Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.04.2015.

10:41

Žoze: Gradimo tim za deset godina

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo upozorio je svoje rivale da trenutno gradi tim ’Plavaca’ koji će moći da se takmiči narednih deset godina.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Čelsi trenutno drži prvo mesto na tabeli Primere sa četiri boda više od Arsenala, ali i dve utakmice manje.

Iako je londonski klub praktično na korak do titule, Murinjo naglašava da mu sadašnji igrači Čelsija nisu glavna preokupacija, ali je takođe pohvalio vlasnika Romana Abramoviča i njegovu viziju o građenju tima za budućnost.

Gradimo tim za dug period, za narednih deset godina. To nam je cilj, a još bitnija od mog tima je budućnost Čelsija. Roman Abramović je dobar za Čelsi, dobar za engleski i evropski fudbal. Zbog njega je Čelsi postao snažan, najbolji klub u zemlji i u Evropi. Odluka da prihvati pravila i igra po njima je velika u odnosu na druge klubove i vlasnike koji ne prihvataju pravila i ne žele da igraju po njima“, naglasio je Murinjo.

Naredna utakmica Čelsi čeka od 14.30, kada se sastaje sa Kvins Park Rendžersom, a Murinjo ističe da se on i njegovi igrači koncentrišu samo na sledeći meč, ne na kraj sezone, iako je on blizu.

Ne želimo da išta utiče na nas. Mislimo samo na sebe. Znamo šta nas čeka, vrlo dobro znamo protivnika. Znamo sve, biće teško, ali moramo da se fokusiramo. Kada se ta utakmica završi, razmišljaćemo o sledećoj. Sviđa mi se situacija u kojoj smo izolovani od svega, to smo jednostavno mi“, istakao je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu