Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.04.2012.

19:25

Voša: Srpski fudbal je dotakao dno

Fudbalski klub Vojvodina izdao je saopštenje povodom spornih odluka na utakmici 22. kola Jelen Superlige Srbije sa Partizanom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Novosadski tim izgubio je sa 4:1 na stadionu ‘crno-belih’, u korist Partizana dosuđen je jedanaesterac pri rezultatu 1:1, a Vojvodina je meč okončala sa devetoricom fudbalera.

U saopštenju se između ostalog navodi da je "srpski fudbal dotakao dno" i da je "srpski fudbal na apartima za disanje", kao i da "vreme neumitno prolazi, a da niko ništa ne preduzima".

Saopštenje za medije FK Vojvodina prenosimo u celosti i bez ispravki:

Sa Grujićima i Veselinovićima nema fudbala

Želeći prevashodno dobrobit srpskom fudbalu, FK „Vojvodina“ upućuje već ko zna koji po redu apel svim organima fudbalske organizacije da hitno počne detaljan obračun sa svima kojima nije mesto u našem fudbalu

Poslednji povod su događanja na utakmici Partizan-Vojvodina gde je svakom istinskom ljubitelju sporta jasno da je naš fudbal dotakao dno i da će mulj ugušiti i one koji pokušavaju da igraju sportski i pošteno, dajući doprinos vraćanju poverenja u srpski fudbal.

Akteri i organizatori scenarija viđenog na utakmici na stadionu Partizana očigledno nisu svesni da ovakvim ponašanjem i sami tonu u glib iz koga se neće izvući bez obzira na svoju neviđenu drskost i osionost.

Nakon svega viđenog i doživljenog, jasno nam je da ako želimo dobar plasman, moramo umesto u infrastrukturu, igrače, omladinsku školu, struku...ulagati u ljude. I to one koji srpskom fudbalu ne daju ništa već decenijama. Oni samo uzimaju, jer fudbal za njih nisu igra i takmičenje već taksa, dnevnica, ručak, putovanje, napojnica...Fudbal u Srbiji je davno na aparatima za disanje. Spasa mu sa ovim ljudima nema. Ostaje samo da jednog dana neko od njih pritisne dugme i ugasi svetlo.

Vreme neumitno prolazi, a niko ništa ne preduzima. „Osvajaju“ se titule, svake godine „fudbal nam je sve regularniji“, sa lica fudbalskih moćnika ne silaze osmesi, a onda dođu Jul, Avgust i Evropa.

A tamo nema Veselinovića i Grujića...

Molimo sve istinske ljubitelje fudbala bez obzira na navijačku pripadnost da posete naš sajt www.fkvojvodina.rs na kojem možete videti ne samo žalosne činjenice i greške ljudi sa pištaljkom, nego i njihova šaputanja, osmehe, nekulturu, podlost ...


Ovo sigurno nije naša zadnja reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

219 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu