Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.01.2014.

22:25

Otkriven spomenik Kosti Hadžiju

U Novom Sadu svečano je otkriven spomenik legendi fudbalskog kluba Vojvodina i njenom osnivaču Kosti Hadžiju.

Izvor:

Autor:

Default images

Hadži je bio pravnik, političar, sportski radnik i filantrop, ali pre svega jedan od osnivača fudbalskog kluba Vojvodina 1914. godine.

Jedan od utemeljivača novosadskog, pa i srpskog fudbala, sada ima svoje posebno mesto u neposrednoj blizini stadiona „Karađorđe“.

Čast da na najprometnijem bulevaru, u neposrednoj blizina stadiona, otkrije spomenik pripala je njegovom sinu, mlađem Kosti Hadžiju. On je rekao da se zahvaljuje svima koji su dali ideju i pomogli da se spomenik postavi i dodao da mu je otac uvek govorio da se ponosi onim što je postigao u fudbalu, advokaturi i u humanitarnom radu.

Spomenik je podigao Centar za razvoj Šajkaške, a ceremoniji otkrivanja spomenika prisustvovali su predstavnici gradske vlasti, članovi uprave i navijači Fudbalskog kluba Vojvodina, sin Koste Hadžija, glumac Srđan Timarov, koji u filmovima „Montevideo Bog te video“ i „Montevideo, vidimo se“ tumači lik Koste Hadžija.

Otkrivanju spomenika prisustvovali su i čelni ljudi kluba, kao i Vošini navijači, kojih ima i među čelnim ljudima grada. Miroje Jovanović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada, naglasio je da fudbalski klub Vojvodina ove godine ne slavi samo stogodišicu postojanja, već i 90 godina od kako postoji stadion „Karađorđe“, čije je ime, kako je istakao, značajno za identitet i grada i Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu