Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.05.2013.

20:28

Teška pobeda Partizana, Mitrović 2

Fudbaleri Partizana ostvarili su tešku pobedu nad niškim Radničkim sa 3:1 (1:0), na debiju novog trenera Vuka Rašovića, u 26. kolu Jelen Superlige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Crno-beli" su dominirali u prvom poluvremenu i poveli golom Vladimira Volkova, da bi gosti u nastavku iz drugog šuta izjednačili preko Vladana Binića.

Nekoliko minuta kasnije Stojković sprečava Ljubinkovića da donose preokret, a u nastavku Partizan posle velikog pritiska stiže do pobede sa dva gola Aleksandar Mitrovića, uz sjajnu partiju rezerviste Lazara Markovića.

Partizan je pred 6.700 navijača u Humskoj 1 u laganom ritmu stigao do prednosti u 16. minutu, kada je posle korenera Ninkovića, gol glavom iz peterca postigao Volkov. U prvom delu gosti nisu ni jednom šutirali ka golu "crno-belih", pa se očekivala rutinska pobeda lidera.

Međutim, sve se promenilo na poluvremenu. Radnički je zaigrao ofanzivnije, i već u 51. minutu stigao do izjednačenja. Posle centaršuta da desne strane, Binić je iskoristio nepažnju Miljkovića i sa 7-8 metara savladao Stojkovića.

Samo nekoliko minuta kasnije golman Partizana je sprečio potpuni preokret, odbranivši zicer Ljubinkoviću, što je pokrenulo njegove saigrače. Rašović je ubacio u igri Markovića koji ubrzava Partizan.

Dva njegova centaršuta za gol ne koristi Miljković, jedan mu je omogućio šut sa 4-5 metara, ali je on promašio ceo gol. Partizan je pritiskao goste i konačno u poslednjih 15 minuta slomio otpor.

Dvostruki strelac bio je Aleksandar Mitrović, koji je svoj 9. i 10. gol u sezoni postigao iz peterca. Prvi nakon sjajnog proigravanja Ivanova za Markovića i nesebične asistencije verovatno budućeg igrča Čelsija, a drugi posle slične akcije Kojića i Jojića, i nove nesebične asistencije njegovog drugog mladog saigrača.

Partizan je drugi gol postigao sa igračem manje, jer je u 85. minutu Pajović isključen zbog dva žuta kartona.



Jelen Superliga, 26. kolo:
Partizan – Radnički Niš 3:1 (1:0)
Volkov 16, Mitrović 76, 90 – Binić 51

Partizan: Stojković – Miljković, Volkov, Pajović, Ivanovi – Smiljanić, Ilić, Luka (Jojić 80'), Ninković (Marković 55') – Šćepović (Kojić 66'), Mitrović

Radnički Niš: Perić, Stamenković, Kolarević, Živković, Petrović, Jovanović, Stefanović, Škuletić, Ljubinković, Binić, Pejčić.

Tok meča:

Rašović nije mnogo menjao tim u odnosu na prethodne mečeve, ali je možda iznenadio jer mu napadački tandem čine Marko Šćepović i Aleksandar Mitrović, koji su prethodnog vikenda imali verbalni (navodno i fizički) obračin. Lazar Marković je ponovo bio na klupi, a van tima od do sada standardnih igrača je samo Brašanac.

Navijači su Rašovića dočekali velikim aplauzom i skandiranjima: "Hoćemo titulu!" i "Igrajte za grobare". Partizan je, logično, krenuo ofanzivno, ali ubacivanja za Mitrovića nisu mogla da prođu pored odbrane Nišlija. Mladi napadač je postigao gol u sedmom minutu, ali je bio u ofsajdu prilikom dodavanja.

U odličnoj šansi u 12. minutu našao se Miljković, ali je desni bek "crno-belih" loše primio grudima sjajan pas Mitrovića iz sredine, pa je odbrana Radničkog izbacila loptu. Dva minuta kasnije Šćepović je pokušao iz slobodnog udarca, iskosa sa leve strane sa oko 20 metara, ali je njegov udarac išao iznad prečke.

Minut kasnije Partizan je poveo 1:0. Ninković je ubacio loptu iz korenera sa desne strane, lopta je padala u peterac gde jeVladimir Volkov samo postavio glavu i smestio je u mrežu. Bio je ovo prvi gol crnogorskog reprezentativca ove sezone.Sjajnu šansu Partizan je imao u 20. minutu.

Šćepović je sjajno poslao loptu u prostor Miljkoviću na desnoj strani kaznenog prostora, bek domaćina je loptu poslao kroz peterac, ali je jedan igrač Radničkog zakačio loptu taman toliko da ona prođe pored Mitrovića.

U narednih nekoliko minuta i gosti su konačno napravili dve konkretne akcije, jedno su pokušali dugom loptom, a drugi put centaršutom sa leve strane, ali su odbrana Partizana i golman Stojković bili oprezni.

Tokom prvog poluvremena navijači su u nekoliko navrata skandirali "Ne damo titulu" i protiv predsednika kluba Dragana Đurića.

Nedugo potom Partizan je ponovo zapretio preko Mitrovića, napadač Partizana je imao dosta prostora ispred sebe, ali ga je Petrović oborio korak ispred kaznenog prostora zbog čega je dobio žuti karton.

Slobodan udarac je ponovo izveo Šćepović, ponovo je gađao golmanom ugao, ali opet neprecizno. Ovaj put je loptu poslao pored desne stative.

Radnički je zaigrao malo ofanzivnije, što mu je donelo korner ali ne i konkretniji rezultat, a to je ujedno otvorilo mnogo više prostora Partizanu za brže napade.

Novu šansu domaćin je propustio u 33. minutu. Ninković je prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i vratio loptu nazad do Šćepovića, koji iz odlične pozicije loše šutira pored gola.

U finišu meča opao je ionako slabiji tempo igre, nizale su se greške prilikom dodavanja na obe strane, dok su navijači mogli da gledaju samo borbu u sredini terena do kraja prvog poluvremena.

Na poluvremenu nije bilo izmena u ekipama, da bi u drugom minutu nastavka Radnički prvi put šutirao ka golu Partizana, ali loše.Početak drugog dela razočarao je navijače Partizana, koji je u 50. minutu primio gol. Rezultat u Humskoj izjednačio je Vladan Binić.

Posle centaršuta sa desne strane, Miljković je ostavio previše prostora Biniću kojem je lopta tačno ispred nogu, a on iz prve šutirao i savladao nemoćnog Stojkovića. Bio je to tek drugi šut Radničkog.

Samo dva minuta kasnije Nišlije su umalo preokrenule rezultat. Trio Radničkog je sjajno kombinovao ispred kaznenog, a Ljubinković se našao sam isred Stojkovića, golman Partizana je istrčao sa gol linije i sjajnom intervencijom spasao gol Partizana.

Rašović je odmah napravio izmenu, umesto Ninkovića ušao je krilni napadač Lazar Marković što je preokrenulo situaciju na terenu, a kasnije i na semaforu.

Dva minuta kasnije Marković je uputio sjajan centaršut iskosa sa leve strane, lopta je pala na tri metra od gola Radničkog gde je sam bio Miljković, koji je promašio nemoguće. Poslao je lopotu preko gola.

Usledio je blagi pritisak Partizana, Šćepović je treći put slabo izveo slobodan udarac sa 20-ak metara, dok je Luka najviše namučio odbranu rivala, ali je loptu poslao u ruke golmanu Nišlija.

U međuvremenu, Rašović je napravio novu izmenu, Nemanja Kojić je zamenio Šćepovića koji je ponovo ispraćen zvižducima sa tribina.

Nekoliko minuta kasnije domaćin je organizovao najbolju akciju u drugom delu. Dugo je loptu vukao Marković, odigrao je sa Mitrovićem koji ju je poslao na desnu stranu do Miljkovića koji ju je vratio u kazneni prostor.

Mitrović ju je prihvatio i vratio do Smiljanića, on je izblokiran ali lopta stiže do Mirovića koji je bio sam da deset metara, ali šutirai iz prve iz okreta pravo u golmana. minut kasnije zicer je imao i kapiten Ilić, odbila mu se lopta na oko desetak metara od gola, i on šutira iz prve ali preko gola.

U 71. minutu Partizan postiže gol posle centaršuta Luke sa desne strane, Ivanov je bio strelac, ali je i ovaj gol domaćina poništen zbog ofsajda Miljkovića.

Nastavljen je pritisak Partizana, a novu šansu propustio je Miljković. Ponovo je loptu sa leve strane ubacio Marković, a desni bek glavom iz peterca prebacio gol.

Konačno, u 77. minutu Partizan stiže do vođstva. Ivanov je poslao sjajnu loptu na levu stranu do Markovića koji je utrčao u kazneni prostor, imao je samo golmana ispred sebe, ali je napravio idealnu odluku, poslao loptu u sredinu peterca gde je bio Mitrović koji se poklonio i glavom pogodio za 2:1. Bio je to deveti gol Mitrovića u sezoni.

Partizan je odmah spustio ritam, Jojić je zamenio Luku, ali pet minuta pre kraja "crno-beli" ostaju sa desetoricom na terenu, zbog drugog žutog kartona isključen je Pajović.

Partizan se sa igračem manje opredelio na kontre preko Markovića i Kojića koji u 90. minutu pokreće brz napad kojim domaćin reševa meč.

Kojić je sjajno proigrao Jojića koji je utrčao iza leđa odbrane Nišlija, izlašao sam ispred golmana Radničkog, prebacio loptu na drugu stativu gde je sam bio Mitrović, a ovaj koristi još jedan poklon saigrača i rešava meč.

Minut kasnije Marković propušta šansu za 4:1, daje predug form lopta se odbija do Mitrovića koji je imao nebranjenu mrežu isred sebe, ali loše šutira sa 18 metara i ostaje 3:1 za Partizan na debiju Rašovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu