Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.07.2014.

19:51

Pelegrini: Jovetić je važan za Siti

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini ne želi da proda Stevana Jovetića, za kojeg kaže da će biti ključni igrač naredne sezone.

Izvor: B92, ESPN

Autor:B92, ESPN

Default images

Jovetić se u prvoj sezoni mučio sa povredama i ostvario mali uticaj na igru šampiona Engleske.

Ovog leta za njega je bilo zainteresovano nekoliko klubova, među kojima najviše milanski Inter, ali Pelegrini ne želi da ga proda.

„Stevan dobro radi na treninzima, on je vrlo važan član našeg tima. Iako o njemu slušam mnogo glasina, moram da kažem da će Stevan ostati u Sitiju“, rekao je Pelegrini novinarima u Pitsburgu, gde se Siti tokom večeri sastaje sa Milanom u okviru ICC kupa, u kojem učestvuje niz velikih evropskih klubova.

Jovetić je u Siti stigao prošlog leta iz Fiorentine za 22 miliona funti, ali je odigrao samo 361 minut u sezoni i na samo 2 od 13 nastupa bio starter. Postigao je tri gola, ali svaki od njih u ubedljivim pobedama svoje ekipe i kada je pobednik već bio poznat. Postigao je i jedan bitan gol u FA kupu protiv Čelsija i bio dvostruki strelac u pobedi 5:0 nad drugoligašem Viganom u Liga kupu, dok u LŠ nije dobio priliku.

Crnogorski reprezentativac i bivši igrač Partizana u prošloj sezoni bio je tek četvrti izbor u napadu Sitija, ali bi mogao da dobije više prostora posle povrede Alvara Negreda, koji će propustiit prva četiri meseca sezone zbog loma metatarzalne kosti.

Za Siti sezona počinje za dva vikenda, kada u Komjuniti šildu igraju sa pobednikom FA kupa Arsenalom, a šampionat počinje sedam dana kasnije.

Pre toga „Građane“ očekuju još dva meča na američkoj turneji, sa Liverpulom i Olimpijakosom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu