Nova vest
Fudbal

Petak, 27.09.2013.

17:25

Kako su se rastali AVB i Murinjo

Menadžer Totenhema Andre Vilas-Boaš izjavio je da nije prijatelj sa zemljakom Žozeom Murinjom i da se ne kaje zbog toga.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vilas-Boaš je bio skaut za Murinja dok je ovaj bio trener Porta, ali prema njegovim rečima on ga nije želeo u svojoj blizini kada je želeo da napreduje.

"Naš odnos se raspao u trenutku kada sam osećao da mogu više, a on me nije želeo u svojoj blizini kao asistenta, te smo nastavili karijere odvojeno, nakon što sam za njega radio kao skaut", rekao je Vilas-Boaš.

"Imali smo sjajan lični i profesionalni odnos ranije. Međutim, to ne moramo imati i sada", rekao je Vilas-Boaš, koji je za razliku od svog zemljaka pristao da za engleske medije komentariše odnos sa menadžerom njegovog rivala Čelsija.

"Mislim da imamo uzajamno poštovanje jedan za drugoga i razumemo da ono što smo prošli ne može tek tako nestati. Ali, nije to više kao pre i ne žalim zbog toga", rekao je menadžer Totenhema.

Murinjo nije želeo da se upušta u diskusiju za zemljakom.

"O tome ne želim da razgovaram sa medijima, jer je to lična stvar. Briga me šta Vilas-Boaš priča. To me ne zanima", rekao je Murinjo.

Portugalac se prisetio i odnosa s Lujom van Galom, kojem je on bio pomoćnik u Barseloni, a potom ga je nasledio na klupi Intera i pobedio u direktnom duelu za titulu šampiona Evrope protiv Bajerna 2010. godine.

"Dobio sam finalnu utakmicu Lige šampiona protiv trenera koji je bio važan u mojoj karijeri i naučio me odrastanju. Učinio sam to na profesionalni način. Na takav način se to jedino i može uraditi", rekao je Murinjo.

"Imao sam mnogo asistenata u karijeri. Uvek sam bio otvoren za njih, kao i za trenere u akademiji. Da li otići na čašu vina s Vilas-Boašom? Uvek ću se odazvati kada me ljudi pozovu. Nikad ne odbijam. Ali o tome nemam više šta da kažem", zaključio je Portugalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu