Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.07.2014.

18:44

Evrokupovi počeli, Dandalk dominira

U senci svetskog šampionata u Brazilu počela su evropska klupska takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvog dana na programu je bilo pet utakmica, tri u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tri u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

U Ligi Evrope, Slima je na Malti izdržala protiv Ferencvaroša (1:1), Dandalk je pobedio na strani Ženes Eš (2:0), dok je Škendija slavila protiv Zimbrua (2:1). Santa Koloma je minimalnim rezultatom porazila Banants na putu za elitno takmičenje, dok je Levadija istim rezultatom pobedila La Fjoritu u San Marinu.

Takmičenje je počelo istovremeno (17.45) na Malti, gde je Slima Vonderers dočekao budimpeštanski Ferencvaroš, i na jugu Luksemburga, gde je Ženes Eš igrao sa irskim Dandalkom.

Prvi gol ove sezone postigli su Maltežani, zapravo Nigerijac u timu Slime Stenli Ohavuči (član nigerijske U20 reprezentacije na SP 2009), u 37. minutu. Izjednačio je bivši mladi reprezentativac Poljske Mihal Nalepa (49 mečeva za razne selekcije), a rezultat se do kraja meča nije menjao.

Bivši Seltikov junior Ričard Tauel bio je dvostruki strelac za Dandalk u Luksemburgu, u rutinskoj pobedi svog tima.

U vreme kad je sugrađanin Bljerim Džemailji sa klupe gledao meč svoje Švajcarske sa Argentinom, igrači Škendije su u Tetovu dočekali Zimbru iz Kišinjeva.
Škendija je stigla do dva gola prednosti, pogocima neposredno pre i posle poluvremena, strelci su bili Vručina i Mitrov. Zimbru je brzo smanjio sa bele tačke preko Grosua, a taj rezultat ostao je na snazi do kraja susreta.

Prvi gol u ovoj sezoni Lige šampiona dao je 31-godišnji Mark Pužol. Santa Koloma (FCSC) je, inače, debitovala u Evropi dvomečom sa Partizanom u leto 2001. (0:1, 1:7), a u istoriji je dobila samo jedan meč – protiv Makabija iz Tel Aviva 2007. (1:0, revanš 0:4). Ispostavilo se da je to bio jedini put kada se mreža tresla na stadionu u Andori.

U poslednjem meču dana, estonska Levadija slavila je minimalnim rezultatom na gostovanju La Fjoriti u san Marinu. Delovalo je da če se meč završiti bez pobednika, ali je Heiko Tam u poslednjim trenucima meča ipak doneo trijumf svom timu.

I Levadija je jedna od ekipa koja je dobro poznata ovdašnjim ljubiteljima fudbala, preciznije, navijačima Crvene zvezde. Tim sa Marakane sastao se sa Levadijom 2007. godine, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč u Beogradu rešio je Ognjen Koroman (1:0), da bi gol Igora Burzanovića u revanšu deo prolaz crveno-belima. No, meč u Talinu ostao je upamćen po gola, koji je sa više od pola terena, primio Ivan Ranđelović.

Prvi predstavnik Srbije u evrokupovima biće Čukarički, koji u četvrtak dočekuje andorsku Sant Žuliju, dok se u sredu igra prvi meč između Linkolna i Toršavina, potencijalnih rivala Partizana.

Liga šampiona
Santa Koloma (AND) - Banants (ARM) 1:0
Pužol 5
La Fjorita (SMA) - Levadija (EST) 0:1
Tam 90

Liga Evrope
Slima Vonderers (MLT) - Ferencvaroš (HUN) 1:1
Ohavuči 37 - Nalepa 77
Ženes Eš (LUX) - Dandalk (MLT) 0:2
Tauel 59p, 71
Škendija (MKD) - Zimbru (MLD) 2:1
Vručina 45, Mitrov 47 - Grosu 51p

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu