Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.09.2016.

20:10

Uspešan debi 'Big Sema', Lalana spasao Engleze

U kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji, odigrane se četiri utakmice u kojoj je derbi između Engleske i Slovačke dramatično završen golom Lalane u 95.minutu.

Izvor: SM

Autor: SM

Uspešan debi 'Big Sema', Lalana spasao Engleze
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Ovaj duel u grupi F sudio je srpski arbitari Milorad Mažić koji nije imao ni malo lak posao.

Sem Olerdajs u svom debiju na klupi Engleske reprezentacije izveo izmenjen sastav pa je je tako Džon Stons zamenio Krisa Smolinga, dok je vezista Liverpula Džordan Henderson dobio prednost u odnosu na igrača Totenhema Delea Alija.

U prvom poluvremenu nije viđeno ništa spektakularno u igri oba tima. Jedinu i najbolju priliku tokom prvih 45. minutu imao je Rahim Sterling, ali je udarac završio pored gola.

U drugom poluvremenu, Martin Škrtel dobio je crveni karton u 57. minutu meča, kada je namerno nagazio Herija Kejna i zaradio drugi žuti, tako da je ’Gordi Albion’ pola sata pre kraja utakmice imao igrača više i tek tada su uputili prvi šut u okvir gola.

Prvu izmena u timu Engleske, napravio je 'Veliki Sem' u 65.minutu kada je Dele Ali zamenio Hendersona.

Igrač Arsenala Tio Volkot ušao je u 70. minutu i zamenio Sterlinga, a posle toga najbolji strelac u istoriji engleske reprezentacije, Vejn Runi, imao je priliku da dovede reprezentaciju u vođstvo slobodnim udarcem koji je završio preko gola.

Englezi su 20. minuta pre kraja imali čak 10 šuteva više u odnosu na Slovake, ali su tek u poslednjem minutu sudijske nadoknade uspeli da pogode.

Petnaest minuta pre kraja meča, Lalana je pogodio stativu i propustio najbolju šansu , potom je i Volkot imao priliku da dovede u prednost englesku reprezentaciju.

Danijel Staridž je bio poslednja Olerdajsova izmena, a Liverpulovom fudbaleru je to bio 22. meč u karijeri.

Na isteku utakmice, Volkot je uputio udarac koji je završio u mreži,ali je sudija Mažić svirao ofsajd.

Srpski sudija produžio je meč četiri minuta, a konačno je igrač Liverpula Adam Lalana u poslednjem minutu 'spasao' ekipu i doneo tri boda. To je bio njegov prvi gol posle 27 nastupa za reprezentaciju.

U ostalim mečevima, najdramatičnije je bilo u Viljnusu, gde su Slovenici izborili izjednačenje, pošto su do kraja meča gubili sa 2:0. Već u prvom poluvremenu, reprezentacija Slovenije poveli su golovima Fedora Černiha u 32. i dva minuta kasnije, Vikintas Slivka duplirao je prednost. Međutim, Slovenci su smanjili prednost u golom Rene Krhina u 78. minutu, da bi u 93. defanzivac Bostjan Cezar spasao Sloveniju i izborio bod.

Danska je minimalnim rezultatom savladala Jermeniju golom Kristijana Eriksena, a istim rezultatom reprezentacija Azerbejdžana je bila bolja od San Marina golom Ruslana Gurbanova u 45. minutu.

Kazahstan je odigrao nerešeno sa Poljskom 2:2, a zanimljivo je da je na ovom meču podeljeno čak deset žutih kartona.

Dvostruki strelac za Kazahstance bio je Sergej Kižničenko u 51. i 58. minutu, dok su Kapustka u devetom minutu, apotom i Levandovski iz penala u 35. pogađali za Polljsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu