2012 gledali olimpijadu na TV...dakle, o kakvoj je tu dominaciji radi? a selektori su bili vujosevic, obradovic, sakota, slavnic, ivkovic...ocigledno, ni sutra ne obecava previse, ali je moja poenta da nemamo na osnovu cega da se previse nadamo...mi smo vec 10 godina u problemu, rezultati pokazuju. DESET GODINA! i to je to...jos zivimo u 95toj, ili indijanopolisu...davno proslo vreme...nase momke i trenere volimo UVEK i kako god prolazili, ili samo kad pobedjuju...e ta odluka je vec na nama, navijacima...
vezano za ivkovica...uzima reprezentaciju 2008...posle godinu dana drugi, OGROMAN USPEH...pa 4 na svetskom, sto je OK-polufinale i sve to...prosle godine 8 i bez olimpijade... a zar bas london nije bio nas cilj???
i na kraju, pokusao sam da iznesem SAMO cinjenice...pokusajte da napravite spisak reprezentacije za rio...dakle, bez krstica, savanovica, ercega, rasica sigurno...e to je tek zabavno...i neko je prokomentarisao strucni stab...sa time se potpuno slazem

Uroš

pre 11 godina

Najveći problem ove reprezentacije je pad u igri Teodosića. Jedna ili dve sumnjive sudijske odluke toliko izbace Tea iz ritma da to nije normalno. Treba nam rezervni plej pod obavezno, jer Rasic, Tepic, Markovic i Bjelica iako mogu da prenesu loptu nisu plejmejkeri. Nadam se da će Filip imati dobru sezonu, pa da se pridruži svojoj generaciji u Sloveniji.

stevan

pre 11 godina

Ma oni su "crvendaci" sto rece neko...nije svako zasluzio da nosi plavi dres. Cudan smo mi narod kad se odricemo nasih najboljih igraca. Koliko god su ti NBA igraci krivci (kako ih mediji nazivaju) verujem da ni KSS nije nista uradio po tom pitanju da razgovara sa njima, i pozove ih da igraju.

Nikola

pre 11 godina

@(0neX, 29. avgust 2012 03:32)
Nema ko drugi,ako duda ne bude vise na to funkciji desice se paradox koji ce unistiti covecanstvo.

igor

pre 11 godina

Ako smo treci u ovoj grupi pitam se koje mesto cemo osvojiti na EP ?
Pravi trenutak da se dovede Sasa Djordjevic i da se krene sa formiranjem jedne nove reprezentacije za novi olimpijski ciklus . Iz ove reprezentacije zadrzati mlade i perspektivne - Nedovic , Musli ,Andjusic , Lucic , izabrati jos nekoliko igraca iz mladjih selekcija , obavezno Bogdanovic , stvoriti pravu atmosferu u reprezentaciji , potpisati ugovore sa igracima , to je jedini put povratka u vrh .

bokibole

pre 11 godina

@racerx

Svaka čast, ne bih maltene ništa dodavao niti oduzimao tvom komentaru, sve si objasnio.

Dakle, 4 godine od kada je krenuo projekat "London 2012", mi igramo kvalifikacije za EP i još se blamiramo. U svakoj normalnoj zemlji, selektor koji je odgovoran za takav bilans podneo bi ostavku, a mediji i stručna javnost bi to nazvali pravim imenom - debakl.

Kod nas, međutim, postoji nekoliko problema.

Baš kao što je racerx opisao, u Srbiji ne postoje nezavisna stručna javnost i novinari. Svi se svima uvlače, gledaju da se ne zamere da ne bi izgubili bednu platicu, dodvorili se nekom i sl.

Zato utakmice komentariše Petar Denda, koji o košarci ne zna apsolutno ništa, a stručni konsultant Toza Matić maltene ćuti celu utakmicu. Da se ne bi zamerio Dudi, naravno. Šta su ga dovodili onda, da ćuti?

Druga stvar, postoji realan problem sa trenerima, tj. nema ih i Duda kakav god bio (a precenjen je, uvek bio) je bolji od ostalih koji bi mogli u reprezentaciju. Duda je loše procenio našu ekipu i naše šanse 2011 (nije zvao neke koje je morao) i prošao je bez ikakvog polaganja računa, jer mu se može. Igraju mu atletski i tehnički inferiorni igrači (Miškovi uglavnom) koji su te slabosti pokazali u Litvaniji, ali on ih opet poziva i rezultate vidimo. I ne postoji niko u ovoj zemlji, osim komentatora na internetu, ko će da kaže ono što je jasno kao dan: i ako prođemo kvalifikacije, sa ovom ekipom, sa ovim igračkim kadrom sa njegovog šireg spiska, mi u Sloveniji NEMAMO ŠTA DA TRAŽIMO.

namvan

pre 11 godina

Joj al lupetate!

Kakve 80-te, 90te?Duda je proglasen za naj trenera Evrope. Nije problem u njemu vec u igracima koje nemamo.
Teo-najkvalitetniji igrac sa cijom losom igrom mi ne mozemo da dobijemo.
Rasic-moze dobro odigrati ali je igrac za klupu.
Tepic-ne secam se kad je dobro odigrao.
Nedovic,Paunic-mladi igraci koji nemaju iskusta da vode glavne role.
Kesej-povrede su ga napravile ne vise od igraca sa klupe.
Savan,Bjelica-odlicni igraci u uzasnoj formi.
Macvan-jedan od najvecih potencijala koji je unisten u partizanu.
Stimac,Erceg-dobri igraci koji kidaju samo kad ostali igraju dobro.
Krstic-kao i Teo vodja tima.

Milicic,Radman,Rakocevic-glupo je komentarisati, ko ne razume nikad nece razumeti. Rakocevic je mator a ova dvojica su zavrsili kosarkaske kaijere cim su dobili prvi milion.

Znaci imamo mnogo igraca van forme i sa povredama. Meni samo nije jasno sto toliko forsiramo trojke. Tea treba ograniciti na pokusaj po cetvrtini, ako da, ima za pogodak pokusaj bonus. Tepica,Keselja i Savana treba ograniciti na 2 po mecu i forsirati ih tako na prodore.

gordan

pre 11 godina

samo se nadam da ova skupina netalentovanih kosarkasa predvodjenih prevazidjenim trenerom nece nekim cudom naci nacin da se kvalifijuje za evropsko prvenstvo da bi tamo nastavila ono sto je zapocela na proslom, da nas bruka na vecoj sceni od ove kjoju predstavlja ova jadna grupa iz koje bi i poluprosecna ekipa prosla bez problema, ali ocito oni nisu ni to ...

Kris Pol

pre 11 godina

Jedina istina je da mi nikad ali nikad sa Teodosićem ne možemo nijednu evropsku reprezentaciju da spustimo na 50 koša da nam daju , čak ni košarkaške sile poput Islanda ili Estonije. Zamislite koja bi to smejurija bila da smo kojim slučajem bili na olimpijadi i da smo igrali sa Amerima i da nekog treba da čuva Teodosić, smem da potpišem da bi se bukvalno iživljavali i da bi ga non stop slali po burek i da bi posle utakmice od promaje dobio upalu zuba .

BLSRB

pre 11 godina

Previše loš izbor igrača gospodine Ivkoviću, a i preduge pripreme ubile su ove momke, pripremali se koo da idu na Olimpijadu i izgubili su volju čitavo ljeto tamo ovamo gore dole zbog čega????
Zar nije bilo lakše odabrati najbolje igrače skupiti ih tri sedmice pre početak kvalifikacija i prošetati se kroz iste????

Kурсула

pre 11 godina

Већ сада је јасно да се ова репрезентација са овим тренером неће квалификовати за европско првенство. Скоро је сигурно да ћемо изгубити следеће утакмице од Монтенегра, Естоније, а вероватно и Израела. Није нас Дуда одвео на Олимпијске игре а неће, по свој прилици, ни на Европско првенство. Тужна прича са тужним крајем.

Laki Bg

pre 11 godina

Ja sam znao da smo donji kad si ti osvojio LŠ, ne može ti sad niko ništa.... A ne da nismo mogli da se vratimo već smo ispadali smešni nižerazredni !

musa dembele

pre 11 godina

Nisi ti njima vise autoritet,to je problem! Mozda u poslednjem kolu budemo morali da dobijemo Izrael sa 14 razlike za prolaz! Nazalost,izgubio sa i u Dudu poverenje!

Bogdan

pre 11 godina

Prvo i osnovno, mi ne znamo da analiziramo, mi samo pljujemo a polovina ovde atraktivnih komentara napisana je bez ikakvih potrepkljenih i realnih cinjenica. Prvo, Duda moze i dalje da trenira, samo treba da se stane na loptu i bez pravdanja ovom sirotm narodu, i izvinjavanja. Sto se tice pozicija, jedina pozicija koju u potpunosti mogu da pohvalim jeste broj jedan, koju cine Teodosic, Nedovic i retko kad Tepic, pored te eventualno centarska pozicija na kojoj je sam Krstic, vec ne toliko u dobroj formi, bez korektne izmene da osvezi igru, tesko je biti sam na jednoj takvoj poziciji, jer, nama je centarska pozicija pored ovakvih '' bekova'' veoma bitan faktor. Iskreno Paunicu, Tepicu i Andjusicu se nesto trese i svaki put za malo da otpadne kad treba da se sutne. Andjusicu i da se oprosti, premlad je, ostali, Boze pomozi. Savanovic, covek igra ali jednostavno ne moze ta 1na1 igra da prodje svaki put, postoji nesto sto se zove, skupljena igra i on tu sa svojim prosecnim suticem moze samo da dokusuri i ovo malo napada sto je Teo stvarao. Ruku na srce, Teodosica moram da pohvalim iako ljudi neprestano pljuju po njemu, ali navikao se, Srbi smo. Covek iako je odigrao kao da je bio u strahu ( mozda zbog one tuce od pre :) ) bez ideje i puno upucenih asistencija i suta koji definitivno ima, njemu nista ne bih rekao u poredjenju sa svim ostalim igracima. Mislim da je krajnje vreme da se opamete i igraju jednostavnu kosarku, mi to mozemo, pozdrav.

Đorđe

pre 11 godina

Mislim da se preteruje sa kritikama Dude, Đilasa, KSS-a itd.
Nažalost mi nemamo kvalitet. A najviše zaostajemo u atletskim i fizičkim segmentima. To se najbolje ogleda u reketu.
Krstić je odličan igrač, produktivan u napadu, ali slabiji u odbrani, a pogotovo u skoku i zatvaranju reketa. Mačvan i Savanović su solidni i inteligentni igrači, ali spori i sa odrazom toliko da provučeš novine. Kao takvi ne mogu da brane reket i igru od pika, dok je skok u napadu misaona imenica. Prisetite se koliko puta su Ohajon i Pnini posle pik igre šutirali preko Mačvana neometani, gotovo sa linije prenala. Za tu poziciju su u modernoj košarci pokretljivost i skok najvažniji, što su upravo glavni nedostaci pomenute dvojce. Novica i Lučić bi sigurno popravili situaciju i valjda će se oporaviti za EP.
Kešelj i Bjelica su jednostavno nedorečeni. Imaju talenat, ali ga nisu pretočili u vrhunski kvalitet.
Bekovi su posebna priča. Godinama nemamo beka koji će da postigne 20-ak poena. Tepić i Paunić nisu vredni komentara. Rašić kao i po običaju promašuje otvorene šuteve kad je gusto. Jedino osveženje tu može biti Anđušić, ali za sada je još mlad da bi vukao reprezentaciju.
Teodosić je, kakav-takav najbolji igrač ovog tima. On nije klasa Đorđevića, nema taj šut i tu sigurnost, ali ima dobre asistencije i dobre ideje. Ja ipak mislim da nema saigrače koji mogu da ga isprate. Spora smo i atletski i fizički limitirana reprezentacija za modernu košarku, a nemamo više onaj suvi kvalitet kao nekada.

Vuja

pre 11 godina

Očigledno da ga igrači nisu slušali kada je pričao da su danima su pričali kako se treba igra protiv Izraela i na kraju neodigraju.

Uvek sam branio Dudu, ali posle utakmice sa Crnom gorom i sada Izraelom mislim da mu je vreme da ode,protiv Crne gore pet minuta pred kraj smo vodili 13 razlike i na kraju izgubili,to ne bi dozvolio nijedan ozbiljan trener,a pritom Crnogorci su imali tri dobra igrača.

Mislim da je pogrešio kada je uveo Anđušića kada se lomio rezultat,jer je dosta slab u odbrani,što je na kraju i bio problem ,jer nekoliko puta je ispadao i nije pokrivao igrača.

Zašto Nedović nije igrao kada je video da nemamo rešenje u napadu,Nedovića ne može niko da sačuva 1 na 1 ,i ako ga udvoje opet ostaje jedan igrač sam može da se napravi akcija,jer lepo se videlo da nismo imali igrača koji će da ide na ulaz.

Malom Anđušiću treba dati više slobode na šutu,kako bi stekao samopuzdanje,jer šuteri za tri poena ako nešutiraju gube na samopuzdanju i veoma često maše.

Kešelj,Rašić,Savanović je sve su to šuteri za tri poena koji su van forme,onaj ko može da pogodi mali Anđužić njemu se ne daje dovoljno slobode,a bolji je šuter od sve trojice zajedno,zvezdaš sam ali mali će da napravi lepu karijeru,živi bili pa videli.

Neko mora da snosi posledice za ovakvu igru,trener ima najveću odgovornost.

Kada sam video da u ključnim trenutcima ubacuje Tepića,znao sam da ćemo da izgubimo.

Tepić odavnom ne bi trebalo da igra za reprezentaciju,ne znam ko ga toliko forsira,decko pojma nema

Akroni

pre 11 godina

Gospodin Ivkovic ima jedan veliki problem...a,to je da nikako nemoze da se presaltuje da ovo vise nisu vise 80-te,90-te...pa,da sa 2 meseca priprema pobije ove igrace kakvi da su...vec mi je muka da ga slusam kako je raspored zgusnut,puno putovanja,usli u kontra-ritam...te,pad koncetracije...lose izvodjenje slobodnih bacanja...
Kao prvo,ovo nije kadetska ili juniorska reprezentacija pa se tako lako gubi koncetracija...ovo je seniorska A Reprezentacija,a ovi momci skoro svi imaju inostrane ugovore,znaci potpuni profesionalci.Znaci to ne pije vodu.
U pitanju je cista selekcija...igraci vise netreba da se vode na duge pripreme, vec nakon dobre selekcije uigravati ih po turnirima i prijateljskim utakmicama.Mi imamo problem realizacije...tu bi Rakocevic bio od velike pomoci...Krstic nije dovoljan,znaci dodati Milicica ili Rakovica...Velickovica pod obavezno...na mestu pleja imamo strasan deficit...Teo sam nemoze nikako...imali smo priliku da na to mesto dovedemo McCaleba ali,neko rece nije nam potreban...zato Makedonci nemogu bez njega.
I,najvaznije...ako misli dobro ovoj ekipi i reprezentaciji treba da podnese ostavku jer su oba poraza njegova greska.On jednostavno se gubi tokom utakmice i nije u stanju da odreaguje kvalitetno. Znaci PENZIJA!
Sto pre to bolje za sve nas!

Mile

pre 11 godina

Ako je neko branio našu repku to sam ja. Poštovanje za gdina Ivkovića koliko se može ali je ovo mnogo. Nisam ekspert, ali ja ovoako vidim stvari: mi igramo anti košarku sa filozofilom primiti manje koševa od protivnika. Taj koncept nije atraktivan i košarka se menja ka tome da treba dati više koševa od protivnika. To Duda ne konta tako da imamo spoj starosti i neiskustva. U protivnom kako objasniti da posle odličnih pripremnih utakmica u 12 uđe Nedović, kog posle nema, a Anđušić koji je naknadno pozvan ima zavidnu minutažu. Možda se rdai o nekom Pešić sindromu koji mi laici ne vidimo. Osim toga, evo da se kaže da razumem strategiju, Paunić ima zavidnu minutažu na tekmama protiv CG, i Izraela. Alo, koji je to koncept, koja je to strategija, pa odbrana nam je bila smešna. Nije ovo fudbal pa flaster na Maradonu. Naprave preuzimanje i posle sa igračem Manje. Ja pre svega volim košarku, pa repku pa ostalo. Kao takav molim Vas da nas poštedite ovakve patnje. Dajte najbolje što imamo bez prevelike taktike pa šta bude. Navijaćemo i nadati se, a bićemo zadovoljni prema onome što nam trenutak donese. Malo li je u današnje vreme? Bjelice, pa gde si ti?

golub

pre 11 godina

Recept za pobjede: nastavite da zvizdite himnama gostujucih reprezentacija, ne dajte im previz do hale, rechite sudijama da sviraju fail ako neko mrko pogleda na Teodosica ... i, najvaznoje, okrivite mrsku CG za sve vase jade
.

I,

Onokao...

pre 11 godina

ok duda ode i ko ce da dodje, da cujem eksperti ko ?
(0neX, 29. avgust 2012 03:32)

neki drugi 80godisnjak, sa izrazenom sujetom i obicajem da se dere na igrace 4 puta mladje od njega dok ne postane crven. Mislim da takve nije tesko naci. Uostalom, ne postoje na svetu samo nasi treneri, postoje i stranci.
(racerx, 29. avgust 2012 09:30)

Druze,vidim da vec par godina pljujes Dudu ovde,pa ako nisi Moka Slavnic,ne znam u cemu je tvoj problem. Taj "80godisnjak" koga ti tako potcenjujes je najbolji strucnjak u Evropi i predsednik svetske organizacije trenera. Naravno,na ovom portalu ima jedno 20-30 boljih i strucnijih od njega,koji bi njemu da objasne kako on "nema pojma da brani pick 'n roll"samo nisam znao da NBA i NCAA treneri znaju srpski i dolaze ovde da komentarisu. A sto se tice stranca na klupi,to samo pokazuje da apsolutno ne kapiras koncept nase reprezentacije(uz Litvansku mislim da jedini negujemo tu filozofiju),a to je da sa domacim resursima se nadmecemo sa ostalima,i da vidimo da li smo bolji. Pre 2,3 godine smo to uspesno uspevali,a gledajuci rezultate mladih selekcija i sledecih godina cemo...a sad,aj zdra'o...

Tim bez iskustva, bez zvezda = tim bez uspeha

pre 11 godina

Mi nemamo kvalitet? Ovo realnost? O CEMU VI PRICATE?!?!?!

Milicic, Krstic, Rakovic, P.Popovic.... ej ko nama igra centra Stimac i Musli?!?!?!?!?!!?

Bekovi?!?!?! Tepic, Paunic, Rasic, Nedovic i Lucic...
Ej pa Navaro igrao do penzije za Spaniju, a zamislite samo da u ovoj reprezentaciji imamo jednog Rakocevica! Zamislite samo da li bi imala neka reprezentacija nacin da ga sacuva?!?!
Ali ne... on je mator, ovo je Dudin projekat "London 2012" i podmladjivanje tima!!!!

Igraju nam igraci koji nisu imali prosek ni 5 minuta po utakmici prosle sezone! Ovde se radi o losoj selekciji igraca! Ako je neko pre 4 godine bio u reprezentaciji ne mora da znaci da je spreman i sada da bude u istoj!!!!

Mozda nisam Duda Ivkovic ali bi u ovakvom trenutku kada su mi centri sto otkazali sto povredjeni pozvao jednog Petra Popovica i prosao glatko kroz ove kvalifikacije. A u timu bi imao i jednog Rakocevica cisto da nauci Nedovica i Lucica po neku fintu, jer ce slabo od Tepica i Paunica nesto nauciti...

urbanBGD

pre 11 godina

Citam komentare i jedini je Djorje napisao nesto pametno. Ostali su pokazali neznanje i neiskustvo. Lako je smeniti trenera ali ne moze se to uraditi ako nema nekog ko ce sigurno doneti bolje rezultate. Osim toga, ko bi mogao da kaze da imamo boljeg trenera od prvaka Evrope?!
Duda Ivkovic i igraci (svi do jednog) su najbolje sto sada imamo na raspolaganju i trebamo tj moramo da ih podrzimo. Oni se bore za nas a mi mozemo i moramo samo da im pomognemo. Da prebacim u cerilicu... CCCC

racerx

pre 11 godina

ok duda ode i ko ce da dodje, da cujem eksperti ko ?
(0neX, 29. avgust 2012 03:32)

neki drugi 80godisnjak, sa izrazenom sujetom i obicajem da se dere na igrace 4 puta mladje od njega dok ne postane crven. Mislim da takve nije tesko naci. Uostalom, ne postoje na svetu samo nasi treneri, postoje i stranci.

aleksandar djordjevicq

pre 11 godina

kakva je to reprezentacija kada je teodosic najbolji igrac... ona trojka koju je pogodio protiv spanaca je vrhnuac njegove karijere, posle toga potop... potopio je i cska u finalu pa ce i nas u kvalifikacijama... ali bolje da ostanemo kuci na popravnom nego da se blamiramo...

neko to od gore vidi sve

pre 11 godina

Nesto mi nije jasno! Kada sam komentarisao da Ivkovic unistava nasu kosarku, dobijao sam gomilu minusa i pogrda. Sada kako vidim , 80% komentatora pljuje tog istog Ivkovica!? E pa dobrodosli u realnost, dragi sukomentatori. Taj covek nacisto unistava nasu kosarku. Totalno je nesposoban da vodi nas drzavni tim. Zbog njegove sujete i nesposobnosti, doziveli smo debakl na proslom SP i EP, evo sada se brukamo i u kvalifikacijama. Proci cemo samo zahvaljujuci tome sto cemo biti jedna od cetiri najbolje treceplasiranih selekcija, a to je bruka, i to velika! Za dobrobit nase kosarke, odmah najuriti tog coveka sa ove funkcije, ako vec i nije kasno za spas!

London 2012

pre 11 godina

Kad bi imali selekciju kakvu mozemo da imamo:
Rakocevic-Teodosic
Pavlovic-Andjusic-Nedovic
Lucic-Bjelica-Radmanovic-Velickovic
Krstic-Milicic-Rakovic
Imali bi tad i plasman i bronzu na Olimpijadi i srebra ili bronze a mozda i koje zlato na EP. I ne bi imali ove price ocajanja koje sad citamo i vidimo.
Mi smo u situaciji sad kao kad recimo 90-ih Rebraca ne bi bio prvi centar nego Koturovic, ili Rade Milutinovic igra a ne Sasa Obradovic, ili Danilovic je prgav, ne zvati ga u reprezentaciji nego neka Loncar daje 25 poena a onda kad nista ne osvojimo s tim limitiranim asovima, onda da pricamo o Ivkovicu nemacu pojma, o propaloj kosarci itd. ...
Pa ljudi, je l vi mislite da bi Spanija bila sila da ne zove 4-5 najboljih igraca?
Mi umisljamo da sebi mozemo da doputimo takav luksuz, prelazimo preko toga i i dalje guramo u tom stilu.
Pa Ameri kad nisu slali najjace timove su gubili. Oni su se opametili a mi?
Stvari su proste, neka samo igraju najbolji i Srbija ce doci u prvih 5-6 svetskih reprezentacija lagano. Polufinale svakog takmicenja bi bilo nase.
Ovako se samo ubija reprezentacija i piramidalno sve nanize urusava.
Sad treba da pricamo o plasamnu na EP.
Zar stvarno mislite da neki igrac ne zeli da igra za reprezentaciju i da nisu po sredi ljudski odnosi koji se mogu srediti jednostavnim otvorenim razgovorima?
Ovo nije realnost nase kosarke, ovo je ponudjena realnost.
Realnost je da mi mozemo imati i dalje jaku reprezentaciju.

blue

pre 11 godina

@ (Đorđe, 28. avgust 2012 23:17)

Svaka cast ma komentaru!!!
Ovo je pravi opis trenutnog stanja reprezentacije. Ovi kreteni sto pljuju po Ivkovicu, pa isti ti su pre 2 meseca pricali kako je on doktor kosarke kad je postao sampion Evrope, a sad je opet nesposobni i izlapeli deda.
Mi nemamo ni jednom NBA igraca!!! Mislim da smo jedina reprezentacija u Evropi koja nesto znaci a u toj je situaciji. A pri tome i nasi igraci nisu standardni u klubovima sem pojedinih.
Neko rece treba 3 nedelje pre turnira skupiti najbolje igrace koje imamo i onda ih povesti kao na besket i mi bi se prosetali kavalifikacijama.
Ma kako da ne, a koje to vanserijske igrace mi nismo pozvali. Ako neko misle na Pavlovica, Radmanovica, Rakocevica i Milicica ti se ne bi ni odazvali. Pa kad je Duda dosao na kormilo reprezentacije oni su rekli da nece da igraju. Radmanovic nece da se vrati ni u Evropu da ne bi morao da trenira 2 puta dnevno a sad ce da dodje na pripreme reprezentacije i prodje bazicni deo.

igor

pre 11 godina

Dik je Teo u reprezentaciji na poziciji play-a mi se necemo kosarke naigrati. Neverovatno je koliko je svojeglav i koliko lose igra u odbrani. A da...pa ljudi na klupi je i cuveni MALER- Nebojsa Ilic...pa cemu da se nadamo?

igor

pre 11 godina

Ako smo treci u ovoj grupi pitam se koje mesto cemo osvojiti na EP ?
Pravi trenutak da se dovede Sasa Djordjevic i da se krene sa formiranjem jedne nove reprezentacije za novi olimpijski ciklus . Iz ove reprezentacije zadrzati mlade i perspektivne - Nedovic , Musli ,Andjusic , Lucic , izabrati jos nekoliko igraca iz mladjih selekcija , obavezno Bogdanovic , stvoriti pravu atmosferu u reprezentaciji , potpisati ugovore sa igracima , to je jedini put povratka u vrh .

Bravoooooooooooo !!!!!!!

pre 11 godina

Šta, treba svi i uvek da pišemo bravo, bez obzira na rezultat i igru, da ne bi bili "pljuvači" ili da nas takvima ne bi "večiti pohvaljivači" etiketirali !? Pa valjda je normalno, kao i u životu, da se za uspeh dobijaju pohvale, a za neuspeh kritike.

Dobrivoje Matejic

pre 11 godina

U nasoj timu nema super asova,koji mogu da postignu na svakoj utakmici preko 20 poena. Jedino Teodosic i Krstic mogu da nadigraju direktnog protivnika . Izraelski playmaker Ohajon nas je razbijao sutem i prodorima,kao i Elijahu i Kaspi. Koji od nasih kosarkasa moze da tako da igra? Razlog za to je slab rad po klubovima.Treneri su neki ljudi,koji, za sebe kazu da su igrali kao juniori,ali su se posle povrede kolena opredelili da budu treneri.Kakvo takvi treneri da nauce igraca da sutira ili dribla.Setimo se da vrhunske tenisere stvaraju bivsi vrhunski teniseri (Jelena Gencic, Nikola Pilic). Sa druge strane u klubove se dovode polovni igraci amerikanci,a nasa deca sede. Nedovic,Milutinovic,Milosavljevic,Lucic, Andjusic, su veoma talentovani ali su klupsi treneri i treneri u nekakvim mladjim selekcijama ubili u njima licnosti. Daju im minutazu na kasikicu. Secamo se da su Divac, Djordjevic i Paspalj igrali u klubu 40 minuta bez izmene. Dusan Ivkovic sve ovo zna i zameram mu sto to javno ne kaze. Sada se muci da razigra Nedovica i Andjusica umesto da su ova dvojica bili super starovi u svojim timovima i da su davali po 20 poena po utakmici. Ali Dusan Ivkovic nece da se zamera kolegama. Sa druge strane pogledajte strucni stab americke reprezentacije.Trener Krizevski legenda NCAA lige. Pomocnioci su mu Jim Behajm (isto NCAA legenda) i dva NBA trenera Majk D'Antoni i Nejt Makmilan. Kod Ivkovica su u strucnom stabu neki anonimusi,koji prinose stolicu i tablu za crtanje.

Petrovic

pre 11 godina

Gospodine Ivkovicu,prvo da vam se zahvalim na svemu ucinjenom za nasu kosarku,za svu radost i srecu sto ste nam pruzali mnogo,mnogo godina!Kao pravi Srbin,ponosim se vama,kao najboljem treneru Evrope,i kao covjeku koji nam je donio mnoge medalje i nacinio od nas(uz naravno jos dosta drugih ljudi),kosarkasku velesilu(Atina 1995,Atlanta 1996,EP 1997 itd)...Nisam strucnjak,samo covjek koji voli Srbiju(iako sam iz RS),i navijac koji ce uvjek dati podrsku svojoj reprezentaciji,ma kako ona prolazila,pa necu komentarisati igru,postavku,igrace,ko je trebao igrati,ko ne,kako je trebalo da se igra,to cu ostaviti ovim "Visoko-kvalifikovanim strucnjacima",koji su najveci uspjeh napravili sjedeci ispred TV-a i moleci boga da izgubimo da bi svoje frustracije i probleme ovde iskalili!
E da vam kazem,ja cu moju Srbiju uvjek rado gledati,navijati,pjevati,skakati,vristati,plakati ali nikada nesto ruzno reci...
Da imate imalo obraza,ovakvom covjeku treba da ljubite stope,igracima da se zahvaljujete sto citavo ljeto provode na treninzima i na utakmicama,da ih podrzavate,a ne da na utakmicama i to gdje se ne placa ulaz dvorane budu poluprazne(cast gradovima koji vole kosarku),najlakse je kad se osvoji nesto onda "patriotizam" pokazivati!Dodjem na Marakanu 80% navijaca iz RS,kad je neka slaba reprezentacija protivnik tada je 100% publike iz RS,gospodi je ispd casti da gleda to!
E pa dragi moji,ne znate vi cjeniti to sto imate,i zato,ne bilo nama ovako!!!
Pozdrav

Djorgo

pre 11 godina

To nasi, OSCILIRAJ!:)

Salu na stranu, i letimicnim pogledom na komentare uoci se par kompletnih i tu nema sta mnogo da se doda, a one saraksticne i uvredljive ne vredi pominjati.

Nece biti da Ivkovic ne zna svoj posao ili da je omatorio. Prosle godine je napravio jedno od najvecih iznenadjenja u evropskoj kosaraci i postigoa jedan od najvecih trenerskih uspeha.

On je vrhunski trener, a ``sportska nacija je gladan uspeha u vreme kada imamo prosecnu generaciju, par povredjenih igraca koji igraju na za nas trenutno najosetljivijim pozicijama.

Teodosic je ogroman talenat i odlican igrac. Njemu je potrebno samo da sazri kao covek. takodje mu je potrebna pomoc da shvati gde je i kako treba da se ponasa. U ovom timu to bas i nije lako.

Treba mnogo rada da se ceo nas kosarkaski sistem oporavi i vrati na konstantu stazu uspeha. Srecno! Puna podrska reprezentaciji.

srbin

pre 11 godina

@ Akroni
Smesno je da sto je likovima poput tebe dozvoljeno da ostave komentar.
Velickovica pod obavezno, kazes ti. Da malo pratis kosarku ili da si odgledao neku utakmicu znao bi da je decko povredjen i nije mogao da ga pozove!
Milicic umesto Krstica. Milicic je pozivan ali covek nije hteo ni na tel da se javi!
A Rakoc je jos pre pocetka EP u Poljskoj rekao da vise nece igrati za reprezentaciju.

Uroš

pre 11 godina

Najveći problem ove reprezentacije je pad u igri Teodosića. Jedna ili dve sumnjive sudijske odluke toliko izbace Tea iz ritma da to nije normalno. Treba nam rezervni plej pod obavezno, jer Rasic, Tepic, Markovic i Bjelica iako mogu da prenesu loptu nisu plejmejkeri. Nadam se da će Filip imati dobru sezonu, pa da se pridruži svojoj generaciji u Sloveniji.

racerx

pre 11 godina

A ko nije trebalo da dozvoli da Izrael stigne do tih 15 poena, nego da zatrazi tajm out? Da to niste vi, Ivkovicu? Isto je bilo protiv Grcke na EP, samo se skamenio i bio nemi posmatrac!
Zasto ne mozemo duze od 2min da odigramo sa istom petorkom, cak i kada krenemo da smanjujemo, sem na pocetku utakmice, kada je totalno promasena petorka drzana neprekidno skoro celu cetvrtinu u kojoj je razlika i napravljena? Tu isto nema vase odgovornosti? Teodosic divlja ponovo, sto ga ne izvedete? Stavite Nedovica na pleja, neka i izgubimo, ali barem da pokazete disciplinu i na Teu! A ne na sve ostale se derete u predinfarktnom stanju, a Teodosic divlja i unistava trud drugih!
Keselj bi trebalo da vas tuzi za upropastavanje karijere igraca koji je pre 4 godine bio smatran izuzetnim potencijalom, a od koga ste u Oliju napravili jednodimenzionalnog coskara!
Poslednjih 5 minuta ste zapoceli posle tajm outa Izraela sa Paunicem, Rasicem, Andjusicem, Macvanom i Krsticem. Pri tome:
Celu utakmicu Krstic pokazuje da NE MOZE da da kos timu bez centra, dok ga cuva covek za glavu nizi. Macvanu lupaju rampe, pretrcavaju ga... i pored svega toga njih dvojica treba da nas vade na kraju uz 3 niska igraca, od kojih je jedan slicniji zadnjem veznom, nego beku(paunic). A ceo mec pre toga sa visom petorkom od Izr nemamo skok. Pa gde je tu logika?

Samo da vas podsetim da niste dali ni obrazlozenje za poraz na EP i neodlazak na OI, tako da je suludo ocekivati da sada kazete da ste i vi barem za nesto krivi.

Ljube

pre 11 godina

Čemu teške reči !? Igra je bila tačno onakva kakvu mogu dapruže pozvani igrači i postavljeni selektor. Igraju zajedno od juniorskih dana, nisu uigrali 1 (jednu) akciju sinoć ! I šta ja imam od Dudine titule u LŠ, u reprezentaciji je nula !

mille

pre 11 godina

Nama ne trebaju novi igraci ili selektori....nama treba srce, za drzavu, grb, zastavu....jednostavno da ostavimo srce na terenu za SRBIJU!!
dok toga ne bude nece biti ni uspeha u bilo koim sportu

dusan

pre 11 godina

ma nema tu pljuvanja po ekipi,i ne treba to ni raditi... jednostavno,nekada odigramo dobro,nekada lose,mada cesce lose,i sasvim je jasno da nam je mesto tu gde se trenutno nalazimo... od nekadasnje sile,kojoj je sve osim zlata bio neuspeh,sada ne spadamo ni u vrh kvalifikacionog turnira... sta da se radi,tako je... nisu to nikakvi losi komentari i pljuvanje,jednostavno je to realnost,i to svako vidi... sasvim je moguce da se na kraju i kvalifikujemo,nije to nemoguca misija,ali utisak ostaje isti a to je da smo daleko od vrha... nazalost...

7i1

pre 11 godina

nasi su pravili naivne greske prvenstveno u odbrani. nisam video ovoliko prodora, na ovom nivou, kroz sredinu ni na jednoj utakmicu ovoga nivoa. Obradovic je imao taktiku da se pravi faul na prodoru samo na desnoj napadacevoj strani, dakle dad prodire levom ne sme faul. mnogi drugi treneri praktikuju da se po cenu faula ne dozvoli prodor kroz sredinu. veceras mi nije bila jasna taktika posto mi se cinilo da usmeravamo ka sredini a odatle zna se - slede asistencije, aliupovi itd. prerano smo se prdali igramo na etape. cak mislim da je i rotacija igraca bila daleko od idealne. kolektrivna igra prilicno naivna, dodavanja spora, sut nikakav. mozda je ipak bio los dan. mogu oni sigurno bolje ali zabrinjava to gore-dole u kvalitetu, od utakmice do utakmice. nadam se da ce se sastaviti i odigrati bolje, ovo ne mogu da ponove ni teoretski. NAPRED SRBIJA!!!!!!

stevan

pre 11 godina

Ma oni su "crvendaci" sto rece neko...nije svako zasluzio da nosi plavi dres. Cudan smo mi narod kad se odricemo nasih najboljih igraca. Koliko god su ti NBA igraci krivci (kako ih mediji nazivaju) verujem da ni KSS nije nista uradio po tom pitanju da razgovara sa njima, i pozove ih da igraju.

racerx

pre 11 godina

@(Onokao..., 29. avgust 2012 12:00)

Kazes da pljujem Ivkovica, pljuvanje je NENAVODJENJE argumenata, a ja argumente i cinjenice navodim!
Ove godine su odrzane OI bez nas, koje su bile glavni cilj Ivkovicevog "ciklusa" i tom cilju se sve podredilo: nepozivanje Rakocevica, Vujanica, Milicica, kao i ostalih NBA igraca, znacajno podmladjivanje tima igracima sumnjivog kvaliteta... sve je proslo bez ijedne primedbe ili mesanja. Cak i kada se femkao da li ce da ode ili ne, cak je i tada predsednik KSS pormenjen samo da bi on ostao. Da ne pricam o tome da je ima APSOLUTNU podrsku do poltronskog odnosa i medija i drugih trenera i navijaca. Dakle, Ivkovic je sam odlucivao o svemu, sam je selektovao igrace, niko nije smeo da mu suprotstavi misljenje, nikome nije nista objasnjavao, u svemu tome se valjda slazes.Kako onda nije kriv?
Posto pod uspehe navodis osvajanje2 mesta na EP i 4na SP,mene interesuje je li Ivkovic zato doveden? Nije! Je li cilj bio plasman na OI? Jeste, je li ostvaren? Nije, vec smo se izblamirali! Ni tada nije bilo dovoljno kritika! Samo mali broj ljudi se oglasio, ostali su cutali, i kada se ispostavilo da LAZE, da trazi nepostojece alibije, da ne preuzima odgovornost... PONOVO je izabran a da nije podneo ni izvestaj o neuspehu. Sto samo govori o kakvom se coveku radi. Mozes li mi reci koga je on igraca stvorio kao najbolji trener Evrope? Ili koga je to od nasih perspektivnih juniora oblikovao u dobrog igraca bilo u Oly, ili u reprezentaciji za nekoliko godina?

namvan

pre 11 godina

Joj al lupetate!

Kakve 80-te, 90te?Duda je proglasen za naj trenera Evrope. Nije problem u njemu vec u igracima koje nemamo.
Teo-najkvalitetniji igrac sa cijom losom igrom mi ne mozemo da dobijemo.
Rasic-moze dobro odigrati ali je igrac za klupu.
Tepic-ne secam se kad je dobro odigrao.
Nedovic,Paunic-mladi igraci koji nemaju iskusta da vode glavne role.
Kesej-povrede su ga napravile ne vise od igraca sa klupe.
Savan,Bjelica-odlicni igraci u uzasnoj formi.
Macvan-jedan od najvecih potencijala koji je unisten u partizanu.
Stimac,Erceg-dobri igraci koji kidaju samo kad ostali igraju dobro.
Krstic-kao i Teo vodja tima.

Milicic,Radman,Rakocevic-glupo je komentarisati, ko ne razume nikad nece razumeti. Rakocevic je mator a ova dvojica su zavrsili kosarkaske kaijere cim su dobili prvi milion.

Znaci imamo mnogo igraca van forme i sa povredama. Meni samo nije jasno sto toliko forsiramo trojke. Tea treba ograniciti na pokusaj po cetvrtini, ako da, ima za pogodak pokusaj bonus. Tepica,Keselja i Savana treba ograniciti na 2 po mecu i forsirati ih tako na prodore.

ivke

pre 11 godina

Ko kog nametne visok ritam igre u bilo kom sportu protiv nas, mi nemamo nikakve šanse. Naši igrači jednostavno ne trče dovoljno i nikada se to neće promeniti.

raucher

pre 11 godina

Ivkovića toliko divi riječ padovi da će se i čuveni pad jabuke na glavu Isaka Njutna biti ozbiljno ugrožen ovim kontinuiranim padovima i propadanjima srpske košarke.

stanje stvari

pre 11 godina

potrebno je da shvatimo da vise nismo kosarkaska velesila, sila ili kako god...nismo, i kraj...evo rezultata poslednjih 10 godina...2003-6.mesto...2004-11, 2005-9, 2006-11, 2007-13, 2008 gledali olimpijadu na TV, 2009-2, 2010- 4, 2011- 8, 2012 gledali olimpijadu na TV...dakle, o kakvoj je tu dominaciji radi? a selektori su bili vujosevic, obradovic, sakota, slavnic, ivkovic...ocigledno, ni sutra ne obecava previse, ali je moja poenta da nemamo na osnovu cega da se previse nadamo...mi smo vec 10 godina u problemu, rezultati pokazuju. DESET GODINA! i to je to...jos zivimo u 95toj, ili indijanopolisu...davno proslo vreme...nase momke i trenere volimo UVEK i kako god prolazili, ili samo kad pobedjuju...e ta odluka je vec na nama, navijacima...
vezano za ivkovica...uzima reprezentaciju 2008...posle godinu dana drugi, OGROMAN USPEH...pa 4 na svetskom, sto je OK-polufinale i sve to...prosle godine 8 i bez olimpijade... a zar bas london nije bio nas cilj???
i na kraju, pokusao sam da iznesem SAMO cinjenice...pokusajte da napravite spisak reprezentacije za rio...dakle, bez krstica, savanovica, ercega, rasica sigurno...e to je tek zabavno...i neko je prokomentarisao strucni stab...sa time se potpuno slazem

Nikola

pre 11 godina

@(0neX, 29. avgust 2012 03:32)
Nema ko drugi,ako duda ne bude vise na to funkciji desice se paradox koji ce unistiti covecanstvo.

Zuki

pre 11 godina

Nemam nista protiv da trener trazi opravdanje za svoj tim i tako ih zastiti malo od kritike javnosti za los rezultat. Ali ipak, redovan let, direktnom linijom do Tel Aviva traje tri i po sata. To nije naporan put. Da se ne lazemo.

Sprdnja_KE

pre 11 godina

Talijani imaju jake kadrove u svim medjunarodnim sportskim forumima i organizacijama. Prosli put kad se nisu kvalifikovali na EP, "odradili" su povecanje broja ucesnika sa 16 na 24. Mi nemamo predstavnike u tim istim organizacijama, a i ako ih imamo neuticajni su. Kako cemo mi izdejstvovati prosirenje sa 24 na 32 reprezentacije?

Иван-Ниш

pre 11 godina

Може Дуда да им прича колико хоће али неке мане у кошаркашком развоју не може да исправља у ходу. Мене брине што нека најосновнија решења су тотална непознаница за играче. Израелци су изгледали неупоредиво брже и пошто смо углавном мотрили да се трицашки не распуцају, мудро су користили улазе и скок у нападу. Имали смо играче који су добри у нападу, а слаби у одбрани и обрнуто. Једини комплетни играч, Крстић, није очито имао свој дан. Теодосић одиграо двапут добру одбрану и Израелци продали лопту. У свим осталим приликама га пролазили као да не постоји. Рашић и Кешељ у нападу као и Анђушић у одбрани очајни. Шта тек рећи за Савановићеву партију? Човек има добру финту али је очајно спор. Када се насупрот њега нађе неки брзи и скочни крилни центар онда боље да не улази у игру уопште. У одбрани је рупа, а у нападу падају блокаде. Једино Мачван и Ерцег одиграли пристојно. Ако се пласирамо на ЕП, тамо може да нас спаси једино повратак Величковића да коначно направимо нормалну одбрану и добијемо скок у нападу. Треба нам његова агресивност и посвећеност.

bokibole

pre 11 godina

@racerx

Svaka čast, ne bih maltene ništa dodavao niti oduzimao tvom komentaru, sve si objasnio.

Dakle, 4 godine od kada je krenuo projekat "London 2012", mi igramo kvalifikacije za EP i još se blamiramo. U svakoj normalnoj zemlji, selektor koji je odgovoran za takav bilans podneo bi ostavku, a mediji i stručna javnost bi to nazvali pravim imenom - debakl.

Kod nas, međutim, postoji nekoliko problema.

Baš kao što je racerx opisao, u Srbiji ne postoje nezavisna stručna javnost i novinari. Svi se svima uvlače, gledaju da se ne zamere da ne bi izgubili bednu platicu, dodvorili se nekom i sl.

Zato utakmice komentariše Petar Denda, koji o košarci ne zna apsolutno ništa, a stručni konsultant Toza Matić maltene ćuti celu utakmicu. Da se ne bi zamerio Dudi, naravno. Šta su ga dovodili onda, da ćuti?

Druga stvar, postoji realan problem sa trenerima, tj. nema ih i Duda kakav god bio (a precenjen je, uvek bio) je bolji od ostalih koji bi mogli u reprezentaciju. Duda je loše procenio našu ekipu i naše šanse 2011 (nije zvao neke koje je morao) i prošao je bez ikakvog polaganja računa, jer mu se može. Igraju mu atletski i tehnički inferiorni igrači (Miškovi uglavnom) koji su te slabosti pokazali u Litvaniji, ali on ih opet poziva i rezultate vidimo. I ne postoji niko u ovoj zemlji, osim komentatora na internetu, ko će da kaže ono što je jasno kao dan: i ako prođemo kvalifikacije, sa ovom ekipom, sa ovim igračkim kadrom sa njegovog šireg spiska, mi u Sloveniji NEMAMO ŠTA DA TRAŽIMO.

Serbissimo

pre 11 godina

Duda i igraci pocinju da zvuce kao fudbaleri i njihovi selektori - znaci suplje i ravnodusno. Takva nam je i igra. Bojim se da su dani slave nase kosarke lepa proslost.