Aleksandar Džikić: " Titule i dalje donosi odbrana"

Podbacivanjem lopte izmedju prve zvezde prelaznog roka Bena Valasa i najdominantnijeg centra u bliskoj istoriji Šakila O Nila, u Majamiju počela je 61.epizoda, najjače i najglamuroznije lige na svetu, NBA.

I pored loših rezultata naše reprezentacije koja ne može na postolje još od 2003.godine još uvek možemo da se ponosimo brojem igrača koji nastupaju u NBA.

Srbija ima 7 igrača, ali ono što i dalje predstavlja poseban raritet je da liga koja je odavno postala globalna multikompanija, ima samo dva neamerička trenera. Oba dolaze iz Beograda i imaju svoje trenersko ime u SAD.

I dok je Igor Kokoškov već sedmu godinu pomoćnik u ekipama LA Klipersa i Detroita, bivši pomoćnik Duleta Vujoševića u Partizanu Aleksandar Džikić počinje svoju drugu sezonu u NBA kao asistent u Minesoti.

Vujičin Igor
Pošaljite komentar
  1. dzile samo napred!!! pokazi im kako to srbi rade!!! pakazi im sta to znaci kad se igra iz inata i uspeh je zagarantovan!!! nadam se da ce se neki ljudi setiti i tebe pa da budes uz nas nacionalni tim !!!! siguran sam da bih nam bio od velike koristi !!!
    (joco, 18. decembar 2006 01:58)

    # Link komentara