Gde je rešenje za srpski klupski vaterpolo?

Konačnim raspadom bivše SFRJ i odlaskom Crne Gore domaći vaterpolo od nekoliko respektabilnih ekipa spao je na samo jedno slovo – ekipu Partizana.

Crno-beli koji su decenijama pravili rezultate i uporedo u svojoj čuvenoj školi stvarali igrače, sada u malobrojnim domaćim bazenima nemaju pravu konkurenciju. Tim koji ove sezone ima velike evropske ambicije, savladao je u prvoj kup utakmici najozbiljnijeg rivala u zemlji Crvenu zvezdu sa više od 10 golova razlike.

Igor Vujičin, Aleksandar Stojanović
Pošaljite komentar
 1. Treba biti objektivan pa reci da van Beograda Vaterpolo nema veliku tradiciju u Srbiji, osim jos u Beceju.
  To znaci da bi ste u unutrasnjosti napravili neki ozbiljan klub, potrebna su dugogodisnja ulaganja, a toga ovde nema. Nis je nesto pokusao, ali je to bilo kratkog daha, u Beceju se slicno zavrsilo, mada Becej ima dugu Vaterpolo tradiciju jos iz vremena SFRJ.
  A kada je u pitanju Crvena Zvezda, treba reci da se od 1990. ovaj klub seli sa bazena na bazen i trenira kao "podstanar". Kada bi Zvezda imala bazen (npr 11. april, koji nije u funkciji upravo od 1990.) bila bi konkurentna Partizanu.
  Sve ovo govorim iz licnog iskustva.
  (perrke, 24. oktobar 2006 15:47)

  # Link komentara

 2. Pa treba odmah stvoriti zajednicku ligu sa Crnom Gorom, sada kada nema politickih tjeskoba treba saradjivati na sportskom planu! I Hrvatska moze da se pridruzi ako zeli!!!
  (Moler, 26. oktobar 2006 17:35)

  # Link komentara

 3. "Ta liga bi mogla da ima 10-ak ekipa gde bi svakako moglo da se nadje 4-5 kvalitetnih srpskih klubova: Vojvodina, Beograd, Crvena zvezda, eventualno Subotica i Niš, i tu ne bih zaboravio i fanatike iz Šapca koje moram da pohvalim..."
  Oprostite ali ako bi se islo u takvu regionalnu ligu, onda nemozete odmah da pricate o 4-5 srpskih klubova u njoj, pa ipak je hrvatska liga jaca, a uz to tu su sada i crnogorci koji zasluzuju minimalno dva mjesta. uostalom prvak europe je iz hrvatske!
  (ffr, 26. oktobar 2006 19:43)

  # Link komentara

 4. Cetiri Srpska prestavnika, jedan slovenacki prestavnik i po dva iz rvatske, cg i madjarske. Ta liga od deset klubova je veliko.
  Previse je pet klubova u regionalnoj ligi jer nemamo kvalteta za to, ali 4 kluba je pravo resenje za bolje sutra.
  (delija glingon, 7. novembar 2006 18:25)

  # Link komentara

 5. Partizan ima strucan i kvalitetan kadar u upravi,ima najbolju vaterpolo skolu u svetu,samo jos da ima veci budzet bio bi neprikosnoven u svetu kao i reprezentacija!A ostali klubovi treba da teze da dostignu taj nivo!Ali za tako nesto treba ulagati u vaterpolo!Samo mi nije jasno kako to da niko nece da ulaze u sport u kome smo mi najbolji,pa zar niko nema u sebi taj patriotski motiv?Iako vaterpolo nije toliko atraktivan i popularan kao neki drugi sportovi valjda ce se naci neko da ulozi novac u vaterpolo,a imamo dosta bogatih ljudi.
  (Dusan Nis, 7. novembar 2006 19:02)

  # Link komentara

 6. Hiljade klinaca sirom Srbije bi zelelo da trenira vaterpolo,da se zapravo ozbiljno bavi ovim sportom,ali gde???Da li je normalno da recimo Kragujevac,grad od 300.ooo stanovnika,a mozda i vise,nema nijedan zatvoreni bazen!!!Neka se zapitaju drzava Srbija i njeni politicari,da li je logicnije ulagati u fudbal,sa kojim smo se definitivno vec odavno posvadjali ili u vaterpolo ,gde su nasi vec godinama unazad neprikosnoveni!!!!"Politicari" mislite o tome!!!!¨Ulazite u ovaj sport ako boga znate!!!!!!
  (Aleksandra, 8. novembar 2006 08:35)

  # Link komentara