Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2016.

17:30

LE: Remi Voše u CG, prečka sprečila pobedu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa Bokeljom 1:1 (1:1), na gostovanju u Petrovcu u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

LE: Remi Voše u CG, prečka sprečila pobedu

Vojvodina je gubila već od četvrtog minuta kada je Đenić pogodio glavom, ali je samo minut kasnije izjednačio Dejan Meleg sjajnim lobom sa oko 20 metara.

U nastavku meča oba tima su imala po nekoliko dobrih napada, domaćin je bio veoma opasan nakon akcija po desnoj strani preko Mladenovića i Macanovića, ali Đenić, Pepić i Vučinić nisu uspeli da opet savladaju Kordića.

S druge strane, Novosađani su kombinovali na više načina, konce je uglavnom vukao Meleg, iz drugog plana je pretio Kovačević, dok su Malbašić i Babić tražili Trujića sa krilnih pozicija.

Golman Mijatović je imao dosta sreće u nekoliko situacija, a najviše pet minuta pre kraja kada je rezervista Paločević pogodio prečku sa oko 25 metara.

Revanš meč igra se za sedam dana na novosadskom stadionu Karađorđe. Bolji iz ovog dvomeča čeka pobednika duela između velškog Konaha i norveškog Stabeka (20:15h).

Vojvodina je u Crnoj Gori gubila već od četvrtog minuta, Dejan Denić je pogodio glavom nakon centaršuta Ognjanovića sa desne strane (1:0).

Međutim, Novosađani su se ekspresno vratili u egal, minut kasnije Dejan Meleg je iskoristio grešku štopera Mirka Todorovića i lobovao golmana Mijatovića sa 20 metara (1:1).

Šest minuta kasnije domaćin je opet zapretio, Pepić je šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla iznad gola.

Do kraja poluvremena viđeno je još samo jednom uzbuđenje ispred gola, Voša je propustila šansu da povede u pet minuta pre odmora.

Miletić i Malbašić su kombinovali po desnoj strani, bek je ubacio loptu po zemlji na prvu stativu, Babić je šutira iz prve, ali iznad prečke.

Na samom startu drugog dela igre Vojvodina je imala novu dobru šansu. Trujić se izborio za loptu ispred kaznenog, oslobio se čuvara i savladao Mijatovića, ali je šut završio za malo pored stative.

U 54. minutu uzvratio je Bokelj, opet je domaćin bio opasan posle centaršuta sa desne strane, Macanović je šutrao, ali pored leve stative.

Tri minuta kasnije opet je Vojvodina bila ispred gola rivala, ovaj put Antić je šutirao sa ivice kaznenog, ali pravo u golmana domaćina.

Pola sata pre kraja malo je nedostajalo da Crnogorci opet povedu, opet posle centaršuta sa desne strane, opet preko Đenića, ali je ovaj put Kordić dobro intercenisao posle njegovog šuta glavom.

Vojvodina je odmah uzvratila, preko Mićića i Malbašića organizovala napad po desnoj strain, na dodavanje u sredinu natrčao je Trujić, ali je lše zahvatio loptu i bukvalno je dodao golmanu Mijatoviću.

Nastavila je Vojvodina da juri pobedu, u 67. minutu dobro je glavom šutirao Kovačević, nakon centaršuta Melega, ali je i on sa tri, četiri metra gađao u golmana.

Pet minuta pre kraja uzdrmala se prečka Bokelja, rezervista Paločević je šutirao sa oko 25 metara, ali nažalost nije uspeo da savlada Mijatovića.

U 89. minutu domaćin je stigao do poslednje šanse na utakmici, Macanović je šutirao sa oko 13-14 metara, ali daleko od gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu