Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.12.2018.

09:45

LŠ: Ostalo je još jedno mesto u nokaut fazi – Šahtjor ili Lion?

Poslednjeg dana Lige šampiona u ovoj godini preostalo je samo jedno mesto da se popuni u osmini finala.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

LŠ: Ostalo je još jedno mesto u nokaut fazi – Šahtjor ili Lion?
Getty Images

Ono se nalazi u F grupi u kojoj Šahtjor i Lion međusobno odlučuju o drugom mestu.

Utakmica je imala i političku uvertiru jer je premeštena u Kijev na zahtev UEFA zato što je Harkov, gde je Šahtjor bio domaćin u tom takmičenju, pod dekretom novog zakona o ratnom stanju u Ukrajini posle tenzija sa Rusijom.

Bez obzira na to ulog za dva tima je veliki, a Ukrajince samo trijumf vodi u među 16 najboljih u Evropi pošto Lion ima dva boda više.

Najzanimljivija utakmica u Ligi šampiona biće odigrana u Ukrajini, gde se Šahtjor i Lion direktno bore za prolaz dalje. Domaćinu odgovara samo pobeda, kec nosi kvotu 2,30, a dupla šansa X2 koja Lion vodi u osminu finala, plaća 1,62. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Šahtjor – Lion.

U drugom meču grupe lider Mančester siti čeka Hofenhajm, koji bi samo senzacionalno mogao da prezimi na međunarodnoj sceni.

E grupa donosi evropski klasik za čelnu poziciju grupe, Ajaks Dušana Tadića u Amsterdamu igra protiv Bajerna i samo pobeda bi napravila rokadu na vrhu, dok se Benfika, čiji su članovi Ljubomir Fejsa i Andrija Živković, i AEK Uroša Ćosića sastaju u Lisabonu bez opterećenja.

I Ajaks i Bajern obezbedili su prolaz u osminu finala, a večeras holandski tim ima šansu da pobedom obezbedi prvo mesto. Kvota da će tako biti je 3,60, a kvota na Bajern je 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ajaks – Bajern.

Skoro sve se zna u preostale dve grupe, G i H, pa su male šanse za bilo kakva pomeranja na tabelama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu