Nova vest
Fudbal

Subota, 31.08.2013.

16:59

Zvezda slavila u Kragujevcu - 2:0

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Radničkog u Kraguejvcu 2:0(1:0) u meču četvrtog kola Jelen Superlige.

Izvor:

Autor:

Default images

Zvezda je tako stigla do treće uzastopne pobede, posle poraza od Javora na startu, a druge uzastopne na gostovanjima.

Beograđani su krenuli ofanzivno i konkretnije od samog starta, što im se isplatilo preko Kasalice, posle centaršuta Milijaša iz prekida. Na drugi gol čekalo se do 88. minutu, kada je Abiola Dauda krunisao odličnu kontru crveno-belih, posle proigravanja Ninkovića.

S druge stane, ekipa Radničkog je tako zabeležila i treći poraz u četri odigrana kola, dok su jedinu pobedu ostvarili na startu protiv ekipe Napretka iz Kruševca.

Gosti su krenuli ofanzivno od starta i uglavnom držali loptu u svom posedu, dok su domaći šansu čekali iz kontra napada.

Prvu ozbiljniju situaciju ispred gola Čančarevića Kasalica je pretvorio u vođstvo. Milijaš je izveo prekid, iskosa s desne strane, i upustio loptu na penal, Mrđa je bio u ofsajdu, ali ne i Kasalica koji lako vara istrčalog golmana.

Radnički je krenuo nešto ofanzivnije posle primljenog gola, da bi do poluvremena stvorio dve solidne prilike preko desnog boka. Prvi put je Knežević za malo bio neprecizan, dok je u drugom navratu Bajković spretnom intervencijom izbacio loptu u korner.

I drugi deo igre krenuo je nešto bržim tempom, ali je ritam ubrzo opao. Uglavnom smo gledali čvrstu igru na sredini uz sporadične pokušaje s obe strane.

U međuvremenu su u igru ušli Abiola Dauda i Luka Milunović u timu Zvezde, a uvođenje Nigerijca pokazalo se kao pravi potez trenera Slaviše Stojanovića.

Dauda je prvo proigrao Pečnika, koji je zatresao prečku gola domaćih, da bi samo nekoliko minuta kasnije Nigerijac, posle odlične kontre Kovačevića i Ninkovića, lako rešio situaciju "1 na 1" za potvrdu trijumfa gostiju iz Beograda.

I meč u Kragujevcu prekinut je sredinom prvog poluvremena, kada su navijači Crvene zvezde raširili transparente protiv Fudbalskog Saveza Srbije i Sudijske organizacije, a sudija Miodrag Gogić je na asistenciju četvrtog sudije obustavio igru.

U ostalim mečevima četvrtog kola JSL, viđene su dve pobede gostiju i jedna domaćih, dok su dva meča u toku, dok su mečevi Partizan - Rad i Čukarički - Vojvodina na programu u nedelju.

Posle četvrtog kola sledi reprezentativna pauza od dve nedelje.

Tim sa "Marakane" posle pauze dočekuje Donji Srem, a ekipa sa "Čika Dače" ide na noge Radu na Banjicu.

Tok meča.

Sastavi:

Radnički 1923
: Čančarević, Beljić, Rosić, Tintor, Marić, Petrović, Stojmirović, Petrović, Petronijević, Knežević, Spalević.

Crvena zvezda: Bajković, Lazić, Krneta, Mijailović, Vešović, Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik, Kasalica, Mrđa.

15. minut - GOL - Gosti iz Beograda su od samog starta meča krenuli ofanzivno, preuzeli inicijativu i počeli da prete golu Čančarevića. Dobru priliku imao je Kasalica, kada sa 24 metara nije uspeo da lobuje istrčalog golmana domaćih.

Ipak, upornost gostiju se isplatila nekoliko samo minut kasnije. Milijaš je odlično izveo prekid, Kasalica se ubacio iz drugog plana i ovoga puta prevario istrčalog, neodlučnog, Čančaravića.

21. minut - U 21. minutu Zvezda je imala šansu da duplira prednost iz slobodnjaka sa ivice kaznenog, ali je Milijašev šut u bliži ugao golan domaćih dobro odbio. Za faul se izborio agilni Kasalica, koji je driblingom izbacio čuvara, da bi ga ovaj oborio sa leđa kao poslednji igrač odbrane. Sudija je Petrovića kaznio žutim kartonom, a karton je vrlo lako mogao da bude i druge boje.

28. minut - Kao i u prethodnim kolima, i u ovom je meč Crvene zvezde prekinut zbog transparenata protiv sudijske organizacije. Sudija Gogić nije odmah primetio transparente, ali je na asistenciju četvrtog pomoćnika obustavio igru. Kada su transparenti sklonjeni, meč je nastavljen.

40. minut - Domaći su se polako oslobodili pritiska Beograđana i počeli sve opasnije da prete. Najbolju priliku imao je Knežević, posle akcije preko desnog krila, ali nije dovoljno jako zahvatio loptu koja je završila pored gola.

Poluvreme: Do kraja poluvremena, Radnički je imao još jednu dobru priliku za izjednačenje, ali je Bajković opet sprečio gol. Usledio je još jedan dobar centaršut na drugu stativu, a golman Zvezde je u poslednjem trenutku nogom izbacio loptu ispred napadača domaćih.

55. minut - Drugi deo meča počeo je energčnom igrom s obe strane. Zvezda je i dalje nešto opasnija, a Radnički uglavnom preti iz kontri preko bočnih igrača. Videli smo i jedan atraktivan potez, posle gužve na ivici kaznenog lopta je došla do Mijailovića, koji je šutirao makazicama pravo u Čančarevića.

73. minut - Nakon nešto brze igre na startu ritam meča polako počinje da opada. Ni jedna ekipa ne uspeva ozbiljnije da zapreti protivniku. Uglavnom gledamo čvrstu igru na poluvremenu sa puno prekršaja. Većina opasnosti uglavnom dolazi posle prekida.

88. minut - GOL - Nismo se nagledali previše fudbala u samom finišu meča, da bi u samo dva napada videli prečku i pogodak. Prvo je Dauda odlično proigrao Pečnika, ali je Slovenac pogodio prečku. Međutim, već u sledećem napadu, Aleksandar Kovačević je presekao kontru domaćih, poveo kontru i proigrao Ninkovića. Povremeni srpski reprezentativac je povukao i spoljnom prosledio do Daude, da bi Nigerijac izašao sam na Čančarevića i plasirao mu loptu pored noge - 2:0.

Kraj meča:
Zvezda je meč rutinski privela kraju i stigla do treće pobede u novom šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu