Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.01.2013.

16:15

Partizan ponovo izgubio 2:1

Fudbaleri Partizana doživeli su novi poraz od 2:1 na pripremama u Antaliji, bolji u nedelju bio je ukrajinski drugoligaš Sevastopolj.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Sat vremena ekipe su pokušavale da stignu do prednosti, da bi potom u samo šest minuta Ukrajinci sa dva brza gola rešili meč.

Ono što može da zabrine Partizan, mada je tek početak priprema, jeste slaba realizacija srpskog šampiona. I ovaj put gol nije došao iz akcije, već je Marko Šćepovićiz slobodnog udarca zatresao mrežu u 90. minutu.

Prvo poluvremen obeležila je ofanzivna igra oba tima, uz nekoliko sjajnih akcija i polušansi. Partizan je kontrolisao loptu, Sevastopolj je pokušavao kontrama, a najbolje šanse za gol proputili su Mitrović i Knežević.

Partizan (4-5-1): Živković - M. Živković, Tomašević, Stanković, Lazevski - Kamara (Lovre 82′), Brašanac (Pantić 82′), Aškovski (A. Živković 60′), Knežević (Ilić 60′), Babić (Janković 60′), Mitrović (M. Šćepović 60′).

Partizan je u subotu poražen od švajcarskog Ciriha takođe sa 2:1, a sledeći meč u Beleku igra već u ponedeljak protiv Pohang Stilersa.

Nakon toga će "crno-beli" odigrati još pet mečeva, protiv: Karpata (30. januar), Admire (1. februar), Đangsu Saintija Dragana Okuke (3. februar), Liteksa koji vodi legendarni Hristo Stoičkov (5. februar) i bivšeg tima Ljubiše Tumbakovića Šandong Lunenga (6. februar) koje vodi Radomir Antić.

Već u drugoj minuti Kožanov je bio u šansi ispred gola Partizana, ali je sa druge stative prebacio gol. Isti igrač je zapretio dva minuta kasnije, a i ovaj put, iako potpuno sam je šutirao iznad prečke.

Nakon desetak minuta zapretio je i Partizan, prvo je golman Sevastopolja intervenisao posle centaršuteva Aškovskog i Živkovića sa bokova, da bi Brašanac iz slobodnog udarca pogodio živi zid.

U 20. minutu Brašanac ubacuje loptu u kazneni do Mitrovića koji usamljen gađa dalji ugao, ali šalje loptu pored stative.

Sedam minuta kasnije opet je pretio Kožanov, ovoga puta sa 20 metara, ali ni ovaj put nije pogodio gol.

U 28. minutu igra Partizan je imao najbolju šansu. Kamara je sjajno proigrao Živkovića, ovaj iz prve vraća loptu do Kneževića, ali njegov udarac sa 12 metara zaustavlja golman Mahnovski.

Do kraja prvog poluvremena Lazevski je dva puta dobro probijao po levoj strani, ali Mitrović nije uspeo da zatrese mrežu. Sa druge strane, Živković je zaustavio žabicu posle šuta Tkačeva glavom.

Drugi deo igre otvorio je pokušaj Karnoza sa distance, ali je Živković bio oprezan. Nakon desetak minuta igre Ukrajinci su imali šansu posle kornera, ali je Simonenko šutirao za malo pored stative.

U 56. minutu Partizan je možda oštećen za penal. Posle centaršuta Živkovića, Brašanac je šutirao, a lopta je pogodila jednog igrača Sevastopolja u ruku. Ipak, sudija se nije oglasio.

A onda, posle pola sata velike borbe, neporedno pošto je Vermezović napravio četvorostruku izmenu (Andrija Živković, Saša Ilić, Marko Janković i Marko Šćepović umesto Aškovskog, Kneževića, Babića i Mitrovića), Sevastopolj je za samo šest minuta srušio Partizan.

Prvo je u 64. Zabokrickij dobio loptu na drugoj stativi i iz neposredne blizine je ubacio u mrežu, da bi 20 minuta pre kraja Tančik sa 13. metara savladao Živkovića.

Deset minuta pre kraja Partizan je oštećen za još jedan penal, sudija nije kaznio ni oštar start nad Andrijom Živkovićem u kaznenom prostoru. Dva minuta kasnije Vermezović je napravio još dve izmene, ušli su Goran Lovre i Danilo Pantić umesto Kamare i Brašanca.

Kao i protiv Ciriha, Partizan je tek u finišu meča zatresao mrežu rivala, Marko Šćepović je iz slobodnog udarca sa 18 metara ublažio poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu