Ivica Kostelić za B92: „Moja prednost je prihološka“

Gotovo svake godine januar je mesec kada Ivica Kostelić zasija. Ovoga puta, premašio je sva očekivanja sa šest pobeda od početka Nove 2011. godine, i sada ubedljivo drži prvu poziciju u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Upravo to je bio povod razgovora za B92 u legendarnom Kicbilu, a u njemu je Kostelić istakao šta misli o rezultatima u Kicbilu, svom nizu trijumfa i šta je njegova prednost u odnosu na konkurente u borbi za veliki Kristalni globus...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Utorak, 25.01.2011.

13:35

Default images

Godina je za hrvatskog skijaša počela trijumfom u paralel slalomu u Minhenu, nastavila se drugim mestom pred njegovim navijačima na Sljemenu, a onda su usledila tri fantastična vikenda. Prvo je u Adelbodenu bio najbolji u slalomu, u Vengenu je trijumfovao u superkombinaciji i slalomu, da bi u Kicbilu odneo pobedu u superveleslalomu, svoju prvu u brzinskim disciplinama, i novu u klasičnoj kombinaciji. Od svih rezultata posebno ga je iznenadilo ono što je postigao na legendarnom Štrajfu.

Nisam očekivao ovakve rezultate. Nadao sam se dobrim rezultatima u kombinaciji i slalomu, ali me je superveleslalom iznenadio. Mislim da je to poboljšalo ceo utisak o Kicbilu za pola“.
Beta
Od svih disciplina Kostelić do sada nije ostvario pobede u veleslalomu i spustu, a na pitanje da li je trijumf u najbržoj disciplini sledeći u njegovim mislima, hrvatski skijaš je rekao:

Ne, sledeći je slalom u Šladmingu. Šalim se... Još uvek nemam pobedu u veleslalomu i u spustu, i ne mogu da kažem šta mi je važnije, obe discipline su jednake“.

Austrijanci su Kostelića nazvali 'hrvatskom senzacijom' zbog rezultata u prvom mesecu 2011. godine, ali one koji ga dugo prate, njegovi rezultati nisu iznenadili. On ističe da je vrlo očigledno da je svake godine u januaru odličan, ali da skor kakav je ostvario ove sezone ni u najluđim snovima nije očekivao.
Beta
Ma kakvi, posebno je teško u tri nedelje ostvariti šest pobeda. To je baš puno, mislim da su to rezultati kojima se ne bi posramila ni Janica ni Herman Majer“.

Posle odličnih rezultata u poslednje tri nedelje Kostelić suvereno drži prvo mesto u borbi za veliki Kristalni globus. Do kraja sezone ostalo je više trka u brzinskim disciplinama, i iako se pojedini skijaši nadaju da će na njima uspeti da sustignu hrvatskog skijaša, on je vrlo svestan šta je njegova prednost u odnosu na ostale pretendente do kraja sezone.

Ove godine sam jako dobar u spustu i superveleslalomu i mislim da sigurno mogu da branim prednost koju sam do sada stvorio. Moja prednost je psihološka, i ona je veoma važna, i sada treba to malo braniti do kraja ili, ako bude moguće, još je nadograditi“.
Beta
Kostelić je iskazao i svoje mišljenje o povećanoj zainteresovanosti za skijanje na sajtu B92 zahvaljujući njegovim uspesima u poslednjih mesec dana.

Drago mi je što ima Srba koji navijaju za mene, jer mislim da, ipak, ako treba da navijaju za nekoga u Svetskom kupu, naravno da će to pre biti za mene, koji sam im toliko blizu, nego za neke Skandinavce ili Austrijance. Svaka čast njima, ali Srbi i Hrvati imaju više zajedničkog“, rekao je Ivica Kostelić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: