Ponedeljak, 05.01.2009.

12:15

Ana sigurna protiv Kvitove

Srpkinja Ana Ivanović pobedom je započela 2009. Ona je u prvoj rundi turnira u Brizbejnu bila bolja od Čehinje Petre Kvitove 6:4 6:2.

Izvor: B92

Ana sigurna protiv Kvitove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Svasta!

pre 15 godina

@Nina
Jok, nego cemo da placemo i kukamo zato sto je Ana pobedila!
Boze, kako ljude ne mrzi da prosipaju zlobu i pakost okolo!
A ovo za male turnire je tako podlo i nisko da ja nemam reci! Pa celom svetu je poznato da Ana ne juri po malim trunirima, vec da igra i postize odlicne rezultate na velikim - prosle godine je osvojila i svoju prvu GS titulu (i prvu za srpski zenski tenis - Monika je igrala pod YU zastavom), a na AO igrala svoje drugo GS finale (sve sami mali turniri - kad bi se zezali!)

Nina

pre 15 godina

Jao,kako vam malo treba da se radujete i odmah predvidjate nekakvo vracanje na celo wta liste...Da je pobedila neku veliku igracicu pa i da razumem,a vi se palite na njenu pobedu nad nekom 40 i vise igracicom.A igrace i sa 80 i nekom,pa cete i to verovatno da slavite ko da je pobedila JJ ili sestre Wiliams.Ali,ostavimo mi male turnire Ani, a velike za prave igrace.

nina ana's fan 96

pre 15 godina

bravo ANA!!!ma ti si najbolja........znas da si mogla i malo bolje da obigras i dobro je da si toga svesna......obozavam ANU!!!.....a i NOVAKA,VOLIM I TIPSU!!!ANA valjda igra u sredu......ANA je najbolja......i najlepsa,ona je prirodna i atraktivna,uvek nowa,pozitivna i vesela........UVEK CU BITI UZ NJU!!!....I KADA POBEDJUJE I KADA GUBI.......
AJDE ANA,AJDE NOLE!!!
VOLIM VAS!!!....
NINA '96...

Sa mnogo spina

pre 15 godina

Ovo je stvarno nevidjen uspeh. Jednorog68 i Zenevljanin su svu tenisku raju zarazili gramatikom, lingvistikom, semantikom i ostalim jezickim granama i ograncima. Mocno, nema sta!
Svi na ucenje, pa sutra preslisavanje, ha-ha!

:-)

pre 15 godina

"jer sta bi bilo da se radi o nekoj Ruskoj igracici pa da joj je prezime zaista Ivanoviceva?"

Pa nju bi, brate, zvali Ivanovicevljeva. Ha, ha, ha, ha, ha, ha. Nazalost, ali tako je. Recimo, ulica nazvana po Turgenjevu na Banovom brdu zove se Turgenjevljeva. Pitaj Beogradjane, pa ces da vidis. Ima ovde i komentatora sa Banovog brda.

Jednorog68

pre 15 godina

U spanskom listu MARCA vrlo izazovna Anina fotografija uz tekst:
Ana Ivanovic je uvek VEST, pa ni Brisbane u tome nije izuzetak.
Dovoljno!

Baki

pre 15 godina

Čestitke Ani!

Raznorazni teniski mečevi koji se u okviru nekoliko turnira igraju tokom januara mogu se pratiti na: http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=tennis

Bajnobastanka,fan AI

pre 15 godina

a Tp
Anine meceve mozes uzivo da gledas na njenom sajtu.
Sto se tice Anine igre,nije bila sjajna.a ni mnogo losa.Moze i bolje.Ajmo ANCI do pobede!!!

lingvista ili ne

pre 15 godina

@tomas
Moracu i ja tebe malo da ispravim.
Kao prvo ispravno je reci Ivanovic. Da li se radi o muskoj ili zenskoj osobi zakljucuje se iz ostatka recenice ili teksta.
Takodje je ispravno i dodavanje tog nastavka, ali za tvoju informaciju taj nastavak ne sluzi da pokaze da je u pitanju zenska osoba vec sluzi da pokaze pridanost prezimena.
Ivanoviceva znaci cerka gospodina Ivanovica.
Medjutim da je na primer Ana udata i da nosi suprugovo prezime, onda bi ovo Ivanoviceva bilo pogresno i u tom slucaju bi jedino ispravno bilo Ivanovicka = supruga gospodina Ivanovica .
Ova dva nastavka "-eva" ili"-ka" upravo i sluze da pokazu da li je zenska osoba udata ili je jos devojka.
U engleskom za to postoje titule miss i misis, u nasem jeziku gospodja ili gospodjica. Ovi nastavci se prvenstveno koriste kada ne zelite da koristite gospodja /gospodjica, a ipak zelite da naznacite da li je u pitanju devojka ili udata zena.
Dakle Ivanovic ce uvek biti ispravno, a ovo Ivanoviceva je ispravno ako je u piatnju devojka - neispravno ako je u pitanju udata zena.

Kad se vec toliko svi hvatate za tu gramatiku - sto prvo lepo ne prelistate knjige iz osnvne skole, pa se tek onda javljate.

Dusko

pre 15 godina

Dokle ce se vise raspredati prica o gramatici, transkripciji i ostalim stosovima koji veze nemaju sa tenisom?

P.S. Ana, ako mislis da ispunis makar deo iz onih izjava pre pocetka turnira, moras mnooogo bolje

Danilo

pre 15 godina

Srecna nova godina Ana super ti je krenula ova godina nastavai tako i bices opet najbolja teniserka sveta. Kao i Jeca. Ana I jeca su zlato Srbije. Zavrsite sezonu bez poraza.

Patriota

pre 15 godina

Ha, ha, ha, prosto ne verujem, a i bilo je vreme! Tomase, podrzavam te, onaj takozvani " gramaticar " nema pojma o gramatici, tako da, toliko o tome!

Milivoj

pre 15 godina

Pojašnjenje za ,alfubetu,
Agresija u smislu napadačkog
tenisa,što i jeste njen stil
igre.Ili će poraziti protivnicu,ili će poraziti sebe samu.
Dobronameran savet,radoznalost
je samodesruktivna,pa ti savetujem da ne budeš agresivno radoznao.
Pozdrav!

Sanja

pre 15 godina

Ovi sa TV B92 nesto su pominjali direktne prenose zenskog WTA tour-a na tv B92.Neka nas neko obavesti da li su ekskluzivno otkupili prava prenosa za ovu godinu i da li cemo moci da gledamo zenski WTA direktno na B92?

tomas

pre 15 godina

(@ Martin, Pirot: "Gramaticki je neispravno da devojku zovete Ivanoviceva kao i Jelenu Jankovic(eva) jer sta bi bilo da se radi o nekoj Ruskoj igracici pa da joj je prezime zaista Ivanoviceva?Po tom kljucu bi i noleta trebali da nazivate Djokovicev.
A i krace je da napisete Ivanovic nego Ivanoviceva,losa navika i gramaticki neispravno...")

Crni Martine, jedva sam ubedio neke ljude da se prezimena srpkinja koja se završavaju na "ić" pišu (i izgovaraju) sa sufiksom "eva" (kako bi inače znali da li je reč o ženi ili muškarcu?), kad ti sve upropasti svojim neznanjem! Za strana prezimena, inače, važe druga gramatička pravila... Ali, ako već nisi obavezan, zašto pišeš o onome o čemu nemaš pojma?!

Observer

pre 15 godina

Sezona je tek počela, daleko je završni turnir najboljih osam u 2009. godini. Čudi me da niko ne piše o novom načinu bodovanja, koji će uveliko, na kraju godine, promeniti WTA tabelu. Ovo novo bodovanje daje šansu pobednicama "gren slemova" i još nekoliko jakih turnira. Ne želim da budem maliciozan, ali činjenica je da će Jelena imati muke da ostane u vrhu, do kraja godine, jer pomenuti turniri nisu njena šansa, a srednji i mali postaju potpuno nevažni. O neophodnosti promene pravila, koja su pretila da unište tenis, pisao sam pre nekoliko meseci i bio izviždan. Ali, sve dođe na svoje mesto. Neki su ovde omalovažavali "gren slemove", a veličali tri "vezane" pobede u Pekingu, Moskvi i Štutgartu. To je bio laicizam, kome je konačno došao crni petak.

Mr Cucci

pre 15 godina

Bravo boginjo Drekalovića,
Neka cela godina bude ispunjena pobedama. Pamet u glavu i polako do svake nove pobede.
Tebi i porodici sve najbolje u novoj 2009 godini.

LKbulls

pre 15 godina

Nisam mogao da gledam meč, pa neću ni da komentarišem, jer nisam našao prenos. Da li neko zna za neku TV stanicu, koja prenosi?

Nikada ovako nešto nisam napisao, jer su ovo sportski komentari, ali bogami ova slika me oduševljava. Neviđena lapota.

Milena

pre 15 godina

Bravo,Ana,samo tako nastavi do titule!!
P.S.Stvarno mi nije jasno zasto pisete Ivanoviceva,Vincijeva i tako to....Dajte,ljudi,pisite normalno,ne shvatam u cemu je problem da napisete Vinci,Ivanovic....

Miki82

pre 15 godina

(Martin,Pirot, 5. januar 2009 13:54)
Pre "pa" ide zapeta,a kod Noleta kao vlastite imenice ide veliko N - gramaticar!

Bravo Ana,samo polako i sigurno.
Pirocanac, ne ljuti se, to je bila samo dobronamerna kritika!

PS

pre 15 godina

Ana ja igrala jako ne sigurno,pobeda je dosla najvise zahvaljujuci ocajnom broju gresaka protivnice.Ana je puno puta davala sanse za brejk na svoj servis,ali Kvitova je sve propustala.Sa druge strane najbitnije je da je bila sigurna u rizicnim momentima,i da je ona koristila svoje sanse,ipak je to prvi mec sezone i o formi ne treba suditi jos uvek.

Oni koji Ani zele da ovako nastavi,super ako misle na pobede,ali ovakvu igru bolje da joj ne pozele.Nadam se da ce Ana osvojiti turnir.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Ana je neverovatna. Kako je samo dobro odigrala.
Pocinje da se vraca, to je danas postalo jasno.
Naravno da me ta cinjenica raduje.
Kako je dobro ponovo videti onaj njen stari fajterski nastup!
Bravo, Ana!

Miloš SD

pre 15 godina

Ana se u stvari posteno namucila protiv Kvitove.Spasila je 8 od 10 brejk lopti i dosta je gresila. E moja Ana,ako ovako nastaviš nećeš doći do 2. a kamoli do 1. pozicije.Sve u svemu idemo dalje.Pozdrav za sve srpske navijače...

Dusan

pre 15 godina

Bravo Ana. Kvitova moze da bude jako nezgodna, plus je ovo prvi mec sezone. Steta za Dokicku, izgleda da je odigrala dobro protiv Mauresmo, imala je cak pet set lopti u prvom setu.

PS ko li je ovaj stvor koji je negativno ocenjivao sve komentare

Hvala ti miloshe

pre 15 godina

O konachno nekog pametnog ko zna NESHTO O TENISU,

Ana nije pochela dobro, jedva se izvukla tog mecha, ali dobro to je ipak POCETAK, srbi su najjaci na pocetku, bice to SRPSKO finale ako ne igraju medjusobni duel u 1/4,1/2 finale.

A vi ostali koji kazhete "bravo ana samo tako nastavi", nie vam dobro, bolje ne palite stranice gde je ana u toku jer vi i je iovako samo plujete, sram vas bilo SVAKA CAST ANNCHIJU, NOLETA, JECIKU, nek ostali na vrhu budu povredjeni!!

Martin,Pirot

pre 15 godina

Gramaticki je neispravno da devojku zovete Ivanoviceva kao i Jelenu Jankovic(eva) jer sta bi bilo da se radi o nekoj Ruskoj igracici pa da joj je prezime zaista Ivanoviceva?Po tom kljucu bi i noleta trebali da nazivate Djokovicev.
A i krace je da napisete Ivanovic nego Ivanoviceva,losa navika i gramaticki neispravno...

ANAlfabeta

pre 15 godina

@ Milivoj (kom.3)
Milivoje, sa zanimanjem sam procitao tvoj komentar vise puta i sa zabrinutoscu konstantujem da ga uopste nisam razumeo.
Dopala ti se Anina agresija protiv koga ili cega?
Da li je Ana agresivno napadala mrezu, tribine ili protivnicin servis?
Ili je bila agresivna prema sudijama?
Da li vezano za agresiju ima elemenata da slucaj iznesemo pred vece bezbednosti UN?
Ili je jadni Nando nesto zgresio pa mu Anci agresivno odvalila opametnjakovicku?
Molim te, pojasni.
Ubi me radoznalost!

tomas

pre 15 godina

(@ Martin, Pirot: "Gramaticki je neispravno da devojku zovete Ivanoviceva kao i Jelenu Jankovic(eva) jer sta bi bilo da se radi o nekoj Ruskoj igracici pa da joj je prezime zaista Ivanoviceva?Po tom kljucu bi i noleta trebali da nazivate Djokovicev.
A i krace je da napisete Ivanovic nego Ivanoviceva,losa navika i gramaticki neispravno...")

Crni Martine, jedva sam ubedio neke ljude da se prezimena srpkinja koja se završavaju na "ić" pišu (i izgovaraju) sa sufiksom "eva" (kako bi inače znali da li je reč o ženi ili muškarcu?), kad ti sve upropasti svojim neznanjem! Za strana prezimena, inače, važe druga gramatička pravila... Ali, ako već nisi obavezan, zašto pišeš o onome o čemu nemaš pojma?!

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Ana je neverovatna. Kako je samo dobro odigrala.
Pocinje da se vraca, to je danas postalo jasno.
Naravno da me ta cinjenica raduje.
Kako je dobro ponovo videti onaj njen stari fajterski nastup!
Bravo, Ana!

Miloš SD

pre 15 godina

Ana se u stvari posteno namucila protiv Kvitove.Spasila je 8 od 10 brejk lopti i dosta je gresila. E moja Ana,ako ovako nastaviš nećeš doći do 2. a kamoli do 1. pozicije.Sve u svemu idemo dalje.Pozdrav za sve srpske navijače...

Patriota

pre 15 godina

Ha, ha, ha, prosto ne verujem, a i bilo je vreme! Tomase, podrzavam te, onaj takozvani " gramaticar " nema pojma o gramatici, tako da, toliko o tome!

lingvista ili ne

pre 15 godina

@tomas
Moracu i ja tebe malo da ispravim.
Kao prvo ispravno je reci Ivanovic. Da li se radi o muskoj ili zenskoj osobi zakljucuje se iz ostatka recenice ili teksta.
Takodje je ispravno i dodavanje tog nastavka, ali za tvoju informaciju taj nastavak ne sluzi da pokaze da je u pitanju zenska osoba vec sluzi da pokaze pridanost prezimena.
Ivanoviceva znaci cerka gospodina Ivanovica.
Medjutim da je na primer Ana udata i da nosi suprugovo prezime, onda bi ovo Ivanoviceva bilo pogresno i u tom slucaju bi jedino ispravno bilo Ivanovicka = supruga gospodina Ivanovica .
Ova dva nastavka "-eva" ili"-ka" upravo i sluze da pokazu da li je zenska osoba udata ili je jos devojka.
U engleskom za to postoje titule miss i misis, u nasem jeziku gospodja ili gospodjica. Ovi nastavci se prvenstveno koriste kada ne zelite da koristite gospodja /gospodjica, a ipak zelite da naznacite da li je u pitanju devojka ili udata zena.
Dakle Ivanovic ce uvek biti ispravno, a ovo Ivanoviceva je ispravno ako je u piatnju devojka - neispravno ako je u pitanju udata zena.

Kad se vec toliko svi hvatate za tu gramatiku - sto prvo lepo ne prelistate knjige iz osnvne skole, pa se tek onda javljate.

Dusan

pre 15 godina

Bravo Ana. Kvitova moze da bude jako nezgodna, plus je ovo prvi mec sezone. Steta za Dokicku, izgleda da je odigrala dobro protiv Mauresmo, imala je cak pet set lopti u prvom setu.

PS ko li je ovaj stvor koji je negativno ocenjivao sve komentare

Martin,Pirot

pre 15 godina

Gramaticki je neispravno da devojku zovete Ivanoviceva kao i Jelenu Jankovic(eva) jer sta bi bilo da se radi o nekoj Ruskoj igracici pa da joj je prezime zaista Ivanoviceva?Po tom kljucu bi i noleta trebali da nazivate Djokovicev.
A i krace je da napisete Ivanovic nego Ivanoviceva,losa navika i gramaticki neispravno...

Observer

pre 15 godina

Sezona je tek počela, daleko je završni turnir najboljih osam u 2009. godini. Čudi me da niko ne piše o novom načinu bodovanja, koji će uveliko, na kraju godine, promeniti WTA tabelu. Ovo novo bodovanje daje šansu pobednicama "gren slemova" i još nekoliko jakih turnira. Ne želim da budem maliciozan, ali činjenica je da će Jelena imati muke da ostane u vrhu, do kraja godine, jer pomenuti turniri nisu njena šansa, a srednji i mali postaju potpuno nevažni. O neophodnosti promene pravila, koja su pretila da unište tenis, pisao sam pre nekoliko meseci i bio izviždan. Ali, sve dođe na svoje mesto. Neki su ovde omalovažavali "gren slemove", a veličali tri "vezane" pobede u Pekingu, Moskvi i Štutgartu. To je bio laicizam, kome je konačno došao crni petak.

LKbulls

pre 15 godina

Nisam mogao da gledam meč, pa neću ni da komentarišem, jer nisam našao prenos. Da li neko zna za neku TV stanicu, koja prenosi?

Nikada ovako nešto nisam napisao, jer su ovo sportski komentari, ali bogami ova slika me oduševljava. Neviđena lapota.

Milivoj

pre 15 godina

Pojašnjenje za ,alfubetu,
Agresija u smislu napadačkog
tenisa,što i jeste njen stil
igre.Ili će poraziti protivnicu,ili će poraziti sebe samu.
Dobronameran savet,radoznalost
je samodesruktivna,pa ti savetujem da ne budeš agresivno radoznao.
Pozdrav!

Hvala ti miloshe

pre 15 godina

O konachno nekog pametnog ko zna NESHTO O TENISU,

Ana nije pochela dobro, jedva se izvukla tog mecha, ali dobro to je ipak POCETAK, srbi su najjaci na pocetku, bice to SRPSKO finale ako ne igraju medjusobni duel u 1/4,1/2 finale.

A vi ostali koji kazhete "bravo ana samo tako nastavi", nie vam dobro, bolje ne palite stranice gde je ana u toku jer vi i je iovako samo plujete, sram vas bilo SVAKA CAST ANNCHIJU, NOLETA, JECIKU, nek ostali na vrhu budu povredjeni!!

Mr Cucci

pre 15 godina

Bravo boginjo Drekalovića,
Neka cela godina bude ispunjena pobedama. Pamet u glavu i polako do svake nove pobede.
Tebi i porodici sve najbolje u novoj 2009 godini.

ANAlfabeta

pre 15 godina

@ Milivoj (kom.3)
Milivoje, sa zanimanjem sam procitao tvoj komentar vise puta i sa zabrinutoscu konstantujem da ga uopste nisam razumeo.
Dopala ti se Anina agresija protiv koga ili cega?
Da li je Ana agresivno napadala mrezu, tribine ili protivnicin servis?
Ili je bila agresivna prema sudijama?
Da li vezano za agresiju ima elemenata da slucaj iznesemo pred vece bezbednosti UN?
Ili je jadni Nando nesto zgresio pa mu Anci agresivno odvalila opametnjakovicku?
Molim te, pojasni.
Ubi me radoznalost!

Milena

pre 15 godina

Bravo,Ana,samo tako nastavi do titule!!
P.S.Stvarno mi nije jasno zasto pisete Ivanoviceva,Vincijeva i tako to....Dajte,ljudi,pisite normalno,ne shvatam u cemu je problem da napisete Vinci,Ivanovic....

Miki82

pre 15 godina

(Martin,Pirot, 5. januar 2009 13:54)
Pre "pa" ide zapeta,a kod Noleta kao vlastite imenice ide veliko N - gramaticar!

Bravo Ana,samo polako i sigurno.
Pirocanac, ne ljuti se, to je bila samo dobronamerna kritika!

Sa mnogo spina

pre 15 godina

Ovo je stvarno nevidjen uspeh. Jednorog68 i Zenevljanin su svu tenisku raju zarazili gramatikom, lingvistikom, semantikom i ostalim jezickim granama i ograncima. Mocno, nema sta!
Svi na ucenje, pa sutra preslisavanje, ha-ha!

Sanja

pre 15 godina

Ovi sa TV B92 nesto su pominjali direktne prenose zenskog WTA tour-a na tv B92.Neka nas neko obavesti da li su ekskluzivno otkupili prava prenosa za ovu godinu i da li cemo moci da gledamo zenski WTA direktno na B92?

Danilo

pre 15 godina

Srecna nova godina Ana super ti je krenula ova godina nastavai tako i bices opet najbolja teniserka sveta. Kao i Jeca. Ana I jeca su zlato Srbije. Zavrsite sezonu bez poraza.

Bajnobastanka,fan AI

pre 15 godina

a Tp
Anine meceve mozes uzivo da gledas na njenom sajtu.
Sto se tice Anine igre,nije bila sjajna.a ni mnogo losa.Moze i bolje.Ajmo ANCI do pobede!!!

Jednorog68

pre 15 godina

U spanskom listu MARCA vrlo izazovna Anina fotografija uz tekst:
Ana Ivanovic je uvek VEST, pa ni Brisbane u tome nije izuzetak.
Dovoljno!

PS

pre 15 godina

Ana ja igrala jako ne sigurno,pobeda je dosla najvise zahvaljujuci ocajnom broju gresaka protivnice.Ana je puno puta davala sanse za brejk na svoj servis,ali Kvitova je sve propustala.Sa druge strane najbitnije je da je bila sigurna u rizicnim momentima,i da je ona koristila svoje sanse,ipak je to prvi mec sezone i o formi ne treba suditi jos uvek.

Oni koji Ani zele da ovako nastavi,super ako misle na pobede,ali ovakvu igru bolje da joj ne pozele.Nadam se da ce Ana osvojiti turnir.

nina ana's fan 96

pre 15 godina

bravo ANA!!!ma ti si najbolja........znas da si mogla i malo bolje da obigras i dobro je da si toga svesna......obozavam ANU!!!.....a i NOVAKA,VOLIM I TIPSU!!!ANA valjda igra u sredu......ANA je najbolja......i najlepsa,ona je prirodna i atraktivna,uvek nowa,pozitivna i vesela........UVEK CU BITI UZ NJU!!!....I KADA POBEDJUJE I KADA GUBI.......
AJDE ANA,AJDE NOLE!!!
VOLIM VAS!!!....
NINA '96...

Baki

pre 15 godina

Čestitke Ani!

Raznorazni teniski mečevi koji se u okviru nekoliko turnira igraju tokom januara mogu se pratiti na: http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=tennis

Nina

pre 15 godina

Jao,kako vam malo treba da se radujete i odmah predvidjate nekakvo vracanje na celo wta liste...Da je pobedila neku veliku igracicu pa i da razumem,a vi se palite na njenu pobedu nad nekom 40 i vise igracicom.A igrace i sa 80 i nekom,pa cete i to verovatno da slavite ko da je pobedila JJ ili sestre Wiliams.Ali,ostavimo mi male turnire Ani, a velike za prave igrace.

Svasta!

pre 15 godina

@Nina
Jok, nego cemo da placemo i kukamo zato sto je Ana pobedila!
Boze, kako ljude ne mrzi da prosipaju zlobu i pakost okolo!
A ovo za male turnire je tako podlo i nisko da ja nemam reci! Pa celom svetu je poznato da Ana ne juri po malim trunirima, vec da igra i postize odlicne rezultate na velikim - prosle godine je osvojila i svoju prvu GS titulu (i prvu za srpski zenski tenis - Monika je igrala pod YU zastavom), a na AO igrala svoje drugo GS finale (sve sami mali turniri - kad bi se zezali!)

:-)

pre 15 godina

"jer sta bi bilo da se radi o nekoj Ruskoj igracici pa da joj je prezime zaista Ivanoviceva?"

Pa nju bi, brate, zvali Ivanovicevljeva. Ha, ha, ha, ha, ha, ha. Nazalost, ali tako je. Recimo, ulica nazvana po Turgenjevu na Banovom brdu zove se Turgenjevljeva. Pitaj Beogradjane, pa ces da vidis. Ima ovde i komentatora sa Banovog brda.

Dusko

pre 15 godina

Dokle ce se vise raspredati prica o gramatici, transkripciji i ostalim stosovima koji veze nemaju sa tenisom?

P.S. Ana, ako mislis da ispunis makar deo iz onih izjava pre pocetka turnira, moras mnooogo bolje

Martin,Pirot

pre 15 godina

Gramaticki je neispravno da devojku zovete Ivanoviceva kao i Jelenu Jankovic(eva) jer sta bi bilo da se radi o nekoj Ruskoj igracici pa da joj je prezime zaista Ivanoviceva?Po tom kljucu bi i noleta trebali da nazivate Djokovicev.
A i krace je da napisete Ivanovic nego Ivanoviceva,losa navika i gramaticki neispravno...

Miloš SD

pre 15 godina

Ana se u stvari posteno namucila protiv Kvitove.Spasila je 8 od 10 brejk lopti i dosta je gresila. E moja Ana,ako ovako nastaviš nećeš doći do 2. a kamoli do 1. pozicije.Sve u svemu idemo dalje.Pozdrav za sve srpske navijače...

ANAlfabeta

pre 15 godina

@ Milivoj (kom.3)
Milivoje, sa zanimanjem sam procitao tvoj komentar vise puta i sa zabrinutoscu konstantujem da ga uopste nisam razumeo.
Dopala ti se Anina agresija protiv koga ili cega?
Da li je Ana agresivno napadala mrezu, tribine ili protivnicin servis?
Ili je bila agresivna prema sudijama?
Da li vezano za agresiju ima elemenata da slucaj iznesemo pred vece bezbednosti UN?
Ili je jadni Nando nesto zgresio pa mu Anci agresivno odvalila opametnjakovicku?
Molim te, pojasni.
Ubi me radoznalost!

Observer

pre 15 godina

Sezona je tek počela, daleko je završni turnir najboljih osam u 2009. godini. Čudi me da niko ne piše o novom načinu bodovanja, koji će uveliko, na kraju godine, promeniti WTA tabelu. Ovo novo bodovanje daje šansu pobednicama "gren slemova" i još nekoliko jakih turnira. Ne želim da budem maliciozan, ali činjenica je da će Jelena imati muke da ostane u vrhu, do kraja godine, jer pomenuti turniri nisu njena šansa, a srednji i mali postaju potpuno nevažni. O neophodnosti promene pravila, koja su pretila da unište tenis, pisao sam pre nekoliko meseci i bio izviždan. Ali, sve dođe na svoje mesto. Neki su ovde omalovažavali "gren slemove", a veličali tri "vezane" pobede u Pekingu, Moskvi i Štutgartu. To je bio laicizam, kome je konačno došao crni petak.

tomas

pre 15 godina

(@ Martin, Pirot: "Gramaticki je neispravno da devojku zovete Ivanoviceva kao i Jelenu Jankovic(eva) jer sta bi bilo da se radi o nekoj Ruskoj igracici pa da joj je prezime zaista Ivanoviceva?Po tom kljucu bi i noleta trebali da nazivate Djokovicev.
A i krace je da napisete Ivanovic nego Ivanoviceva,losa navika i gramaticki neispravno...")

Crni Martine, jedva sam ubedio neke ljude da se prezimena srpkinja koja se završavaju na "ić" pišu (i izgovaraju) sa sufiksom "eva" (kako bi inače znali da li je reč o ženi ili muškarcu?), kad ti sve upropasti svojim neznanjem! Za strana prezimena, inače, važe druga gramatička pravila... Ali, ako već nisi obavezan, zašto pišeš o onome o čemu nemaš pojma?!

Hvala ti miloshe

pre 15 godina

O konachno nekog pametnog ko zna NESHTO O TENISU,

Ana nije pochela dobro, jedva se izvukla tog mecha, ali dobro to je ipak POCETAK, srbi su najjaci na pocetku, bice to SRPSKO finale ako ne igraju medjusobni duel u 1/4,1/2 finale.

A vi ostali koji kazhete "bravo ana samo tako nastavi", nie vam dobro, bolje ne palite stranice gde je ana u toku jer vi i je iovako samo plujete, sram vas bilo SVAKA CAST ANNCHIJU, NOLETA, JECIKU, nek ostali na vrhu budu povredjeni!!

Miki82

pre 15 godina

(Martin,Pirot, 5. januar 2009 13:54)
Pre "pa" ide zapeta,a kod Noleta kao vlastite imenice ide veliko N - gramaticar!

Bravo Ana,samo polako i sigurno.
Pirocanac, ne ljuti se, to je bila samo dobronamerna kritika!

Dusan

pre 15 godina

Bravo Ana. Kvitova moze da bude jako nezgodna, plus je ovo prvi mec sezone. Steta za Dokicku, izgleda da je odigrala dobro protiv Mauresmo, imala je cak pet set lopti u prvom setu.

PS ko li je ovaj stvor koji je negativno ocenjivao sve komentare

Milena

pre 15 godina

Bravo,Ana,samo tako nastavi do titule!!
P.S.Stvarno mi nije jasno zasto pisete Ivanoviceva,Vincijeva i tako to....Dajte,ljudi,pisite normalno,ne shvatam u cemu je problem da napisete Vinci,Ivanovic....

Nina

pre 15 godina

Jao,kako vam malo treba da se radujete i odmah predvidjate nekakvo vracanje na celo wta liste...Da je pobedila neku veliku igracicu pa i da razumem,a vi se palite na njenu pobedu nad nekom 40 i vise igracicom.A igrace i sa 80 i nekom,pa cete i to verovatno da slavite ko da je pobedila JJ ili sestre Wiliams.Ali,ostavimo mi male turnire Ani, a velike za prave igrace.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Ana je neverovatna. Kako je samo dobro odigrala.
Pocinje da se vraca, to je danas postalo jasno.
Naravno da me ta cinjenica raduje.
Kako je dobro ponovo videti onaj njen stari fajterski nastup!
Bravo, Ana!

Patriota

pre 15 godina

Ha, ha, ha, prosto ne verujem, a i bilo je vreme! Tomase, podrzavam te, onaj takozvani " gramaticar " nema pojma o gramatici, tako da, toliko o tome!

PS

pre 15 godina

Ana ja igrala jako ne sigurno,pobeda je dosla najvise zahvaljujuci ocajnom broju gresaka protivnice.Ana je puno puta davala sanse za brejk na svoj servis,ali Kvitova je sve propustala.Sa druge strane najbitnije je da je bila sigurna u rizicnim momentima,i da je ona koristila svoje sanse,ipak je to prvi mec sezone i o formi ne treba suditi jos uvek.

Oni koji Ani zele da ovako nastavi,super ako misle na pobede,ali ovakvu igru bolje da joj ne pozele.Nadam se da ce Ana osvojiti turnir.

LKbulls

pre 15 godina

Nisam mogao da gledam meč, pa neću ni da komentarišem, jer nisam našao prenos. Da li neko zna za neku TV stanicu, koja prenosi?

Nikada ovako nešto nisam napisao, jer su ovo sportski komentari, ali bogami ova slika me oduševljava. Neviđena lapota.

Mr Cucci

pre 15 godina

Bravo boginjo Drekalovića,
Neka cela godina bude ispunjena pobedama. Pamet u glavu i polako do svake nove pobede.
Tebi i porodici sve najbolje u novoj 2009 godini.

Dusko

pre 15 godina

Dokle ce se vise raspredati prica o gramatici, transkripciji i ostalim stosovima koji veze nemaju sa tenisom?

P.S. Ana, ako mislis da ispunis makar deo iz onih izjava pre pocetka turnira, moras mnooogo bolje

Milivoj

pre 15 godina

Pojašnjenje za ,alfubetu,
Agresija u smislu napadačkog
tenisa,što i jeste njen stil
igre.Ili će poraziti protivnicu,ili će poraziti sebe samu.
Dobronameran savet,radoznalost
je samodesruktivna,pa ti savetujem da ne budeš agresivno radoznao.
Pozdrav!

nina ana's fan 96

pre 15 godina

bravo ANA!!!ma ti si najbolja........znas da si mogla i malo bolje da obigras i dobro je da si toga svesna......obozavam ANU!!!.....a i NOVAKA,VOLIM I TIPSU!!!ANA valjda igra u sredu......ANA je najbolja......i najlepsa,ona je prirodna i atraktivna,uvek nowa,pozitivna i vesela........UVEK CU BITI UZ NJU!!!....I KADA POBEDJUJE I KADA GUBI.......
AJDE ANA,AJDE NOLE!!!
VOLIM VAS!!!....
NINA '96...

Sanja

pre 15 godina

Ovi sa TV B92 nesto su pominjali direktne prenose zenskog WTA tour-a na tv B92.Neka nas neko obavesti da li su ekskluzivno otkupili prava prenosa za ovu godinu i da li cemo moci da gledamo zenski WTA direktno na B92?

Danilo

pre 15 godina

Srecna nova godina Ana super ti je krenula ova godina nastavai tako i bices opet najbolja teniserka sveta. Kao i Jeca. Ana I jeca su zlato Srbije. Zavrsite sezonu bez poraza.

Jednorog68

pre 15 godina

U spanskom listu MARCA vrlo izazovna Anina fotografija uz tekst:
Ana Ivanovic je uvek VEST, pa ni Brisbane u tome nije izuzetak.
Dovoljno!

lingvista ili ne

pre 15 godina

@tomas
Moracu i ja tebe malo da ispravim.
Kao prvo ispravno je reci Ivanovic. Da li se radi o muskoj ili zenskoj osobi zakljucuje se iz ostatka recenice ili teksta.
Takodje je ispravno i dodavanje tog nastavka, ali za tvoju informaciju taj nastavak ne sluzi da pokaze da je u pitanju zenska osoba vec sluzi da pokaze pridanost prezimena.
Ivanoviceva znaci cerka gospodina Ivanovica.
Medjutim da je na primer Ana udata i da nosi suprugovo prezime, onda bi ovo Ivanoviceva bilo pogresno i u tom slucaju bi jedino ispravno bilo Ivanovicka = supruga gospodina Ivanovica .
Ova dva nastavka "-eva" ili"-ka" upravo i sluze da pokazu da li je zenska osoba udata ili je jos devojka.
U engleskom za to postoje titule miss i misis, u nasem jeziku gospodja ili gospodjica. Ovi nastavci se prvenstveno koriste kada ne zelite da koristite gospodja /gospodjica, a ipak zelite da naznacite da li je u pitanju devojka ili udata zena.
Dakle Ivanovic ce uvek biti ispravno, a ovo Ivanoviceva je ispravno ako je u piatnju devojka - neispravno ako je u pitanju udata zena.

Kad se vec toliko svi hvatate za tu gramatiku - sto prvo lepo ne prelistate knjige iz osnvne skole, pa se tek onda javljate.

:-)

pre 15 godina

"jer sta bi bilo da se radi o nekoj Ruskoj igracici pa da joj je prezime zaista Ivanoviceva?"

Pa nju bi, brate, zvali Ivanovicevljeva. Ha, ha, ha, ha, ha, ha. Nazalost, ali tako je. Recimo, ulica nazvana po Turgenjevu na Banovom brdu zove se Turgenjevljeva. Pitaj Beogradjane, pa ces da vidis. Ima ovde i komentatora sa Banovog brda.

Bajnobastanka,fan AI

pre 15 godina

a Tp
Anine meceve mozes uzivo da gledas na njenom sajtu.
Sto se tice Anine igre,nije bila sjajna.a ni mnogo losa.Moze i bolje.Ajmo ANCI do pobede!!!

Baki

pre 15 godina

Čestitke Ani!

Raznorazni teniski mečevi koji se u okviru nekoliko turnira igraju tokom januara mogu se pratiti na: http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=tennis

Sa mnogo spina

pre 15 godina

Ovo je stvarno nevidjen uspeh. Jednorog68 i Zenevljanin su svu tenisku raju zarazili gramatikom, lingvistikom, semantikom i ostalim jezickim granama i ograncima. Mocno, nema sta!
Svi na ucenje, pa sutra preslisavanje, ha-ha!

Svasta!

pre 15 godina

@Nina
Jok, nego cemo da placemo i kukamo zato sto je Ana pobedila!
Boze, kako ljude ne mrzi da prosipaju zlobu i pakost okolo!
A ovo za male turnire je tako podlo i nisko da ja nemam reci! Pa celom svetu je poznato da Ana ne juri po malim trunirima, vec da igra i postize odlicne rezultate na velikim - prosle godine je osvojila i svoju prvu GS titulu (i prvu za srpski zenski tenis - Monika je igrala pod YU zastavom), a na AO igrala svoje drugo GS finale (sve sami mali turniri - kad bi se zezali!)