Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.11.2013.

16:22

Urugvaj posle 5:0 praktično na SP

Fudbalska reprezentacija Urugvaja deklasirala je u gostima Jordan 5:0 u baražu za mesto na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Urugvajci su u poveli posle 22 minuta, duplirali prednost neposredno pred poluvreme, a posle neverovatnog promašaja Ahmada Ibrahima dokrajčili su rivala sa još dva gola u sedam minuta.

Tačku na pobedu stavio je Kavani. Urugvajce sada samo kataklizma može odvojiti od mesta u Brazilu. Kada je prethodno Brazil organizovao Svetsko prvenstvo Urugvaj je osvojio titulu.

Utakmicom Jordan - Urugvaj počeo je baraž za SP, za koje je ostalo 11 upražnjenih mesta. Drugi interkontinentalni baraž igraju Meksiko i Novi Zeland (sreda u 21.30), a četiri utakmice igraju se u Evropi. Preostalih pet timova daće Afrika, u kojoj se igra revanš završne runde kvalifikacija.

Jordanci su prvi put stigli ovoliko blizu plasmana na najveću smotru fudbala, dok je dvostruki prvak sveta na prethodna tri prvenstva takođe stigao kroz baraž.

Na samom početku igralo se ravnopravno, a domaćin je dva puta zapretio. Tačno na sredini prvog dela gosti iz Južne Amerike poveli su posle centaršuta sa desne strane - Kavani je glaviom zahvatio loptu na daljoj stativi, a na odbitak je naleteo Pereira. Fudbaleru Benfike to je treći gol u 86 meča u dresu Urugvaja.

Urugvaj je posle toga uspostavio kontrolu nad mečom i uglavnom se igralo na polovini domaćina. Dva minuta pred odlazak na odmor posle početničke greške odbrane Stuani nije imao problema da poveća prednost. Za fudbalera Espanjola to je drugi pogodak na šest utakmica.

Desetak minuta drugog poluvremena igralo se kada je Jordan propustio fantastičnu šansu - njihova prva zvezda Ahmad Ibrahim (dao 7 golova i najviše odigrao tokom ovih kvalifikacija) izašao je pred Martina Silvu, usledio je udarac, cela kraljevska loža je poskočila, ali je lopta na neverovatan način prošla tik uz stativu sa pogrešne strane.

Osveta je stigla brzo. Najpre je Kavani pobegao odbrani, obišao golmana i poslao povratnu za Nikolasa Lodeira, a ovaj pogodio, neposredno pre nego što će ustupiti mesto Alvaru Pereiri. Izašao je istovremeno i strelac drugog gola Stuani, koga menja Gaston Ramires. Strelac prvog gola Maksi Pereira je u 77. minutu asistirao za Kristijana Rodrigesa.

Konačno se u sudijskoj nadoknadi upisao i jedan od članova udarnog tandema (Suares ustupio mesto Forlanu u 81. minutu) - Edinson Kavani je iz slobodnog udarca atraktivno smestio loptu u dalji gornji ugao za 0:5.

Revanš u Montevideu igra se sledeće srede. Plsamanom bi Urugvaj preuzeo status nosioca, a iz prvog šešira ispada Holandija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu