Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.08.2017.

09:00

Vojvodina: Ne igramo ako nam bude sudio Mažić

Sukob na relaciji Fudbalski klub Vojvodina – Milorad Mažić nastavljen je i tri dana pošto su Novosađani poraženi u derbiju na Karađorđu od Partizana.

Izvor:

Autor:

Vojvodina: Ne igramo ako nam bude sudio Mažić
Getty Images

Crno-beli su slavili minimalnim rezultatom u samom finišu susreta, da bi odmah po završetku u centar pažnje došao predsednik Nadzornog odbora Voše Dragoslav Vuković pošto je najboljeg srpskog arbitra nazvao "fudbalskim banditom".

Vladimir Bulatović, direktor Superlige, najavio je u međuvremenu prijavu Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije protiv Vukovića zbog, kako je naveo – "uličarskog rečnika".

"Povodom utakmice petog kola Superlige Srbije, u Novom Sadu, između Vojvodine i Partizana, Vojvodina izražava veliko nezadovoljstvo suđenjem Milorada Mažića iz Vrbasa. Spomenuti sudija je tendeciozno i navijački sudio ovu utakmicu, u korist gostujućeg kluba i na štetu Vojvodine. Na ovoj utakmici sudija nije pogrešio u proceni dosuđivanja kaznenih udaraca, postignutog pogotka i slično, ali zato jeste u mnogo detalja koji ukazuju na to da je svesno i namerno sudio kako bi na taj način bio 12. igrač gostujućeg kluba", stoji u pismu Novosađana u koje je Sportski žurnal imao uvid.

Iz Novog Sada smatraju da nisu samo sada oštećeni, već i u prethodna dva susreta sa Partizanom, odnosno u mečevima kada igraju sa Crvenom zvezdom, a sudi Mažić.

"Postignuti pogodak jeste regularan, ali pre toga sudija je propustio da dosudi prekršaj u korist našeg kluba, svesno svirajući nepostojeći prekršaj za Partizan. Tako je postupio u više navrata i pokazao da nema iste principe i da na terenu nismo ravnopravni. Vi, koji analizirate suđenje, polazite od činjenice da li je sudija pogrešio kod postizanja pogotka, kaznenog udarca i slično, a niko neće da se bavi stvarima koje mogu da budu bitne za celu igru, a to je da li je sudija pokazao želju da pomogne na bio koji način nekome od učesnika utakmice. Očigledno je da je Mažić bio na strani Partizana. Nije problem samo poslednja utakmica nego i sve prethodne koje je ovaj sudija sudio Vojvodini protiv Partizana i Crvene zvezde. Poslednje tri utakmice sa Partizanom sudio je Milorad Mažić i uvek je bila ista priča – pomoć Partizanu u svakom pogledu".

U daljem pismu se navodi i prošlogodišnje polufinale Kupa Srbije, ali se i ističe da je "nema potrebe napominjati sve situacije kada ih je arbitar iz Vrbasa oštetio".

"Na drugoj utakmici u Kupu Srbije propustio je da dosudi očigledan kazneni udarac za Vojvodinu kada je naš igrač Nikola Trujić bio nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru. Sigurni smo da je takva sistuacija bila na strani Partizana da bi to bio kazneni udarac, a još smo sigurniji da bi na evropskoj utakmici isto tako dosudio kazneni udarac. Možda bi naš igrač promašio kazneni udarac, možda bi Partizan postigao još neki pogodak i prošao u finale Kupa Srbije. To ostaje pitanje, ali sa postignutim pogotkom Vojvodina bi igrala finale Kupa Srbije. Mažić se stavio u položaj da spreči naše fudbalere da na terenu pokažu koliko mogu i koliko vrede. U utakmici sezone 2016/17. godine, pred kraj prvenstva, kad je Partizan igrao sa Crvenom zvezdom za titulu prvaka mi smo bili kolateralna šteta. Partizan je pobedio s 1:0, uz prekršaj nad našim igračem koji je napravio strelac tog pogotka. Možemo da nabrajamo još neke situacije u kojima nas je Milorad Mažić oštetio, ali za to nema potrebe".

Za kraj, Vojvodina je i zvanično zatražila da se Milorad Mažić ne delegira za njene mečeve, što je i bila poruka iz kluba odmah posle susreta, kada je zaprećeno da će, u slučaju da Mažić bude delegiran, na teren izvesti pionirsku selekciju.

Ovoga puta, iz Novog Sada kažu da njihova ekipa neće ni izaći na teren, bez obzira na disciplinske posledice, kao i da će o celom slučaju biti obavešteni i Evropska fudbalska unija (UEFA) i Svetska fudbalska federacija (FIFA).

"Vojvodina ovim putem zahteva da se Milorad Mažić više ne delegira za naše utakmice, jer nemamo poverenje u njega. U slučaju da Milorad Mažić, ipak, bude delegiran, naša ekipa neće nastupiti, bez obzira na disciplinske posledice. Na taj način želimo da zaštitimo naše igrače, članove kluba, navijače i sve one kojima Vojvodina znači mnogo” stoji u pismu, uz napomenu da će o svemu ovome biti upoznati organi UEFA i FIFA".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d