Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.06.2014.

19:29

"Vreme da Blater ode sa čela FIFA"

Prvi čovek Fudbalske asocijacije Holandije Mihael von Prah poručio je predsedniku Svetske fudbalske federacije Sepu Blateru da treba da se povuče.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Isto mišljenje iskazao je i Greg Dajk, predsedavajući Fudbalske asocijacije Engleske, na sastanku evropskih delegata pred početak kongresa FIFA, na kojem je Blater objavio da ozbiljno razmišlja da se kandiduje za još jedan mandat na čelu vladajućeg tela svetskog fudbala.

Gospodine Blater, ovo nije ništa lično, ali kada pogledate reputaciju FIFA u poslednjih sedam-osam godina, vidite njenu povezanost sa korupcijom i raznim stvarima koje su za stare ljude. FIFA ima izvršnog predsednika, a vi sami sebi ne olakšavate stvari, i ja zaista ne smatram da ste vi i dalje pravi čovek za taj posao“, rekao je Von Prah.

Predstavnici Saveza u okviru UEFA nisu se izjasnili protiv Blatera, ali je bilo tenzija, prema rečima portparola vladajućeg tela evropskog fudbala.

Posle sastanka, bivši predsedniK UEFA Lenart Johanson, koji je u izborima za čelo FIFA 1998. godine izgubio od Blatera, stao je na stranu Von Praha.

Vreme je da ode. Uradio je neke dobre stvari za fudbal i za FIFA, ali je 16 godina dovoljno“, istakao je Johanson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu