Vulićević za B92: Zvezda bolja? Statistika kaže drugačije

Fudbaleri Partizana osvojili su šestu duplu krunu u klupskoj istoriji, a jedan od motora tima iz Humske 1 bio je iskusni bek Miroslav Vulićević, koji je pričao za B92 o finalu Kupa, tvrdnji Zvezde da je bila bolja, Marku Nikoliću i svojoj budućnosti u crno-belom dresu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 29.05.2017.

09:12

Vulićević za B92: Zvezda bolja? Statistika kaže drugačije
Foto: StarSport

Vulićević je u Partizan stigao 2014, a u protekle tri sezone osvojio je četiri trofeja. Prvo je stigao do titule u debitantskoj sezoni, prošle do Kupa, a ove još po jednog u oba takmičenja.

"Velika je stvar osvojiti šestu duplu kurnu u istoriji kluba. Znamo kakvi su sve igrači i treneri bili u Partizanu. Bilo je fenomenalno, navijači su kao u svaki put bili fantastični, na savršen način je završena sezona koju smo loše počeli", rekao je Vulićević za B92.

Iako je Partizan slavio minimalnim rezultatom, delovalo je kao da crno-beli ne mogu da ugroze najvećeg rivala u Humskoj 1.
Foto: StarSport
"Dobro se poznajemo bio je ovo već četvrti derbi u ovoj sezoni. Jesu oni promenili trenera, ali to su isti igrači, ne mogu oni nešto mnogo tu da promene. Znali smo gde mogu da nas ugroze. Bilo je normalno da u finišu utakmice oni krenu na sve ili ništa jer nemaju šta da izgube, pa je bilo par opasnih situacija, ali su to sve bili slobodnjaci, prekidi i slično. Trebalo je ranije da rešimo utakmicu i uđemo u mirnu završnicu, imali smo nekoliko zaista dobrih šansi", istakao je bek Partizana.

Ipak, iz tabora Zvezde tvrde da su bili bolji tokom svih 90 minuta, pre svega jer su imali veći posed lopte.

"Pa, 1:0 je za nas, a ovo je četvrti derbi ove sezone. Ako se pogleda statistički kakvi su rezultati bili, ko je tu bolji cele sezone i jučerašnje utakmice. Mi smo sa lakoćom čuvali 1:0, nismo paničili, imali nekoliko situacija tri na dva, nekoliko odličnih odbrana je imao Kahriman, Leonardo je promašio šansu glavom, iz okreta šutirao pred gola sa nekoliko metara. Ali sve je to iza nas, pobedili smo, medalja je iza nas, nema tu više šta da se priča", smatra Vulićević.

Partizan je nakon očajnog početka sezone napravio seriju od 37 utakmica bez poraza i iznenadio mnoge osvajanjem duple krune.

"Sve je promenio dolazak Nikolića. Znate u kakvom smo nokdaunu bili posle Zaglebja i starta sezone. Bili smo već prežaljeni jer smo u jednom trenutku bili na minus devet u odnosu na Crveznu zvezdu. Većina navijača da ste ih pitali može li ova ekipa da uzme duplu krunu rekla bi "Ma, beži". On je slagao kockicu po kockicu, znao je šta nam je potrebno, kako bi trebalo da igramo. Ima odličnu komunikaciju, da kažem "priču" sa igračima, lako nađe zajednički jezik, podjednako su mu svi igrači bitni. Iako su Đurđević i Leonardo dali najviše golova i bili udarne igre, ubaci Ćirkovića koji nije igrao praktično dve godine, odigra jednu zahtevnu, prelomnu utakmicu bez greške u Nišu. Svaki igrač je bukvalno bio spreman da odigra tri ili 30-40 utakmica maksimalno. Marko želi da su svi igrači kao jedan, pokazali smo taj karakter, on je objedinio tu energiju sa navijačima i napravili smo jedan sprint u finišu sezone", objasnio je iskusni defanzivac.
Foto: StarSport
Partizan je "jurio" zaostatak za Zvezdom bukvalno do poslednjih nekoliko kola, nije podlegao tom pritisku.

"Nama je u poslednja dva, tri meseca bukvalno svaka utakmica bila finale. Bili smo pod velikim pritiskom, nismo imali pravo na kiks, na loš dan. Ako bi se to dogodilo znali smo da ćemo biti udaljeni od titule. Od utakmica koje su možda prelomile bio je taj preokret u Kruševcu gde smo gubili 2:0 i imali igrača manje, i prethodni derbi gde smo ih dobili na njihovom stadionu 3:1 i izjednačili se s njima. Derbi uvek da vetar uleđa, pa nas je to nateralo da još dodamo gas, da imamo još snage da prelomimo sezonu", kaže Vulićević.

Crno-beli su do duple krune stigli sa relativno neiskusnom ekipom, jer su samo Vulićević i veteran Saša Ilić osvajali trofeje u svojim karijerama.

"Imamo mnogo mladih igrača i nekoliko stranaca, normalno je da mi stariji moramo da povučemo. Kada vidite jednog Sašu Ilića koji je osvojio 16 trofeja da sa takvim žarom izlazi na treninge, a da ne pričam o utakmicama, kako vi možete da date manje od njega koji daje sve od sebe da 40 godina. Danas je teže doći do glava mlađih generacija, ali su momci pokazali pravi karakter", dodaje zamenik kapitena crno-belih.

Vulićeviću za šest meseci ističe ugovor, a posle tri godine u kojima je osvojio po dve titule i Kupa, moglo bi se očekivati da se okuša i u inostranstvu.

"Imam dobar odnos sa Nikolićem, sa upravom, navijačima. Ne mogu da zabaravim teške trenutke zbog povrede i dugog oporavka posle operacije ligamenata koliko je klub bio uz mene i koliko su mi navijači davali podršku. Moram to na neki način da vratim. Imam mnogo motiva da i dalje igram za Partizan. Počeli smo razgovore što se tiče produženja ugovora. Ako bude ponude koja će zadovoljiti i mene i klub možemo pronaći zajednički jezik. Ali što se tiče mene i Partizana lako ćemo se dogovoriti. Klub je u teškim trenucima stao iza mene i to mora da se poštuje, da se vrati na nekin način. Kada sam došao u Partizan rekao sam da sam došao da osvajam trofeje. Kada završite karijeru i okrenete se iza sebe mislim da bi trebalo da imate trofeje, ovakvu duplu krunu tek šestu u istoriji tako velikog kluba. Ovakvo slavlje, dolazak na Terazije u autobusu treba doživeti, to se sigurno ne može doživeti nigde drugo u Evropi", kaže Vulićević.
Foto: StarSport
Bivši igrač Javora i Vojvodine nije otkrio koja bi to ponuda mogla da ga natera da napusti Humsku 1.

"Ja sam u godinama kada ni ne mogu da biram neku posebnu ligu. Bilo je nekoliko finih ponuda, ali smo to ostavili da se završi sezona. Još je sve sveže da bih razmišlja o odlasku iz Partizana, to mi je na poslednjem mestu ovih dana. Partizan ima i uvek će imati prednost što se tiče razgovora za nastavak karijere", dodao je bek.

Partizan se već sada okreće letu i pripremama za kvalifikacije za Ligu šampiona, a posle prošlogodišnjeg debakla navijači se pitaju šta mogu sad da očekuju.

"Ekipa će kao i svaku utakmicu dati sve od sebe, igrati punim gasom. Mislim da su to navijači prepoznali. Na našim stadionima ima malo gledalaca, a mi smo ga punili, čak i kada smo bili suspendovani oni su bili pored stadiona i u ogromnom broju nam pružali podršku jer su prepoznali da dajemo sve od sebe. U 37 utakmica ne možete svaku dobiti tri ili 4:0. Normalno je da bude teških utakmica, bude 1:0, doći će naravno i kraj ovoj seriji, iako ćemo se truditi da traje. Ovaj tim je pokazao da ima ogromno srce, a uz onakav huk sa tribina Partizan može sigurno mnogo sledeće sezone", zaključio je Vulićević razgovor za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: