Nova vest
Fudbal

Petak, 26.04.2013.

14:38

Špalir za Junajted na ’Emiratima’

Fudbaleri Arsenala formiraće u nedelju špalir za nove šampione - igrače Mančester Junajteda, potvrdio je menadžer Arsen Venger.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Junajted je prošlog vikenda osvojio jubilarnu 20. titulu u Engleskoj, a heroj te pobede bio je bivši igrač „Tobdžija“ Robin van Persi.

Van Persi će od svojih bivših saigrača dobiti javne čestitke u vidu špalira, što će verovatno razbesneti navijače Arsenala. Venger je pozvao pristalice svog kluba da pokažu poštovanje svom bivšem napadaču.

"Želim da se poštuje tradicija engleskog fudbala. Poštujemo Robina kao i svakog igrača koji nas je napustio a vraća se na naš stadion, želim da se igrači poštuju. On je ogroman talenat, prvoklasan tehničar koji poseduje veliko iskustvo, kako reprezentativno tako i u Ligi šampiona. Nema sumnje da se dobro adaptirao u Junajtedu“, rekao je Venger.

Menadžer Arsenala istakao je da je taj klub imao presudan uticaj na karijeru sjajnog Holanđanina.

"Mislim da je Arsenal imao pozitivan uticaj na na život i karijeru Robina van Persija. Uvek je teško kad vas napusti dobar fudbaler, ali smo se sada stabilizovali. U dobroj smo seriji, samopouzdanje nam je na visokom nivou i veliku želju. Ono što znamo je da nam je potrebna fenomenalna partija da pobedimo Junajted, na to moramo da se usredsredimo“, dodao je Francuz.

Utakmica između dva velika rivala na programu je u nedelju od 17 sati.

Venger je priznao da je ponovo u strahu od najvećih konkurenata, posebno Čelsija, zbog njihove moći da u narednom prelaznom roku dovedu prvoklasna pojačanja.

’Plavci’ će sigurno dovesti novog trenera umesto Rafe Benitesa, a očekuje se da to bude Žoze Murinjo koji će od Romana Abramoviča dobiti ogroman novac za pojačanja. Pored Murinja, strateg ’Tobdžija’ pribojava se i dolaska Radamela Falkaa na ’Stamofrd Bridž’.

"Plašim se šta će Čelsi biti u stanju da uradi sledeće sezone. Moramo biti spremni na to da će oni biti jedni od najaktivnijih kada počne prelazni rok. Iako imaju sjajne fudbalere u timu, naročito mlade kao što su Oskar, Mata, Azar i Ramires, mislim da će pored toga kupovati na kraju sezone. Čuli smo mnoge priče o Falkaovom dolasku, neki tvrde da je već sve dogovoreno, ali ja sa tim nisam upoznat“, zaključio je Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu