Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.07.2012.

18:37

Mifsud: Partizan je veliki klub

Fudbaleri Valete bili su hit prvog dana evrokupova za sezonu 2012/2013, jer su dali osam golova šampionu Andore Luzitansu.

Izvor: B92, uefa.com

Autor:B92, uefa.com

Default images

Ipak, ta ekipa sa mediteranskog ostrva ne bi smela da predstavlja prepreku Partizanu na putu ka trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Valeta je ovog proleća osvojila 21. titulu šampiona Malte, drugu uzastopnu, a u novu sezonu ušla je ambiciozno, sa nekoliko stranih pojačanja, ali je glavna zvezda domaći veteran, koji je u ekipi iz glavnog grada od prošlog leta.

Majkl Mifsud je kao junior pokušao u Mančester Junajtedu, a kasnije ga je karijera odvela na Old Traford kao igrača Koventrija, da u meču Liga kupa postigne oba gola u šokantnoj pobedi nebeskoplavih.

Mifsud je bio igrač nedelje u Evropi kada je Luzitansu dao četiri gola u uvodnom meču pred svojom publikom. Zahvaljujući tome on sa napadačem luksemburškog Didelanža Orelijenom Žoakimom deli prvo mesto liste strelaca u elitnom takmičenju.

Velika je čast za mene što sam na vrhu liste strelaca. Ipak, nije to samo moja zasluga, ne bih to mogao bez ovog dobrog i kompaktnog tima”, kaže 31-godišnjak, koji je pre nekoliko godina bio hit u drugom rangu engleskog fudbala, u tom trenutku zvanično petoj ligi po snazi u Evropi.

Iako je njegov tim uigran, pojačan nekolicinom iskusnih igrača iz Holandije i Brazila (imaju čak 5 Brazilaca na spisku) i razigran, posebno na tlu Malte, Mifsud je svestan realnog odnosa snaga.

Svi znaju za našeg sledećeg protivnika. Partizan ima bogatu istoriju, o kojoj ne treba trošiti reči. Mi se nećemo predati, daćemo sve od sebe u oba meča”, kaže Mifsud, koji je igrao i za Kajzerlsautern, Lilestrem i Barnsli, a za nacionalnu selekciju dao 34 gola, među kojima i pogotke ozbiljnim selekcijama, kakve su Hrvatska i Grčka.

Partizan na Malti ima polovičan učinak, 1984. pobedio je Rabat Ajaks 2:0, a 2000. izgubio od Slime 2:1. Oba puta crno-beli su rutinski prošli dalje posle revanša.

Valeti je Luzitans bio četvrti tim u istoriji koji su izbacili u evrokupovima. Nikada nisu prošli drugu rundu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu