Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.07.2013.

13:59

Ninković: Titula najvažniji cilj

Najveće pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom Miloš Ninković rekao je danas da nije sad došao na Marakanu,sigurno ne bi nikada ostvario dečački san.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Nikada nisam imao veću tremu, a mogu da zamislim kako će biti tek na prvoj utakmici na Marakani. Drago mi je što smo posle tri-cetiri godine kontakata sve završili i što je okončana, da tako kažem, jedna 'španska serija'.

"Mnogi će reći da ovo nije pametan potez, ali ja sam uvek slušao srce i došao sam da pomognem. Lepo je igrati kad je sve sjajno i bajno, ali za mene je veliki izazov ova teška situacija i daću sve od sebe", rekao je Ninković na zvaničnoj promociji na stadionu Crvene zvezde.

On je dodao da navijači od njega ne treba da očekuju da sam uzme loptu i predribla svih 11 protivničkih igrača.

"Titula je najvažniji cilj, a što se tiče Evrope, pokušaćemo da odemo što dalje. Prvi put sam o prelasku u Zvezdu razgovarao sa Draganom Džajićem još pre deset godina, a zahvaljujem se i Nebojši Čoviću sa kojim sam uspostavio kontatke prošle zime, kao i Slaviši Kokezi sa kojim sam sada postigao dogovor", rekao je Ninković.

On je jasno i glasno rekao da mu finansijski momenat nije bio najvažniji.

"Nemam šta da krijem, odbio sam ponude Evijana i Olimpijakosa, Viljareala, Selte i jednog kineskog kluba. Možda bih više zaradio, ali ponavljam, došao sam u Zvezdu da ostvarim svoj san", poručio je Ninković koji je ‘zadužio’ crveno-beli dres sa brojem 33.

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da mu je drago što je Ninković stigao na Marakanu i da se nada kako će on biti predvodnik nove generacije.

"Pre deset godina sam razgovarao sa njim kad je napuštao Čukarički, ali okolnosti su ga odvele na drugu stranu. Drago mi je što nikada nije krio da je Zvezdaš i biće veliko pojačanje za nas. Naravno, ne treba da mu stavljamo 'nož pod grlo' jer ne može on sve sam. Prelazni rok još traje i biće još pojačanja. Bio bih najsrećniji da već imamo kompletiran tim. ali šta je - tu je", rekao je Džajić.

Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović zahvalio se medijima što su, kako je naveo, usmerili Ninkovića u Zvezdu i izrazio nadu da će sa njim biti ostvareni svi takmičarski ciljevi u narednoj sezoni.

Istovremeno, drugi potpredsednik kluba Slaviša Kokeza, koji je direktno vodio pregovore sa Ninkovićem, istakao je da je njegov primer da je Zvezdu stavio ispred boljih ponuda drugih klubova putokaz za mlade igrače i pozvao ih da ne nasedaju na savete dobronamernih menadžera koji ih savetuju da idu iz Zvezde "jer ona nema budućnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu