Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.11.2014.

09:46

"Znalo se da će Ronaldo pobediti"

Fudbaler Bajerna Frank Riberi rekao je da je dodeljivanje Zlatne lopte Kristijanu Ronaldu prošle godine bila “politička stvar“.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Riberi, koji ove godine nije ni na listi od 23 kandidata, prošle je bio treći, iza Mesija i Ronalda.

“Mnogo sam naučio tokom prošlogodišnje ceremonije. Čim smo došli tamo, rekao sam ženi da ću izgubiti. Video sam kako Blater grli Ronalda i kako mu je cela porodica tu. Nisam glup, bilo je jasno da on mora da osvoji, inače ne bi poveo celu familiju“, kaže Riberi.

“Biće isto i ove godine. Šta mogu da kažem? Manuel Nojer ili Arjen Roben trebalo bi da osvoje nagradu, ne možete da se ne saglasite sa time. Manuel je osvojio sve, a uz to je sjajan momak i nije arogantan. Arjen je igrao neverovatno u Bundesligi i fantastično na Mundijalu“, dodao je francuski fudbaler u izjavi za Bild.

Riberi kaže da se potpuno razočarao u ceo proces dodeljivanja Zlatne lopte.

“Plašim se da će ponovo glavna biti politika – kod Zlatne lopte reč nije više o najboljem igraču, reč je o politici. Fabio Kanavaro je 2006. osvojio nagradu jer je osvojio Svetsko prvenstvo. Ne nedostaje mi Zlatna lopte – nisam ljubomoran jer mi ta nagrada više ne znači ništa. Srećan sam onim što imam u Minhenu“, zaključio je Riberi.

Predsednik UEFA Mišel Platini veruje da Zlatna lopta treba da pripadne nekome od fudbalera koji su osvojili Svetsko prvenstvo sa Nemačkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu