Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.05.2016.

15:15

Rašford i Staridž idu na EURO

Selektor Engleske Roj Hodžson izabrao je 23 igrača koja će igrati na Evropskom prvenstvu, a među njima se nalaze Markus Rašford i Danijel Staridž.

Izvor: AK

Autor: AK

Rašford i Staridž idu na EURO
Foto: Getty Images

Danima se spekulisalo da li će mladi napadač Mančester Junajteda i roviti golgeter Liverpula dobiti šansu, ali je Hodžson odlučio da ih vodi u Francusku.

Poslednji su sa spiska ispali Andros Taunzend iz Njukasla i Deni Drinkvoter iz šampiona Lester Sitija.

Najviše predstavnika imaju Totenhem i Liverpul po petoricu, dok šampion Lester ima samo jednog, Džejmija Vardija.

Engleska će na EP igrati u Grupi B sa Rusijom, Velsom i Slovačkom, a poslednju proveru pred turnir imaće u četvrtak protiv Portugalije.

"Gordi Albion" nikad nije bio šampion Engleske, najbliži tome bio je 1996. kada je kao domaćin stigao do polufinala, a najveći uspeh reprezentacije je titula prvaka sveta od pre pola veka, takođe na domaćem terenu.

Engleska na EP:

Golmani: Džo Hart (Mančester Siti), Frejzer Forster (Sautempton), Tom Hiton (Barnli);

Odbrana, Geri Kejhil (Čelsi), Kris Smoling (Mančester Junajted), Džon Stons (Everton), Kajl Voker (Totenhem), Rajan Bertrand (Sautempton), Deni Rouz (Totenhem), Netenijel Klajn (Liverpul);

Sredina: Dele Ali (Totenhem), Ros Barkli (Everton), Erik Dajer (Totenhem), Džordan Henderson (Liverpul), Adam Lalana (Liverpul), Džejms Milner (Liverpul), Rahim Sterling (Mančester Siti), Džek Vilšer (Arsenal);

Napad: Vejn Runi (Mančester Junajted), Heri Kejn (Totenhem), Džejmi Vardi (Lester Siti), Danijel Staridž (Liverpul), Markus Rašford (Mančester Junajted).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu