Nova vest
Fudbal

Petak, 24.05.2013.

10:26

Rašović za B92: Imamo viziju

Gostujući u emisiji „Sa terena“ radija B92, trener Partizana Vuk Rašović rekao je da u klubu već imaju plan za sledeću sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Mi smo svesni da će neki igrači otići. Živimo u zemlji u kojoj je nenormalno odbiti velike novce koji se dobijaju za neke igrače. Znam kako funkcioniše Partizan i da će neki igrači otići. Jedino što želim jeste da igrači koji ostanu budu zadovoljni. Mi već imamo viziju kako bi sve to trebalo da izgleda od početka priprema, ali ipak moramo da sačekamo hoće li se ti transferi ostvariti ili ne“.

U tvoje vreme odlazilo se iz zemlje sa 23, 24, 25 godina, pre tebe još kasnije. Sada fudbaleri odlaze u inostranstvo još ranije... Koliko je bitno da igrači ostanu još koju godinu ovde i da se izgrade kao ličnosti i fudbaleri?

"Veoma je važno, ali moramo da imamo u vidu da se tržište promenilo. Veliki klubovi prepoznaju te mlade momke, njihov talenat, gledaju unapred šta će se događati. Imamo lepih primera sa Matićem, Đurićićem, Sulejmanijem, Jovetićem, Nastastićem, Ljajićem, ne možemo sve ni da ih nabrojimo... Dobro je što mi non-stop izbacujemo igrače, moramo da nastavimo da radimo na taj način i mislim da će to biti dobro za srpski fudbal u Budućnosti. Treba da budemo strpljivi jer imamo neverovatan potencijal“, kaže Rašović za B92.

U klubu si prethodnih nekoliko godina, bio si u kontatku sa svim trenerima... Postoji li neki kontinuitet u radu, sistem koji traje i opstaje ili se menja na svakih šest meseci?

"To možemo da gledamo iz dva ugla. Svaki trener ima svoje razmišljanje, ali sa druge strane u Partizanu postoji sistem rada u omladinskoj školi, što pokazuju igrači koje izbacujemo svake godine. To je dobro, ali trudićemo se da bude još bolje. Dobro je kada trener uspe da se uklopi u viziju kluba, prevashodno mislim na način igre. Uglavnom, ko dođe u Partizan, zna da to mora da bude tehnički doterano, pas-igra. Navijač Partizana, osim rezultata, voli da vidi efikasan tim i lepu igru“.

Jesi li uvideo koje su slabosti i šta možeš da promeniš bez velikih rezova, tj. kod samih igrača?

"Teško je popraviti neke stvari za kratko vreme. Igrači su prihvatili detalje na kojima smo radili i dosta dobro su ih primenili u derbiju. Velika je stvar što su bili svesni trenutka, osećali su pripadnost klubu i videli su da je u pitanju veoma važan momenat. Bili su motivisani i agresivni, igrači su najzaslužniji za titulu“.

Kompletnu emisiju "Sa terena" u kojoj je gostovao Vuk Rašović možete da odslušate ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu