Nedelja, 11.09.2005.

21:37

Grbić: "Nisam zadovoljan bronzom"

Izvor: B92

Grbiæ: "Nisam zadovoljan bronzom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

jelena peric

pre 18 godina

plavi bre zakon sta se bunite,kako bi vi tek igrali....jedino je steta sto dejan bojovic nije imao vise prilika da igra!!!

bobo

pre 18 godina

Čestitam na osvojenom, ali je stvarno šteta što Travica nije i ostalim igračima dao šansu. Previše je forsirao prvu postavu...
Nije mi jasno čemu to...Zato su i izgubili od Italijana.Grbić, Miljković, Gerić i Vujević legende, a ostale je trebao mjenjati i dati šansu i povjerenje Bjelici, Mitroviću, Janiću...
Uvjerena sam da bi tako pobijedili Italijane.
Ali bit će dana za nove pobjede i nove šeme.
Pozdravljaju vas vaši navijači iz Istre.

Kimi

pre 18 godina

Prvo da se ogradim - nisam klasican navijac, godinama sam se bavila odbojkom, a reprezentaciju pratim od 1995. i malo je utakmica koje nisam odgledala. Ali...
Ja nisam zadovoljna, a mislim da ni oni ne bi trebali. Zasto? Kada mi igramo dobro a protivnik nas nadigra tu nema mesta ljutnji. Bolji je i to je OK. Medjutim, kada odigramo tako lose kao protiv Italijana... Mislim da bi pre mogli reci da smo mi pustili Italijane da odigraju izuzetan mec (ocajan servis, ocajan prijem sta im vise treba?) nego da su oni izuzetna ekipa. U prilog tome setite se dva seta koja smo dobili, u kojima smo "igrali svoju igru" i razbili ih.
A sto se tice selektora, on mi se od prvog dana nije svidjao. Nikad nisam cula da je rekao nesto smisleno igracima, a kao sto je Dusan odlicno primetio ocigledno je da imamo problema sa bitnim utakmicama koje po pravilu gubimo. A dok je Gajic vodio ekipu bas takve utakmice smo po pravilu mi dobijali. Naravno ova ekipa nije toliko ni iskusna ni jaka kao nekadasnje, ali ipak mislim da nisu dovoljno psihicki spremni i jaki, a ne znam ni kako stoje sa slogom u timu. Po Miljkovicevoj izjavi posle utakmice sa Francuzima bih rekla da i tu nesto ne stima. A sto se tice selektorovog izbora igraca - mislim da je genijalno resiti da "podmladis" libera kada ti je prijem najslabija tacka u timu. Da nije pozvao Boskana (koji mu, kao sto sam cula, treba samo za treninge) ne bi ni stigli do Rima. Dakle, sto se mene tice, nadam se da ce se OSSCG lisiti njegovih usluga od sad pa nadalje!
U svakom slucaju cestitam igracima na medalji, mislim da nas je jako malo delilo od zlata. Da je ta utakmica igrana u BGD, verovatno bi je mi dobili.
I na kraju, slazem se sa ostalima da je ideja zajednicke organizacije EP potpuno glupa i stetna za nas.

Gajicu,vrati seeeeeeeeeeee

pre 18 godina

"Sve dok nam braca Grbic i njihov lobi biraju trenere koji im se nece suprotstavljati - bicemo tu gde jesmo. Pri vrhu (svaka cast!) ali ne i NA vrhu.

Tuzno & steta.
(Plikuscht, 12. septembar 2005 00:34)"
od kad je otisao/oteran Gajic nije osvojeno gotovo nista sa istom ekipom koja je dominirala svetom pod Gajicevim vodstvom. Sad se samo ceka da Vanja dobije trenersku diplomu pa da postane selektor.

Zvezdan Sataric

pre 18 godina

Prosto je neverovatno sta sebi pojedini citaoci dozvoljavaju. Kritikuju reprezentaciju koja je osvojila bronzanu medalju, na najgrublji nacin.
Ljudi koji se ovako odnose prema sportu, nemaju blage veze sta je to sport.
Pa nisu Italijani sisali veslo, da ih nasi zbrisu tek tako, pred 10.000 njihovih navijaca. Ono sto je njihov bloker odigrao, nije nikada pre a nece ni ubuduce biti u stanju da odigra.
Borba koji su nasi pruzili u 4. setu je bila velicanstvena. Gledao sam prenos preko RAI-2 i komentar je bio:
"Bravi Serbi!!!"
Cak ni Gajicu, sa njegovim 2,5 m visokim Rusima nije uspelo da osvoji zlato.
Na mene je trener Travica ostavio dobar utisak, miran i stalozen. Preporucio bih Savezu da mu produzi ugovor.

NAVIJAC

pre 18 godina

Bio sam u Rimu za Final four, i mogu vam reci da ovoga puta, stovise sa onakvom publikom niko nije mogao da savlada Italiju. Naime, BRAVO MOMCI, ZIVELA ODBOJKA i ZIVELA SRBIJA !

buda

pre 18 godina

Dusan je za vecinu napisanih stvari u pravu, ali nije u jednoj: Mi imamo jednog odlicnog primacha, Nikolu KOVACEVICA, koji je poslednje 2 godine stub igre Crvene Zvezde i koji joj je izmedju ostalog doneo i titulu. Ja sam pratio ovog momka i na nekoliko pripremnih utakmica kada ga je Travica po malo i pustao u igru. Medjutim, iz raznih izvora sam cuo da Travica sa namerom gura igrace kao sto su Mitrovic i Janic, koji su izgubili ugovore u Italiji, pa moraju nekako da se prodaju. Po svemu pokazanom u prosloj godini, Kovacevic bi trebalo da bude prvi primach, a da se menjaju Kvisko i ostali. Naravno ne kazem da je on sada bolji od Vujevica, ali Vujevic definitivno nije bio u formi ove godine.

Surcinac

pre 18 godina

Ma 'ajde "strucnjaci nemojte da s.....",odbojkasima kapa dole za sve sto su uradili u poslednjih deset godina.Samo tako da nastave....To su nase sportske legende.Hvala im!!!!!!!!!

Simon

pre 18 godina

Tek posle finala bi valjda i Nikoli trebalo da bude jasno da mora biti zadovoljan bronzanom medaljom.
Svi su rekli da je eto Italijane bas islo, sve im je polazilo za rukom i da nema sanse da to ponove i sledeceg dana. Ali jesu. I tako su pokazali da su zasluzeno prvi.
Ne treba zaliti vec slaviti ovo trece mesto.

Evropljanin

pre 18 godina

Svaka cast nasim momcima! Mec sa Talijanima nije mogao da bude pod ravnopravnim uslovima s obzirom da su oni protiv nas igrali svoj SESTI mec u istoj dvorani pred istom publikom, bez premestanja hotela, putovanja, itd. Da su nasi mogli da igraju barem jedan mec protiv neke nesto slabije ekipe (naprimer Spanije), verovatno bi sada slavili zalto. Uostalom izgubiti tek u taj breku pod ovakvim uslovima pokazuje istovremno jacinu ekipe.
Momci su se odlicno borili.
Takodje cestitke Dusanu za njegov vrlo dobar komentar gore.

JUGOSLOVEN

pre 18 godina

Ne treba biti nezadovoljan jer pogledajte,u košarci smo još uvek prvaci sveta i uvek pretendujema ka najvišem mestu,odbojci smo uglavnom među prvih troje,vaterpolu prvaci sveta,u rukometu malo malo pa nešto osvojimo,u fudbalu se polako dižemo sa dna ali i tu smo skoro bili dobri.Hoću da kažem da s obzirom na to koliko se vrednuje naš sport (u finasijskom smislu) koji je ipak naš najbolji izvozni proizvod i samo nas po tome po dobrom prepoznaju u svetu prolazimo odlično a pogledajte npr. Nemce koja je mnogo uređenija država od naše i gde se mnogo daje na sport samo su rukometu i fudbalu,neka sila dok u košarci tu i tamo nešto naprave,a u ostalim ekipnim sportovima ne ističu se baš previše,
ali zato u pojedinačnim(atletika,plivanju) predstavljaju respektabilnu sila.A mi zato u na SP u atletici nikad nismo osvojili medalju
jer se kod nas slabo ulaže u atletiku a oko nje se vrte svi sportovi pa zato nije ni čudo što su nas španci onako nadtrčali u sredu.
Jednostavno na ovom prvanstvu postojale su tri jake reprezentacije
Italija, koja je i sa najlošijim sastavom opasna,naročtio kući i što je najvažnije imaju pobednički mentalitet
Rusija,opasni ,ali nikad nisu ništa osvojili i neznaju kako se ide do vrha.
Srbija i Crna gora,jaki ali uvek kada se igra protiv Italije dolazi do nervoze što ovi to iskoriste.

Aleksandra

pre 18 godina

Dosta vise pluvanja, cudna smo mi nacija nikad nismo zadovoljni, ali nikad!!! Bas sramota, budite jednom realni, kad ste vec toliki strucnjaci pa zasto niste, neki treneri ili profesionlni igraci, nego pljujete po Grbicima, a koliko medalja su osvojili za SCG naravno sa ostalima zajedno!! Bravo momci, NAJBOLJI STE!!!!!!!!!!!ALEKSANDRA

Dušan

pre 18 godina

Sreća za našu zemlju što ima ovoliko poznavalaca odbojke, jer ne moramo onda biti zabrinuti za njenu budućnost. Većina kritikuje Vujevića, Boškana, čak neki misle i da je Gerićevo vreme prošlo, Nikola je pročitana knjiga i slično, a onda žale što nema Meštera, Mijića, Vušurevića, Bateza(?) vršnjaka gore navedenih pa čak i starijih. U doba stare Jugoslavije u osamdesetim nikada nismo igrali u polufinalu EP, o SP i OI da ne pričam sada smo šest puta zaredom tu, mi smo uz Italijane konstanta na EP, po dva puta u polufinalu SP i OI, Holanđani su nestali, Rusi se pojavili, tu i tamo Francuzi i naravno neprikosnoveni Brazil. Jedini kiks je ¼ finale na OI 2004. Kako se to odjednom desilo da u sportu u kome smo bili u suštini niko postanemo baš ime. Pojavila se generacija igrača, među kojima je bilo par vrhunskih i eto nas sada tu. Međutim desetak godina kasnije, nemamo tako dobre naslednike za te igrače i normalno je da moramo da padnemo u kvalitetu, pa samim tim i u rezultatu. Mitrović je prošle godine bio odličan, ove godine u Svetskoj Ligi očajan (otišao u Italiju, a tamo se nije naigrao), Janić isto nije pokazao preteranu sigurnost, zato je Travica i morao da vraća Boškana. Nama treba jedan jak primač, jer je Travica primoran da drži Kviska i Boškana jer bolje nema. Bojović je odlično odigrao SL ali on je na mestu Miljkovića, kao i Vasić i Majdak o kome je neko pisao. Pored Nikole se mnogi tehničari promeniše, ali... Bjelica je forsiran prethodnih sezona, ali ni on još nema taj kvalitet kao ni Stanković. No oni su još mladi, uz par iskusnijh valjda će se iskaliti i uskoro podići svoju igru na viši nivo. Travici očito nešto nedostaje u ovim odlučujućim utakmicama. U Grčkoj je bio ubedljivo prvi u prvenstvu pa je izgubio finale od PAO –a (gubio 0-2), u Italiji sa Koprom razbije sve u prvenstvu, a onda mučenje sa osmim (opet 0-2), i poraz od pete ekipe u prvenstvu (opet gubio sa 0-2). Sećam se kako smo izgubili i od Francuza u Berlinu, pa gusti setovi sa Rusima na OI, ali opet izgubismo. I sinoć, opet mnogo loša partija u najbitnijem meču (da ne komentarišem kako smo mi suorganizatori koji polufinale igraju u gostima). Nešto tu ne štima, džaba prva mesta u grupama, kada ne možeš da dobiješ sledeći meč. Činjenica je da sa odlaskom Gajića počinje naš pad, ali da li bi on sada sa ovim timom mogao bolje veliko je pitanje (igrati sa Španijom peti set u polufinalu je malo i do trenera zar ne?). No rezultati u budućnost će pokazati ko je u pravu.

Plikuscht

pre 18 godina

Sve dok nam braca Grbic i njihov lobi biraju trenere koji im se nece suprotstavljati - bicemo tu gde jesmo. Pri vrhu (svaka cast!) ali ne i NA vrhu.

Tuzno & steta.

IDzO

pre 18 godina

Pa sta si ocekivao kada clanovi gerontoloskog centra igraju odbojku!!!
Ti i Vujevic bi ste mogli da idete u penziju jer ne mozete vise da se takmicite sa mladjim igracima koji su zeljni igre!!!!!!!

Vlada

pre 18 godina

Pa nas selektor nikada nije prosao polufinale,i verovatno nikada nista nece osvijita.Prema tome mislim da je vreme za novog coveka!

Mario

pre 18 godina

Ko je pristao na tako glupu ideju da se podijeli organizacija EP sa Italijom ali da oni budu domaćini završnih mečeva?!
Da nismo na to pristali možda bi mi bili domaćini narednog EP u odbojci. Ovako kao mi smo bili domaćini (a kao i da nismo) i sada nećemo doći na red još 30 godina.
Ako se već prvenstvo održavalo u dvije zemlje, možda je trebalo urediti pravila da Italija i SCG kao zemlje domaćini, ako se oboje plasiraju u polufinale ne mogu igrati jedni protiv drugih, pa bi se eventualno mogli sastati tek u finalu.

zokica

pre 18 godina

nema razloga za tako veliko nezadovoljstvo.postignuto je ono sto je bilo moguce.kuda ide nasa odbojka u buducnosti to je vec drugo pitanje.jednostavnije je bilo igrati sa starim,iskusnim i oprobanim igracima nego rizikovati sa mladima.ali sta ce dalje biti kada stariji prestanu da igraju.to smo najbolje videli u momentu kada vise vanja ne igra.

zokica

pre 18 godina

nema razloga za tako veliko nezadovoljstvo.postignuto je ono sto je bilo moguce.kuda ide nasa odbojka u buducnosti to je vec drugo pitanje.jednostavnije je bilo igrati sa starim,iskusnim i oprobanim igracima nego rizikovati sa mladima.ali sta ce dalje biti kada stariji prestanu da igraju.to smo najbolje videli u momentu kada vise vanja ne igra.

Mario

pre 18 godina

Ko je pristao na tako glupu ideju da se podijeli organizacija EP sa Italijom ali da oni budu domaćini završnih mečeva?!
Da nismo na to pristali možda bi mi bili domaćini narednog EP u odbojci. Ovako kao mi smo bili domaćini (a kao i da nismo) i sada nećemo doći na red još 30 godina.
Ako se već prvenstvo održavalo u dvije zemlje, možda je trebalo urediti pravila da Italija i SCG kao zemlje domaćini, ako se oboje plasiraju u polufinale ne mogu igrati jedni protiv drugih, pa bi se eventualno mogli sastati tek u finalu.

Vlada

pre 18 godina

Pa nas selektor nikada nije prosao polufinale,i verovatno nikada nista nece osvijita.Prema tome mislim da je vreme za novog coveka!

IDzO

pre 18 godina

Pa sta si ocekivao kada clanovi gerontoloskog centra igraju odbojku!!!
Ti i Vujevic bi ste mogli da idete u penziju jer ne mozete vise da se takmicite sa mladjim igracima koji su zeljni igre!!!!!!!

Dušan

pre 18 godina

Sreća za našu zemlju što ima ovoliko poznavalaca odbojke, jer ne moramo onda biti zabrinuti za njenu budućnost. Većina kritikuje Vujevića, Boškana, čak neki misle i da je Gerićevo vreme prošlo, Nikola je pročitana knjiga i slično, a onda žale što nema Meštera, Mijića, Vušurevića, Bateza(?) vršnjaka gore navedenih pa čak i starijih. U doba stare Jugoslavije u osamdesetim nikada nismo igrali u polufinalu EP, o SP i OI da ne pričam sada smo šest puta zaredom tu, mi smo uz Italijane konstanta na EP, po dva puta u polufinalu SP i OI, Holanđani su nestali, Rusi se pojavili, tu i tamo Francuzi i naravno neprikosnoveni Brazil. Jedini kiks je ¼ finale na OI 2004. Kako se to odjednom desilo da u sportu u kome smo bili u suštini niko postanemo baš ime. Pojavila se generacija igrača, među kojima je bilo par vrhunskih i eto nas sada tu. Međutim desetak godina kasnije, nemamo tako dobre naslednike za te igrače i normalno je da moramo da padnemo u kvalitetu, pa samim tim i u rezultatu. Mitrović je prošle godine bio odličan, ove godine u Svetskoj Ligi očajan (otišao u Italiju, a tamo se nije naigrao), Janić isto nije pokazao preteranu sigurnost, zato je Travica i morao da vraća Boškana. Nama treba jedan jak primač, jer je Travica primoran da drži Kviska i Boškana jer bolje nema. Bojović je odlično odigrao SL ali on je na mestu Miljkovića, kao i Vasić i Majdak o kome je neko pisao. Pored Nikole se mnogi tehničari promeniše, ali... Bjelica je forsiran prethodnih sezona, ali ni on još nema taj kvalitet kao ni Stanković. No oni su još mladi, uz par iskusnijh valjda će se iskaliti i uskoro podići svoju igru na viši nivo. Travici očito nešto nedostaje u ovim odlučujućim utakmicama. U Grčkoj je bio ubedljivo prvi u prvenstvu pa je izgubio finale od PAO –a (gubio 0-2), u Italiji sa Koprom razbije sve u prvenstvu, a onda mučenje sa osmim (opet 0-2), i poraz od pete ekipe u prvenstvu (opet gubio sa 0-2). Sećam se kako smo izgubili i od Francuza u Berlinu, pa gusti setovi sa Rusima na OI, ali opet izgubismo. I sinoć, opet mnogo loša partija u najbitnijem meču (da ne komentarišem kako smo mi suorganizatori koji polufinale igraju u gostima). Nešto tu ne štima, džaba prva mesta u grupama, kada ne možeš da dobiješ sledeći meč. Činjenica je da sa odlaskom Gajića počinje naš pad, ali da li bi on sada sa ovim timom mogao bolje veliko je pitanje (igrati sa Španijom peti set u polufinalu je malo i do trenera zar ne?). No rezultati u budućnost će pokazati ko je u pravu.

Plikuscht

pre 18 godina

Sve dok nam braca Grbic i njihov lobi biraju trenere koji im se nece suprotstavljati - bicemo tu gde jesmo. Pri vrhu (svaka cast!) ali ne i NA vrhu.

Tuzno & steta.

Aleksandra

pre 18 godina

Dosta vise pluvanja, cudna smo mi nacija nikad nismo zadovoljni, ali nikad!!! Bas sramota, budite jednom realni, kad ste vec toliki strucnjaci pa zasto niste, neki treneri ili profesionlni igraci, nego pljujete po Grbicima, a koliko medalja su osvojili za SCG naravno sa ostalima zajedno!! Bravo momci, NAJBOLJI STE!!!!!!!!!!!ALEKSANDRA

Evropljanin

pre 18 godina

Svaka cast nasim momcima! Mec sa Talijanima nije mogao da bude pod ravnopravnim uslovima s obzirom da su oni protiv nas igrali svoj SESTI mec u istoj dvorani pred istom publikom, bez premestanja hotela, putovanja, itd. Da su nasi mogli da igraju barem jedan mec protiv neke nesto slabije ekipe (naprimer Spanije), verovatno bi sada slavili zalto. Uostalom izgubiti tek u taj breku pod ovakvim uslovima pokazuje istovremno jacinu ekipe.
Momci su se odlicno borili.
Takodje cestitke Dusanu za njegov vrlo dobar komentar gore.

Simon

pre 18 godina

Tek posle finala bi valjda i Nikoli trebalo da bude jasno da mora biti zadovoljan bronzanom medaljom.
Svi su rekli da je eto Italijane bas islo, sve im je polazilo za rukom i da nema sanse da to ponove i sledeceg dana. Ali jesu. I tako su pokazali da su zasluzeno prvi.
Ne treba zaliti vec slaviti ovo trece mesto.

JUGOSLOVEN

pre 18 godina

Ne treba biti nezadovoljan jer pogledajte,u košarci smo još uvek prvaci sveta i uvek pretendujema ka najvišem mestu,odbojci smo uglavnom među prvih troje,vaterpolu prvaci sveta,u rukometu malo malo pa nešto osvojimo,u fudbalu se polako dižemo sa dna ali i tu smo skoro bili dobri.Hoću da kažem da s obzirom na to koliko se vrednuje naš sport (u finasijskom smislu) koji je ipak naš najbolji izvozni proizvod i samo nas po tome po dobrom prepoznaju u svetu prolazimo odlično a pogledajte npr. Nemce koja je mnogo uređenija država od naše i gde se mnogo daje na sport samo su rukometu i fudbalu,neka sila dok u košarci tu i tamo nešto naprave,a u ostalim ekipnim sportovima ne ističu se baš previše,
ali zato u pojedinačnim(atletika,plivanju) predstavljaju respektabilnu sila.A mi zato u na SP u atletici nikad nismo osvojili medalju
jer se kod nas slabo ulaže u atletiku a oko nje se vrte svi sportovi pa zato nije ni čudo što su nas španci onako nadtrčali u sredu.
Jednostavno na ovom prvanstvu postojale su tri jake reprezentacije
Italija, koja je i sa najlošijim sastavom opasna,naročtio kući i što je najvažnije imaju pobednički mentalitet
Rusija,opasni ,ali nikad nisu ništa osvojili i neznaju kako se ide do vrha.
Srbija i Crna gora,jaki ali uvek kada se igra protiv Italije dolazi do nervoze što ovi to iskoriste.

Surcinac

pre 18 godina

Ma 'ajde "strucnjaci nemojte da s.....",odbojkasima kapa dole za sve sto su uradili u poslednjih deset godina.Samo tako da nastave....To su nase sportske legende.Hvala im!!!!!!!!!

buda

pre 18 godina

Dusan je za vecinu napisanih stvari u pravu, ali nije u jednoj: Mi imamo jednog odlicnog primacha, Nikolu KOVACEVICA, koji je poslednje 2 godine stub igre Crvene Zvezde i koji joj je izmedju ostalog doneo i titulu. Ja sam pratio ovog momka i na nekoliko pripremnih utakmica kada ga je Travica po malo i pustao u igru. Medjutim, iz raznih izvora sam cuo da Travica sa namerom gura igrace kao sto su Mitrovic i Janic, koji su izgubili ugovore u Italiji, pa moraju nekako da se prodaju. Po svemu pokazanom u prosloj godini, Kovacevic bi trebalo da bude prvi primach, a da se menjaju Kvisko i ostali. Naravno ne kazem da je on sada bolji od Vujevica, ali Vujevic definitivno nije bio u formi ove godine.

NAVIJAC

pre 18 godina

Bio sam u Rimu za Final four, i mogu vam reci da ovoga puta, stovise sa onakvom publikom niko nije mogao da savlada Italiju. Naime, BRAVO MOMCI, ZIVELA ODBOJKA i ZIVELA SRBIJA !

Zvezdan Sataric

pre 18 godina

Prosto je neverovatno sta sebi pojedini citaoci dozvoljavaju. Kritikuju reprezentaciju koja je osvojila bronzanu medalju, na najgrublji nacin.
Ljudi koji se ovako odnose prema sportu, nemaju blage veze sta je to sport.
Pa nisu Italijani sisali veslo, da ih nasi zbrisu tek tako, pred 10.000 njihovih navijaca. Ono sto je njihov bloker odigrao, nije nikada pre a nece ni ubuduce biti u stanju da odigra.
Borba koji su nasi pruzili u 4. setu je bila velicanstvena. Gledao sam prenos preko RAI-2 i komentar je bio:
"Bravi Serbi!!!"
Cak ni Gajicu, sa njegovim 2,5 m visokim Rusima nije uspelo da osvoji zlato.
Na mene je trener Travica ostavio dobar utisak, miran i stalozen. Preporucio bih Savezu da mu produzi ugovor.

Gajicu,vrati seeeeeeeeeeee

pre 18 godina

"Sve dok nam braca Grbic i njihov lobi biraju trenere koji im se nece suprotstavljati - bicemo tu gde jesmo. Pri vrhu (svaka cast!) ali ne i NA vrhu.

Tuzno & steta.
(Plikuscht, 12. septembar 2005 00:34)"
od kad je otisao/oteran Gajic nije osvojeno gotovo nista sa istom ekipom koja je dominirala svetom pod Gajicevim vodstvom. Sad se samo ceka da Vanja dobije trenersku diplomu pa da postane selektor.

Kimi

pre 18 godina

Prvo da se ogradim - nisam klasican navijac, godinama sam se bavila odbojkom, a reprezentaciju pratim od 1995. i malo je utakmica koje nisam odgledala. Ali...
Ja nisam zadovoljna, a mislim da ni oni ne bi trebali. Zasto? Kada mi igramo dobro a protivnik nas nadigra tu nema mesta ljutnji. Bolji je i to je OK. Medjutim, kada odigramo tako lose kao protiv Italijana... Mislim da bi pre mogli reci da smo mi pustili Italijane da odigraju izuzetan mec (ocajan servis, ocajan prijem sta im vise treba?) nego da su oni izuzetna ekipa. U prilog tome setite se dva seta koja smo dobili, u kojima smo "igrali svoju igru" i razbili ih.
A sto se tice selektora, on mi se od prvog dana nije svidjao. Nikad nisam cula da je rekao nesto smisleno igracima, a kao sto je Dusan odlicno primetio ocigledno je da imamo problema sa bitnim utakmicama koje po pravilu gubimo. A dok je Gajic vodio ekipu bas takve utakmice smo po pravilu mi dobijali. Naravno ova ekipa nije toliko ni iskusna ni jaka kao nekadasnje, ali ipak mislim da nisu dovoljno psihicki spremni i jaki, a ne znam ni kako stoje sa slogom u timu. Po Miljkovicevoj izjavi posle utakmice sa Francuzima bih rekla da i tu nesto ne stima. A sto se tice selektorovog izbora igraca - mislim da je genijalno resiti da "podmladis" libera kada ti je prijem najslabija tacka u timu. Da nije pozvao Boskana (koji mu, kao sto sam cula, treba samo za treninge) ne bi ni stigli do Rima. Dakle, sto se mene tice, nadam se da ce se OSSCG lisiti njegovih usluga od sad pa nadalje!
U svakom slucaju cestitam igracima na medalji, mislim da nas je jako malo delilo od zlata. Da je ta utakmica igrana u BGD, verovatno bi je mi dobili.
I na kraju, slazem se sa ostalima da je ideja zajednicke organizacije EP potpuno glupa i stetna za nas.

bobo

pre 18 godina

Čestitam na osvojenom, ali je stvarno šteta što Travica nije i ostalim igračima dao šansu. Previše je forsirao prvu postavu...
Nije mi jasno čemu to...Zato su i izgubili od Italijana.Grbić, Miljković, Gerić i Vujević legende, a ostale je trebao mjenjati i dati šansu i povjerenje Bjelici, Mitroviću, Janiću...
Uvjerena sam da bi tako pobijedili Italijane.
Ali bit će dana za nove pobjede i nove šeme.
Pozdravljaju vas vaši navijači iz Istre.

jelena peric

pre 18 godina

plavi bre zakon sta se bunite,kako bi vi tek igrali....jedino je steta sto dejan bojovic nije imao vise prilika da igra!!!

zokica

pre 18 godina

nema razloga za tako veliko nezadovoljstvo.postignuto je ono sto je bilo moguce.kuda ide nasa odbojka u buducnosti to je vec drugo pitanje.jednostavnije je bilo igrati sa starim,iskusnim i oprobanim igracima nego rizikovati sa mladima.ali sta ce dalje biti kada stariji prestanu da igraju.to smo najbolje videli u momentu kada vise vanja ne igra.

Mario

pre 18 godina

Ko je pristao na tako glupu ideju da se podijeli organizacija EP sa Italijom ali da oni budu domaćini završnih mečeva?!
Da nismo na to pristali možda bi mi bili domaćini narednog EP u odbojci. Ovako kao mi smo bili domaćini (a kao i da nismo) i sada nećemo doći na red još 30 godina.
Ako se već prvenstvo održavalo u dvije zemlje, možda je trebalo urediti pravila da Italija i SCG kao zemlje domaćini, ako se oboje plasiraju u polufinale ne mogu igrati jedni protiv drugih, pa bi se eventualno mogli sastati tek u finalu.

Vlada

pre 18 godina

Pa nas selektor nikada nije prosao polufinale,i verovatno nikada nista nece osvijita.Prema tome mislim da je vreme za novog coveka!

IDzO

pre 18 godina

Pa sta si ocekivao kada clanovi gerontoloskog centra igraju odbojku!!!
Ti i Vujevic bi ste mogli da idete u penziju jer ne mozete vise da se takmicite sa mladjim igracima koji su zeljni igre!!!!!!!

Dušan

pre 18 godina

Sreća za našu zemlju što ima ovoliko poznavalaca odbojke, jer ne moramo onda biti zabrinuti za njenu budućnost. Većina kritikuje Vujevića, Boškana, čak neki misle i da je Gerićevo vreme prošlo, Nikola je pročitana knjiga i slično, a onda žale što nema Meštera, Mijića, Vušurevića, Bateza(?) vršnjaka gore navedenih pa čak i starijih. U doba stare Jugoslavije u osamdesetim nikada nismo igrali u polufinalu EP, o SP i OI da ne pričam sada smo šest puta zaredom tu, mi smo uz Italijane konstanta na EP, po dva puta u polufinalu SP i OI, Holanđani su nestali, Rusi se pojavili, tu i tamo Francuzi i naravno neprikosnoveni Brazil. Jedini kiks je ¼ finale na OI 2004. Kako se to odjednom desilo da u sportu u kome smo bili u suštini niko postanemo baš ime. Pojavila se generacija igrača, među kojima je bilo par vrhunskih i eto nas sada tu. Međutim desetak godina kasnije, nemamo tako dobre naslednike za te igrače i normalno je da moramo da padnemo u kvalitetu, pa samim tim i u rezultatu. Mitrović je prošle godine bio odličan, ove godine u Svetskoj Ligi očajan (otišao u Italiju, a tamo se nije naigrao), Janić isto nije pokazao preteranu sigurnost, zato je Travica i morao da vraća Boškana. Nama treba jedan jak primač, jer je Travica primoran da drži Kviska i Boškana jer bolje nema. Bojović je odlično odigrao SL ali on je na mestu Miljkovića, kao i Vasić i Majdak o kome je neko pisao. Pored Nikole se mnogi tehničari promeniše, ali... Bjelica je forsiran prethodnih sezona, ali ni on još nema taj kvalitet kao ni Stanković. No oni su još mladi, uz par iskusnijh valjda će se iskaliti i uskoro podići svoju igru na viši nivo. Travici očito nešto nedostaje u ovim odlučujućim utakmicama. U Grčkoj je bio ubedljivo prvi u prvenstvu pa je izgubio finale od PAO –a (gubio 0-2), u Italiji sa Koprom razbije sve u prvenstvu, a onda mučenje sa osmim (opet 0-2), i poraz od pete ekipe u prvenstvu (opet gubio sa 0-2). Sećam se kako smo izgubili i od Francuza u Berlinu, pa gusti setovi sa Rusima na OI, ali opet izgubismo. I sinoć, opet mnogo loša partija u najbitnijem meču (da ne komentarišem kako smo mi suorganizatori koji polufinale igraju u gostima). Nešto tu ne štima, džaba prva mesta u grupama, kada ne možeš da dobiješ sledeći meč. Činjenica je da sa odlaskom Gajića počinje naš pad, ali da li bi on sada sa ovim timom mogao bolje veliko je pitanje (igrati sa Španijom peti set u polufinalu je malo i do trenera zar ne?). No rezultati u budućnost će pokazati ko je u pravu.

Plikuscht

pre 18 godina

Sve dok nam braca Grbic i njihov lobi biraju trenere koji im se nece suprotstavljati - bicemo tu gde jesmo. Pri vrhu (svaka cast!) ali ne i NA vrhu.

Tuzno & steta.

Aleksandra

pre 18 godina

Dosta vise pluvanja, cudna smo mi nacija nikad nismo zadovoljni, ali nikad!!! Bas sramota, budite jednom realni, kad ste vec toliki strucnjaci pa zasto niste, neki treneri ili profesionlni igraci, nego pljujete po Grbicima, a koliko medalja su osvojili za SCG naravno sa ostalima zajedno!! Bravo momci, NAJBOLJI STE!!!!!!!!!!!ALEKSANDRA

Evropljanin

pre 18 godina

Svaka cast nasim momcima! Mec sa Talijanima nije mogao da bude pod ravnopravnim uslovima s obzirom da su oni protiv nas igrali svoj SESTI mec u istoj dvorani pred istom publikom, bez premestanja hotela, putovanja, itd. Da su nasi mogli da igraju barem jedan mec protiv neke nesto slabije ekipe (naprimer Spanije), verovatno bi sada slavili zalto. Uostalom izgubiti tek u taj breku pod ovakvim uslovima pokazuje istovremno jacinu ekipe.
Momci su se odlicno borili.
Takodje cestitke Dusanu za njegov vrlo dobar komentar gore.

Simon

pre 18 godina

Tek posle finala bi valjda i Nikoli trebalo da bude jasno da mora biti zadovoljan bronzanom medaljom.
Svi su rekli da je eto Italijane bas islo, sve im je polazilo za rukom i da nema sanse da to ponove i sledeceg dana. Ali jesu. I tako su pokazali da su zasluzeno prvi.
Ne treba zaliti vec slaviti ovo trece mesto.

JUGOSLOVEN

pre 18 godina

Ne treba biti nezadovoljan jer pogledajte,u košarci smo još uvek prvaci sveta i uvek pretendujema ka najvišem mestu,odbojci smo uglavnom među prvih troje,vaterpolu prvaci sveta,u rukometu malo malo pa nešto osvojimo,u fudbalu se polako dižemo sa dna ali i tu smo skoro bili dobri.Hoću da kažem da s obzirom na to koliko se vrednuje naš sport (u finasijskom smislu) koji je ipak naš najbolji izvozni proizvod i samo nas po tome po dobrom prepoznaju u svetu prolazimo odlično a pogledajte npr. Nemce koja je mnogo uređenija država od naše i gde se mnogo daje na sport samo su rukometu i fudbalu,neka sila dok u košarci tu i tamo nešto naprave,a u ostalim ekipnim sportovima ne ističu se baš previše,
ali zato u pojedinačnim(atletika,plivanju) predstavljaju respektabilnu sila.A mi zato u na SP u atletici nikad nismo osvojili medalju
jer se kod nas slabo ulaže u atletiku a oko nje se vrte svi sportovi pa zato nije ni čudo što su nas španci onako nadtrčali u sredu.
Jednostavno na ovom prvanstvu postojale su tri jake reprezentacije
Italija, koja je i sa najlošijim sastavom opasna,naročtio kući i što je najvažnije imaju pobednički mentalitet
Rusija,opasni ,ali nikad nisu ništa osvojili i neznaju kako se ide do vrha.
Srbija i Crna gora,jaki ali uvek kada se igra protiv Italije dolazi do nervoze što ovi to iskoriste.

Surcinac

pre 18 godina

Ma 'ajde "strucnjaci nemojte da s.....",odbojkasima kapa dole za sve sto su uradili u poslednjih deset godina.Samo tako da nastave....To su nase sportske legende.Hvala im!!!!!!!!!

buda

pre 18 godina

Dusan je za vecinu napisanih stvari u pravu, ali nije u jednoj: Mi imamo jednog odlicnog primacha, Nikolu KOVACEVICA, koji je poslednje 2 godine stub igre Crvene Zvezde i koji joj je izmedju ostalog doneo i titulu. Ja sam pratio ovog momka i na nekoliko pripremnih utakmica kada ga je Travica po malo i pustao u igru. Medjutim, iz raznih izvora sam cuo da Travica sa namerom gura igrace kao sto su Mitrovic i Janic, koji su izgubili ugovore u Italiji, pa moraju nekako da se prodaju. Po svemu pokazanom u prosloj godini, Kovacevic bi trebalo da bude prvi primach, a da se menjaju Kvisko i ostali. Naravno ne kazem da je on sada bolji od Vujevica, ali Vujevic definitivno nije bio u formi ove godine.

NAVIJAC

pre 18 godina

Bio sam u Rimu za Final four, i mogu vam reci da ovoga puta, stovise sa onakvom publikom niko nije mogao da savlada Italiju. Naime, BRAVO MOMCI, ZIVELA ODBOJKA i ZIVELA SRBIJA !

Zvezdan Sataric

pre 18 godina

Prosto je neverovatno sta sebi pojedini citaoci dozvoljavaju. Kritikuju reprezentaciju koja je osvojila bronzanu medalju, na najgrublji nacin.
Ljudi koji se ovako odnose prema sportu, nemaju blage veze sta je to sport.
Pa nisu Italijani sisali veslo, da ih nasi zbrisu tek tako, pred 10.000 njihovih navijaca. Ono sto je njihov bloker odigrao, nije nikada pre a nece ni ubuduce biti u stanju da odigra.
Borba koji su nasi pruzili u 4. setu je bila velicanstvena. Gledao sam prenos preko RAI-2 i komentar je bio:
"Bravi Serbi!!!"
Cak ni Gajicu, sa njegovim 2,5 m visokim Rusima nije uspelo da osvoji zlato.
Na mene je trener Travica ostavio dobar utisak, miran i stalozen. Preporucio bih Savezu da mu produzi ugovor.

Gajicu,vrati seeeeeeeeeeee

pre 18 godina

"Sve dok nam braca Grbic i njihov lobi biraju trenere koji im se nece suprotstavljati - bicemo tu gde jesmo. Pri vrhu (svaka cast!) ali ne i NA vrhu.

Tuzno & steta.
(Plikuscht, 12. septembar 2005 00:34)"
od kad je otisao/oteran Gajic nije osvojeno gotovo nista sa istom ekipom koja je dominirala svetom pod Gajicevim vodstvom. Sad se samo ceka da Vanja dobije trenersku diplomu pa da postane selektor.

Kimi

pre 18 godina

Prvo da se ogradim - nisam klasican navijac, godinama sam se bavila odbojkom, a reprezentaciju pratim od 1995. i malo je utakmica koje nisam odgledala. Ali...
Ja nisam zadovoljna, a mislim da ni oni ne bi trebali. Zasto? Kada mi igramo dobro a protivnik nas nadigra tu nema mesta ljutnji. Bolji je i to je OK. Medjutim, kada odigramo tako lose kao protiv Italijana... Mislim da bi pre mogli reci da smo mi pustili Italijane da odigraju izuzetan mec (ocajan servis, ocajan prijem sta im vise treba?) nego da su oni izuzetna ekipa. U prilog tome setite se dva seta koja smo dobili, u kojima smo "igrali svoju igru" i razbili ih.
A sto se tice selektora, on mi se od prvog dana nije svidjao. Nikad nisam cula da je rekao nesto smisleno igracima, a kao sto je Dusan odlicno primetio ocigledno je da imamo problema sa bitnim utakmicama koje po pravilu gubimo. A dok je Gajic vodio ekipu bas takve utakmice smo po pravilu mi dobijali. Naravno ova ekipa nije toliko ni iskusna ni jaka kao nekadasnje, ali ipak mislim da nisu dovoljno psihicki spremni i jaki, a ne znam ni kako stoje sa slogom u timu. Po Miljkovicevoj izjavi posle utakmice sa Francuzima bih rekla da i tu nesto ne stima. A sto se tice selektorovog izbora igraca - mislim da je genijalno resiti da "podmladis" libera kada ti je prijem najslabija tacka u timu. Da nije pozvao Boskana (koji mu, kao sto sam cula, treba samo za treninge) ne bi ni stigli do Rima. Dakle, sto se mene tice, nadam se da ce se OSSCG lisiti njegovih usluga od sad pa nadalje!
U svakom slucaju cestitam igracima na medalji, mislim da nas je jako malo delilo od zlata. Da je ta utakmica igrana u BGD, verovatno bi je mi dobili.
I na kraju, slazem se sa ostalima da je ideja zajednicke organizacije EP potpuno glupa i stetna za nas.

bobo

pre 18 godina

Čestitam na osvojenom, ali je stvarno šteta što Travica nije i ostalim igračima dao šansu. Previše je forsirao prvu postavu...
Nije mi jasno čemu to...Zato su i izgubili od Italijana.Grbić, Miljković, Gerić i Vujević legende, a ostale je trebao mjenjati i dati šansu i povjerenje Bjelici, Mitroviću, Janiću...
Uvjerena sam da bi tako pobijedili Italijane.
Ali bit će dana za nove pobjede i nove šeme.
Pozdravljaju vas vaši navijači iz Istre.

jelena peric

pre 18 godina

plavi bre zakon sta se bunite,kako bi vi tek igrali....jedino je steta sto dejan bojovic nije imao vise prilika da igra!!!