Ilić za B92: "Malo vremena, mnogo iskustva"

Novi selektor i novi početak. Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu pred EHF nedelju i žreb za Evropsko prvenstvo 2012. koji je u ponedeljak održan u Beogradu. Srbija nije bila u neizvesnosti jer je kao domaćin već obezbedila mesto na šampionatu starog kontinenta. Ono što u ovom trenutku mnogo više zanima naš tim je kako će se igrači naviknuti na novog selektora Veselina Vukovića i njegov sistem rada. Srbiju u junu očekuje baraž sa Češkom za Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Švedskoj. O tome za B92 govori jedan od naših najboljih igrača i zvezda tima Momir Ilić.

Izvor: Nina Kolundžija

Ponedeljak, 12.04.2010.

16:59

Default images

„To je veliko opterećenje za nas i teška situacija za srpski rukomet uopšte, ali kao što ste rekli, treći selektor u deset meseci, možda će biti treća sreća. Malo vremena ima, sada smo se okupili u malom broju jer nisu svi igrači mogli da dođu, da se odazovu selektorovom pozivu tako da će teško biti u junu. Malo vremena imamo da se pripremimo za te dve utakmice sa Česima, ali nadam se da ćemo proći. Mi smo već duži period zajedno i mislim da možemo za te dve utakmice da sastavimo naše iskustvo, znanje i da se pokažemo u lepom svetlu, a da li ćemo zabeležiti i povoljan rezultat, to je sada teško reći.“
EPA

Prvi meč sa Česima igraće se 12. juna u Nišu, a revanš sedam dana kasnije. Malo vremena da bi se u tim unele promene, ali za razliku od Evropskog prvenstva u Austriji kada je naš tim doživeo debakl, ovaj put i očekivanja javnosti su manja. Veselin Vuković u tim vraća i neke precrtane igrače, one kojih se bivši selektor Sead Hasanefendić odrekao. Reč je , pre svega, o Ratku Nikoliću i Mladenu Bojinoviću koji nisu bili u ekipi na proteklom Evropskom prvenstvu u Austriji, gde je Srbija takmičenje završila već posle prve faze. 



„Sigurno da je u ovom trenutku svaki igrač veoma važan za srpski rukomet. Doprinos Bojinovića i Nikolića će biti od veliko značaja, oni su iskusni igrači. U tim nekim situacijama će nam dobro doći to njihovo iskustvo. U takvim utakmicama, poput ovih sa Češkom, jedan detalj, jedan momenat može da odluči utakmicu.“

EPA

Ilić je prošlog četa stigao iz Gumersbaha u Kil. Vrlo brzo postao je jedan od ključnih igrača nemačkog šampiona i evropskog viceprvaka. Kil je neočekivano eliminisan iz domaćeg kupa upravo od Ilićevog bivšeg tima, ali je i dalje u konkurenciji za dva daleko važnija trofeja, u Bundesligi i Ligi šampiona. Glavni konkurent u nemačkom šampionatu je HSV Hamburg, a protivnik u četvrtfinalu elitnog evropskog takmičenja je Rajn-Nekar Leven. U malom nemačkom gradiću još uvek ne mogu da prebole prošlogišnji poraz od Siudad Reala u finalnom duelu i žele trofej posle dvogodišnjeg posta.

„U domaćem prvenstvu, Bundesligi, imamo najvažniju utakmicu 20. maja sa HSV Hamburgom i taj susret će odlučiti o šampionu države. Do tada nemamo gde da izgubimo. Što se tiče Lige šampiona, na dobrom smo putu da se plasiramo na fajnal for, protivnik u četvrtfinalu nam je još jedan nemački tim, Rajn-Nekar Leven, mislim da smo favoriti u tom duelu, ali moraćemo to i da pokažemo.“ 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: