Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.05.2017.

18:17

Nikolić je prošlost – ko će da vodi Partizan u LŠ?

Marko Nikolić šokirao je upravu Partizana ostavkom zbog bogate ponude iz Mađarske, pa se već može nagađati ko bi mogao da ga nasledi.

Izvor: AK

Autor: AK

Nikolić je prošlost – ko će da vodi Partizan u LŠ?
Foto: StarSport

U Humskoj svakako nisu mogli da reaguju u prethodna 24 časa kada su saznali da ostaju bez trenera, pa se o potencijalnim imenima samo spekuliše.

Kao prvo ime koje se javilo u medijima je aktuelni trener Voždovca Ilija Stolica, inače bivši napadač crno-belih.

Portal "Mozzartsport" tvrdi da će Stolica već u četvrtak početi pregovore sa crno-belima i verovatno istog dana potpisati i dvogodišnji ugovor sa šampionom Srbije.

Stolica je trenersku karijeru počeo kao asistent selektora U16 reprezentacije Srbije, da bi 2015. došao u Partizan kao deo stručnog štaba Zorana Milinkovića.

Samostalnu karijeru je počeo 2016. takođe u U16 reprezentaciji, potom je dve godine vodio U17 tim, a prvi klub na čiju klupu je seo je upravo Voždovac prošle godine.

Sa "Zmajevima" je izborio plasman u plej-ofa Superlige gde je sezonu završio kao sedmi, dok je u Kupu stigao do četvrtfinala, gde ga je zaustavio upravo Partizan.

Spekuliše se i da je među potencijalnom kandidatima bivši trener Aleksandar Stanojević, koji je 2010. uveo klub drugi put u grupnu fazu Lige šampiona.

On je Humsku napustio 2012. sa sportskim direktorom Mladenom Krstajićem nakon burnih sukoba sa tadašnjom upravom na čelu sa predsednikom Draganom Đurićem.

Treći kandidat, mada najmanje realan, je miljenih navijača Vladimir Ivić, bivši vezista crno-belih koji je trenutno trener grčkog PAOK-a.

Ivić se sa crno-belima iz Soluna bori za direktan plasman u Ligu Evrope, ali je pitanje da li Partizan može finansijski da parira grčkom timu čiji je vlasnik ruski tajkun.

Partizan novu sezonu otvara u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona čiji su mečevi na programu 11/12. i 18/19. jula, za koji je žreb 19. juna u Nionu.

Crno-beli će pripreme početi 10. juna, prvi deo će obaviti na Zlatiboru, a drugi uSloveniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu