Nedelja, 11.09.2005.

18:47

EP: Ponovo 3:0 i bronza za "plave"!

Izvor: B92

EP: Ponovo 3:0 i bronza za "plave"! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

gajic

pre 18 godina

Podmladjivanje ekipe? Hmmm pa kako se to radi? Mozda bi najbolje bilo pitati GENIJA Zorana Gajica. Ko je podmladio ekipu sa: Gericem, Boskanom, Mijicem, Miljkovicem,Mesterom, Vusurevicem(kakve su to odbojkaske velicine jos uvek mi nismo ni svesni!!)? Da nije Travica?
U repku se ubacuje samo kvalitetan i dokazan igrac, a ne da se dokazuje u repki da bi jednog dana od njega bilo nesto!
Gajic je svake godine ubacivao PO JEDNOG DOKAZANOG mladog igraca medju igracine da ga nauce odbojkaskom umecu i ponasanju! Tako rade veliki znalci! A oni su mu(nam) vracali kroz igru mnogo vise.
Hvala ti GOSPODINE Gajicu za sve, i izvini na nasoj gluposti! Ostaces uvek VELIKI! U nadi da ces biti jos veci covek nego sto jesi, i vratiti se nama poludelima opet...

boners

pre 18 godina

Cestitke za osvojenu medalju.Steta za slabu partiju u polufinalu,kao i sto smo se uopste kandidovali za zajednicku organizaciju EP.Bolje da smo sacekali dve ili cetiri godine i prosetali se do zlata,umesto sto smo organizovali grupu u kojoj bi bili prvi da smo sa svakim protivnikom igrali kod njega.:))
Sad po Vlahovicevim recima treba cekati SP 2014. gde cemo se kandidovati,a pitanje da li cemo dobiti.
Mogli bi organizovati neko zensko takmicenje,posto nam se i zenski sport budi,pa bi im ovo mogla biti dodatna pomoc.

Buda

pre 18 godina

Nikola, kazes nemamo dobrog primacha... A shta je sa malim Nikolom Kovachevicem iz Zvezde? Njega Travica nije pozvao u repku iz samo njemu znanih razloga. Klinac je rodjeni vodja i jedna od najvecih nebuloza je bila ne pozvati ga u reprezentaciju.

Dule_Zeleznik

pre 18 godina

BRAVO, MOMCI! i HVALA!
Protiv Italijana nije moglo bolje. Zabari su igrali dobro kao nikad do sad, skoro da i nisu imali servis gresaka. NAPRED PLAVI!

aleksandar

pre 18 godina

BRAVO MOMCI I JOS JEDNOM HVALA ZA NASTAVAK OSVAJANJA MEDALJA.NEKI NE RACUNAJU MEDALJE U SVETSKOJ LIGI ALI IMAJUCI U VIDU DA SMO TU IGRALI SA BRAZILOM I DA SMO UVEK NA ZAVRSNOM TURNIRU MISLIM DA PREKIDA U OSVAJANJU MEDALJA NIJE NI BILO.DOBRO JE STO SU MOMCI USPELI DA SE ZA BRONZU BORE VATRENO STO JE JEDAN NAPREDAK U ODNOSU NA PRETHODNA TAKMICENJA.MADA MORAM ISO TAKO RECI DA JE RAZLIKA U KLASI BILA OCIGLEDNA I DA JE REALNO FINALE BILO SCG-RUSIJA.A OVI STO KRITIKUJU ODBOJKASE I DIZU U ZVEZDE FUDBALERE I POSVECUJU IM PO 10 STRANA U NOVINAMA SAMO NEK ME PODSETE NA USPEH FUDBALSKE REPREZENTACIJE POSTO MOJE SECANJE NE SEZE TAKO DALEKO!

Tatjana

pre 18 godina

Mislim da ne treba preterivati sa kritikama,moglo je da bude i bolje ali dobro je i ovako.Treba samo pogledati koja su imena iza nas.Mi smo ipak veoma uspesna sportska zemlja iako dobro znamo koliko se kod nas ulaze u sport a koliko u drugim zemljama Evrope.Stvar je u tome sto su nas odbojkasi,kosarkasi i vaterpolisti navikli na najbolje rezultate pa ako su zauzeli drugo,trece ili ne daj Boze neko sledece mesto onda pljusti more kritika.Ja mislim da je odlicno i trece mesto.Cestitam vam momci.Nadam se da ce i ubuduce nasa odbojka biti u vrhu,uostalom,vi ste generacija koja nas je odvela na taj vrh.

paka

pre 18 godina

svaka cast nasim momcima. medalja je medalja i s obzirom koliko mi ulazemo u sport ostaje nam da se divimo tim igracima koliko nam radosti pruzaju.
smena generacija ne moze neosetno da prodje i na tome treba raditi.
posle dobijene bitke svi su generali, tako i oko organizacije prvenstva. potpuno je suvisno sada kukati "eh, da mi je". jasno je da se pred domacom publikom kao igracem vise igra drugacije.
iskrene cestitke jos jednom!

Johan

pre 18 godina

Katastrofalno i diletantsko vodjenje reprezentacije. Ljubomir Travica je na nekoliko takmicenja pokazao da je nedorastao trener za najvise domete. Plafon koji moze da osvoji je 4. mesto. Ili u ovom slucaju trece, ako protivnici nisu Francuzi. Svima nama je jasno da bi od ovakve ekipe Zoran Gajic sigurno izvukao mnogo vise. No - sta je tu je. Bolesna sujeta naseg provog tehnicara je oterala naseg najboljeg trenera pre nekoliko godina. Sada rezigniramo gledamo kako Gajic od sasvim prosecne ekipe pravi buduce sampione - samo je pitanje kada ce Rusi eksplodirati. Sadasnji selektor bi dzentlmentski morao da podnese ostavku. Sve zbog cega je navodno doveden - postepeno podmladjivanje reprezentacije, bezbolna smena generacija, kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmicenja - palo je u vodu na prvom iole ozbiljnijem testu. Potpuno odsustvo osecaja za resenja u komplikovanim situacijama, kada ekipi ne ide, doprinelo je ponajvise da se svi samo zapitamo koliko cemo brzo izgubiti peti set. Travica, jednostavno, nije trener za velike meceve. Smeniti doticnog sto pre. I naravno, zahvaliti se prvom tehnicaru na svemu do sada uradjenom, ali smatram da je od zagarantovanog cetvrtog mesta na svakom takmicenju vaznije imati zdravu atmosferu u ekipi po cenu visegodisnjeg stvaranja novih asova. Selektor i Nikola Grbica - hvala i do vidjenja.

milan

pre 18 godina

Bravo momci, medalja je sjajan uspeh. Jedino sto mi malo smeta je ovo "polovicno" organizovanje prvenstva jer se secam da je na SP u fudbalu jedno polufinale bilo u Koreji, jedno u Japanu. Ovako smo mi organizovali bezvezniji deo kojim nismo napunili Arenu (u polufinalu i finalu bi bila druga prica), a grupu bi prosli bez obzira na to gde se igralo. Ovako smo ispali naivni i samo "ispomoc" Italijanima koji su na krilima domace publike stigli do zlata.

Predrag Aničić-Banjaluka-Republika Srpska

pre 18 godina

Bravo plavi vi ste ponos ne samo Srbije i Crne Gore, već i Republike Srpske. Kamo puste sreće da imamo ovakve i političari kao što su naši jedinstveni, neponovljivi, odlični, veličanstveni, božanstveni,... sportisti, koji nam se uvijek vraćaju sa medaljama.Gdje bi nam tek onda bio kraj?

Aleksandar

pre 18 godina

Cestitam plavima>nije zlato,ali je ipak medalja.Posle tri godine posta prija kada ponovo gledamo nase na podijumu.Pridruzio bih se Katarini u vezi komentara Koraca.Covek je stalno pricao kako bismo sa Gajicem sigurno pobedili italijane(Gajic ipak nije uzeo zlato,falila je sreca).Na taj nacin je izuzetno uvredio g. Travicu.Sve vreme dok je prenosio utakmicu je vodio abrove ko neka babetina,jer nema pojma o sportu.Strasno.I za takve cemo da dajemo pretplatu.Dodje coveku da iskljuci ton dok gleda utakmicu.Pozdrav svima.

Nikola

pre 18 godina

Medalja je uspeh i tu je tačka.Uostalom dva poslednja takmičenja nismo ništa osvojili i dobro je vratiti se. Jeste šteta što nije zlatna, jer su Italijani igrali najbolje što mogu, a mi prosečno i opet su nas jedva dobili. Da se igralo bilo gde van Italije, mislim da bi smo mi bili šampioni, ali je ovako njihova publika uradila veliki posao.
Malo analize za budućnost:Treba da budemo zabrinuti 50:50. Naime, na korektoru smo najači, dok je Miljković u repki, a to je još nekih 7,8 godina. Bojović nije neki igrač, ali imamo kao alternativu i Vasića koji je dobar (jel zna neko zašto on nije u reprezentaciji kada je prošle godine sasvim dobro menjao Ivana), a ni Mladen Majdak nije uopšte loš. Blokeri su sasvim dobri. Gera nije tako mator i može još 3,4 godine da odigra vrhunski, a do tada će Stanković biti veoma dobar,ako poradi na bloku, a tu su i Marković i Bjelica, tako da tu ne treba brinuti. Marko Samardžić mi je malo nedefinisan, ali kako je veoma mlad, verovatno od njega može da postane sasvim dobar libero, i čini mi se da treba u to verovati i ne brinuti.E sad gde treba? Ja ne vidim čoveka koji će zameniti Nikolu Grbića. Izmišljajte ga pod hitno, jer je Ilić realno mator, a ništa nije postigao, a za ostale ne znam. Ono što me možda i najviše brine su primači. Janić, Mitrović, Roljić, to su sve prosečni igrači. Ok, možda malo iznad proseka,ali svakako je to daleko od Vanje, Kviska i Boškana. Kvisko može još jednu sezonu, a Boškan još maksimum dve i to je to. A ove zamene nisu ni prići. Treba raditi na tome, jer ćemo biti daleko od kvaliteta koji smo imali. U Evropi ćemo verovatno biti u vrhu, ali ni približno tako domonantni kao pre, a u svetu ćemo biti dve svetlosne godine daleko od Brazila, sad smo već jednu. I u Evropi ćemo često imati probleme, jer Miljković nije mašina, iako je najbolji igrač na svetu. Primači i libero su osnova igre u polju, a kako mi ove prve nemamo, sigurno će biti čupavo. Koliko je to bitno, nek vam pokaže primer Brazila. Koliko njima u polju lopti prođe bez dodira? Jako malo! Čini me da treba raditi na ovim pozicijama, jer u suprotnom nećemo biti tako razmaženi, da na bronzu gledamo u fazonu-"pa, ono sad, nije loše..."

djole

pre 18 godina

Svaka cast momcima na medalji stvarno su se trudili tu nema sta!A savezu i ljudima iz saveza skidam kapu na organizovanju prvenstva evrope u nasem glavnom gradu ili mogu slobodno reci organizovanje jedne grupe (od dve)! mozda ce sledeci put uspeti da dobiju i jedno polufinale ili utakmicu za trece mesto!Mozda je Beogradska arena premala hala za organizovanje kompletnog evropskog prvenstva u odbojci ali medjutim odgovara zahtevima za organizovanje evropskog prvenstva u kosarci za divno cudo!

Katarina

pre 18 godina

Bravo momci, opet ste nam osvetlali obraz. Ovakve manifestacije deluju veoma dobro na unapređenje odbojke. Ono što smeta, to je komentator Korać, koji prenosi odbojku, a uopšte ne komentariše igru. Njegovi komentari se sastoje ili od "pljuvanja" ili od prekomerne pohvale igrača, a tokom prenosa stalno govori o nečem drugom, a ne o onome što se dešava na terenu, više govori o košarci i fudbalu, nego o odbojci.

Damiresku

pre 18 godina

Svaka cast kraljevi. Oni koji nisu zadovoljni mogu da ostanu nezadovoljni ili, posto vidim da sve znaju najbolje, mogu da probaju sami pa da vidimo da li oni mogu bolje. Zaista ste sjajni.
A vi sto vam nije dobar Nikola Grbic, mnogo vam je kratka pamet. Covek je osvojio sve sto se moze osvojiti i to je uradio za svoju zemlju(sta ste vi uradili za svoju zemlju) a dokaz da je jos uvek najbolji jeste priznanje za najboljeg tehnicara. Svaka cast majstore!!!!

Srdjan

pre 18 godina

Neka prica ko sta hoce,ali da nije bilo Boskana ne bi dosli ni do Rima a kamoli do medalje.Videlo se koliko fali Mijic bez obzira sto je imao slabiju sezonu bolje bi odigrao od Samardzica,kojeg je Vujevic pokrivao u prijemu posle prvih deset poena protiv Italijana...Ma ni ovo nije lose ali mislim da cemo se nacekati do sledece zlatne medalje!!!

igor innsbruck

pre 18 godina

To vas ja pitam!Sad ste treci a na SP sigurno ste u finalu pa onda nam se vraca zlato na olimpiskim igrama!!Hvala vam!!!

Bojana, USA

pre 18 godina

Sve cestitke nasim momcima! Bilo je tesko gledati utakmicu protiv Italije, ali je posle svega, posle poraza i psihickog potonuca, bronza na EP veliki uspeh! I ja se pridruzujem onima koji su izrazili nadu da ce smena generacija proci najbezbolnije moguce i da ce nasa odbojkaska reprezentacija jos dugi niz godina ostati u samom vrhu evropske i svetske odbojke!

milosevic

pre 18 godina

BRAVO MOMCI ZA MENE STE NAJBOLJI
SIGURNO BOLJI OD ZABARA
HVALA NA SVEMU STO RADITE ZA SRBIJU NAJLEPSU ZEMLJU NA SVETU!!!!!!!!!!!!!!!!

zona,NY

pre 18 godina

Medalja je medalja ali sa ovakvim timom koji je za klasu iznad ostalih morali smo bolje. Traner nam je najveca rupa na terenu. Mislim da je vreme za dovodjenje nekog stranca.

Bojan Jankovic

pre 18 godina

Bravo "Plavi". Tradicija medalja se nastavlja uz podmladjeni sastav. Uz Brazil, Italiju i Rusiju smo u samom vrhu svetske odbojke. Tu nam je i mesto.

Diaspora01

pre 18 godina

Velike cestitke nasim zlatnim odbojkasima koji su ovoga puta osvojili "samo" bronzu.

Za one koji nisu gledali (ne razumem nasu sat-tv, da nam je uskratila prenos) ili nisu hteli da vide sta se to deaavalo u Rimu, pa tako ne osnovano kritikuju reprezantativce i vocstvo, mora da se kaze, da su Italijani MORALI da nas pobede na bilo koji nacin. Pa makar i sa karabinjerima. A sudjenje i tretman protivnika za svo vreme polufinalne utakmice je bilo kriminalno. Kocka je bila bacene jos pre te utakmice.
Kako inace objasniti sudijske odluke koje donose italijanima poen i kada je nas servis pola metra u njihovom polju.

Bravo zlatno odbojkasi.

Jou

pre 18 godina

Ajde, sta se ste ucutali? Nek im neko cestita! Evo, ja cu da budem prvi. Bravo, iako je moglo i bolje. Iduci put preporucujem: nek SVAKA lopta ide na Miljkovica, a ne samo 80% njih, kao protiv Italije. Time cemo totalno rasteretiti ostale igrace, koji ce onda bolje moci da obavljaju druge zadatke

BRAVO PLAVI

pre 18 godina

BRAVO MAJSTORI.OPET MEDALJA SA PRVENSTVA EVROPE.NIJE ZLATO,JER VI SAMO PRIZNAJETE ZLATO.ZNAMO MI DA STE NAJBOLJI U EVROPI.AL ETO NEKAD I MALO SRECE FALI.STO SE NAS TICE VI STE ODAVNO SAMPIONI ZA NAS.BRAVO CAREVI.NADAM SE DA CE I DINKIC DA SE OTVORI.

Jovan Jovanovic

pre 18 godina

Bravo za nase momke, medalja je medalja. Pitajte Grke, Poljake i ostale sta bi dali za jednu Bronzu...Docekajmo ih kao da su dobili Zlato...

MPM FROM BN-NS

pre 18 godina

Chestitke momci,ipak,medalja je medalja! Samo hrabro,bice vremena i za zlato! Ovi Zabari su sinoc prevazisli sami sebe,tako da su (koliko god mi bilo tesko to da priznam),ipak zasluzeno u finalu,ali i dalje mislim da smo jaci od njih!!!! A to cemo dokazati na nekom neutralnom terenu!!! Chestitke jos jednom za ovaj ukupni rezultat!!!

kosta

pre 18 godina

neka, samo neka guraju, da je bilo drugacije igrali bi sa talijanima u finalu, ali i ovako je dobro, samo da tucemo brazilce i kubance naredne godine i da uzmemo medalju i na svetskom!

Dušan

pre 18 godina

Konačno! Posle četiri godine medalja. Odigrali smo dobro, s obzirom da smo i mi a i igrači želeli više (a zna se kako je bilo protiv Francuza na SP i Rusa na EP)i čestitam im na još jednoj medalji, pa makar i bronzanoj. Nadam se da ćemo izdržati do Pekinga, uz još jednog primača imali bi ekipu za borbu za zlato.

paka

pre 18 godina

svaka cast sto su uspeli da se psihicki "vrate" i da osvoje bronzu.
medalja je uvek uspeh, osim srebra koje podrazumeva poraz.
drago mi je zbog ovih sjajnih momaka, koji su eto juce imali los dan.
nadam se da ce smena generacija, koja je neminovna, proci bezbolno i da cemo nastaviti da se radujem s ovim divnim momcima.
jos jednom cestitke svima.

MILE

pre 18 godina

BRAV MOMCI SVAKA ČAST.POSLI SPORTSKE NESREĆE KOJU SMO IMALI SINOĆ VI STE SMOGLI SNAGE I OSVOJILI BRONZU.POKAZALI STE KAKO SE BORI ZA ZEMLJU I BRANI ČAST SRBIJE.
SVE ČESTITKE!!!!!!

didej

pre 18 godina

SVAKA CAST NA OSVOJENOJ BRONZI!Videlo se u ovoj utakmici da definitivno zasluzujete da igrate u finalu!Zao mi je samo zato sto ste zasluzili zlato,zbog jednog loseg dana je to propalo.Nema veze,dobro je da smo opet osvojili neku medalju.Vi ste za mene zlatni!!! :)

Slobodan(SLO)

pre 18 godina

Mislim da ovi sto ste grdili igrace i trenera niste bili u pravu. Nasa se je pomladila i naravno svi smo zeleli zlatnu medalju al moramo još malo da igramo da bi se igraci uklopili 100%. Za one koji su rekli da ekipu ne treba pomlađivati imam jedno pitanje. Pa ko če nam onda igrati za nekoliko godina kad budu ovi iskusniji igraci(Geric,Vujovic....)otisli. Da li ce mo tada stvarati ekipu u zadnji cas onda ce mo jos gore proci nego sada. Posao koji je uradio Travic mislim da je odradio vrlo dobro. Broncana medalj je uspeh i to treba ceniti. Da kazem i to da sam malo razocaran nacionalnom televizijom koja nam nije obezbedila prenos u dijaspori. Puno pozdrava iz Slovenije.

Expert za odbojkaški skauting

pre 18 godina

Sve čestitke našim sjajnim odbojkašima, ovo je maksimum maksimuma, bolje se nije moglo!

Nosioci igre su i dalje igrači koji su igrali i pre deset godina i to nema ni u jednoj reprezentaciji! Ne znam šta u Odbojkaškom savezu čekaju sa tom smenom generacija?! Evo i Vujević posle utakmice izjavi kako stariji igrači jednostavno ne mogu više da isteraju kompletan šampionat i da treba i ovi mladi nešto da doprinesu. Pa Travica hoće zlato sa samo sedam igrača!

Ovi mlađi su ipak drugorazredni odbojkaši i daleko su od kvalitete jednog Grbića, Vujevića, Boškana, Gerića ...

U svakom slučaju, neko u Odbojkaškom savezu mora da odgovara za ovu inertnost! Pa ne mogu Grbić ili Vujević da igraju 20 godina za reprezentaciju samo zato što neko misli da treba obavezno da se osvoji medalja, umesto da se radi na podmlađivanju tima!

Zato se sad i dešava da jedna ipak prosečna Italija pobedi na ovakav način, čak da sebi dozvoli luksuz da u četvrtom setu prokocka 19:12!

Cika Brana

pre 18 godina

Rusija je pobedila Spaniju zahvaljujuci nasem strucnjaku, g. Gajicu. Da je bilo pameti i postenja, g.Gajic i nasa reprezentacija bi se okitili zlatom na ovom sampionatu! Steta, nenadoknadiva

Vlada, California

pre 18 godina

Mislim da je ovo realan domet ove mix-ekipe, dobro je sto nas Spanci nisu dobili na nasu malodusnost kao Francuzi ranije. Igrati sa jednim i po srednjakom i polu-liberom je tesko u polufinalu EP. Znaju to da iskoriste dobre ekipe. Da li je Travica mogao bolje da izabere, motivise - pitanje je... mislim da jednostavno ova ekipa nema znanja i snage za nesto vise od polufinala na EP ili SP.
Ovo je odlican uspeh, do pre izvesnog vremena bili bismo srecni i sa petim mestom.

peja

pre 18 godina

ovo je neuspeh! neki ce sada pominjati odnose u broju stanovnika, standardu, ali jednostavno bronza ne sija kao zlato (iako nas sz redovno pali takvim naslovima)...
vanja, djula, vaso VRATITE SE!!!

Mala

pre 18 godina

Naravno da nisam ni sumnjala da cemo pobediti Spance. Realno gledano mi i jesmo jaca ekipa od njih.Jedino sto mogu da kazem jeste svaka cast momcima na odlicno odigranoj utakmici.Zaista su opravdali sve one reci hvale koje su im upucene.Stvarno svaka cast

Никшићанин

pre 18 godina

Свака част на медаљи, првој после 2001. (не рачунајући СЛ). Овај тим има потенцијал за велике резултате, само им треба прави стручњак. Пошто о Гајићу нема говора (тешко да ће га Руси дати после овогодишњих резултата, нијесу они као ми, знају људи да цијене праве вриједности)најбоље би било да вратимо Вуковића (ако је то икако могуће пошто не знам какав уговор има са Египтом са којим је освојио МИ) који је такође сјајан тренер. Не разумијем 'навијаче'који пљувају по Станковићу и Самарџићу, па људи они су дебитанти, не може се од њих очекивати да разбијају Италију кад им је до јуче меч сезоне био против Партизана, Војводине, Будућности, дакле клубова ништавних у европским оквирима. Мештер (33) и Мијић (32 год.) су морали да оду некад, па боље 2005. него 2008. у предвечерје игара. Коректори су нам добра страна тима, Бојовић је одличан, о Миљковићу не бих трошио ријечи. Што се тиче блокера, мислим да би боље прошли да је позив добио Марковић који је тренутно квалитетнији и искуснији и од талентованог Станковића и од Бјелице који готово да није био употребљаван на ЕП. Што се тиче примача, Вујевића и Бошкана би могли да одмијене Митровић (добар у нападу али би морао да поради на одбрани) и Јанић или Рољић. Наравно, ови играчи нијесу ни примаћи квалитету Вање Грбића или Квиска али мислим да су довољни за останак у врху европске и свјетске одбојке. Чини ми се да ћемо највише проблема имати на позицији техничара гдје по одласку Грбића (32) немамо ни приближно добру алтернативу. Вјероватно ће у будућности први дизач бити Петковић, док је Илић (29) на заласку каријере. Мада ни Руси немају јаког дизача (Макаров) па су у финалу ЕП. Надам се да је ова медаља наговјештај опстанка наших у врху и да ће нас заобићи судбина Холандије.
ПОЗДРАВИ ИЗ СРПСКОГ НИКШИЋА!!!

Srba

pre 18 godina

Svaka cast odbojkasima, svaka medalja je uspeh. Realno, Rusija i Italija su zasluzile finale a nasima ostaje da sa podmladjenom ekipon jos napreduju. Jos jednom, BRAVO PLAVI!!!

Marko Jovanovic

pre 18 godina

Nema sta! Medalja je to ipak.
Sjajno! Da se ja pitam da nam neko pre svakog svetskog, evropskog ili olimpijskog turnira ponudi bronzu ja bih bio zadovoljan.
Jos jednom, hvala Vam odbojkasi.
Sada se nasi pogledi okrecu ka kosarkasima. Nadam se da ce nas i oni obradovati nekom medaljom. Bilo kojom, stvarno je nebitno. Vazno je da je medalja.
Sa srecom!

Marko Jovanovic

pre 18 godina

Nema sta! Medalja je to ipak.
Sjajno! Da se ja pitam da nam neko pre svakog svetskog, evropskog ili olimpijskog turnira ponudi bronzu ja bih bio zadovoljan.
Jos jednom, hvala Vam odbojkasi.
Sada se nasi pogledi okrecu ka kosarkasima. Nadam se da ce nas i oni obradovati nekom medaljom. Bilo kojom, stvarno je nebitno. Vazno je da je medalja.
Sa srecom!

peja

pre 18 godina

ovo je neuspeh! neki ce sada pominjati odnose u broju stanovnika, standardu, ali jednostavno bronza ne sija kao zlato (iako nas sz redovno pali takvim naslovima)...
vanja, djula, vaso VRATITE SE!!!

paka

pre 18 godina

svaka cast sto su uspeli da se psihicki "vrate" i da osvoje bronzu.
medalja je uvek uspeh, osim srebra koje podrazumeva poraz.
drago mi je zbog ovih sjajnih momaka, koji su eto juce imali los dan.
nadam se da ce smena generacija, koja je neminovna, proci bezbolno i da cemo nastaviti da se radujem s ovim divnim momcima.
jos jednom cestitke svima.

Slobodan(SLO)

pre 18 godina

Mislim da ovi sto ste grdili igrace i trenera niste bili u pravu. Nasa se je pomladila i naravno svi smo zeleli zlatnu medalju al moramo još malo da igramo da bi se igraci uklopili 100%. Za one koji su rekli da ekipu ne treba pomlađivati imam jedno pitanje. Pa ko če nam onda igrati za nekoliko godina kad budu ovi iskusniji igraci(Geric,Vujovic....)otisli. Da li ce mo tada stvarati ekipu u zadnji cas onda ce mo jos gore proci nego sada. Posao koji je uradio Travic mislim da je odradio vrlo dobro. Broncana medalj je uspeh i to treba ceniti. Da kazem i to da sam malo razocaran nacionalnom televizijom koja nam nije obezbedila prenos u dijaspori. Puno pozdrava iz Slovenije.

Dušan

pre 18 godina

Konačno! Posle četiri godine medalja. Odigrali smo dobro, s obzirom da smo i mi a i igrači želeli više (a zna se kako je bilo protiv Francuza na SP i Rusa na EP)i čestitam im na još jednoj medalji, pa makar i bronzanoj. Nadam se da ćemo izdržati do Pekinga, uz još jednog primača imali bi ekipu za borbu za zlato.

Mala

pre 18 godina

Naravno da nisam ni sumnjala da cemo pobediti Spance. Realno gledano mi i jesmo jaca ekipa od njih.Jedino sto mogu da kazem jeste svaka cast momcima na odlicno odigranoj utakmici.Zaista su opravdali sve one reci hvale koje su im upucene.Stvarno svaka cast

Jovan Jovanovic

pre 18 godina

Bravo za nase momke, medalja je medalja. Pitajte Grke, Poljake i ostale sta bi dali za jednu Bronzu...Docekajmo ih kao da su dobili Zlato...

MILE

pre 18 godina

BRAV MOMCI SVAKA ČAST.POSLI SPORTSKE NESREĆE KOJU SMO IMALI SINOĆ VI STE SMOGLI SNAGE I OSVOJILI BRONZU.POKAZALI STE KAKO SE BORI ZA ZEMLJU I BRANI ČAST SRBIJE.
SVE ČESTITKE!!!!!!

Никшићанин

pre 18 godina

Свака част на медаљи, првој после 2001. (не рачунајући СЛ). Овај тим има потенцијал за велике резултате, само им треба прави стручњак. Пошто о Гајићу нема говора (тешко да ће га Руси дати после овогодишњих резултата, нијесу они као ми, знају људи да цијене праве вриједности)најбоље би било да вратимо Вуковића (ако је то икако могуће пошто не знам какав уговор има са Египтом са којим је освојио МИ) који је такође сјајан тренер. Не разумијем 'навијаче'који пљувају по Станковићу и Самарџићу, па људи они су дебитанти, не може се од њих очекивати да разбијају Италију кад им је до јуче меч сезоне био против Партизана, Војводине, Будућности, дакле клубова ништавних у европским оквирима. Мештер (33) и Мијић (32 год.) су морали да оду некад, па боље 2005. него 2008. у предвечерје игара. Коректори су нам добра страна тима, Бојовић је одличан, о Миљковићу не бих трошио ријечи. Што се тиче блокера, мислим да би боље прошли да је позив добио Марковић који је тренутно квалитетнији и искуснији и од талентованог Станковића и од Бјелице који готово да није био употребљаван на ЕП. Што се тиче примача, Вујевића и Бошкана би могли да одмијене Митровић (добар у нападу али би морао да поради на одбрани) и Јанић или Рољић. Наравно, ови играчи нијесу ни примаћи квалитету Вање Грбића или Квиска али мислим да су довољни за останак у врху европске и свјетске одбојке. Чини ми се да ћемо највише проблема имати на позицији техничара гдје по одласку Грбића (32) немамо ни приближно добру алтернативу. Вјероватно ће у будућности први дизач бити Петковић, док је Илић (29) на заласку каријере. Мада ни Руси немају јаког дизача (Макаров) па су у финалу ЕП. Надам се да је ова медаља наговјештај опстанка наших у врху и да ће нас заобићи судбина Холандије.
ПОЗДРАВИ ИЗ СРПСКОГ НИКШИЋА!!!

Vlada, California

pre 18 godina

Mislim da je ovo realan domet ove mix-ekipe, dobro je sto nas Spanci nisu dobili na nasu malodusnost kao Francuzi ranije. Igrati sa jednim i po srednjakom i polu-liberom je tesko u polufinalu EP. Znaju to da iskoriste dobre ekipe. Da li je Travica mogao bolje da izabere, motivise - pitanje je... mislim da jednostavno ova ekipa nema znanja i snage za nesto vise od polufinala na EP ili SP.
Ovo je odlican uspeh, do pre izvesnog vremena bili bismo srecni i sa petim mestom.

Srba

pre 18 godina

Svaka cast odbojkasima, svaka medalja je uspeh. Realno, Rusija i Italija su zasluzile finale a nasima ostaje da sa podmladjenom ekipon jos napreduju. Jos jednom, BRAVO PLAVI!!!

kosta

pre 18 godina

neka, samo neka guraju, da je bilo drugacije igrali bi sa talijanima u finalu, ali i ovako je dobro, samo da tucemo brazilce i kubance naredne godine i da uzmemo medalju i na svetskom!

MPM FROM BN-NS

pre 18 godina

Chestitke momci,ipak,medalja je medalja! Samo hrabro,bice vremena i za zlato! Ovi Zabari su sinoc prevazisli sami sebe,tako da su (koliko god mi bilo tesko to da priznam),ipak zasluzeno u finalu,ali i dalje mislim da smo jaci od njih!!!! A to cemo dokazati na nekom neutralnom terenu!!! Chestitke jos jednom za ovaj ukupni rezultat!!!

Expert za odbojkaški skauting

pre 18 godina

Sve čestitke našim sjajnim odbojkašima, ovo je maksimum maksimuma, bolje se nije moglo!

Nosioci igre su i dalje igrači koji su igrali i pre deset godina i to nema ni u jednoj reprezentaciji! Ne znam šta u Odbojkaškom savezu čekaju sa tom smenom generacija?! Evo i Vujević posle utakmice izjavi kako stariji igrači jednostavno ne mogu više da isteraju kompletan šampionat i da treba i ovi mladi nešto da doprinesu. Pa Travica hoće zlato sa samo sedam igrača!

Ovi mlađi su ipak drugorazredni odbojkaši i daleko su od kvalitete jednog Grbića, Vujevića, Boškana, Gerića ...

U svakom slučaju, neko u Odbojkaškom savezu mora da odgovara za ovu inertnost! Pa ne mogu Grbić ili Vujević da igraju 20 godina za reprezentaciju samo zato što neko misli da treba obavezno da se osvoji medalja, umesto da se radi na podmlađivanju tima!

Zato se sad i dešava da jedna ipak prosečna Italija pobedi na ovakav način, čak da sebi dozvoli luksuz da u četvrtom setu prokocka 19:12!

Cika Brana

pre 18 godina

Rusija je pobedila Spaniju zahvaljujuci nasem strucnjaku, g. Gajicu. Da je bilo pameti i postenja, g.Gajic i nasa reprezentacija bi se okitili zlatom na ovom sampionatu! Steta, nenadoknadiva

didej

pre 18 godina

SVAKA CAST NA OSVOJENOJ BRONZI!Videlo se u ovoj utakmici da definitivno zasluzujete da igrate u finalu!Zao mi je samo zato sto ste zasluzili zlato,zbog jednog loseg dana je to propalo.Nema veze,dobro je da smo opet osvojili neku medalju.Vi ste za mene zlatni!!! :)

Bojan Jankovic

pre 18 godina

Bravo "Plavi". Tradicija medalja se nastavlja uz podmladjeni sastav. Uz Brazil, Italiju i Rusiju smo u samom vrhu svetske odbojke. Tu nam je i mesto.

Jou

pre 18 godina

Ajde, sta se ste ucutali? Nek im neko cestita! Evo, ja cu da budem prvi. Bravo, iako je moglo i bolje. Iduci put preporucujem: nek SVAKA lopta ide na Miljkovica, a ne samo 80% njih, kao protiv Italije. Time cemo totalno rasteretiti ostale igrace, koji ce onda bolje moci da obavljaju druge zadatke

BRAVO PLAVI

pre 18 godina

BRAVO MAJSTORI.OPET MEDALJA SA PRVENSTVA EVROPE.NIJE ZLATO,JER VI SAMO PRIZNAJETE ZLATO.ZNAMO MI DA STE NAJBOLJI U EVROPI.AL ETO NEKAD I MALO SRECE FALI.STO SE NAS TICE VI STE ODAVNO SAMPIONI ZA NAS.BRAVO CAREVI.NADAM SE DA CE I DINKIC DA SE OTVORI.

zona,NY

pre 18 godina

Medalja je medalja ali sa ovakvim timom koji je za klasu iznad ostalih morali smo bolje. Traner nam je najveca rupa na terenu. Mislim da je vreme za dovodjenje nekog stranca.

Diaspora01

pre 18 godina

Velike cestitke nasim zlatnim odbojkasima koji su ovoga puta osvojili "samo" bronzu.

Za one koji nisu gledali (ne razumem nasu sat-tv, da nam je uskratila prenos) ili nisu hteli da vide sta se to deaavalo u Rimu, pa tako ne osnovano kritikuju reprezantativce i vocstvo, mora da se kaze, da su Italijani MORALI da nas pobede na bilo koji nacin. Pa makar i sa karabinjerima. A sudjenje i tretman protivnika za svo vreme polufinalne utakmice je bilo kriminalno. Kocka je bila bacene jos pre te utakmice.
Kako inace objasniti sudijske odluke koje donose italijanima poen i kada je nas servis pola metra u njihovom polju.

Bravo zlatno odbojkasi.

Bojana, USA

pre 18 godina

Sve cestitke nasim momcima! Bilo je tesko gledati utakmicu protiv Italije, ali je posle svega, posle poraza i psihickog potonuca, bronza na EP veliki uspeh! I ja se pridruzujem onima koji su izrazili nadu da ce smena generacija proci najbezbolnije moguce i da ce nasa odbojkaska reprezentacija jos dugi niz godina ostati u samom vrhu evropske i svetske odbojke!

milosevic

pre 18 godina

BRAVO MOMCI ZA MENE STE NAJBOLJI
SIGURNO BOLJI OD ZABARA
HVALA NA SVEMU STO RADITE ZA SRBIJU NAJLEPSU ZEMLJU NA SVETU!!!!!!!!!!!!!!!!

Srdjan

pre 18 godina

Neka prica ko sta hoce,ali da nije bilo Boskana ne bi dosli ni do Rima a kamoli do medalje.Videlo se koliko fali Mijic bez obzira sto je imao slabiju sezonu bolje bi odigrao od Samardzica,kojeg je Vujevic pokrivao u prijemu posle prvih deset poena protiv Italijana...Ma ni ovo nije lose ali mislim da cemo se nacekati do sledece zlatne medalje!!!

igor innsbruck

pre 18 godina

To vas ja pitam!Sad ste treci a na SP sigurno ste u finalu pa onda nam se vraca zlato na olimpiskim igrama!!Hvala vam!!!

Damiresku

pre 18 godina

Svaka cast kraljevi. Oni koji nisu zadovoljni mogu da ostanu nezadovoljni ili, posto vidim da sve znaju najbolje, mogu da probaju sami pa da vidimo da li oni mogu bolje. Zaista ste sjajni.
A vi sto vam nije dobar Nikola Grbic, mnogo vam je kratka pamet. Covek je osvojio sve sto se moze osvojiti i to je uradio za svoju zemlju(sta ste vi uradili za svoju zemlju) a dokaz da je jos uvek najbolji jeste priznanje za najboljeg tehnicara. Svaka cast majstore!!!!

Katarina

pre 18 godina

Bravo momci, opet ste nam osvetlali obraz. Ovakve manifestacije deluju veoma dobro na unapređenje odbojke. Ono što smeta, to je komentator Korać, koji prenosi odbojku, a uopšte ne komentariše igru. Njegovi komentari se sastoje ili od "pljuvanja" ili od prekomerne pohvale igrača, a tokom prenosa stalno govori o nečem drugom, a ne o onome što se dešava na terenu, više govori o košarci i fudbalu, nego o odbojci.

djole

pre 18 godina

Svaka cast momcima na medalji stvarno su se trudili tu nema sta!A savezu i ljudima iz saveza skidam kapu na organizovanju prvenstva evrope u nasem glavnom gradu ili mogu slobodno reci organizovanje jedne grupe (od dve)! mozda ce sledeci put uspeti da dobiju i jedno polufinale ili utakmicu za trece mesto!Mozda je Beogradska arena premala hala za organizovanje kompletnog evropskog prvenstva u odbojci ali medjutim odgovara zahtevima za organizovanje evropskog prvenstva u kosarci za divno cudo!

Aleksandar

pre 18 godina

Cestitam plavima>nije zlato,ali je ipak medalja.Posle tri godine posta prija kada ponovo gledamo nase na podijumu.Pridruzio bih se Katarini u vezi komentara Koraca.Covek je stalno pricao kako bismo sa Gajicem sigurno pobedili italijane(Gajic ipak nije uzeo zlato,falila je sreca).Na taj nacin je izuzetno uvredio g. Travicu.Sve vreme dok je prenosio utakmicu je vodio abrove ko neka babetina,jer nema pojma o sportu.Strasno.I za takve cemo da dajemo pretplatu.Dodje coveku da iskljuci ton dok gleda utakmicu.Pozdrav svima.

Nikola

pre 18 godina

Medalja je uspeh i tu je tačka.Uostalom dva poslednja takmičenja nismo ništa osvojili i dobro je vratiti se. Jeste šteta što nije zlatna, jer su Italijani igrali najbolje što mogu, a mi prosečno i opet su nas jedva dobili. Da se igralo bilo gde van Italije, mislim da bi smo mi bili šampioni, ali je ovako njihova publika uradila veliki posao.
Malo analize za budućnost:Treba da budemo zabrinuti 50:50. Naime, na korektoru smo najači, dok je Miljković u repki, a to je još nekih 7,8 godina. Bojović nije neki igrač, ali imamo kao alternativu i Vasića koji je dobar (jel zna neko zašto on nije u reprezentaciji kada je prošle godine sasvim dobro menjao Ivana), a ni Mladen Majdak nije uopšte loš. Blokeri su sasvim dobri. Gera nije tako mator i može još 3,4 godine da odigra vrhunski, a do tada će Stanković biti veoma dobar,ako poradi na bloku, a tu su i Marković i Bjelica, tako da tu ne treba brinuti. Marko Samardžić mi je malo nedefinisan, ali kako je veoma mlad, verovatno od njega može da postane sasvim dobar libero, i čini mi se da treba u to verovati i ne brinuti.E sad gde treba? Ja ne vidim čoveka koji će zameniti Nikolu Grbića. Izmišljajte ga pod hitno, jer je Ilić realno mator, a ništa nije postigao, a za ostale ne znam. Ono što me možda i najviše brine su primači. Janić, Mitrović, Roljić, to su sve prosečni igrači. Ok, možda malo iznad proseka,ali svakako je to daleko od Vanje, Kviska i Boškana. Kvisko može još jednu sezonu, a Boškan još maksimum dve i to je to. A ove zamene nisu ni prići. Treba raditi na tome, jer ćemo biti daleko od kvaliteta koji smo imali. U Evropi ćemo verovatno biti u vrhu, ali ni približno tako domonantni kao pre, a u svetu ćemo biti dve svetlosne godine daleko od Brazila, sad smo već jednu. I u Evropi ćemo često imati probleme, jer Miljković nije mašina, iako je najbolji igrač na svetu. Primači i libero su osnova igre u polju, a kako mi ove prve nemamo, sigurno će biti čupavo. Koliko je to bitno, nek vam pokaže primer Brazila. Koliko njima u polju lopti prođe bez dodira? Jako malo! Čini me da treba raditi na ovim pozicijama, jer u suprotnom nećemo biti tako razmaženi, da na bronzu gledamo u fazonu-"pa, ono sad, nije loše..."

Predrag Aničić-Banjaluka-Republika Srpska

pre 18 godina

Bravo plavi vi ste ponos ne samo Srbije i Crne Gore, već i Republike Srpske. Kamo puste sreće da imamo ovakve i političari kao što su naši jedinstveni, neponovljivi, odlični, veličanstveni, božanstveni,... sportisti, koji nam se uvijek vraćaju sa medaljama.Gdje bi nam tek onda bio kraj?

milan

pre 18 godina

Bravo momci, medalja je sjajan uspeh. Jedino sto mi malo smeta je ovo "polovicno" organizovanje prvenstva jer se secam da je na SP u fudbalu jedno polufinale bilo u Koreji, jedno u Japanu. Ovako smo mi organizovali bezvezniji deo kojim nismo napunili Arenu (u polufinalu i finalu bi bila druga prica), a grupu bi prosli bez obzira na to gde se igralo. Ovako smo ispali naivni i samo "ispomoc" Italijanima koji su na krilima domace publike stigli do zlata.

paka

pre 18 godina

svaka cast nasim momcima. medalja je medalja i s obzirom koliko mi ulazemo u sport ostaje nam da se divimo tim igracima koliko nam radosti pruzaju.
smena generacija ne moze neosetno da prodje i na tome treba raditi.
posle dobijene bitke svi su generali, tako i oko organizacije prvenstva. potpuno je suvisno sada kukati "eh, da mi je". jasno je da se pred domacom publikom kao igracem vise igra drugacije.
iskrene cestitke jos jednom!

Tatjana

pre 18 godina

Mislim da ne treba preterivati sa kritikama,moglo je da bude i bolje ali dobro je i ovako.Treba samo pogledati koja su imena iza nas.Mi smo ipak veoma uspesna sportska zemlja iako dobro znamo koliko se kod nas ulaze u sport a koliko u drugim zemljama Evrope.Stvar je u tome sto su nas odbojkasi,kosarkasi i vaterpolisti navikli na najbolje rezultate pa ako su zauzeli drugo,trece ili ne daj Boze neko sledece mesto onda pljusti more kritika.Ja mislim da je odlicno i trece mesto.Cestitam vam momci.Nadam se da ce i ubuduce nasa odbojka biti u vrhu,uostalom,vi ste generacija koja nas je odvela na taj vrh.

Johan

pre 18 godina

Katastrofalno i diletantsko vodjenje reprezentacije. Ljubomir Travica je na nekoliko takmicenja pokazao da je nedorastao trener za najvise domete. Plafon koji moze da osvoji je 4. mesto. Ili u ovom slucaju trece, ako protivnici nisu Francuzi. Svima nama je jasno da bi od ovakve ekipe Zoran Gajic sigurno izvukao mnogo vise. No - sta je tu je. Bolesna sujeta naseg provog tehnicara je oterala naseg najboljeg trenera pre nekoliko godina. Sada rezigniramo gledamo kako Gajic od sasvim prosecne ekipe pravi buduce sampione - samo je pitanje kada ce Rusi eksplodirati. Sadasnji selektor bi dzentlmentski morao da podnese ostavku. Sve zbog cega je navodno doveden - postepeno podmladjivanje reprezentacije, bezbolna smena generacija, kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmicenja - palo je u vodu na prvom iole ozbiljnijem testu. Potpuno odsustvo osecaja za resenja u komplikovanim situacijama, kada ekipi ne ide, doprinelo je ponajvise da se svi samo zapitamo koliko cemo brzo izgubiti peti set. Travica, jednostavno, nije trener za velike meceve. Smeniti doticnog sto pre. I naravno, zahvaliti se prvom tehnicaru na svemu do sada uradjenom, ali smatram da je od zagarantovanog cetvrtog mesta na svakom takmicenju vaznije imati zdravu atmosferu u ekipi po cenu visegodisnjeg stvaranja novih asova. Selektor i Nikola Grbica - hvala i do vidjenja.

aleksandar

pre 18 godina

BRAVO MOMCI I JOS JEDNOM HVALA ZA NASTAVAK OSVAJANJA MEDALJA.NEKI NE RACUNAJU MEDALJE U SVETSKOJ LIGI ALI IMAJUCI U VIDU DA SMO TU IGRALI SA BRAZILOM I DA SMO UVEK NA ZAVRSNOM TURNIRU MISLIM DA PREKIDA U OSVAJANJU MEDALJA NIJE NI BILO.DOBRO JE STO SU MOMCI USPELI DA SE ZA BRONZU BORE VATRENO STO JE JEDAN NAPREDAK U ODNOSU NA PRETHODNA TAKMICENJA.MADA MORAM ISO TAKO RECI DA JE RAZLIKA U KLASI BILA OCIGLEDNA I DA JE REALNO FINALE BILO SCG-RUSIJA.A OVI STO KRITIKUJU ODBOJKASE I DIZU U ZVEZDE FUDBALERE I POSVECUJU IM PO 10 STRANA U NOVINAMA SAMO NEK ME PODSETE NA USPEH FUDBALSKE REPREZENTACIJE POSTO MOJE SECANJE NE SEZE TAKO DALEKO!

Dule_Zeleznik

pre 18 godina

BRAVO, MOMCI! i HVALA!
Protiv Italijana nije moglo bolje. Zabari su igrali dobro kao nikad do sad, skoro da i nisu imali servis gresaka. NAPRED PLAVI!

Buda

pre 18 godina

Nikola, kazes nemamo dobrog primacha... A shta je sa malim Nikolom Kovachevicem iz Zvezde? Njega Travica nije pozvao u repku iz samo njemu znanih razloga. Klinac je rodjeni vodja i jedna od najvecih nebuloza je bila ne pozvati ga u reprezentaciju.

boners

pre 18 godina

Cestitke za osvojenu medalju.Steta za slabu partiju u polufinalu,kao i sto smo se uopste kandidovali za zajednicku organizaciju EP.Bolje da smo sacekali dve ili cetiri godine i prosetali se do zlata,umesto sto smo organizovali grupu u kojoj bi bili prvi da smo sa svakim protivnikom igrali kod njega.:))
Sad po Vlahovicevim recima treba cekati SP 2014. gde cemo se kandidovati,a pitanje da li cemo dobiti.
Mogli bi organizovati neko zensko takmicenje,posto nam se i zenski sport budi,pa bi im ovo mogla biti dodatna pomoc.

gajic

pre 18 godina

Podmladjivanje ekipe? Hmmm pa kako se to radi? Mozda bi najbolje bilo pitati GENIJA Zorana Gajica. Ko je podmladio ekipu sa: Gericem, Boskanom, Mijicem, Miljkovicem,Mesterom, Vusurevicem(kakve su to odbojkaske velicine jos uvek mi nismo ni svesni!!)? Da nije Travica?
U repku se ubacuje samo kvalitetan i dokazan igrac, a ne da se dokazuje u repki da bi jednog dana od njega bilo nesto!
Gajic je svake godine ubacivao PO JEDNOG DOKAZANOG mladog igraca medju igracine da ga nauce odbojkaskom umecu i ponasanju! Tako rade veliki znalci! A oni su mu(nam) vracali kroz igru mnogo vise.
Hvala ti GOSPODINE Gajicu za sve, i izvini na nasoj gluposti! Ostaces uvek VELIKI! U nadi da ces biti jos veci covek nego sto jesi, i vratiti se nama poludelima opet...

Marko Jovanovic

pre 18 godina

Nema sta! Medalja je to ipak.
Sjajno! Da se ja pitam da nam neko pre svakog svetskog, evropskog ili olimpijskog turnira ponudi bronzu ja bih bio zadovoljan.
Jos jednom, hvala Vam odbojkasi.
Sada se nasi pogledi okrecu ka kosarkasima. Nadam se da ce nas i oni obradovati nekom medaljom. Bilo kojom, stvarno je nebitno. Vazno je da je medalja.
Sa srecom!

peja

pre 18 godina

ovo je neuspeh! neki ce sada pominjati odnose u broju stanovnika, standardu, ali jednostavno bronza ne sija kao zlato (iako nas sz redovno pali takvim naslovima)...
vanja, djula, vaso VRATITE SE!!!

paka

pre 18 godina

svaka cast sto su uspeli da se psihicki "vrate" i da osvoje bronzu.
medalja je uvek uspeh, osim srebra koje podrazumeva poraz.
drago mi je zbog ovih sjajnih momaka, koji su eto juce imali los dan.
nadam se da ce smena generacija, koja je neminovna, proci bezbolno i da cemo nastaviti da se radujem s ovim divnim momcima.
jos jednom cestitke svima.

Slobodan(SLO)

pre 18 godina

Mislim da ovi sto ste grdili igrace i trenera niste bili u pravu. Nasa se je pomladila i naravno svi smo zeleli zlatnu medalju al moramo još malo da igramo da bi se igraci uklopili 100%. Za one koji su rekli da ekipu ne treba pomlađivati imam jedno pitanje. Pa ko če nam onda igrati za nekoliko godina kad budu ovi iskusniji igraci(Geric,Vujovic....)otisli. Da li ce mo tada stvarati ekipu u zadnji cas onda ce mo jos gore proci nego sada. Posao koji je uradio Travic mislim da je odradio vrlo dobro. Broncana medalj je uspeh i to treba ceniti. Da kazem i to da sam malo razocaran nacionalnom televizijom koja nam nije obezbedila prenos u dijaspori. Puno pozdrava iz Slovenije.

Dušan

pre 18 godina

Konačno! Posle četiri godine medalja. Odigrali smo dobro, s obzirom da smo i mi a i igrači želeli više (a zna se kako je bilo protiv Francuza na SP i Rusa na EP)i čestitam im na još jednoj medalji, pa makar i bronzanoj. Nadam se da ćemo izdržati do Pekinga, uz još jednog primača imali bi ekipu za borbu za zlato.

Mala

pre 18 godina

Naravno da nisam ni sumnjala da cemo pobediti Spance. Realno gledano mi i jesmo jaca ekipa od njih.Jedino sto mogu da kazem jeste svaka cast momcima na odlicno odigranoj utakmici.Zaista su opravdali sve one reci hvale koje su im upucene.Stvarno svaka cast

Jovan Jovanovic

pre 18 godina

Bravo za nase momke, medalja je medalja. Pitajte Grke, Poljake i ostale sta bi dali za jednu Bronzu...Docekajmo ih kao da su dobili Zlato...

MILE

pre 18 godina

BRAV MOMCI SVAKA ČAST.POSLI SPORTSKE NESREĆE KOJU SMO IMALI SINOĆ VI STE SMOGLI SNAGE I OSVOJILI BRONZU.POKAZALI STE KAKO SE BORI ZA ZEMLJU I BRANI ČAST SRBIJE.
SVE ČESTITKE!!!!!!

Никшићанин

pre 18 godina

Свака част на медаљи, првој после 2001. (не рачунајући СЛ). Овај тим има потенцијал за велике резултате, само им треба прави стручњак. Пошто о Гајићу нема говора (тешко да ће га Руси дати после овогодишњих резултата, нијесу они као ми, знају људи да цијене праве вриједности)најбоље би било да вратимо Вуковића (ако је то икако могуће пошто не знам какав уговор има са Египтом са којим је освојио МИ) који је такође сјајан тренер. Не разумијем 'навијаче'који пљувају по Станковићу и Самарџићу, па људи они су дебитанти, не може се од њих очекивати да разбијају Италију кад им је до јуче меч сезоне био против Партизана, Војводине, Будућности, дакле клубова ништавних у европским оквирима. Мештер (33) и Мијић (32 год.) су морали да оду некад, па боље 2005. него 2008. у предвечерје игара. Коректори су нам добра страна тима, Бојовић је одличан, о Миљковићу не бих трошио ријечи. Што се тиче блокера, мислим да би боље прошли да је позив добио Марковић који је тренутно квалитетнији и искуснији и од талентованог Станковића и од Бјелице који готово да није био употребљаван на ЕП. Што се тиче примача, Вујевића и Бошкана би могли да одмијене Митровић (добар у нападу али би морао да поради на одбрани) и Јанић или Рољић. Наравно, ови играчи нијесу ни примаћи квалитету Вање Грбића или Квиска али мислим да су довољни за останак у врху европске и свјетске одбојке. Чини ми се да ћемо највише проблема имати на позицији техничара гдје по одласку Грбића (32) немамо ни приближно добру алтернативу. Вјероватно ће у будућности први дизач бити Петковић, док је Илић (29) на заласку каријере. Мада ни Руси немају јаког дизача (Макаров) па су у финалу ЕП. Надам се да је ова медаља наговјештај опстанка наших у врху и да ће нас заобићи судбина Холандије.
ПОЗДРАВИ ИЗ СРПСКОГ НИКШИЋА!!!

Vlada, California

pre 18 godina

Mislim da je ovo realan domet ove mix-ekipe, dobro je sto nas Spanci nisu dobili na nasu malodusnost kao Francuzi ranije. Igrati sa jednim i po srednjakom i polu-liberom je tesko u polufinalu EP. Znaju to da iskoriste dobre ekipe. Da li je Travica mogao bolje da izabere, motivise - pitanje je... mislim da jednostavno ova ekipa nema znanja i snage za nesto vise od polufinala na EP ili SP.
Ovo je odlican uspeh, do pre izvesnog vremena bili bismo srecni i sa petim mestom.

Srba

pre 18 godina

Svaka cast odbojkasima, svaka medalja je uspeh. Realno, Rusija i Italija su zasluzile finale a nasima ostaje da sa podmladjenom ekipon jos napreduju. Jos jednom, BRAVO PLAVI!!!

kosta

pre 18 godina

neka, samo neka guraju, da je bilo drugacije igrali bi sa talijanima u finalu, ali i ovako je dobro, samo da tucemo brazilce i kubance naredne godine i da uzmemo medalju i na svetskom!

MPM FROM BN-NS

pre 18 godina

Chestitke momci,ipak,medalja je medalja! Samo hrabro,bice vremena i za zlato! Ovi Zabari su sinoc prevazisli sami sebe,tako da su (koliko god mi bilo tesko to da priznam),ipak zasluzeno u finalu,ali i dalje mislim da smo jaci od njih!!!! A to cemo dokazati na nekom neutralnom terenu!!! Chestitke jos jednom za ovaj ukupni rezultat!!!

Expert za odbojkaški skauting

pre 18 godina

Sve čestitke našim sjajnim odbojkašima, ovo je maksimum maksimuma, bolje se nije moglo!

Nosioci igre su i dalje igrači koji su igrali i pre deset godina i to nema ni u jednoj reprezentaciji! Ne znam šta u Odbojkaškom savezu čekaju sa tom smenom generacija?! Evo i Vujević posle utakmice izjavi kako stariji igrači jednostavno ne mogu više da isteraju kompletan šampionat i da treba i ovi mladi nešto da doprinesu. Pa Travica hoće zlato sa samo sedam igrača!

Ovi mlađi su ipak drugorazredni odbojkaši i daleko su od kvalitete jednog Grbića, Vujevića, Boškana, Gerića ...

U svakom slučaju, neko u Odbojkaškom savezu mora da odgovara za ovu inertnost! Pa ne mogu Grbić ili Vujević da igraju 20 godina za reprezentaciju samo zato što neko misli da treba obavezno da se osvoji medalja, umesto da se radi na podmlađivanju tima!

Zato se sad i dešava da jedna ipak prosečna Italija pobedi na ovakav način, čak da sebi dozvoli luksuz da u četvrtom setu prokocka 19:12!

Cika Brana

pre 18 godina

Rusija je pobedila Spaniju zahvaljujuci nasem strucnjaku, g. Gajicu. Da je bilo pameti i postenja, g.Gajic i nasa reprezentacija bi se okitili zlatom na ovom sampionatu! Steta, nenadoknadiva

didej

pre 18 godina

SVAKA CAST NA OSVOJENOJ BRONZI!Videlo se u ovoj utakmici da definitivno zasluzujete da igrate u finalu!Zao mi je samo zato sto ste zasluzili zlato,zbog jednog loseg dana je to propalo.Nema veze,dobro je da smo opet osvojili neku medalju.Vi ste za mene zlatni!!! :)

Bojan Jankovic

pre 18 godina

Bravo "Plavi". Tradicija medalja se nastavlja uz podmladjeni sastav. Uz Brazil, Italiju i Rusiju smo u samom vrhu svetske odbojke. Tu nam je i mesto.

Jou

pre 18 godina

Ajde, sta se ste ucutali? Nek im neko cestita! Evo, ja cu da budem prvi. Bravo, iako je moglo i bolje. Iduci put preporucujem: nek SVAKA lopta ide na Miljkovica, a ne samo 80% njih, kao protiv Italije. Time cemo totalno rasteretiti ostale igrace, koji ce onda bolje moci da obavljaju druge zadatke

BRAVO PLAVI

pre 18 godina

BRAVO MAJSTORI.OPET MEDALJA SA PRVENSTVA EVROPE.NIJE ZLATO,JER VI SAMO PRIZNAJETE ZLATO.ZNAMO MI DA STE NAJBOLJI U EVROPI.AL ETO NEKAD I MALO SRECE FALI.STO SE NAS TICE VI STE ODAVNO SAMPIONI ZA NAS.BRAVO CAREVI.NADAM SE DA CE I DINKIC DA SE OTVORI.

zona,NY

pre 18 godina

Medalja je medalja ali sa ovakvim timom koji je za klasu iznad ostalih morali smo bolje. Traner nam je najveca rupa na terenu. Mislim da je vreme za dovodjenje nekog stranca.

Diaspora01

pre 18 godina

Velike cestitke nasim zlatnim odbojkasima koji su ovoga puta osvojili "samo" bronzu.

Za one koji nisu gledali (ne razumem nasu sat-tv, da nam je uskratila prenos) ili nisu hteli da vide sta se to deaavalo u Rimu, pa tako ne osnovano kritikuju reprezantativce i vocstvo, mora da se kaze, da su Italijani MORALI da nas pobede na bilo koji nacin. Pa makar i sa karabinjerima. A sudjenje i tretman protivnika za svo vreme polufinalne utakmice je bilo kriminalno. Kocka je bila bacene jos pre te utakmice.
Kako inace objasniti sudijske odluke koje donose italijanima poen i kada je nas servis pola metra u njihovom polju.

Bravo zlatno odbojkasi.

Bojana, USA

pre 18 godina

Sve cestitke nasim momcima! Bilo je tesko gledati utakmicu protiv Italije, ali je posle svega, posle poraza i psihickog potonuca, bronza na EP veliki uspeh! I ja se pridruzujem onima koji su izrazili nadu da ce smena generacija proci najbezbolnije moguce i da ce nasa odbojkaska reprezentacija jos dugi niz godina ostati u samom vrhu evropske i svetske odbojke!

milosevic

pre 18 godina

BRAVO MOMCI ZA MENE STE NAJBOLJI
SIGURNO BOLJI OD ZABARA
HVALA NA SVEMU STO RADITE ZA SRBIJU NAJLEPSU ZEMLJU NA SVETU!!!!!!!!!!!!!!!!

Srdjan

pre 18 godina

Neka prica ko sta hoce,ali da nije bilo Boskana ne bi dosli ni do Rima a kamoli do medalje.Videlo se koliko fali Mijic bez obzira sto je imao slabiju sezonu bolje bi odigrao od Samardzica,kojeg je Vujevic pokrivao u prijemu posle prvih deset poena protiv Italijana...Ma ni ovo nije lose ali mislim da cemo se nacekati do sledece zlatne medalje!!!

igor innsbruck

pre 18 godina

To vas ja pitam!Sad ste treci a na SP sigurno ste u finalu pa onda nam se vraca zlato na olimpiskim igrama!!Hvala vam!!!

Damiresku

pre 18 godina

Svaka cast kraljevi. Oni koji nisu zadovoljni mogu da ostanu nezadovoljni ili, posto vidim da sve znaju najbolje, mogu da probaju sami pa da vidimo da li oni mogu bolje. Zaista ste sjajni.
A vi sto vam nije dobar Nikola Grbic, mnogo vam je kratka pamet. Covek je osvojio sve sto se moze osvojiti i to je uradio za svoju zemlju(sta ste vi uradili za svoju zemlju) a dokaz da je jos uvek najbolji jeste priznanje za najboljeg tehnicara. Svaka cast majstore!!!!

Katarina

pre 18 godina

Bravo momci, opet ste nam osvetlali obraz. Ovakve manifestacije deluju veoma dobro na unapređenje odbojke. Ono što smeta, to je komentator Korać, koji prenosi odbojku, a uopšte ne komentariše igru. Njegovi komentari se sastoje ili od "pljuvanja" ili od prekomerne pohvale igrača, a tokom prenosa stalno govori o nečem drugom, a ne o onome što se dešava na terenu, više govori o košarci i fudbalu, nego o odbojci.

djole

pre 18 godina

Svaka cast momcima na medalji stvarno su se trudili tu nema sta!A savezu i ljudima iz saveza skidam kapu na organizovanju prvenstva evrope u nasem glavnom gradu ili mogu slobodno reci organizovanje jedne grupe (od dve)! mozda ce sledeci put uspeti da dobiju i jedno polufinale ili utakmicu za trece mesto!Mozda je Beogradska arena premala hala za organizovanje kompletnog evropskog prvenstva u odbojci ali medjutim odgovara zahtevima za organizovanje evropskog prvenstva u kosarci za divno cudo!

Aleksandar

pre 18 godina

Cestitam plavima>nije zlato,ali je ipak medalja.Posle tri godine posta prija kada ponovo gledamo nase na podijumu.Pridruzio bih se Katarini u vezi komentara Koraca.Covek je stalno pricao kako bismo sa Gajicem sigurno pobedili italijane(Gajic ipak nije uzeo zlato,falila je sreca).Na taj nacin je izuzetno uvredio g. Travicu.Sve vreme dok je prenosio utakmicu je vodio abrove ko neka babetina,jer nema pojma o sportu.Strasno.I za takve cemo da dajemo pretplatu.Dodje coveku da iskljuci ton dok gleda utakmicu.Pozdrav svima.

Nikola

pre 18 godina

Medalja je uspeh i tu je tačka.Uostalom dva poslednja takmičenja nismo ništa osvojili i dobro je vratiti se. Jeste šteta što nije zlatna, jer su Italijani igrali najbolje što mogu, a mi prosečno i opet su nas jedva dobili. Da se igralo bilo gde van Italije, mislim da bi smo mi bili šampioni, ali je ovako njihova publika uradila veliki posao.
Malo analize za budućnost:Treba da budemo zabrinuti 50:50. Naime, na korektoru smo najači, dok je Miljković u repki, a to je još nekih 7,8 godina. Bojović nije neki igrač, ali imamo kao alternativu i Vasića koji je dobar (jel zna neko zašto on nije u reprezentaciji kada je prošle godine sasvim dobro menjao Ivana), a ni Mladen Majdak nije uopšte loš. Blokeri su sasvim dobri. Gera nije tako mator i može još 3,4 godine da odigra vrhunski, a do tada će Stanković biti veoma dobar,ako poradi na bloku, a tu su i Marković i Bjelica, tako da tu ne treba brinuti. Marko Samardžić mi je malo nedefinisan, ali kako je veoma mlad, verovatno od njega može da postane sasvim dobar libero, i čini mi se da treba u to verovati i ne brinuti.E sad gde treba? Ja ne vidim čoveka koji će zameniti Nikolu Grbića. Izmišljajte ga pod hitno, jer je Ilić realno mator, a ništa nije postigao, a za ostale ne znam. Ono što me možda i najviše brine su primači. Janić, Mitrović, Roljić, to su sve prosečni igrači. Ok, možda malo iznad proseka,ali svakako je to daleko od Vanje, Kviska i Boškana. Kvisko može još jednu sezonu, a Boškan još maksimum dve i to je to. A ove zamene nisu ni prići. Treba raditi na tome, jer ćemo biti daleko od kvaliteta koji smo imali. U Evropi ćemo verovatno biti u vrhu, ali ni približno tako domonantni kao pre, a u svetu ćemo biti dve svetlosne godine daleko od Brazila, sad smo već jednu. I u Evropi ćemo često imati probleme, jer Miljković nije mašina, iako je najbolji igrač na svetu. Primači i libero su osnova igre u polju, a kako mi ove prve nemamo, sigurno će biti čupavo. Koliko je to bitno, nek vam pokaže primer Brazila. Koliko njima u polju lopti prođe bez dodira? Jako malo! Čini me da treba raditi na ovim pozicijama, jer u suprotnom nećemo biti tako razmaženi, da na bronzu gledamo u fazonu-"pa, ono sad, nije loše..."

Predrag Aničić-Banjaluka-Republika Srpska

pre 18 godina

Bravo plavi vi ste ponos ne samo Srbije i Crne Gore, već i Republike Srpske. Kamo puste sreće da imamo ovakve i političari kao što su naši jedinstveni, neponovljivi, odlični, veličanstveni, božanstveni,... sportisti, koji nam se uvijek vraćaju sa medaljama.Gdje bi nam tek onda bio kraj?

milan

pre 18 godina

Bravo momci, medalja je sjajan uspeh. Jedino sto mi malo smeta je ovo "polovicno" organizovanje prvenstva jer se secam da je na SP u fudbalu jedno polufinale bilo u Koreji, jedno u Japanu. Ovako smo mi organizovali bezvezniji deo kojim nismo napunili Arenu (u polufinalu i finalu bi bila druga prica), a grupu bi prosli bez obzira na to gde se igralo. Ovako smo ispali naivni i samo "ispomoc" Italijanima koji su na krilima domace publike stigli do zlata.

paka

pre 18 godina

svaka cast nasim momcima. medalja je medalja i s obzirom koliko mi ulazemo u sport ostaje nam da se divimo tim igracima koliko nam radosti pruzaju.
smena generacija ne moze neosetno da prodje i na tome treba raditi.
posle dobijene bitke svi su generali, tako i oko organizacije prvenstva. potpuno je suvisno sada kukati "eh, da mi je". jasno je da se pred domacom publikom kao igracem vise igra drugacije.
iskrene cestitke jos jednom!

Tatjana

pre 18 godina

Mislim da ne treba preterivati sa kritikama,moglo je da bude i bolje ali dobro je i ovako.Treba samo pogledati koja su imena iza nas.Mi smo ipak veoma uspesna sportska zemlja iako dobro znamo koliko se kod nas ulaze u sport a koliko u drugim zemljama Evrope.Stvar je u tome sto su nas odbojkasi,kosarkasi i vaterpolisti navikli na najbolje rezultate pa ako su zauzeli drugo,trece ili ne daj Boze neko sledece mesto onda pljusti more kritika.Ja mislim da je odlicno i trece mesto.Cestitam vam momci.Nadam se da ce i ubuduce nasa odbojka biti u vrhu,uostalom,vi ste generacija koja nas je odvela na taj vrh.

Johan

pre 18 godina

Katastrofalno i diletantsko vodjenje reprezentacije. Ljubomir Travica je na nekoliko takmicenja pokazao da je nedorastao trener za najvise domete. Plafon koji moze da osvoji je 4. mesto. Ili u ovom slucaju trece, ako protivnici nisu Francuzi. Svima nama je jasno da bi od ovakve ekipe Zoran Gajic sigurno izvukao mnogo vise. No - sta je tu je. Bolesna sujeta naseg provog tehnicara je oterala naseg najboljeg trenera pre nekoliko godina. Sada rezigniramo gledamo kako Gajic od sasvim prosecne ekipe pravi buduce sampione - samo je pitanje kada ce Rusi eksplodirati. Sadasnji selektor bi dzentlmentski morao da podnese ostavku. Sve zbog cega je navodno doveden - postepeno podmladjivanje reprezentacije, bezbolna smena generacija, kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmicenja - palo je u vodu na prvom iole ozbiljnijem testu. Potpuno odsustvo osecaja za resenja u komplikovanim situacijama, kada ekipi ne ide, doprinelo je ponajvise da se svi samo zapitamo koliko cemo brzo izgubiti peti set. Travica, jednostavno, nije trener za velike meceve. Smeniti doticnog sto pre. I naravno, zahvaliti se prvom tehnicaru na svemu do sada uradjenom, ali smatram da je od zagarantovanog cetvrtog mesta na svakom takmicenju vaznije imati zdravu atmosferu u ekipi po cenu visegodisnjeg stvaranja novih asova. Selektor i Nikola Grbica - hvala i do vidjenja.

aleksandar

pre 18 godina

BRAVO MOMCI I JOS JEDNOM HVALA ZA NASTAVAK OSVAJANJA MEDALJA.NEKI NE RACUNAJU MEDALJE U SVETSKOJ LIGI ALI IMAJUCI U VIDU DA SMO TU IGRALI SA BRAZILOM I DA SMO UVEK NA ZAVRSNOM TURNIRU MISLIM DA PREKIDA U OSVAJANJU MEDALJA NIJE NI BILO.DOBRO JE STO SU MOMCI USPELI DA SE ZA BRONZU BORE VATRENO STO JE JEDAN NAPREDAK U ODNOSU NA PRETHODNA TAKMICENJA.MADA MORAM ISO TAKO RECI DA JE RAZLIKA U KLASI BILA OCIGLEDNA I DA JE REALNO FINALE BILO SCG-RUSIJA.A OVI STO KRITIKUJU ODBOJKASE I DIZU U ZVEZDE FUDBALERE I POSVECUJU IM PO 10 STRANA U NOVINAMA SAMO NEK ME PODSETE NA USPEH FUDBALSKE REPREZENTACIJE POSTO MOJE SECANJE NE SEZE TAKO DALEKO!

Dule_Zeleznik

pre 18 godina

BRAVO, MOMCI! i HVALA!
Protiv Italijana nije moglo bolje. Zabari su igrali dobro kao nikad do sad, skoro da i nisu imali servis gresaka. NAPRED PLAVI!

Buda

pre 18 godina

Nikola, kazes nemamo dobrog primacha... A shta je sa malim Nikolom Kovachevicem iz Zvezde? Njega Travica nije pozvao u repku iz samo njemu znanih razloga. Klinac je rodjeni vodja i jedna od najvecih nebuloza je bila ne pozvati ga u reprezentaciju.

boners

pre 18 godina

Cestitke za osvojenu medalju.Steta za slabu partiju u polufinalu,kao i sto smo se uopste kandidovali za zajednicku organizaciju EP.Bolje da smo sacekali dve ili cetiri godine i prosetali se do zlata,umesto sto smo organizovali grupu u kojoj bi bili prvi da smo sa svakim protivnikom igrali kod njega.:))
Sad po Vlahovicevim recima treba cekati SP 2014. gde cemo se kandidovati,a pitanje da li cemo dobiti.
Mogli bi organizovati neko zensko takmicenje,posto nam se i zenski sport budi,pa bi im ovo mogla biti dodatna pomoc.

gajic

pre 18 godina

Podmladjivanje ekipe? Hmmm pa kako se to radi? Mozda bi najbolje bilo pitati GENIJA Zorana Gajica. Ko je podmladio ekipu sa: Gericem, Boskanom, Mijicem, Miljkovicem,Mesterom, Vusurevicem(kakve su to odbojkaske velicine jos uvek mi nismo ni svesni!!)? Da nije Travica?
U repku se ubacuje samo kvalitetan i dokazan igrac, a ne da se dokazuje u repki da bi jednog dana od njega bilo nesto!
Gajic je svake godine ubacivao PO JEDNOG DOKAZANOG mladog igraca medju igracine da ga nauce odbojkaskom umecu i ponasanju! Tako rade veliki znalci! A oni su mu(nam) vracali kroz igru mnogo vise.
Hvala ti GOSPODINE Gajicu za sve, i izvini na nasoj gluposti! Ostaces uvek VELIKI! U nadi da ces biti jos veci covek nego sto jesi, i vratiti se nama poludelima opet...