Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.05.2013.

18:56

Venger sâm kao ostalih 19 zajedno

Medijska pažnja posvećena odlasku ser Aleksa Fergusona u penziju pokrila je u priličnoj meri pravu kataklizmu na klupama Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako stoje stvari, Brendan Rodžers će 1. jula biti peti po dugovečnosti na klupi, tačno 13 meseci pošto je preuzeo Liverpul.

Posle razlaza Tonija Pjulisa sa Stoukom i očekivanog odlaska Roberta Martinesa iz ispalog Vigana, samo 4 menadžera koja će voditi isti klub sledeće sezone imaju više od jedne godine na radnom mestu.

U poslednje dve nedelje ove sezone od menadžera su se na ovaj ili onaj način oprostila tri vodeća kluba (Ferguson, Mančini, Benites), Everton (Mojs), Stouk (Pjulis), a očekuje se da se isto desi i Viganu (Martines), čiji menadžer je previše kvalitetan da bi radio u Čempionšipu.

Ranije tokom sezone promene su doživeli Čelsi (Benites umesto Di Matea), QPR (Rednap umesto Hjuza), Sautempton (Poćetino umesto Edkinsa), Reding (Edkins umesto Mekdermota) i Sanderlend (Di Kanio umesto O’Nila).

Tokom prošlog leta nove menadžere su dobili Liverpul (Rodžers), Aston Vila (Lambert), Norič (Hjuton), Svonsi (Laudrup), Vest Brom (Klark) i Totenhem (Vilas-Boaš).

Pošto je Rodžers novi klub preuzeo dan pre Lamberta, on sada ulazi u Top 5. Ispred njega su samo Arsen Venger, Alan Pardju, Sem Olardajs i Martin Jol.

Alan Pardju je na drugom mestu sa nepune dve i po godine u klubu (jubilej slavi 9. juna), a iako ima još sedam godina ugovora, mnogi očekuju da ni on ne sačeka na istom mestu novi šampionat. Olardajs ovih dana slavi dve godine na klupi Vest Hema, a njihov rival sa suprotne strane grada Fulam šest dana kasnije postavio je Jola.

Arsen Venger je posle Fergusonovog odlaska ubedljivo prvi, a ako Martines ode sa klupe Vigana, u ovom trenutku bi Alzašanin sâm imao duži staž na klupi nego svi ostali premijerligaški menadžeri zajedno! Nije da je neka uteha za nedostatak trofeja, ali prvo mesto je prvo mesto.

Premijer liga je izuzetno stabilna u odnosu na neka druga elitna takmičenja, u kojima se svake sezone promeni više menadžera nego što ima klubova. Koliko prošle godine liga je izgurala gotovo celu polusezonu bez ijedne promene.

Ni novi premijerligaši ne popravljaju mnogo posao – Malki Makaj je pravi “veteran” na klupi Kardifa (17. juna biče dve godine), Stiv Brus (Hal) i Đanfranko Zola (Votford) su tu od prošlog leta, a Ian Holovej je Kristal Palas preuzeo u novembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu