Smiljanić za B92: "Nadam se da me neće zaboraviti"

Milan Smiljanić, mladi reprezentativac i dosadašnji kapiten beogradskog Partizana potpisao je u sredu petogodišnji ugovor sa Espanjolom iz Barselone. U prvoj izjavi za B92 Smiljanić kaže da mu je žao što odlazi iz Partizana ali i da veruje da će u španskoj ligi napredovati.

Smiljanić je predstavljen na stadionu Espanjola medijima, još ne zna koji će broj nositi na dresu ali će iznad njega pisati 'Lola'.

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Sreda, 18.07.2007.

23:22

Default images

O tome kako mu se čini novi klub i šta oseća prema klubu u kojem je ponikao, Smiljanić je pričao nekoliko sati posle potpisivanja uguvora.

"Sigurno da sam prezadovoljan ligom u koju idem, mnogo mi je drago jer mogu puno da napredujem u Primeri. Naravno, ne bi mi bilo žao i da sam ostao u Partizanu, to je moj klub i uvek će biti, voleću ga uvek i nadam se da ću se jednog dana vratiti.

Žao mi je što sam mlad otišao ali se nadam da će ljudi to razumeti, imam želju da napredujem... Sigurno da ću igrati težu i kvalitetniju ligu, to mi je veliki stimulans da više radim, nadam se da me navijači u Beogradu neće zaboraviti i da ću se jednog dana vratiti u Partizan na velika vrata," kaže Smiljanić.
Espanjol je u ovom prelaznom roku ozbiljno pristupio renoviranju tima, uz najavu da će se sledeće sezone boriti za što bolji plasman i novi izlazak na evropsku scenu, a svi novi igrači predstavljeni su u maniru španskih klubovi.

"Bio sam na predstavljanju, bio sam na stadionu, upoznao sam ljude u klubu, prihvatili su me fantastično, nisam očekivao takvo predstavljanje i takvu atmosferu, zaista sam oduševljen i klubom i igračima, na meni je sada samo da radim i što više napredujem."

Posle crno-belog dresa sa borjem 31 i prezimenom na leđima, nekoliko promena.

"Na dresu ce mi pisati 'Lola', tako sam odlučio jer mi je nadimak dala majka i tako me zovu svi bliski prijatelji. Španski mediji su se dosta bavili tim pitanjem, to je kod njih žensko ime, ali rekao sam da sam svestan toga, ali da će mi na dresu pisati to," objašnjava Smiljanić.

Mladi reprezentativac Srbije poznat je po 'posebnom pristupu' gradskim derbijima. Od dana kada je igrao kao petlić bio je posebno motivisam u duelima sa Crvenom zvezdom. Sada ga čeka novi gradski derbi, Espanjol – Barselona.
"Pričao sam sa dosta igrača, pričaju o tome da je to njihova najvažnija utakmica, nju nisam igrao ali i dalje sam siguran da ne postoji derbi kakav je naš. Žao mi je što ga narednih par godina sigurno neću igrati, ali se radujem što ću imati gradski derbi kakav je Espanjol – Barselona, i to će biti prilika da napredujem."

Zbog toga što je sa mladom reprezentacijom Srbije igrao finale Evropskog prvenstva i lakše povrede za vreme odmora, Smiljanić je samo nekoliko dana radio sa igračima Partizana u Holandiji. Stekao je utisak da crno-beli imaju dobar tim i kaže da će pratiti igre svog dosadašnjeg kluba.

"Čuo sam se sa dosta igrača i sa trenerom Đukićem, poželeo sam im sreću i zamolio da igraju i za mene. Prilično mi je teško, želeo sam da pomognem Partizanu koliko god mogu, da odigram bar nekoliko utakmica ali ispalo je ovako... Ipak, moji drugari su stvorili odličnu ekipu, stranci su se brzo uklopili i verujem da će već protiv Zrinjskog to pokazati," rekao je Milan Smiljanić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: