Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.03.2017.

19:52

Debakl Hrvata u Talinu, BiH slavila u Elbasanu

Fudbaleri Estonije pobedili su Hrvatsku 3:0, BiH je slavila u Albaniji 2:1, dok su Rusi i Belgijanci igrali 3:3, u prijateljskim utakmicama.

Izvor: AK

Autor: AK

Debakl Hrvata u Talinu, BiH slavila u Elbasanu
Foto: Getty images

Estonci su šokirali kombinovani tim "vatrenih" pogocima Lutsa u prvom, te rezervista Vasiljeva i Zenjova u poslednjih pet minuta meča u Talinu.

Selektor Hrvatske Ante Čačić je dao šansu igračima iz drugog plana, ali je na terenu imao nekoliko zvučnih imena puput Vide, Kovačića, Pjace, Perišića, Čopa, Kramarića. Poraz je dodatno zagorčala povreda Pjace.

Meč dana odigran je u Sočiju, gde je viđeno šest pogodaka na otvaranju renoviranog Olimpijskog stadiona Fišt.

Rusi su poveli već u trećem minutu preko Vacina, ali Belgijanci preokreću do poluvremena golovima dvostrukog strelca Kristijana Bentekea, koji je iznudio penal za izjednačenje koji je doneo Miralas.

U drugom poluvremenu stvari se preokreću u korist Rusa ulaskom u igru Mirančuka i Buharova, koji na kraju svojim pogocima donose remi domaćinu. Buharov je konačan rezultat postavio u drugom minutu nadoknade vremena.

BiH je nadigrala Albaniju u Elbasanu pogocima Edina Džeka (50. u dresu reprezentacije) i Senada Lulića u prvom poluvremenu, dok je Baljaj ublažio poraz domaćina.

Ubedljiva je bila Makedonija sa 3:0 protiv Belorusije, a dvostruki strelac bio je Goran Pandev. Rival Srbije iz kvalifikacione grupe za SP Gruzija je deklasirala Letoniju 5:0, uz po dva pogotka Ananidzea i Kvilitaija.

Prijateljske:
Gruzija – Letonija 5:0
Albanija – BiH 1:2
Estonija – Hrvatska 3:0
Makedonija – Belorusija 3:0
Rusija – Belgija 3:3
Austrija – Finska
Irska – Island
Holandija – Italija
Portugal – Švedska
Francuska – Španija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d