Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.02.2015.

22:55

Premijer VB osudio Čelsijeve fanove

Britanski premijer Dejvid Kameron osudio je rasističko ponašanje navijača Čelsija u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: YouTube screenshot

"Gardijan" je dobio amaterski video snimak koji pokazuje grupu navijača Čelsija kako sprečavaju tamnoputog muškarca da uđe u prepun metro, a zatim se čulo skandiranje "Mi smo rasisti, i to nam se sviđa".

Kameron je za radio stanicu LBC izjavio da je to "očigledno potencijalno krivično delo".

"Siguran sam da će francuska policija na ovo gledati veoma ozbiljno, a znam i da će britanska policija pružiti svaku moguću pomoć. Takođe sam siguran da će i klub Čelsi potpuno saradjivati u vezi ovog slučaja. To su veoma, veoma ozbiljne stvari", rekao je Kameron.

Francuska i britanska policija pokrenule su istragu o incidentu, dok je Čelsi ponašanje svojih pristalica nazvao "gnusnim" i obećao da zabraniti prisustvo na svojim utakmicama svakom navijaču za kojeg se utvrdi da je bio umešan u incident.

Incident u Parizu naišao je na osudu fudbalskih saveza, evropske (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), francuskih političara i brojnih antidiskriminatorskih udruženja.

Prva utakmica osmine finala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Čelsija završena je na Parku prinčeva nerešeno 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu