Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.07.2012.

23:32

Portsmut pred likvidacijom

Doskorašnji standardni Premijerligaš, fudbalski klub Portsmut nalazi se pred gašenjem i potpunim nestankom sa fudbalske mape sveta.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Osam prvotimaca odbilo je da pristane na manje plate ili da napuste klub, pa timu koji se nalazi u Ligi 1 preti nestanak pred samo početak nove sezonel.

Prinudni upravnik Portsmuna Trebor Birč potvrdio je da bi klub sa "Fraton parka" mogao da bude ugašen za dve nedelje.

Jedan od fudbalera koji ne želi da odustane od svog novca je bivši napadač Arsenala i nigerijski reprezentativac Nvankvo Kanu koji traži da mu se isplati tri miliona funti.

"Klub ide ka likvidaciji za samo nekoliko nedelja, možda dve, ako ovi fudbaleri ne napuste tim ili ne pristanu na smanjenje plata. I dalje imamu igrače kao što su Tal Ben Haim, Dejv Kitson ili Kanu u našim knjigama. Kanu je saopštio klubu da želi da ide, ali prvo želi novac koji mu klub duguje. Ovi fudbaleri drže opstanak kluba u svojim rukama", izjavio je Birč.

Birč je priznao da fudbaleri nisu krivi za aktuelnu situaciju, ali ističe da je posle nekoliko lažnih alarma kraj veoma blizu za klub.

"Nije njihova krivica, nisu igrači doveli klub u problem, ali oni sada imaju mogućnost da izvuku klub iz problema. Problem je što niko ne veruje da klub može da nestane, ali to može da se dogodi za 2-3 nedelje. Sada je veoma ozbiljna situacija, klub se bori za život", istakao je Birč.

Portsmut je osnovan 1898. godine, a od nastanka utakmice igra na "Freton parku" (20.224 mesta).

Tokom istorije dva puta je bio šampion Engleske, 1949. i 1950. godine, osvojio je i dva FA kupa 1939. i 2008. godine (poslednji trofej), te Komjuniti šild (Superkup) 1949. godine.

Boje Portsmuta branili su Dejvid Džejms, Sol Kembel, Glen Džonson, Džermejn Defo, Piter Krauč, kao i Robert Prosinečki te naši fudbaleri Dejan Stefanović i Ognjen Koroman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu